Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Obrada video materijala i zvuka
Novi video formati x264
STRANA 1 OD 1
psihoyu Novi video formati x264 25.01.2008. 01:24 T7764

status: user
broj poruka: 1191
Da li nam novi x.264 codec stvarno donosi poboljsanja u kvalitetu? Ili je to samo radi ubijanja Divx-a? Zato sto ni jedan kucni DVD player nece da pusti mkv fajlove.
Kako se moze izvuci avi fajli iz mkv paketa?
Koji su dobri programi za obradu mkv formata?
Skinuo sam neke filmove sa Bleu-ray-a u mkv i 720 rez i mogu reci da je kvalitet fantastican,ali ne radi bas savrseno na mom P4 3,2 Ghz.
Ova tema ce se dosta vrteti u budocnosti jer ovo je tek pocetak x264 i mkv-a?
Evo ovde ima zanimljivih stvari o tome:
http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=448648

Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict Re: Novi video formati x264 25.01.2008. 01:36 #40976

broj poruka: 4515
Zar ti nemas 8800GT koja hardverski obradjuje HD materijal??? Ili svi ovde imaju q6600 i 8800gt ..hm...

Ja imam Bartona 720p radi bez problema ...... dok 1080p secka...

:: Da li nam novi x.264 codec stvarno donosi poboljsanja u kvalitetu? Ili je to samo radi ubijanja Divx-a? Zato sto ni jedan kucni DVD player nece da pusti mkv fajlove
:: Kako se moze izvuci avi fajli iz mkv paketa
:: Koji su dobri programi za obradu mkv formata
:: Skinuo sam neke filmove sa Bleu-ray-a u mkv i 720 rez i mogu reci da je kvalitet fantastican,ali ne radi bas savrseno na mom P4 3,2 Ghz
:: Ova tema ce se dosta vrteti u budocnosti jer ovo je tek pocetak x264 i mkv-a
:: Evo ovde ima zanimljivih stvari o tome
:: http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=44864
::
:: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
psihoyu re 25.01.2008. 01:40 #40978

Nemam 8800GT,otkud ti to?
Imam x1950pro,ne znam dal ona radi to hardverski?

Daum ... 25.01.2008. 02:26 #40982

broj poruka: 12805
Format uopste nije nov, niti je u svom pocetku. X264 je proizasao kao hack Microsoftovog H264 codeca koji je inace zasticen.
MKV format moze da sadrzi vise audio i video streamova i zato je savrsen za Ripove HD filmova.
Oba formata postoje vise od 3 godine.
BTW, za pustanje HD formata nije dovoljna samo graficka karta koja moze hardverski da reprodukuje zapis, nazalost potreban je i malo jaci procesor, mada je taj P4 3.2 sasvim dovoljan.
Mogao bi i da pogledas neki film u 1080 rezoluciji, to je vec fantasticna slika... .)

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
psihoyu re 25.01.2008. 03:36 #40986

Jel a kako se koriste subtitlovi u mkv formatu tj kako da unacim srpske titlove?
Kako da gledam 1020p film kad mi monitor nije full HD?
20tka je wide.
Full HD je 24 pa nadalje.

Daum Re: re 25.01.2008. 06:11 #40988

Pa titlovi se koriste isto kao kod standardnih avi fajlova-pustaju se paralelno sa video fajlom kao na primer DirectVOBSub.
Kako ja mogu majke ti znam koji ti monitor imas? Telepatijom?
Full HD-1080 nije srazmeran velicini monitora, vec njihovoj rezoluciji, jer ima na primer nekih 22 monitora koji imaju rezoluciju onih od 24.
Full HD je za monitore koji mogu minimum 1080 pixela da iscrtaju vertikalno, mada je prikaz najbolji kada displej iscrtava tacno 1080 pixela...

:: Jel a kako se koriste subtitlovi u mkv formatu tj kako da unacim srpske titlove
:: Kako da gledam 1020p film kad mi monitor nije full HD
:: 20tka je wide
:: Full HD je 24 pa nadalje
:: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!
MaliAbner Hmmm... 25.01.2008. 09:51 #40995

broj poruka: 7779
@psihoyu
Ko sto Daum rece format nije tako nov ali nije bas ni bajat kao AVI.
Prica da je *.mkv savrsenstvo snova zbog strimova je `kerin djoka` posto sam ja ripovao filmove u AVI sa tri audio strima, a titlova mozes da imas koliko ti dusa zeli.
@Daum
Kakve veze ima da li je monitor bas 1080p po vertikali - NIKAKVE, bitno je da je minimum toliko da se prilikom reprodukcije ne bi gubilo procesordko vreme na resize.

A sto se tice samog *.mkv cini mi se da je ovo borba za novi standard, kanda braca rusi zeli da prodaju svoj zasticeni patent kroz neke nove DVD/MKV plejere posto ga samo oni i forsiraju (ovo je moje misljenje i ne isklucujem pravo drugima da imaju suprotno).

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Dragg Nije nov 25.01.2008. 09:53 #40996

broj poruka: 2270
ja već godinama kompresujem sve u x264. Uopšte ne koristim mkv format. Ranije verzije codeca su radile kroz VDub i dalvale avi fajl, s kojim si mogao da radiš sve što Vdub može. NOva verzija ima konzolni interfejs (ima i nezavisnih grafičkih shellova),daje .mp4 i ne može da se integriše u Vdub, ali sam codecov script je moćan i radi sve što poželiš. Codec koji se isporučuje je samo za kodiranje, a film se pušta preko ffdshow.
Daum Re: Hmmm... 25.01.2008. 19:08 #41076

Pa bitno je da monitor ima minimum 1080 pixela po vertikali, jer ako nema, resize-ovace snimak i izgubices detalje.
Ne moze isto da izgleda snimak od 1080 na 20` monitoru i nekom LCD TV-u od 1080 pixela

:: @psihoy
:: Ko sto Daum rece format nije tako nov ali nije bas ni bajat kao AVI
:: Prica da je *.mkv savrsenstvo snova zbog strimova je `kerin djoka` posto sam ja ripovao filmove u AVI sa tri audio strima, a titlova mozes da imas koliko ti dusa zeli
:: @Dau
:: Kakve veze ima da li je monitor bas 1080p po vertikali - NIKAKVE, bitno je da je minimum toliko da se prilikom reprodukcije ne bi gubilo procesordko vreme na resize
:: A sto se tice samog *.mkv cini mi se da je ovo borba za novi standard, kanda braca rusi zeli da prodaju svoj zasticeni patent kroz neke nove DVD/MKV plejere posto ga samo oni i forsiraju (ovo je moje misljenje i ne isklucujem pravo drugima da imaju suprotno)
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
rasha44 Matroska! 25.01.2008. 23:05 #41107

broj poruka: 1492
MKV i MKA su Matriska video i audio formati. U vecini codec paketa, posebno u K-Lite, imate sve sto je potrebno. Media Player Classic ima ugradjene Matroska filtere. A sve imate ovde:
http://www.matroska.org/

Pozz.
Nightbird

expo vise o HDTV 12.04.2008. 14:25 #50788

broj poruka: 3
http://hdtvbeograd.googlepages.com/hdosnove

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647732.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs