Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
AMD Phenom II X4 postavio novi 3DMark06 svetski rekord
STRANA 2 OD 2
SkyFire Re: Reci mi samo koju memoriju koristis za OC Yorka 19.02.2009. 22:55 #97811

status: user
broj poruka: 18472
Vidi Kingston sada cak ni ime vise ne nosi.To je memorija srednje nize klase..
Prvo sto preporucujem da prvrti Gold Memory test i Memtest da bude siguran u ispravnost i stabilnost istih..Ovo se ne odnosi na obicne prosecne usere koji nemaju pojma ni sta znaci OC niti im to pada na pamet!
Pre svakog kingstona uzeo bih Geil bez razmiljanja ali za male pare nebi nikad isao ispod Evo One 1066 Mhz..Isto tako se Axe Ram lepo pokazao ali to je memorija ipak nize klase od Geil-a.Geil,OCZ je ono sto je Srbiji dostupno!Ako moze nesto preko granice da nabavi bez ramisljanja Crucial Balistix Tracer 1066 Mhz i Bog da ga vidi..Ja koristim OCZ Flex 9600 ,1200 Mhz 4GB - 4 stapa..

http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_9600_flexxlc_edition-eol

I Want to believe - The truth is out there

:: Znaci ortak ga spusti na 3,4 ghz da bi mu radio normalno ,na 3,6 vec pocinje ono pojedine aplikacije pucaju,ali 3,4 ghz je pouzdano ,e sad covek misli da mu je problem memorija ,znaci koju memoriju preporucujes za bolji OC izuzev ove koje ima Kingston Hyperx.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Da ne bude zabune postavio sam pitanje Sky u vezi memorije 19.02.2009. 22:56 #97812

broj poruka: 7732
Ako imas neku da preporucis .
Dachman 4,1Ghz 19.02.2009. 22:59 #97814

broj poruka: 630
Ne znam zasto je toliko nemoguce za Q9550?Primera radi moj Q9450 sa OCZ XTC Platinum @1066Mhz bez ikakvih dizanja voltaza ide do 3,7Ghz i to stabilno kao stena.Sa dizanjem voltaza isao bi na 3,8 glat.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Hvala na odgovoru 19.02.2009. 22:59 #97815

Kingston hyperx mu je na 1066 8 gb rama .Vista 64 radi covek bas profi stvari.
SkyFire Re: Da ne bude zabune postavio sam pitanje Sky u vezi memorije 19.02.2009. 23:00 #97816

Odgovorih ti ali mi je opet malo cudno sto bi memorija kocila?
Memorija moze da koci ako ne moze da postigne minimalan clock koji je potreban zavisno od Strapa u odnosu na FSB!
Kako god,njemu treba 475 FSB za clock od 4.0 Ghz a kad se STRAP postavi na 400 imace vrednost od 900 i kusur Mhz-a.Znaci nije do memorije (jedino ako nije ispravna).
Ili ploca zabada ,nece FSB preko 400 recimo ili je zaista jako los primerak!
E sad,uzme lepo CPU ubode ga u Asus i proba.
Sad bi MACHINAC sve to lepo objasnio

update : Nije onda memorija.Pre ce biti da je ploca!

:: Ako imas neku da preporucis .
obradmi Imao je on Asusp32 pre ove Gigabyte 19.02.2009. 23:06 #97818

Ja sam mu govorio da kupi Asus rampage kad je kupio York ,ali i on kao pojedini na forumu ceni Gigabyte .
gile23 ... 19.02.2009. 23:07 #97820

broj poruka: 9121
Ovaj Lonley Max je digao sa Vendetta 2 Q9550 negde oko 4.17GHZ, a drzi ga za svaki dan na 3.8 GHZ, a sto se tice tog OC-a E8400 je kralj OC-a od tih Intela!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Zajebani76 Uff 19.02.2009. 23:09 #97821

broj poruka: 538
Kakvi su ti ovo podaci koje iznosis, zar se tako testira stabilnost? podigne se klok pa ako pucaju pojedine aplikacije onda nije stabilan??? Ljudi pitajte nekog ako ne znate nemojte to tako da radite i na osnovu toga da donosite zakljucke. Nije neka mudrost ali ipak treba znati podesiti odredjene parametre i do kojih granica sme da se ide sa naponima u zavisnosti od cipova na ploci i procesora koji se klokuju. Ovo sto si ti rekao je tako povrsno i amatersko zakljucivanje da ja stvarno ne znam odakle da krenem da bih ti nekako pomogo a da bi ti opet mogao da me shvatis sta i kako treba raditi da bi ta ploca i procesora proradili kako trba, nemam ni vremna za tako podrobno objasnjavanje.
Pitao si me konkretno za memoriju, recimo za klok od 4ghz potrebno je setovati fsb na 471mhz i memorija koliko se secam koja moze da radi na 1130mhz. To su osnovni uslovi koji treba da se ispune da je memorija stabilan na tom kloku i ploca sa FSB na 471mhz. Jako je bitno podesiti i ostale parametre i za tako nesto ne mogu da ti dam isnovne smernice zato sto bukvalno je drugacije od primerka ploce do primerka procesora, jednostavno potrebno je iskustvo u ovoj oblasti da bi u konktrenom radu mogao da donosis zakljucke i podesavas parametre prema hardveru sa kojim radis. Iz jeftinih ploca naj teze ja izvuci maksimum i za tako nesto je stvarno potrebno debelo iskustvo i poznavanje materije.

:: Znaci ortak ga spusti na 3,4 ghz da bi mu radio normalno ,na 3,6 vec pocinje ono pojedine aplikacije pucaju,ali 3,4 ghz je pouzdano ,e sad covek misli da mu je problem memorija ,znaci koju memoriju preporucujes za bolji OC izuzev ove koje ima Kingston Hyperx.
SkyFire Re: Imao je on Asusp32 pre ove Gigabyte 19.02.2009. 23:13 #97823

Jako dobra i stabilna ploca je Asus Maximus Formula kako i novija Asus II Maximus Formula.Stvarno ploce vrede svaku paru!
Drugaru sam nastelovao na 1.31v na Q9650 ES na 4.0 Ghz na Thermalright IFX14 sa dva CM fana Long Life Led Blue i najveca temperatura postignuta po jezgru 66-67c prime load!Sve to na Asus Maximus Formuli sa poslednjim biosom za podrsku novim Yorkfield CPu-ima!
Iskreno nisam za Gigashit i kraj!

@Zajebani76@ Ako ljudi vec pricaju o OC-u onda se covek postavi da su oni i upuceni i da znaju kako se to radi!Ako ne znaju ne treba ni da pokusavaju pre nego li se informisu i dobro upute.

:: Ja sam mu govorio da kupi Asus rampage kad je kupio York ,ali i on kao pojedini na forumu ceni Gigabyte .
obradmi Zajebani76 hvala i tebi na odgovoru 19.02.2009. 23:20 #97826

eth0 razbistrili smo.
SkyFire Re: Zajebani76 hvala i tebi na odgovoru 19.02.2009. 23:22 #97828

Posto je bistro sad mozemo i na pecanje
By The Way,jel isao ove zime neko na stuku?

:: eth0 razbistrili smo.
gile23 ... 19.02.2009. 23:24 #97829

Si normalan Sky kako da pecas u zaljednjenoj reci (osim ako ne izbusis rupu), peca se leti!

Pozdrav!

Zajebani76 da sam ti barem nesto pomogo:( 19.02.2009. 23:24 #97830

broj poruka: 538
Nista ti nisam pomogo na zalost, koliko goda da imam zelje i volje nemam vremena a ovak putem foruma jednostavno je ne moguce. Koliko god da se trudim da ti kazem sve sto treba nesto cu zaboraviti sto ce neminovno dovesti do toga da vi sa druge strane ne odradite posao kako treba:(
SkyFire Re: ... 19.02.2009. 23:32 #97835

Jos si mali i ne znas.Stuka se peca zimi a i nisu sve reke i bare zaledjene,nismo na severnom polu
Stuka,Smudj,Mladica,to je ono sto je aktuelno zimi

Leto je za Soma,Bucova i ostalu druzinu

:: Si normalan Sky kako da pecas u zaljednjenoj reci (osim ako ne izbusis rupu), peca se leti
::
:: Pozdrav
gile23 Re: Re: ... 19.02.2009. 23:35 #97837

Pa kada je ovaj sneg pao, mozes samo da pecas vodu i da dodam neki upecaju i cipelu, a ponekad se desi da neko uhvati i skoljku od auta pa je odnese u otpad, a riba samo u retkim slucajevima, a nikad nisam pecao, jer je to mnogo dosadno!

Pozdrav!

:: Jos si mali i ne znas.Stuka se peca zimi a i nisu sve reke i bare zaledjene,nismo na severnom polu
:: Stuka,Smudj,Mladica,to je ono sto je aktuelno zimi
:: Leto je za Soma,Bucova i ostalu druzinu
:: I Want to believe - The truth is out there
:: :: Si normalan Sky kako da pecas u zaljednjenoj reci (osim ako ne izbusis rupu), peca se leti
:: ::
:: :: Pozdrav
SkyFire Re: Re: Re: ... 19.02.2009. 23:38 #97841

Zato i ne znas koji je to zar i kako radi adrenalin..
E mali veseljace kad ces bre da odrastes?Hhehehehe..

P.S.Zaboravio sam i da pomenem potocnu pastrmku ..

:: Pa kada je ovaj sneg pao, mozes samo da pecas vodu i da dodam neki upecaju i cipelu, a ponekad se desi da neko uhvati i skoljku od auta pa je odnese u otpad, a riba samo u retkim slucajevima, a nikad nisam pecao, jer je to mnogo dosadno
:: Pozdrav
:: :: Jos si mali i ne znas.Stuka se peca zimi a i nisu sve reke i bare zaledjene,nismo na severnom polu
:: :: Stuka,Smudj,Mladica,to je ono sto je aktuelno zimi
:: :: Leto je za Soma,Bucova i ostalu druzinu
:: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: Si normalan Sky kako da pecas u zaljednjenoj reci (osim ako ne izbusis rupu), peca se leti
:: :: ::
:: :: :: Pozdrav
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647686.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs