Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Obrada video materijala i zvuka
TV Tuner
STRANA 1 OD 1
skid TV Tuner 30.06.2008. 15:08 T10723

status: user
broj poruka: 179
Ćao svima. Imam ASUS TV tuner sa Philips 7131 čipom. Uz karticu je bio i CD sa Power Cinema programom za tuner. Instalirao sam drajvere i program i dva dana kartica radi OK. Međutim trećeg dana power cinema neće da se startuje. Naravno obrišem program i drajvere i instaliram ponovo i ništa, neće da se startuje aplikacija. Izađem na sajt Cyber Linka i imam šta da vidim, Power cinema ne podržava moju karticu, niti bilo koju sa Philips 7131 čipom. Interesuje me koji još program za tuner mogu da koristim.
Unapred hvala
Skid
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 30.06.2008. 15:28 #60941

broj poruka: 12057

Problem može da ti pravi naknadna instalicija nekog PowerDVD Cyberlinkovog programa ili tako nešto. Eventualno brljanje po MPEG kodecima ili kodecima uopšte.
Instaliraj bolje Chris TV ili FLY 2000 TV.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

djigorm Re: 30.06.2008. 19:33 #60956

broj poruka: 7

Samo DSCALER (provereno i ubitacno najjaci program za TV kartice bez ikakve potrebe da vrsis instaliranje bilo kakvih drajvera, sam automatski izvrsi identifikaciju kartice same i tjunera, tebi ostaje samo da odredis kako gde i kuda zvuk da ide)

Poz

Vaskev Re 30.06.2008. 19:43 #60958

broj poruka: 1673
FLY 2000 TV nece da ti radi sa Asus 7131 karticom, sa starijom 7134 je radio lepo a na novoj nece da prepozna tjuner i nece da nadje nijedan kanal. Posle pretrazivanja kanala sa FLY 2000 obavezno restartuj racunar inace sama kartica ostane blokirana i nece da radi ni sa originalnim softwerom. Inace Asus Power Cynema dobro radi samo sa originalnim softwerom koji si dobio uz nju. Ja sam je posle nekih 6 meseci koriscenja vratio i uzeo TV2000 Expert i kartica je neuporedivo bolja u svakom aspektu sem u kvalitetu slike gde je i Asus sasvim dobar, ja licno nisam primetio neku drasticnu razliku sem sto je slika na Asusu za nijansu ostrija, na Expertu je zvuk daleko bolji ali sa jednom manom, blago su priguseni visoki tonovi. Inace ja sam imao drugi problem sa Asusom, nije hteo da snima zvuk ako se koristi bilo koji drugi izvor (Video compositni ili pak S-video) sem ugradjenog tjunera.

Equinoxe DSCALER je u stvari sjajan.... 30.06.2008. 20:17 #60961

broj poruka: 12057

...osim - http://i288.photobucket.com/albums/ll161/bax2003/sshot-1.jpg

Error in error because of an error ir register 0x0eee#4534, cannot read bla bla, truć, bum, puc, tras, crashed....

Inače Fly2000 TV radi savršeno i najbolje sa Philips SA 7131E čipom. Inače 7134 je noviji ne stariji čip. K-World Terminator ima 7131E i savršeno radi sa Fly-em.

Ovde ima drajvere koji su peglani za 713X kartice.
http://members.home.nl/fly2000/download_e.html
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Vaskev re 30.06.2008. 23:34 #60972

broj poruka: 1673
Inače Fly2000 TV radi savršeno i najbolje sa Philips SA 7131E čipom. Inače 7134 je noviji ne stariji čip. K-World Terminator ima 7131E i savršeno radi sa Fly-em.

Ma sve to stoji ali Asus My Cynema nece da radi sa Fly2000, razlog verovatno i nije u chipsetu SA 7131 vec u Silikonskom tjuneru (njegovoj implementaciji na samoj kartici od strane Asusovih inzenjera) TDA8xxx ne secam se tacne oznake a mrzi me da trazim jer je ta kartica daleka proslost za mene.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647651.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs