pozdrav svim forumashima! ako moze jedno pitanjce? redovno prebacujem filmove iz dvx-a u dvd zbog ortaka koji ima dvd-kucni bioskop,pa ne moze da pushta dvx na njemu...koristim dvd santa program,koji je odlichan za tu svrhu! ali,...u poslednje vreme nece da radi...pocne da konvertuje,dodje do nekih 10-20%...nebitno,i jednostavno prekine i izadje u windows! probao sam sve moguce verzije ovog programa ali nece pa nece! da li neko moze da mi pomogne? da li ima neki program ili kako vec da sigurno moze uvek da konvertuje dvx u dvd? inache,zaboravio sam da kazem da se problem javlja,otprilike u 3 slucaja od 10...nije mi jasno zashto???kako vecinu filmova konvertuje a neke nece? hvala unapred!
Ne valja ti pitanje. Pravo je pitanje: kako to uopšte radi, uz takve količine različitih kodeka i standarda i vanstandarda.... I, pazi ovako: ko se lati kodiranja/dekodiranja mux/demux procesa na računaru.... video obrade i sličnog, taj mora mnogo da uči, da muva sa neta tuđu pamet (to sad radiš), pa da zaključi kako to ne važi 100% kod njega na njegovom kompu, a, bogami, ne važi svo vreme i na istom kompu (nekad volšebno ne radi, pa proradi, pa obratno). I, treba mu mnogo VREMENA. Vremena. Vremena, i, pokušaja i pogreški. Jednostavno, plejeri sa kodecima, windows update i DRM zaštita, kodeci.... nekad - ili, neminovno nekad dođu u stanje koje mi svi zovemo: `pokolju se`.
update update update dupedate za update update update...
Pisko je porpuno u pravu. Meni je, svojevremeno, trebalo 4-5 meseci da podesim kompjuter da snima sa VHS-a i TV, da konvertuje razlicite video formate i da to radi u 99% slucajeva. 100% nema sanse, upravo zbog gomile kodeca koji se cesto svadjaju. Nema sta nisam probao i to u razlicitim kombinacijama. Zaustavio sam se na NeroVision Express, za snimanje, Nero Recode za jednostavne obrade i WinAvi Vodeo Converter 8.0, za konverzije. Imas posebno izdvojenu verziju Nero Recode iz paketa Nero 6 (nju i ja koristim) na adresi: http://apps.katz.cd/download/1577384/App/Ahead-Nero-Digital-Recode-2-CE-2-2-6-17c/
WinAvi Video Converter 8.0 imas svuda. Skini i Sherlock Codec Detective (mali .exe fajl od 80kb) da ti proveri sta sve imas instalirano od kodeca ili Codec installer sa https://www.codecs.com, koji radi to isto i prijavi ti koji ti kodeci nedostaju.
Pokusaj da deinstaliras sve kodeke koje imas na racunaru. Zatim deinstaliraj i doticni program. Onda resetuj racunar. Ponovo instaliraj sve sto ti treba. Opet resetuj i onda probaj. Trebalo bi da upali, osim ako ti registar win-a nije preterano `prljav` Ako jeste, imas dve mogucnosti. Ili da dizes novi sistem, ili da pokusas sa nekim `registri cleaner` programima. Probaj na primer `error expert`, ili `cc cleaner` Takodje ako kodeke instaliras posebno, moras ici odredjenim redosledom. Na primer prvo xvid pa onda ostale, a najbolje je da skines sa neta `klcodec pack` i da njega instaliras. U tom paketu imas sve kodeke koji su ti potrebni, a i jos po neku korisnu stvarcicu. Naravno, opet moras prethodno deinstalirati sve kodeke koje imas, restartovati racunar, instalirati klcodec pack, i opet resetovati. Javi da li je uspelo.
ovako se zove resenje mog problema! obrisao sam dvdsanta i instalirao ovaj program...SVE radi savrseno u 100% slucajeva,za sada...convertovao mi je sve filmove koje pre nije hteo,bez izuzetka...:)) hvala josh jednom na pomoci,pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647732. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.