Da li neko od vas starih forumasa ima u svojoj kolekciji filmova neke od kvalitetnih naslova gorenavedenih zanrova???
Ako ima neka mi sibne listu/spisak na mig@verat.net pa kada se vratim sa odmora pogledacu i da se dogovorimo za neklu trampu, `odstetu`...vec kako bih se oduzio. Ja to ne cuvam ali volim da odgledam dobre filmove kao npr. italijanske Suspiria, Opera, Phenomena, Proffondo Roso...legendarnog Daria Argenta...dakle, neki egzoticni naslovi 1970-2000. Ja sam od onih koji misle da su jedini kultni umetnicki filmovi samo oni ovakvog zanra. Ljubiteljima preporucujem od novijih da obavezno pogledaju Occhi Di Cristalo
Vecina filmova koje je ona uradila su sjajni, meni je u secanju ostao film `Koža`.
Od zabara imam sledece:
DVD Italijanski 01 Mediterraneo Malena Cinema Paradiso The Night Porter All Ladies Do It (Tinto Bras) Baise MOI
DVD Italijanski 02 Il Decameron La Dolce Vita Teorema Cantanto Direto I Paraventi Leggenda Di Al, Jon E Jack Due Amichi
I par filmoca Tinto Brasa, ukljucujuci legendu Calligula koju je Bob Guchione (vlasnik Penthouse-a) skoro unakazio a Tintno Bras se posle sa njim sudio zbog toga.
Imam jos filmova zabarskog crnog talasa Theorema, Salo, Suspiria, El Espinazo Del Diablo, etc... (ali to mi je sve razbacano te ih ne bi mogao tako lako pronaci)
zaboravio sa na cuveni `demons 1 & 2` (doduse, dario je `samo` pisac i producent), pa sva njegova kolaboracija sa jos jednom zivom legendom george romerom, `dawn of the dead` serijali... uh, tu je i `inferno`... a `suspiria` je masterpis :)
uopste uzev, taj period (kraj `70. - pocetak `80.) mu je bezgresan...
danima razmisljam sta mi fali u kolekciji... romera imam, a na darija sam potpuno zaboravio... mikrotorente, gde si...?
Machino ako stvarno hoces da se upasis Japanci su tu bez premca. `Kletva` i `Kletva 2`....Covece gledao sam mnogo horora,ali ovo je nesto sto je definitivno ostavilo utisak koji se ne zaboravlja. Sto se tice klasika normalno Hockok:`Psiho` i legendarne `Ptice`,od novije produkcije Linch(imam jedan serijal kratkih prica Dejvida Linca...Vrlo zanimljivo). Volim psiho horore,a ne gluposti gde jedan tip juri jednu srednjoskolkinju pola sata dok se ona saplice o sve moguce stvari u kuci i svo vreme pokusava da pozove 911...U takvim filmovima se menja ime filma,glumci,i tip(ubica) menja masku u svakom delu,a radnja je preslikana....Previse predvidivo...Previse ofucan plagijat...Ali se dobro prodaje...
...A od SFa:Dyna,Odiseja u svemiru 2001,Brazil(ovaj film ne mogu da kategorisem pod klasican SF,ali definitivno jeste neka podkategorija)
Znam dosta njoh i dosta sam odlgedao. D-amato isto. Snuff (sex i klanje) ne volim to mi je morbidno kao i nekrofilija, fuj. Japance sam gledao i imamju sta da ponude. Imas novi Shutter na foru Grudge-a. Ptice su odlican filma, kao i Isijanje. Nista ljudi mozda se vidimo za ovo :)) Pozz
Ima li ovde jos ljubitelja ofov prefinjenog zanra???!!!
Zamalo napisah SS ja sam ti bato moj odgledao od ovog zanra sve sto ima, tj. sve sto sam nasao, pa i najobicnije gluposti, a sacuvao, nazalost, samo starwars, i mozda nesto na vhs
I jeste da nije taj zanr ali ovo je jedan od najboljih filmova koje sam gledao Fear and Loathing in Las Vegas (1998) http://www.imdb.com/title/tt0120669/
:: Znam dosta njoh i dosta sam odlgedao. D-amato isto. Snuff (sex i klanje) ne volim to mi je morbidno kao i nekrofilija, fuj. Japance sam gledao i imamju sta da ponude. Imas novi Shutter na foru Grudge-a. Ptice su odlican filma, kao i Isijanje. Nista ljudi mozda se vidimo za ovo :)) Poz :: :: Ima li ovde jos ljubitelja ofov prefinjenog zanra???!! :: :: :: - A N G E L - :: ::
da samo sto originalni Shutter nije japanski vec tajlandski film, a ovo sto se skoro pojavio je rimejk za americko trziste
Imam brdo toga (mislim da samo horora imam 200GB+), ali nazalost samo nekih 600 diskova je u katalogu... Ako mozes, suzi malo pa da ti nabrojim sta sve imam... Predlazem ti da od novijih pogledas japanske horore posto su Ameri pukli... Jedini od novijih americkih koji vredi je Behind the Mask...
Ima li neko u svojoj kolekciju vecinu sa ovog spiska, tj. preko pola ili skoro sve??? Bio bih mu vrlo zahvalan.
Suspiria Deamonenon Theorema (Teorema) Calligula Demons I i II Ptice (Birds) devil`s experiment Brasil Living Hell Organism The Holy Mountain Fear and Loathing in Las Vegas Behind the Mask The Night Porter Opera Il Decameron Profondo Rosso Phenomena
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647651. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.