Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Obrada video materijala i zvuka
radio?
STRANA 1 OD 1
mirkomirko radio? 12.06.2007. 13:07 T4696

status: user
broj poruka: 115

kako uspostaviti radio na kompu i pomocu kog softvera????????/
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re 12.06.2007. 13:35 #21565

broj poruka: 3529
Skoro svaki audio player(windows media player, winamp...) moze da pusta internet radio(ako si na njega mislio), a ako si misliio na neki interni ili externi uredjaj(tv karta, pci radio kartica i sl.) uz takav uredjaj dolazi i software!

Evo i jednog linka za online radio:

https://www.di.fm

Ima ih puno, mozes i sam da ih potrazis(google)!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni .... 12.06.2007. 13:37 #21566

broj poruka: 4527

MAGIX Webradio Recorder 2 e-version

nadji i instaliraj ovaj program,bolji neces naci nigde...ima bazu od oko 5000 !! stanica sirom sveta (po kontinentima, zemljama(ima i nasa) , vrsti muzike) ).. moze i da reze cd-ove a i da snimas u odlicnom kvalitetu svu muziku koju slusas preko njega. Program je fenomenalan, moja preporuka
mirkomirko offline 12.06.2007. 13:47 #21567

broj poruka: 115

ok to ali postoji softwer ili nekkva mogucnost da ja lokalne stanice slusam offline
Ognjeni Re: offline 12.06.2007. 13:56 #21568

broj poruka: 4527

::
:: ok to ali postoji softwer ili nekkva mogucnost da ja lokalne stanice slusam offlin

hahaha..voleo bih i ja da ne moram da sipam benzin, da vozim kola bez toga ali ne znam zasto imam neki osecaj da ne bi radilo :D....mozes da kupis radio (fm tjuner ili tv tjuner + fm) ili da slusas preko neta.
-ShonE- Re: offline 12.06.2007. 16:05 #21572

:: ok to ali postoji softwer ili nekkva mogucnost da ja lokalne stanice slusam offlin
:

Hah! Pa ti stvarno nisi shvatio odgovor! Napisao sam ti vec u prvom odgovoru, imas dve mogucnosti, ili preko neta(online), ili da kupis hardware(uredjaj) preko koga bi mogao(offline), logicno!
.))
Daum Winamp 12.06.2007. 16:51 #21573

broj poruka: 12805
Winamp ima radio opciju samo treba otici na https://www.shoutcast.com i skinuti link za stanicu po tvom izboru jer su razvrstane po zanrovima...nisam siguran doduse da ima domacih...
ludi Re: offline 12.06.2007. 18:18 #21578

broj poruka: 568

e ova ti je dobra :)
I ja bivoleo da nadjem softver da idem na net offline pa da ne placam kablovski ali to spada u domen nemoguceg... internet radio NE MOZES slusati offline kao sto ni ne mozes da surfujes offline ni da skidas torrente offline ni da cetujes nit mejlove da saljes pa ni radio da slusas, internet ne radi offline kao sto ni komp ne radi ako ga ne udenes u struju...
Ako si mislio da slusas klasican radio to NE MOZE bez za to potrebnog hardvera...
100noga radio ne radio svira ti radio 12.06.2007. 19:10 #21579

broj poruka: 188
Ako si mislio na zemaljski radio, ne na net radio, onda ti treba nekakva fm tuner kartica, fm tuner USB zvrcka i tome slicno. USB zvrk ti kosta oko 7-8 jevrica, akartice 30 pa navise.
Procunjaj po sajtu malo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VMARC Re: offline 12.06.2007. 20:47 #21583

broj poruka: 9434

Posto ste se siti ismejali, sada je vreme da progutate knedlu.
NAIME PITANJE NIJE BESMISLENO.
Odgovor je (tehnicki) MOZE!

Satelitska antena + DVB Karta, recimo SkyStar 2 + software za stremovanje (snifovanje) neke radio stanice = slusas, a nisi na netu i ne placas.

Da ne bude zabune. U zagradi stoji `(tehnicki)` moguce jer sva operma za ovo stoji oko 150-200 evra a radio karta citavih 20 (dvadeset). Ali, mozda covek ima opremu... eto, ja to sve imam i mogu da slusam offline radio... ali necu jer imam digitalni sa satelita :)

Dzaba isprozivaste cho`eka...
-ShonE- Re: Re: offline 12.06.2007. 21:45 #21584

:: ::
:: :: ok to ali postoji softwer ili nekkva mogucnost da ja lokalne stanice slusam offlin
:: Posto ste se siti ismejali, sada je vreme da progutate knedlu.
:: NAIME PITANJE NIJE BESMISLENO.
:: Odgovor je (tehnicki) MOZE
:: Satelitska antena + DVB Karta, recimo SkyStar 2 + software za stremovanje (snifovanje) neke radio stanice = slusas, a nisi na netu i ne placas
:: Da ne bude zabune. U zagradi stoji `(tehnicki)` moguce jer sva operma za ovo stoji oko 150-200 evra a radio karta citavih 20 (dvadeset). Ali, mozda covek ima opremu... eto, ja to sve imam i mogu da slusam offline radio... ali necu jer imam digitalni sa satelita :
:: Dzaba isprozivaste cho`eka..

Hm! Lepo si i sam napisao, `tehnicki` moze, mislim da je tvoj odgovor besmislen!
Ne treba niko da guta knedlu, stvarno mi je zao sto mnogi ismejavaju, ja sam napisao u mom 2. odgovoru da me ocigledno `mirkomirko` nije shvatio. I to sto ti pricas je direktno dopunsko objasnjenje mog odgovora, dakle jos jednom, ili preko neta online bez ikakvog dodatnog hardware-a ili sa njim, u sta spada i SkyStar!
Verujem da `mirkomirko` ima SkyStar sigurno bi gledao gomilu satelitskih TV programa, pa bi njegovo pitanje verovatno glasilo: `Ej ljudi imam SkyStar i gledam programe, da li mogu i radio preko nje da slusam, ali da nisam online?` (moja predpostavka)

VMARC bez ljutnje!
VMARC Re: Re: Re: offline 13.06.2007. 04:40 #21599

broj poruka: 9434
:: VMARC bez ljutnje!

kakva ljutnja. ti si se pogresno pronasao u prici. najmanje je bilo upuceno tebi.
PS. otkud znas da nema SS2, to kako formulise pitanja je jedno, a sta poseduje od hardvera je sasvim drugo :)
naravno mirko je uzet kao hipoteticki primer, kao i sto je ceo moj odgovor baziran na hipotetickoj situaciji. dakle covek pitao da li moze offline da slusa radio i odgovor je moze. sledeci put ne ismevajte onog ko ne zna a voleo bi da zna... uostalom eto prilike da se jos neko upozna sa jos jednom od mora fantasticnih mogucnosti sky star kartica :)))

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647651.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs