Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Obrada video materijala i zvuka
Kako sa kamkordera ( MiniDV ) na DVD ili CD?
STRANA 1 OD 1
panteleja Kako sa kamkordera ( MiniDV ) na DVD ili CD? 28.12.2007. 18:31 T7240

status: user
broj poruka: 50
Kako da sa MiniDV kasete prebacim nešto na DVD ili na CD ( DivX ), a da to posle bude vidljivo na bilo kom kućnom DVD plejeru?

Pokušao sam sa pogramom Nero, ali se to što napravim posle vidi samo na PC-u, standardni DVD plejeri ne mogu da reprodukuju ono što Nero napravi.

Koji program da koristim i kako da usaglasim codec-e?

- - - - -
Kad se sad nisam šlogiro, neću nikad.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 28.12.2007. 19:20 #37494

broj poruka: 12057

To je zbog prokletih Nero-ovih kodeka. Lepo ti u adobe premier ili Sony Vegas, pa DV capture.
Posle kad to iseckaš, nalepiš itd (izmontiraš), onda u Sony DVD Architect-u ili Adobe Encore-u zalepi na DVD u PAL formatu (720x576, 25 fps)

Pisko Absolute begginers 28.12.2007. 20:24 #37500

broj poruka: 6670
Pošto si newbie, ovaj prethodni odgovor slobodno zaboravi jer ćeš na taj način dobiti prvi dvd za godinu - dve, kad sve to sažvaćeš i savladaš.
Probaj click-n-burn programe tipa power director i nekih drugih, ulead dvd movie factory i slične, gde prikačiš dv kamericu na firewire, uključiš dati softver, ubaciš prazan dvd i odeš na pivu, jagnjetinu, prasetinu... kad to nekako dobiješ, direct-to-dvd prebacivanje, posle možeš pomalo da se igraš i ubacuješ menije i `prelaze` i muziku dok ne preteraš s tim zayebancijama jer to niko neće da gleda... i ne nađeš neku zlatnu sredinu.
Ovo je bio savet za dvd.
Za divx, koristi drdivx, to je po meni najjednostvniji program koji to radi, on odrađuje i skidanje sa kamere i kompresiju. Jedino, novije verzije divx kodeka i tog drdivx-a (od kojeg sam ja digao davno ruke na račun xvid-a) nisu podržane po pitanju menija i džidža-midža kod većine dvd/divx plejera.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647732.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs