Skinuo sam sa DV kamere porodične snimke i zauuuuuuzeooo popriličan prostor po hdd-ovima :) Interesuje me koje programe koristiti za: 1. sečenje nekompresovanog avi fajla, 2. montažu nekomresovanog avi fajla, 3. ubacivanje efekata, filtera i teksta na isti, 4. kompresiju u dvd ili divx ili neki treći format (koji ima najbolji odnos veličine i kvaliteta)
Ovako... Nabavio sam i VirtualDub (neka verzija 1.7.7 ne znam da li je dobra), nabavljen je sony vegas 8... tu je i Ulead video studio 11.5, gomila nekih TMPG izdanja...
E sad... treba mi mala pomoć u vezi VirtualDub-a. Za njega sam čuo i od nekih drugih ljudi da je extra.
@Baxx - doktore imate li negde slučajno neki dobar tutorial za upotrebu istog, nešto mi ništa nije jasno u njemu :) Još bih bio zahvalan za neki link sa paketom pluginova za isti, čuo sam da ih ima dosta.
ma dobar je VD kad oces nesto da uradis za 5 minuta, ali ako oce covek da to izmontira malo lepse i da eventualno radi nesto i sa zvukom, a vec ima Vegas, sto bi se zavitlavao..
Za Uncompressed, MOV, MPEG i DV montažu, kao i Post Producition Efekte - Adobe Premiere Pro i AfterEffects su zakon. Tačka. Ko hoće time da se bavi knjiga, tutoriali i neko ko to poznaje sa strane su neophodni. U ovim programima zaboravite na export u DivX i Xvid.
Najbolja varijanta je odraditi sve što treba u ova dva programa, export u mpeg-2 i posle (Auto) Gordian Knot da finalizukete u DivX. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Nemoj da zaobidjes i Power Director, jednostavan i vrlo dobar alat, u njemu mozes da seckas, cupas zvuk, sliku, da pravis `transitions` izmedju fajlova, zaista dobar, i namena mu je pre svega za obradu materijala sa kamera.
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647651. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.