Skinuo sam jedan koncert ( ~800-850MB, AVI format ) Cime da konvertujem u MPEG, imam problem, skinuo sam 4 programa, i od toga sa 2 mogu max 5min snimka da konvertujem ( traje sat i po video ) a sa druga dva ima zvuk nema slike. Ako neko moze na brzaka samo da mi kaze sta da skinem i da konvertujem ceo video u MPEG, ovi su trial i zbog toga nece vise od 5min..
Hvala puno obojici, evo skinuo sam WinAVI i upravo ga konverujem i izgleda da je sve ok. Sad cu da vidim i ovaj GK i sta sve tu ima, imam bar 40 spotova koje sam skinuo i mogao bi malo da ih uredim, nekima bi dobro i dosao crop na pocetku ili kraju. Hvala puno.
pa de nadje u mpeg da ga konvertujes, najgori od svih formata...kolke to blokove pravi na slici to nije zdravo...uzmi lepo xvid ko covek ili jos bolje megui pa ga zvekni u x264...kvalitet uopste ne moze da se poredi...
Uf.... Aj ovako ako nekog ne mrzi, Ako neko moze da mi kaze STA da skinem znaci koji program, Treba mi da mogu iz AVI,MPEG formata da prebacim u format ( koji je najbolji ? tj. za najbolji moguci kvalitet slike, koliko ce da zauzima mi nije bitno ) I koji mi sve kodeci trebaju ?
e pa vako...ubedljivo najbolji kvalitet ce ti dati h264 kodek ili njegov parnjak x264 koji je isto to samo sto je freeware...idi na ovu adresu http://sourceforge.net/projects/megui i skini megui...kad ga pokrenes on ce da trazi da se updejtuje...ti ga pusti da to odradi jer bez toga nece raditi... na ovoj adresi imas celo uputstvo kako se koristi http://www.digital-digest.com/articles/MeGUI_H.264_Conversion_Guide_page1.html ima dosta naprednih opcija, ali ako ti treba maksimalni kvalitet onda stavis profil HQInsane u 2 pass-a i teraj...jes da ce potrajati malo duze ali zato je kvalitet vrhunski...
Kako to mislis da ce najbolji kvalitet dobiti sa tim egzoticnim (h264 ili njegov parnjak x264) kodecima. Pa on vec ima kompresovan materijal i tu nema vise popravke to je sto je, ne moze bolje od postojeceg. Ti kodeci koje si naveo su dobro resenje za kompresevanje sirovih BlueRey i DVD diskova i zaista daju najboli rezultat uz napomenu da se takvi fajlovi sa ekstenzijom MKV za sada mogu svirati uglavnom na racunaru.
Za OCz-a je najbolje resenje navedeni Xilisoft converter ili mozda SUPER sto rece liko koji mi ga je preporucio za konvertovanje MKV to AVI taj ce da prebaci CREP u CIGLU i obrnuto, al da ga skines moras da reses zagonetku, mamicu im njihovu bas su ga zakomplikovali.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: e pa vako...ubedljivo najbolji kvalitet ce ti dati h264 kodek ili njegov parnjak x264 koji je isto to samo sto je freeware...idi na ovu adres :: http://sourceforge.net/projects/megu :: i skini megui...kad ga pokrenes on ce da trazi da se updejtuje...ti ga pusti da to odradi jer bez toga nece raditi.. :: na ovoj adresi imas celo uputstvo kako se korist :: http://www.digital-digest.com/articles/MeGUI_H.264_Conversion_Guide_page1.htm :: ima dosta naprednih opcija, ali ako ti treba maksimalni kvalitet onda stavis profil HQInsane u 2 pass-a i teraj...jes da ce potrajati malo duze ali zato je kvalitet vrhunski.. :: :: Overclocking is the way of life!!! :: ::
ja koliko sam razumeo OCz hoce da prepakuje taj materijal...kvalitet ne moze da popravi ali moze da ne izgubi na kvalitetu... ovi kodeci su dobri za sve vrste kompresija,ako hoces neki dvd da ripujes, nesto da prepakujes na manji prostor, a pogotovu ako hoces nesto da nabjes na sto manji prostor... ja sam gledao filmove u x264 formatu koji su spakovani u 450MB i koji ne izgledaju nista losije od xvid-a napakovanog u 700MB...
Ma nije mi bitno da ga spakujem tj. da manje zauzima. Prostor mi nije bitan, samo mi je bitno da ga stavim u format gde cu moci da imam sto bolji moguc klalitet, i da se resim tog AVI formata i stavim u neki drugi ( zato sto ne mogu da ga ovako otvorim sa mediaplayer,winamp, cak i quicktime, ali mogu preko ovih programa i kad sam ga stavio u mpeg lepo se otvara sa svime )
A i da, jos jedna poenta je da ga ih konvertujem jer ovako su..4:3 valjda, i nisu preko celog monitora ( wide ) a kad sam ovo konvertovao bio je preko celog monitora kad se otvori tj. 16:10
I WinAVI i Xilisoft imaju dodatna podesavanja, ako zelis nesto da poboljsas. U WinAVI, kad ubacis fajl u prozor i odaberes format, imas dole sa desne strane dugme Advanced. Tu mozes da menjas rezoluciju, format, kvalitet slike itd. Igraj se malo sa nekim manjim fajlom i vidi sta ti najvise odgovara.
A ako hoces nesto ozbiljnije, onda skini TMPGEnc XPress 4.4.2.238
Nemoj da me pogresno razumes ali ja ne kapiram kako to mislis ne moze da se otvori mediaplayer, winamp itd... mozda nemas kodek koji ti je potreban. Inace odavno sam prestao da rabim navedene plejere GOM je majka, mali lak i koristi svoje kodeke (maltene da ti ne treba nikakav kodek pak), a za muziku QCD. Jos nesto GOM svira fajlove koji nisu dovrseni tako da ces moci da otvoris i tek zapocete fajlove, recimo skidas nesto sa rapida i sve su rar arhive, krenes da raspakujes prvu arhivu i onda ti RAR zatrazi da mu pokazes koji je sledeci fajl u nizu, tu GOM plejer dolazi do izrazaja jer moze da otvori takvu nezavrsenu arhivu. Odavno prvo proverim kakav je kvalitet snimka raspakujuci prvi deo pa ako je valjan nastavim da skidam ostale delove.
E sad kad prebacis sa 4:3 u 19:9 ljudi dodu ko udareni cekicem i spljosteni na zadatu proporciju, al je zato ekran pun. Opet da se vratim na GOM plejer u njemu za sekund promenis aspekt ratioi eto ga pun ekran.
Ponavljam buduci da su ti tvoji fajlovi vec kompresovani prebacivanjem u bilo koji dtugi format ne mozes da dobijes bolji kvalitet od originala (generalna prica).
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: Ma nije mi bitno da ga spakujem tj. da manje zauzima :: Prostor mi nije bitan, samo mi je bitno da ga stavim u format gde cu moci da imam sto bolji moguc klalitet, i da se resim tog AVI formata i stavim u neki drugi ( zato sto ne mogu da ga ovako otvorim sa mediaplayer,winamp, cak i quicktime, ali mogu preko ovih programa i kad sam ga stavio u mpeg lepo se otvara sa svime :: :: A i da, jos jedna poenta je da ga ih konvertujem jer ovako su..4:3 valjda, i nisu preko celog monitora ( wide ) a kad sam ovo konvertovao bio je preko celog monitora kad se otvori tj. 16:10
Da mediaplayer ga nije pustio jer nisam stavio kodeke ( izgleda da mu trebaju za AVI..cudno ) Uglavnom mogu da ga pustam sada i sve je ok. Nego sad gledam da ga konvertujem jer ne mogu da pomerim ovaj jedan video sa desktop-a izgleda da je corruptovan ali mogu da ga otvorim i odgledam celog bez problema, samo ne mogu copy ili cut tj. nigde nece da mrdne kad ga kopira samo stane na 75% i kaze cannot read from disk, tj. kao da je corrupted i sad pokusavam da ga konverujem i onda to sto sam dobio da njega mogu da prebacim na HDD za video i muziku.
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647651. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.