Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Obrada video materijala i zvuka
Audio problem kod pustanja HD videa...
STRANA 1 OD 1
stefanon Audio problem kod pustanja HD videa... 12.07.2008. 08:54 T10913

status: user
broj poruka: 268
Pri reprodukciji mkv fajla, (1080p 9gb) cuje se samo pozadinski zvuk.
Probao sam vise playera i raznih kodeka, ali i dalje se necuje razgovor i muzika. ( cuje se npr samo saobracaj u filmu).

Postoje 3 neka audio recovery fajla, kao sa slike ali javi se eror `nothing to reconstruct`?

http://img71.imageshack.us/img71/7748/pitanjefo2.jpg

Da li postoji neka proverena kombinacija koja radi?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re 12.07.2008. 11:38 #62313

broj poruka: 3529
Koji sistem zvucnika koristis, stereo ili 5.1, ili 7.1!?

Ako je stereo(ili ti 2.1 takodje) onda si lose povezao zvucnike ili lose konfigurisao zvucnu kartu. Stereo zvucnici se uvek vezuju na prikljucak oznake front na zvucnoj karti (zelene je boje u 99% slucajeva). A ako su dobro vezani(stereo) onda trebas da proveris konfiguraciju same zvucne, odnosno da vidis da ti nije slucajno aktiviran 5.1 zvuk a koristis stereo zvucnike.

U suprotnom ako imas 5.1 zvucnike nadam se da znas da od njih do kompa idu 3 kabla, jedan za centralni zvucnik, jedan za front zvucnike, i jedan za rear zvucnike, ili, kao sto ja koristim, lepo to povezes sa optickim i nema glava da te boli.

Inace sto se tice MKV fajlova(filmova), do sada sam ih poskidao brdo i uvek mi je film bio samo u jednom fajlu, nema vise fajlova.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
stefanon Re: Re 12.07.2008. 11:52 #62314

Koristim 5.1 sistem i dobro su su povezani, sa pomenuta 3 kabla. Jedino kod mkv filmova se javlja problem, mozda neko ima ideju?

:: Koji sistem zvucnika koristis, stereo ili 5.1, ili 7.1!
::
:: Ako je stereo(ili ti 2.1 takodje) onda si lose povezao zvucnike ili lose konfigurisao zvucnu kartu. Stereo zvucnici se uvek vezuju na prikljucak oznake front na zvucnoj karti (zelene je boje u 99% slucajeva). A ako su dobro vezani(stereo) onda trebas da proveris konfiguraciju same zvucne, odnosno da vidis da ti nije slucajno aktiviran 5.1 zvuk a koristis stereo zvucnike
:: U suprotnom ako imas 5.1 zvucnike nadam se da znas da od njih do kompa idu 3 kabla, jedan za centralni zvucnik, jedan za front zvucnike, i jedan za rear zvucnike, ili, kao sto ja koristim, lepo to povezes sa optickim i nema glava da te boli
:: Inace sto se tice MKV fajlova(filmova), do sada sam ih poskidao brdo i uvek mi je film bio samo u jednom fajlu, nema vise fajlova
Equinoxe Re: 12.07.2008. 12:31 #62321

broj poruka: 12057

U čemu gledaš MKV filmove ? Imaš instaliran Matroska splitter koji dolazi u paketu sa K-Lite Codec pack-om ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

stefanon Re: Re: 12.07.2008. 12:55 #62325

Gledam ih u VLC media playeru, jer mi jedino on otvara mkv format. A imam K-Lite codec pack instaliran i matroska spliter. Da li je potrobno jos nesto pa da probam?

:: U čemu gledaš MKV filmove ? Imaš instaliran Matroska splitter koji dolazi u paketu sa K-Lite Codec pack-om
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Equinoxe Re 2: 12.07.2008. 12:58 #62326

broj poruka: 12057

K-Lite Codec pack u kombinaciji sa Media Player Classic-om (Matroska + ffdshow) otvara bez problema MKV i zkuk se čuje kako treba na svih 5 satelita.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

stefanon Re.... 12.07.2008. 13:41 #62330

Neznam zasto onda kod mene neradi, prvo sam mislio da je do filma, pa skinuo drugi kad i on isto tako, sad se skida treci pa cu videti...
Probao sam da sa najnovijim K-Lite Codec-om(mega) + ffdshow i nista.

Napominjem da cujem zvuk na svih 5 satelita ali samo ambijentalni...

:: K-Lite Codec pack u kombinaciji sa Media Player Classic-om (Matroska + ffdshow) otvara bez problema MKV i zkuk se čuje kako treba na svih 5 satelita.
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Saske ... 12.07.2008. 15:47 #62343

broj poruka: 1117
ako pustas preko VLC-a onda dzaba instaliras kodeke, VLC to nista ne koristi jer ima svoje ugradjene kodeke... probaj sa MediaPlayerClassic koji dalazi uz K-Lite kodek pack...ja sa njim sve pustam i nemam nikakvih problema...mada, ja koristim CCCP iliti Combined Comuniti Codec Pack...

Overclocking is the way of life!!!

neXus2000 Desno dugme 12.07.2008. 17:31 #62347

broj poruka: 3351
klikni desno dugme u VLC-u dok ide film, i imas opcije Audio Track, Audio device.
Stavi pod Audio Track 5.1, a pod Audio Device isto 5.1.

I obavezno proveri da li si dobro stavio zvucnike, jer dosta ljudi se prevare posto imaju integrisan 7.1 zvuk, i ubodu umesto u zelenu, ubodu u drugu zelenu....mislim da je pepeljasto zelena ili svetlija zelena.

remSe se u tehnologiju :D

-ShonE- Re 12.07.2008. 18:23 #62352

Kao sto rece bax2003, i ja isto koristim tu kombinaciju, K-Lite + Media Player Classic, sve radi bez ikakvih problema, zaobidji VLC za HD i probaj ovo.
stefanon Re: Re 12.07.2008. 21:25 #62365

Probao sam i cuje se razgovor jedino ka zvucnike pojacam na 100%, i to slabo mora da tu nesto nevalja, da li bi kupovinom zvucne kartice resio problem? Zvucnici su Z5500.

:: Kao sto rece bax2003, i ja isto koristim tu kombinaciju, K-Lite + Media Player Classic, sve radi bez ikakvih problema, zaobidji VLC za HD i probaj ovo.
rasha44 GOM Player 12.07.2008. 21:32 #62366

broj poruka: 1492
Meni GOM Player pusta sve zivo, ukljucijuci .mkv fajlove. Sad sam, probe radi, opet proverio Star Wars sa rezolucijom 1920x816. Doduse, ja imam 2.1 kompjuterske zvucnike sa posebnim pojacalom, koje dobija signal iz Line out.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

-ShonE- Re: Re: Re 12.07.2008. 22:14 #62369

Pazi, i ja imam Z5500, povezao sam ih sa kompom preko optickog kabla sto i tebi preporucujem, nisam ni probao preko klasicne veze, sve mi radi besprekorno, mislim da ti je i tekako jeftinija varijanta da pazaris samo opticki kablic ako imas mogucnost za tu vrstu konekcije na tvojoj karti.
Mozda da pozajmis od nekoga cisto probe radi.

:: Probao sam i cuje se razgovor jedino ka zvucnike pojacam na 100%, i to slabo mora da tu nesto nevalja, da li bi kupovinom zvucne kartice resio problem? Zvucnici su Z5500.
:: :: Kao sto rece bax2003, i ja isto koristim tu kombinaciju, K-Lite + Media Player Classic, sve radi bez ikakvih problema, zaobidji VLC za HD i probaj ovo.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647651.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs