Ne bih da ponavljam istovetne postove, ali problem je po malo specifican.
Sa Gainard 7900Gs izvukao sam signal do TV-a (Sony Trinitron-stari model). S-Video izlaz - >konverter - > klasican Video In. Slika se pojavi na TV-u sve dok ne pocne da se ucitava WinXp, a onda nestane. Pokusavao sam da menjam sisteme NTSC, B/PAL, I/PAL,... nista se ne desava. Menjao sam opcije Clone, Dual View...opet nista. Nacin povezivanja TV-a S-Video, Composite,...nista.
U opcijama za setovanje TV preko nVidia properties, frekvencija osvezavanja ne moze da se spusti ispod 60 Mhz. Da li je problem mozda u tome ili je vec nesto drugo?
Ne mogu (precizno) da se sjetim kako sam to radio na GF4... nView display mode - nView mode `Clone` - Analog display i TV podeseno Prvi display je Analog i cekirana je opcija `Primary display` (za Analog) Full screen - secondary display. Rezolucija - probaj 8x6. Takodje,za filmove i subtitlove sam koristio podesavanja na playeru (MicroDVD).Znam da je sve funkcionisalo,ali sam zaboravio postupak.
Nijesam te razumio,sada funkcionise ili ne?Radi ako uklonis ForceWare? Podesio si composite ili s-video? Najbolje je da skines TVTool,mozda ces se lakse snaci.
-prikaz slike na TV-u -prikaz slike istog sadrzaja na TV-u i monitoru -prikaz npr. filma na TV-u,dok monitor koristis za rad na,recimo,desktopu Koje si ti opcije cekirao?
E, pa ovo je da popiz... Instalirao sam Force Ware ponovo, i slika se pojavila,ALI..
Na TV-u ima slike ako drugi display uredjaj, odnosno TV stavim na ``Not Active``. Ako cekiram Atached, ostane samo wallpaper na desktop-u, a nestanu sve ikone i vise se na TV-u nista ne vidi osim wallpaper-a. Isti slucaj je i u Dual view modu i u Clone modu. Ali ajde,... rekoh nema veze sto mi nesto tu nije logicno,bar ima slike. Kad oce k.... Pustim film preko MV2, sve se vidi, player, desktop, okolne ikone, cak i prevod, ali na mestu gde bi trebala da bude j..... slika, mrak, j.... mrak sa j..... prevodom!!
Pored cajeva za prostatu i probavu imas i za smirenje. Nemoj odmah na tablete. Navucices se.
Tebi su izgleda zamenjeni monitor i tv. Pusti identifikaciju da vidis koji ti signal ide gde (iscrta ti velike brojke 1 i 2 preko celog ekrana). Moras imati kombinaciju 1 na monitoru i 2 na TV-u.
Ukoliko ti identifikacija radi, tj. na monitoru imas broj 1 a na tv-u 2, sve je ok. Normalno je da na `prosirenom` desktopu (extended,attached kako hoces) imas samo wallpaper. Ako predjes misem preko desno ivice monitora, pacov bi trebalo da potrci po televizoru.
Prevode mv2 radi u overlayooou tako da ih ne mozes imati na dva mesta, otud crni ekran. Imas podesavanja u njemu gde da pusti fullscreen, na monitor ili na tv. Mislim da je cak i default prebacivanje nesto sa TAB-om, pogledaj u podesavanjima. Kad pustis film u prozoru, mora da ga pusti u monitor1, a dupli klik na sliku salje ekran i prevode na TV.
Druga varijanta je, ukoliko nije u pitanju mv2, da uzmes prozor i `prevuces` ga (da izvines) na desno dok se ne pojavi na TV-u i tu ga pustis.
Mozes li mi reci kako si podesio Primary/Secondary monitore?Sta si sve `popunio` kod opcija? Ako imas problem sa nView,ekao sam ti da instaliras TVTool,mozda se lakse snadjes.
Cekirano: Monitor - Use this device as primary monitor.Extended my Windows desktop on to this monitor. TV(Display 2)- nije cekirano nista
U TV Wizardu ukljucena Clone opcija
Trenutno radi sve O.K. osim filmova.Prevod imam na oba ekrana, ali ne i sliku filma ( ima je samo na 1) . Probacu da podesim da MV2, ako ne uspem, skidam Crystal Player, pa cemo videti sta on moze.
Covjece,gasi Extend desktop,zato ne mozes da vidis ikone. Probaj da podesis rezoluciju za TV 800x600,moze i to biti problem (za gledanje filmova). TV je Secondary display,a izabrani su i Monitor i TV.
Pa,... trenutno je situacija potpuno sumanuta. Apsolutno sve se vidi na oba monitora, desktop,ikone,igre,... sve osim filmova. NI JEDAN player koji sam probao, nije uspeo da pusti DivX film na oba ekrana, vec samo na monitoru. Extend je ukljucen samo za monitor 1, ali nemam mogucnosti da je iskljucim (sivi check box). Videcemo sta moze da uradi TvTool.
Prevod imam na oba ekrana, ali ne i sliku filma ( ima je samo na 1) . Nije uspeo da pusti DivX film na oba ekrana, vec samo na monitoru.
Sta ti tacno pokusavas? Da pustis film na oba ekrana sa prevodom u isto vreme? Zbunjuju me tvoji komentari, ukoliko hoces samo film na TV-u ne znam zasto si u Clone modu?!
On ne moze da gleda filmove na TV-u (nesto je zaboravio da podesi).Ja sam razumio da zeli filmove na TV-u,a na monitoru - desktop (koji ce koristiti za nesto drugo) ili,da ima istovjetan prikaz na oba ekrana,ali,u tom slucaju,filmovi na oba ekrana otpadaju.
Pa, to bi trebalo da je logicno, ali u Clone modu ne treba da ga interesuje da li je ili nije stikliran Extended. Kakva frekvencija ispod 60Hz? Bitno je da moze da pusti film na TV-u i da radi ako nesto hoce na monitoru. Postoji i ona varijanta da samo ono sto je u Overlayu pusti TV, ali i to je problem jer ako spusti prozor na monitoru gasi se video na TV-u.
Ukoliko moze da dobije na monitoru kompletnu sliku (1) a na TV-u samo Wallpaper, onda bi trebalo da je to to. A da bi ovo dobio, mora da iskljuci Clone mod, da mu primarni bude monitor, a da za TV bude stikliran - Extend my Windows desktop to this monitor.
Dalje sve zavisi od softvera koji koristi. Ukoliko nema podrsku za dva monitora, prebacis prozor na TV i pustis ga. Ukoliko ima, podesis da video ukoliko je u prozoru bude na monitoru, a ukoliko je u FullScreenu ode na TV, a to imaju i mv2 player i BSplayer, itd...
TVtool ide posle, ako hoce da podesi izlaz ili da skida makroviziju, u svakom slucaju za mnogo finija podesavanja. Ovo su osnovne stvari.
Tako je bar kod mene. Godinama.
:: :: :: On ne moze da gleda filmove na TV-u (nesto je zaboravio da podesi).Ja sam razumio da zeli filmove na TV-u,a na monitoru - desktop (koji ce koristiti za nesto drugo) ili,da ima istovjetan prikaz na oba ekrana,ali,u tom slucaju,filmovi na oba ekrana otpadaju ::
60 Hz nije nista cudno,zato sto se na rezoluciji 10x7 ona zakljucava u ovakvim slucajevima. Njemu nedostaju ikone,tj. ima samo wallpaper upravo zato sto je ukljucen `Extend...`. Ali,da mi ne nagadjamo - sacekacemo njega...ako se pojavi.
U opcijama za setovanje TV preko nVidia properties, frekvencija osvezavanja ne moze da se spusti ispod 60 Mhz. Da li je problem mozda u tome ili je vec nesto drugo?
On je hteo da je spusti ispod 60Hz. Zato sam to spomenuo. Nego hvata me frka, spominjao je neke tablete... Valjda ce da se javi.
:: :: 60 Hz nije nista cudno,zato sto se na rezoluciji 10x7 ona zakljucava u ovakvim slucajevima :: Njemu nedostaju ikone,tj. ima samo wallpaper upravo zato sto je ukljucen `Extend...` :: Ali,da mi ne nagadjamo - sacekacemo njega...ako se pojavi.
Dok nVidia prijavljuje da Display device 2 nije aktivan, imam identicnu sliku na oba ekrana, ali umesto filma imam mrak sa prevodom na TV-u i film sa prevodom na monitoru.
Ako Aktiviram funkciju Atached za Display device 2, slika na TV-u nestane. Preko TV Wizard-a aktiviram Clone mod ili Dual View, slika se vraca na TV, Display Device 2 je ponovo In Active i situacija iz prve recenice se ponavllja.
I konacno, kada stiklliram Extend za Display device 2, i prebacim Full screen device za Display 2 na Auto-select, dobijem i na TV-u film sa prevodom, ali vise nema ni desktop-a, niti bilo cega drugog.
Sve u svemu, totalna ludnica, ali sad bar imam i varijantu sa filmom i prevodom na TV-u
Clone Monitor + TV Primary display - monitor Secondary display -TV Overlay settings -Fullscreen za Secondary display (TV) Ako ima negdje opcija `Fullscreen on Secondary display...` i to popuni
Opciono - podesi 800x600 na desktopu i u plejeru,za svaki slucaj.
Clone mod, Full screen video - >secondary device, iskljucen Extend za device 2. I dalje prijavljuje da device 2 nije aktivan, ali ko mu...
Slika na TV-u je kopirana sa monitora, osim u slucaju kad se pusti film. Film ide u full screen na TV-u, a na kompu mogu da ga spustim na toolbar, i da radim sta hocu.
Zahvaljujem obojici na pomoci.
P.S. TV Wizard je deo nVidia Force Ware-a (za podesavanje TV-a)
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647651. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.