To je zbog prokletih Nero-ovih kodeka. Lepo ti u adobe premier ili Sony Vegas, pa DV capture. Posle kad to iseckaš, nalepiš itd (izmontiraš), onda u Sony DVD Architect-u ili Adobe Encore-u zalepi na DVD u PAL formatu (720x576, 25 fps)
Pošto si newbie, ovaj prethodni odgovor slobodno zaboravi jer ćeš na taj način dobiti prvi dvd za godinu - dve, kad sve to sažvaćeš i savladaš. Probaj click-n-burn programe tipa power director i nekih drugih, ulead dvd movie factory i slične, gde prikačiš dv kamericu na firewire, uključiš dati softver, ubaciš prazan dvd i odeš na pivu, jagnjetinu, prasetinu... kad to nekako dobiješ, direct-to-dvd prebacivanje, posle možeš pomalo da se igraš i ubacuješ menije i `prelaze` i muziku dok ne preteraš s tim zayebancijama jer to niko neće da gleda... i ne nađeš neku zlatnu sredinu. Ovo je bio savet za dvd. Za divx, koristi drdivx, to je po meni najjednostvniji program koji to radi, on odrađuje i skidanje sa kamere i kompresiju. Jedino, novije verzije divx kodeka i tog drdivx-a (od kojeg sam ja digao davno ruke na račun xvid-a) nisu podržane po pitanju menija i džidža-midža kod većine dvd/divx plejera.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647732. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.