Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Obrada video materijala i zvuka
Original DVD na 4.5Gb u cemu je tu fazoni?
STRANA 1 OD 1
alexr Original DVD na 4.5Gb u cemu je tu fazoni? 13.08.2007. 20:00 T5262

status: user
broj poruka: 56

Zvuci prosto ali video klubovi u mome kraju poseduje samo satro originale,tj filmove koji su shrinkovani na 1 jednosslojnii DVD.Sad ili sam ja totalno neupucen ali to su filmovi koje oni nabavljaju legalno od distributera a mene drzi ubedjenje da originali treba da budu na dvoslojnom dvd od 9Gb.Jer svuda na forumima po svetu pricaju o glavnom filmu koji zauzima oko 6-7 Gb a ostalo je propratni materijal.I oni naslovi koji se prodaju po kioscima za sicu su na obicnom DVD -u ni to mi nije jasno?.Jesu li to filmovi specijalno za srbiju gde po principu svako uzima daj sta das samo neka je 150 dinara ili ja zivim u zabludi da su svi noviji filmovi preko 6 Gb i slicno?I da li uopste mogu da se nabave negde filmovi tog kvaliteta?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni .... 13.08.2007. 21:15 #25391

broj poruka: 4527

ako imas adsl ili neki drug brz net lagano mozes nabaviti sve najnovije filmove u 9 + gb izdanju vrhunskog HDTV kvaliteta...ja samo to i gledam......
Pisko Pro et contra 13.08.2007. 23:03 #25396

broj poruka: 6670
Da, `originali` su uglavnom išli na štampanim dvoslojnim medijima - dok se nije pojavio DVD Shrink i DVD Decrypter i svu tu taktiku obesmislio. Naime, vrlo retko stvarno film i zauzima više od 4,3 Gb... obično je čak i manji, ostalo je propratni materijal. Pa zašto su ga onda krkali na dvoslojni medij (mislim, to im je dodatni trošak, a ja kad bi kupovao neki film za koji mi je zapelo, kupio bi ga bilo na njemu trejlera i balavljenja glumaca, režisera i ostalih ili ne bilo - bitan mi je film sam po sebi)? ...pa da bi otežali kopiranje i učinili ga skupljim. Èak i danas nema baš mnogo likova koji uspešno znaju da raskrkaju dvoslojni dvd film na dva obična dvd-r medija, pa su bili preskupi dvoslojni mediji za narezivanje i, sami rezači su kasno došli. Ali su došli. I tu je priči došao kraj, idemo na blue ray i hd... pa ispočetka.
Ovi naši sa `kioska` i legalno kupljeni od distributera, čak više nemaju CSS zaštitu jer je bezvezna, i sami distributeri time iskazuju mišljenje kako je prošla, jedini - i pravi način što se bore protiv piraterije je da nemaju bezobrazne cene, inače bi ti isti dvd-i koštali oko 1400-1600 dindži glatko (kad bi se oni pitali).
vampirbg samo da se nadovezem 13.08.2007. 23:41 #25403

broj poruka: 711
Stvar nije u tome da je dvoslojni dvd filmskoj kompaniji skuplji (stancovanje kosta isto bio on dvoslojni ili ne) vec u tome da je on skuplji onome koji zeli da ga kopira (i do 10ak puta od jednoslojnog) koristeci DVD-RW :)

BTW filmovi i dalje kostaju bezobrazno mnogo kad se pojave (LOTR sam kupovao i za 3000 din) ali kasnije sve to lepo uzmes na trafici za 150din :)
Daum Re: samo da se nadovezem 14.08.2007. 02:17 #25419

broj poruka: 12805
:: BTW filmovi i dalje kostaju bezobrazno mnogo kad se pojave (LOTR sam kupovao i za 3000 din) ali kasnije sve to lepo uzmes na trafici za 150din :
To sto si dao 3000din, mogao si da das jedino za Special Edition koji ima 4 ili 5 DvD diskova sa dodatnim materijalom, i svi diskovi su 9.5gb, dok na trafici prodaju u umanjenom kvalitetu na 4.5gb...Ili najgore kod preprodavca u DivX-u...Po meni ipak vredi to pakovanje 3000din...
Inace, ti legalni DVD klubovi, kao na primer Za*ac, snimaju filmove ko svi preprodavci sa neta, pa snimaju na Verbatim diskove i lepe nalepnice ne bi li izgledali kao originali, a kvalitet slike - snimano kamerom u bioskopu. Mozda sam ja lud pa sad ima i takvih originala gde je normalno da vidis glave kako setaju ispred projektora...
Pogledaj poledjinu diska iz video kluba, vecina novih filmova je na Verbatim diskovima, ili nekim drugim jer se jasno vidi plavo-ljubicasta povrsina diska, dok su svi originali srebrni ili ponekad zlatni...
mihro DVD ? 14.08.2007. 11:59 #25426

broj poruka: 143
Vecina tih `DVD filmova` koji se kod nas prodaju po popularnim cenama i/ili iznajmljuju po klubovima, nije ni videla pravi DVD video/audio kvalitet. Ko je nekada nekim slucajem nabasao na `pravi` disk zna o cemu govorim.
alexr Original DVD na 4.5Gb u cemu je tu fazon? 16.08.2007. 11:33 #25566

broj poruka: 56
Na to sam mislio - vecina filmova je skracena da bi stala na 1 dvd od mozda deset iznajmljenih iz pomenutog kluba jedan je imao 6.5 Gb i razlika u odnosu na ostale je kao nebo i zemlja da ne pominjem da je zvuk koji mi je veoma bitan u wave tj pcm formatu a ne kompresovan u ac3.Znaci klubovi sami izdaju piratske filmove.Jer u stvari shvatio sam da je vecina moje kolekcije daleko od dvd kvaliteta a sad veoma je prosto podeliti jedan double layer na dva single layer dvd ako je vec bitna cena medija koja je desetak puta veca.Tako da je moja sema razmisljanja bila umesto da kupujem na ulici ajde da iznajmim prebacim na hard podelim na dva i dobijem ono pravo.Da li ste primetili da su svi takozvani koncerti na dvd sa kompresovanom muzikom.Al ja sam mislio da neko zna klub koji je bolji od famoznog Za*ca..

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647732.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs