Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Nehalem i dalje sabija! 5 Ghz probijeno na vazduhu!
STRANA 2 OD 3  
JOSILENKO I7 920 nije mnogo skuplji od PII 06.05.2009. 16:20 #112272

status: user
broj poruka: 1013
Fakat je da I7 920 nije mnogo skuplji od PII (i ako uzimas plocu sa A3 soketom takodje je tu negde), a unistava ga u bilo kom profesionalnom radu. Licno preferiram AMD zbog odnosa cene i kvaliteta, ali ako sto se tice renderinga i svega ostalog (photoshom, obrada video materijala) Nahelem je ubica, i takodje je bestbuy.
JOLE

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Jos jedna realna poenta! 06.05.2009. 16:27 #112273

broj poruka: 18472
Ovde vise ne mozes da kazes nista za AMD pa po bilo koju cenu i da je istina!Ne kazem da svi imaju takav stav ali ga imaju oni koji su psiholoski vezani za svoj brend!Kako samo MilosNBG sam sebi ulece u usta.Kaze kako si bitne performanse za svaki dan i da je ljudima potrebna stabilna masina.Ja sam upravo to i rekao.tih 7 Ghz jeste za impresiju ali nije za papir!Kome to sluzi???Realno nikom i nicemu.Ono sto je bitno jeste stabilna masina za svaki dan a koliko su tu dobri to su se pokazali.Na tom polju treba da se poboljsaju a ne da kupuju narod nekim extremnim clockom koji sluzi samo da bi se o tom pricalo.Ni ja a ni vi a ni bilo ko nema nista od toga!Da li sam rekao bilo kakvu neistinu?

I Want to believe - The truth is out there

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilosNBG ... 06.05.2009. 16:45 #112276

broj poruka: 1586
Hehehe, znao sam da ces se osetiti prozvanim. Druze, niti zivim u virtuelnom svetu (vidis i moj broj postova a i ne pripadam grupi koja ce odgovoriti isto ono sto je neko pre mene odgovorio) a ovo je jedini forum na kome ucestvujem, prema tome ne pricaj svasta. Svoje znanje, ugled i reputaciju sam, kao i ti, sam samcijat stekao ali opet ni u licnom razgovoru sa ljudima ne komentarisem imovinsko i finansijsko stanje ljudi niti me dotice kada neko komentarise moje jer mu svakako necu polagati racune, ma ni odgovora ga necu udostojiti. I ako vec toliko tvrdis da te zabole za sve, sta se onda hvatas za to ko koliko ima i kako je zaradio i ko je sta rekao? Sta te uopste to dotice? Sta si se primio na to? Ako znas kako si zaradio i sta je sve trebalo da bi dosao do mesta gde si sada, sta uopste polemises? I sam si rekao da nisi duzan da objasnjavas odakle ti i kako si dosao do toga sto imas, sta se dalje upustas u raspravu? Znas i sam da nikoga neces ubediti, jedno od nepisanih pravila foruma. Ne mogu svi ovde sebi da priuste da testiraju najjaci hardver, overklokuju, zezaju se i slicno. Naravno da peckaju sve stvari koje ne mozemo sebi da priustimo a zeleli bi, prirodna teznja coveka da ima i vise i bolje.

A sto se tice dela brbljivaca, tu se apsolutno slazem sa tobom, ima ih dosta koji su vecinu hardvera ovde komentarisanog videli samo u izlozima a pisu kao da su IT eksperti ili ako imaju odredjeni sastav hardvera, brane ga i rukama i nogama i kunu se u njegove performanse i sugerisu drugima iako, kao sto si rekao, sve performanse merimo u realnom vremenu i trudimo se da nadjemo najbolje moguce za ulozeni novac za sebe i za druge koji potraze savet i koliko toliko pokusavamo da budemo u koraku sa novim stvarima, ali eto, uvek se nadje neko ko ce malo da saplete.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

SkyFire @MilosNBG 06.05.2009. 16:52 #112278

broj poruka: 18472
Bar da se u necemu slozimo

I Want to believe - The truth is out there

MilosNBG ... 06.05.2009. 17:20 #112280

broj poruka: 1586
Jashta

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

NMY @ mnogo toga... 06.05.2009. 18:18 #112286

broj poruka: 1509
@ Josilenko : Ne osporavam da je Nehalem brzi od Phenom II procesora (i ja koristim Intel CPU), ali da bas nije mnogo skuplji tu grijesis...

U L OC H firmi cijena su ovakve :

Core I7 920 : 24.200 din
Phenom II 940 BE: 17.200 din

Sto se tice maticnih ploca, za Intel treba nova ploca sa 1366 socket-om a za Phenom II moze i polovna ali gledacemo nove :

Gigabyte GA-EX58-DS4 (X58 + ICH10R) : 17.200 din
Biostar TA790GXB (790GX + SB750) : 7280 din

Kada sve saberes i oduzmes dodje ovako :

Intel 1366 platforma : 41.400 din

AMD Phenom II platforma : 24.480 din

Razlika u performansama ne opravdava ovoliku razliku u cijeni ni na koji nacin, ni u kojoj aplikaciji !

O RAM memoriji ne pricam a i tu postoje razlike...

Nemam novca da kupujem najbolje, i zato kupujem ono sto je najisplativije...

PS: I opet da spomenem, da me ne bi napali Intel love-ri , ja i na Lap Top-u i na kompjuteru kod kuce posjedujem Intel CPU-ove...

Pozdrav

SONY VAIO VGN-FW285J
DaSickSyst @NMY 06.05.2009. 19:12 #112294

broj poruka: 2909
Gresis.
Sto se tice performansi u aplikacijama Ci7 920 definitivno opravdava svoju cenu i po performansama je isplatljiviji od bilo kog procesora...
Vec sam postovao na ovu temu i ponovicu jos jednom.Ci7 je DUPLO brzi u 3D aplikacijama od klasicnih Quad Core peocesora (Intel ili AMD sve jedno) iz jednog razloga jer ima 4 fizicka i 4 logicka jezgra sto render aplikacije vide kao 8 jezgra,a to znaci duplo brzi rendering u odnosu na `klasican` Quad procesor...Ko se bavi ovim poslom zna o cemu pricam i nema potrebe da objasnjavam...
Ako render jednog fajla sa C2Q 9550 ili Phenom II 920 traje 10 sati sa Ci7 ce trajati 5...Za te performanse (u renderu) bi tebao da kupis dve KOMPLETNE Quad platforme i da ih umrezis...Napravi racunicu i vidi da li vise kostaju dve Phenom II/C2Q konfiguracije ili jenda Ci7....
Da me forumasi ne bi opet pogresno razumeli Ci7 se isplati samo ako se OZBILJNO bavis 3D modelovanjem i renderom,za ljude koji pod renderom porazumevaju fajlove sa po 1000 poligona i difaltnim osvetljenjem ovaj procesor je apsolutno neisplativ.

DaSickSystem
NMY upravo tako... 06.05.2009. 19:37 #112300

Ja i jesam rekao da je brzi ali da mnogo vise kosta, tako da ako ne bavite bas profesionalno i ne jurite nekakve rezultate za dokazivanje na forumima i slicno, nema smisla kupovati Core I7 CPU !

I jos jedna stvar, jedino je Core I7 920 isplativ(pod gore navedenim uslovima), 940 i 965EE nisu isplativi ni pod razno jer sam 940 CPU kosta preko 45000 din i nemoralno je skup !

Ja se ne bavim nikakvim renderingom niti icim slicnom tome, ali mislim da u praksi taj Core I7 nije bas duplo brzi od ostalih procesora, ali da je mnogo brzi jeste...
(npr. 2 GPU-a ne rade duplo bolje od jednog GPU-a ni u jednoj igri)

Ja koristim Q6600 @ 3.2 GHz i ne planiram ga mijenjati u skorije vrijeme jer mi odradjuje sve sto trebam...

SONY VAIO VGN-FW285J

MaliAbner Apsolutisticka ideokratija i slicno... 06.05.2009. 19:46 #112303

broj poruka: 7783
Zar je zaista neophodno posedovati NESTO da bi se o TOME pricalo ?
Ili o TOME mogu da pricaju samo oni koji TO poseduju i niko vise ?

Takvo apsolutisticko poimanje sveta oko sebe bi znacilo da o F1 niko zivi sem vozaca ne bi smeo da prica a koliko vidim svi pricaju.

Ligu sampiona niko ne bi smeo da komentarise posto se to ovde prati samo na TV tj. niko ne ucestvuje, sem cete partizana pre par godina i zvezde pre skoro dve decenije.

Slicno je i sa putovanjem na mesec, pa zar o tome sme da prica samo Buzz Aldrin posto je on po mesecu odao ili mozda mozemo i mi koji ga vidimo samo u izlogu.

Ako neko stvarno misli da on ima pravo da komentarise nesto samo zato sto je to drzao u rukama ili mozda to nesto poseduje morace da nas izvini jer ko sto gore napisah o svemu tome mozemo da komentarisemo iako to nismo testirali, iako to mozda nemamo, jednostavno nam se moze.

Sem toga kao sto neko tvrdi da ima isti taj ne zna da li i mi to imamo ili samo mastamo o tome, a to mu ne da za pravo da nipodastava tudje misljenje i svoje postavlja kao smernice koje ostali treba slepo da prate.

Zbog svega toga skidm kapu Bax-u jer se otrgo jednoumlja.

`Vox populi` ma kakav on bio i to ti je to.

Tomato Republic Of Serbia !!!

DaSickSyst Re: upravo tako... 06.05.2009. 19:52 #112304

:: Ja i jesam rekao da je brzi ali da mnogo vise kosta, tako da ako ne bavite bas profesionalno i ne jurite nekakve rezultate za dokazivanje na forumima i slicno, nema smisla kupovati Core I7 CPU
::
:: I jos jedna stvar, jedino je Core I7 920 isplativ(pod gore navedenim uslovima), 940 i 965EE nisu isplativi ni pod razno jer sam 940 CPU kosta preko 45000 din i nemoralno je skup
:: Ja se ne bavim nikakvim renderingom niti icim slicnom tome, ali mislim da u praksi taj Core I7 nije bas duplo brzi od ostalih procesora, ali da je mnogo brzi jeste...
:: (npr. 2 GPU-a ne rade duplo bolje od jednog GPU-a ni u jednoj igri
Bas tu ljudi najvise grese zato sto uporedjuju performanse dve grafike sa jednom...Render je cista racunica i nista vise od toga.....Sto vise procesne moci to je brzi render...
Stalno renderujem na umrezenim racunarima i mozda nije bas 100% ubrzanje,ali jeste preko 90% i sto je kompleksniji 3D model to je blizi 100%-tnom ucinku.
:: Ja koristim Q6600 @ 3.2 GHz i ne planiram ga mijenjati u skorije vrijeme jer mi odradjuje sve sto trebam...
U firmi skoro svakodnevno renderujem na 3x(Q6600+4GB) nekad pustam samo dva racunara (8 jezgra) da renderuju nekad tri.Dok za modelovanje koristim samo jedan Q6600+4GB rama.

DaSickSystem
Scyter @DaSickSyst: 06.05.2009. 19:54 #112305

broj poruka: 8138
Koji cpu koristis za rendering?

The Way It`s Meant To Be Played

DaSickSyst Re: @DaSickSyst: 06.05.2009. 19:59 #112306

:: Koji cpu koristis za rendering
Kod kuce imam E6600.
U firmi radim na Q6600 i jos 2xQ6600 koja mi stoje na raspolaganju za render uglavnom po zavrsetku radnog vremena ukljucujem i njih...

DaSickSystem
NMY re : 06.05.2009. 19:59 #112307

Znam da je racunica, ali sta je grafika ? Pa i to je cisto racunanje, samo sto graficke karte koriste mnogo vise jezgara (Shader Procesor-a) zbog potrebe za sto vise FPS-ova ...

Odlicno je ako su performanse stvarno priblizno duplo uvecane...

Odjavljujem se!

SONY VAIO VGN-FW285J

DaSickSyst Re: re : 06.05.2009. 20:02 #112309

:: Znam da je racunica, ali sta je grafika ? Pa i to je cisto racunanje, samo sto graficke karte koriste mnogo vise jezgara (Shader Procesor-a) zbog potrebe za sto vise FPS-ova ..
:: Odlicno je ako su performanse stvarno priblizno duplo uvecane..
Znam da zvuci previse dobro da bi bilo istinito,ali probaj i videces da li gresim ili ne...
:: Odjavljujem se! .
Pozdrav.

DaSickSystem
Scyter Re: Re: @DaSickSyst: 06.05.2009. 20:15 #112324

broj poruka: 8138
Ok.Zanimalo me je cisto,onako.

The Way It`s Meant To Be Played

:: :: Koji cpu koristis za rendering
:: Kod kuce imam E6600
:: U firmi radim na Q6600 i jos 2xQ6600 koja mi stoje na raspolaganju za render uglavnom po zavrsetku radnog vremena ukljucujem i njih..
:: DaSickSystem
gile23 ... 06.05.2009. 20:37 #112329

broj poruka: 9121
Po NMY racunici I7 treba da bude duplo brzi, ali to nije tako, mozda I7 valja u renderingu ali ima aplikacija u kojim nije duplo brzi, ali po meni za neki rad (za igre ne) se isplati, ja da mogu da biram izmedju ta dva uzeo bih I7. A za rendering su pro grafe, ali i I7 965 moze odlicno da odradi posao.

Pozdrav!

NMY i opet moram da se ukljucim... :) 06.05.2009. 21:15 #112341

Nije to nikakva moja racunica gile, samo kazem da jedino u renderingu opravdava svoju DUPLO visu cijenu, i to konkretno model Core I7 920, a ostali koju si DUPLO i vise skuplji od 920 ne opravdavaju svoju cijenu...

Core I7 u vecini aplikacija nije ni 50%, brzi od Phenom II procesora, a ispravi me ako netacno kazem da se vise od 90% jakih procesora kupuje samo za igre i nizasta drugo, vrlo je malo ljudi kao sto je DaSickSystem koji rade renderinge nekih modela sa po Bog zna koliko poligona i sa kakvim podesavanjima...

Sto kazes ti, za rendering postoje grafe (samo su i one skupe u pm) koje rade posao mnogo bolje nego bilo koji danasnji procesor...

I ja bih uzeo Core I7 umjesto Phenom II procesora kada bi neko dzabe nudio, a posto moram sam sebi da kupujem, biram ono sto je najisplativije...

SONY VAIO VGN-FW285J

:: Po NMY racunici I7 treba da bude duplo brzi, ali to nije tako, mozda I7 valja u renderingu ali ima aplikacija u kojim nije duplo brzi, ali po meni za neki rad (za igre ne) se isplati, ja da mogu da biram izmedju ta dva uzeo bih I7. A za rendering su pro grafe, ali i I7 965 moze odlicno da odradi posao
:: Pozdrav
DaSickSyst Re: i opet moram da se ukljucim... :) 07.05.2009. 00:48 #112384

:: Sto kazes ti, za rendering postoje grafe (samo su i one skupe u pm) koje rade posao mnogo bolje nego bilo koji danasnji procesor..

Jos jedna ispravka(ispace na kraju da se raspravljam sa tobom)...

Render karte se samo nazivaju tako,ali ni jedna od njih zapravo ne radi finalnu obradu 3D modela(render) vec samo imaju odlicnu OpenGL podrsku u 8 bitnom modu u 3D aplikacijama,ali za vreme modelovanja (ne za vreme rendera)...Samo se popularno nazvaju `render karte`...Ove kartice kao i gejmerske odmaraju za vreme rendera i ne rade apsolutno nista...Zbog OpenGLa su mnogo bolje prilagodjene aplikacijama i to je sve...
Ja jos uvek cekam taj dan kad ce grafika raditi render u aplikacijama poput MAXa,Maxwella,itd...I po svemu sudeci za par godina ce to i desiti...Ali do tada je racunica prepustena procesoru,a ne grafici..
Brzi procesor sa sto vise jezgara je brzi render...
Vise RAM memorije omogucuje `izbacivanje` slike u vecoj rezoluciji,manje muke sa svetlima i omogucuje vecu kompleksnost 3D modela...

DaSickSystem
JOSILENKO Re: Re: i opet moram da se ukljucim... :) 07.05.2009. 02:49 #112390

Pravo zboris...
Inace tacno je, samo 920 je isplativ. Ostali i7 su bolesno skupi.
JOLE

:: :: Sto kazes ti, za rendering postoje grafe (samo su i one skupe u pm) koje rade posao mnogo bolje nego bilo koji danasnji procesor..
:: Jos jedna ispravka(ispace na kraju da se raspravljam sa tobom)..
:: Render karte se samo nazivaju tako,ali ni jedna od njih zapravo ne radi finalnu obradu 3D modela(render) vec samo imaju odlicnu OpenGL podrsku u 8 bitnom modu u 3D aplikacijama,ali za vreme modelovanja (ne za vreme rendera)...Samo se popularno nazvaju `render karte`...Ove kartice kao i gejmerske odmaraju za vreme rendera i ne rade apsolutno nista...Zbog OpenGLa su mnogo bolje prilagodjene aplikacijama i to je sve..
:: Ja jos uvek cekam taj dan kad ce grafika raditi render u aplikacijama poput MAXa,Maxwella,itd...I po svemu sudeci za par godina ce to i desiti...Ali do tada je racunica prepustena procesoru,a ne grafici.
:: Brzi procesor sa sto vise jezgara je brzi render..
:: Vise RAM memorije omogucuje `izbacivanje` slike u vecoj rezoluciji,manje muke sa svetlima i omogucuje vecu kompleksnost 3D modela..
MaliAbner Re: Re: i opet moram da se ukljucim... :) 07.05.2009. 09:43 #112413

@DaSickSyst
Jedno retoricko pitanje koliko vremena ti treba za modeliranje a koliko za sam rendering, mislim koji je procentualni odnos izmedju ta dva dela posla.

Svojevremeno kad sam nesto cackao okolo Max-e odnos je bio 90 - 10% utrosenog vremena u korist modeliranja, pa bi se cak moglo reci da je i7 bacena para, doduse uslovno jer on ipak predstavlja napredak u oblasti procesiranja.

Nemoj da mislis da te prozivam ili zelim da se prepirem, svadjam ili sta drugo, znaci interesuje me samo realan rad a ne sama zavrsnica.

:: :: Sto kazes ti, za rendering postoje grafe (samo su i one skupe u pm) koje rade posao mnogo bolje nego bilo koji danasnji procesor..
:: Jos jedna ispravka(ispace na kraju da se raspravljam sa tobom)..
:: Render karte se samo nazivaju tako,ali ni jedna od njih zapravo ne radi finalnu obradu 3D modela(render) vec samo imaju odlicnu OpenGL podrsku u 8 bitnom modu u 3D aplikacijama,ali za vreme modelovanja (ne za vreme rendera)...Samo se popularno nazvaju `render karte`...Ove kartice kao i gejmerske odmaraju za vreme rendera i ne rade apsolutno nista...Zbog OpenGLa su mnogo bolje prilagodjene aplikacijama i to je sve..
:: Ja jos uvek cekam taj dan kad ce grafika raditi render u aplikacijama poput MAXa,Maxwella,itd...I po svemu sudeci za par godina ce to i desiti...Ali do tada je racunica prepustena procesoru,a ne grafici.
:: Brzi procesor sa sto vise jezgara je brzi render..
:: Vise RAM memorije omogucuje `izbacivanje` slike u vecoj rezoluciji,manje muke sa svetlima i omogucuje vecu kompleksnost 3D modela..
DaSickSyst Re: Re: Re: i opet moram da se ukljucim... :) 07.05.2009. 14:06 #112438

:: @DaSickSys
:: Jedno retoricko pitanje koliko vremena ti treba za modeliranje a koliko za sam rendering, mislim koji je procentualni odnos izmedju ta dva dela posla
:: Svojevremeno kad sam nesto cackao okolo Max-e odnos je bio 90 - 10% utrosenog vremena u korist modeliranja, pa bi se cak moglo reci da je i7 bacena para, doduse uslovno jer on ipak predstavlja napredak u oblasti procesiranja
:: Nemoj da mislis da te prozivam ili zelim da se prepirem, svadjam ili sta drugo, znaci interesuje me samo realan rad a ne sama zavrsnica

Bas naprotiv....Ja vrlo brzo modelujem zato sto 3D model `podizem` iz osnova i preseka projekta i najvise vremena mi ode na render...Narocito kod enterijea,gde 3D model mozes da zavrsis za par sati,a treba jos 5 dana da izbacis desetak slika...Da pogodis senke i dobre uglove kamere,neko se obavezno seti da predlozi `ajde stavi tu ovaj materijal,da vidimo kao ce to izgledati`(sto znaci renderuj ponovo sve)...
Jos ako treba da se pusti neka animacija....Produzi tih 5 dana za jos toliko.

Definitivno najvise vremena izgubim na render...Ali zato dobar render uvek odusevi investitore.

DaSickSystem
MaliAbner Re: Re: Re: Re: i opet moram da se ukljucim... :) 07.05.2009. 14:45 #112444

Dobro znam i ja da dizanje trece dimenzije iz osnove ide ko `boza`.

Zato cu da preformulisem pitanje:
Koliko ti vremena treba za te osnove i preseke?
Ali znaj da sam radio sa arhitektama i znam sta je menjanje tokom projekta pogotovu kad se u pricu ubace `destruktivci`.

:: Bas naprotiv....Ja vrlo brzo modelujem zato sto 3D model `podizem` iz osnova i preseka projekta i najvise vremena mi ode na render...Narocito kod enterijea,gde 3D model mozes da zavrsis za par sati,a treba jos 5 dana da izbacis desetak slika...Da pogodis senke i dobre uglove kamere,neko se obavezno seti da predlozi `ajde stavi tu ovaj materijal,da vidimo kao ce to izgledati`(sto znaci renderuj ponovo sve)..
:: Jos ako treba da se pusti neka animacija....Produzi tih 5 dana za jos toliko
:: Definitivno najvise vremena izgubim na render...Ali zato dobar render uvek odusevi investitore
DaSickSyst Re: Re: Re: Re: Re: i opet moram da se ukljucim... :) 07.05.2009. 15:10 #112448

:: Dobro znam i ja da dizanje trece dimenzije iz osnove ide ko `boza`
:: Zato cu da preformulisem pitanje
:: Koliko ti vremena treba za te osnove i preseke
Abnere,svarno ne znam sta da ti kazem...To je vrlo diskutabilno...Znas i sam da to zavisi od projekta do projekta...Ali recimo nesto vise nego li za 3D model.
Ako sam radim kompletan projekat najvise vremena mi ode na projektovanje i to uvek radim rucno,parce pelir papira i ispod modularna mreza.Kad zavrsim sa projektovanjem tek tada prelazim na iscrtavanje...Utrosim znatno manje vremena na iscrtavanje,jer je to cista `fizikalija`.
Ako radim samo iscrtavanje 2D i 3D (bez projektovanja) drukcije se organizujem...Obicno iscrtam osnove i preseke sa tacnim dimenzijama,podignem u 3D,zadam materijale i `posaljem` na render...Dok racunar renderuje,dodajem kote,instalacije,srafure,tabele,detalje,itd...Radim uporedo 2D za vreme rendera..
Ako radim samo 3D model iz vec gotovog(iscrtanog) projekta onda to ide mnogo brze i opet najvise vremena izgubim na render.
:: Ali znaj da sam radio sa arhitektama i znam sta je menjanje tokom projekta pogotovu kad se u pricu ubace `destruktivci`
To je klasika,zato kad radim privatno(van firme) obavezno kazem koliko kosta jedno idejno resenje,ako mi neko prepravi pola projekta da bi video da li mu se tako vise svidja kostace ga vise...Zbog takvih indijanca uvek radim 3D model iz AutoCADa,jer mi je mnogo jednostavnije prepravljanje 3D modela kad u istom fajlu drzim osnove,preseke i 3D,samo u razlicitim lejerima...Cim prepravim 2D odmah dopinim i 3D model i tako smanjujem sebi posao.

DaSickSystem
JOSILENKO Re: Re: Re: Re: Re: i opet moram da se ukljucim... :) 07.05.2009. 15:42 #112458

vidi, nije to bas tako crno - belo ko sto izgleda. Jeste da vreme za finalni rendering mozda i iznosi oko 10-20 %.
Ali tu je i vreme za podesavanje renderinga i za raznorazne probe, stelovanja, isprobavanje, varijanta 1 varijanta 5, sa jacom senkom slabijom senkom probaj ovaj materijal probaj onaj materijal, malo pojacaj malo smanji, veci antialiasing manji GI ... Dok ti dodjes do konacnog rendera dosta vremena istrosis na probni rendering. Pa sam preview za materijale u materijal editoru koristi render...
Tako da, daaaaaaaaaaaaaaaaleeeeeeeeeeeeeeekooooooooooooo je od 10 %
JOLE

:: Dobro znam i ja da dizanje trece dimenzije iz osnove ide ko `boza`
:: Zato cu da preformulisem pitanje
:: Koliko ti vremena treba za te osnove i preseke
:: Ali znaj da sam radio sa arhitektama i znam sta je menjanje tokom projekta pogotovu kad se u pricu ubace `destruktivci`
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: ::
:: :: Bas naprotiv....Ja vrlo brzo modelujem zato sto 3D model `podizem` iz osnova i preseka projekta i najvise vremena mi ode na render...Narocito kod enterijea,gde 3D model mozes da zavrsis za par sati,a treba jos 5 dana da izbacis desetak slika...Da pogodis senke i dobre uglove kamere,neko se obavezno seti da predlozi `ajde stavi tu ovaj materijal,da vidimo kao ce to izgledati`(sto znaci renderuj ponovo sve)..
:: :: Jos ako treba da se pusti neka animacija....Produzi tih 5 dana za jos toliko
:: :: Definitivno najvise vremena izgubim na render...Ali zato dobar render uvek odusevi investitore
:: :: DaSickSystem
DaSickSyst Re: Re: Re: Re: Re: Re: i opet moram da se ukljucim... :) 07.05.2009. 16:09 #112464

:: vidi, nije to bas tako crno - belo ko sto izgleda. Jeste da vreme za finalni rendering mozda i iznosi oko 10-20 %.
:: Ali tu je i vreme za podesavanje renderinga i za raznorazne probe, stelovanja, isprobavanje, varijanta 1 varijanta 5, sa jacom senkom slabijom senkom probaj ovaj materijal probaj onaj materijal, malo pojacaj malo smanji, veci antialiasing manji GI ... Dok ti dodjes do konacnog rendera dosta vremena istrosis na probni rendering. Pa sam preview za materijale u materijal editoru koristi render..
:: Tako da, daaaaaaaaaaaaaaaaleeeeeeeeeeeeeeekooooooooooooo je od 10
:: JOL

Bas tako.

Ovde mi treba malo veci/manji bamp....Pusti ponovo probu.
Ovo svetlo je trebalo da mi daje `spot lajt` na zid,ne na pod....Pusti ponovo.
Staklo ima previse jaku refleksiju,smanji....Pusti ponovo.
Tekstura je previse razvucena ne deluje realno...Ponovo..

I tek kad se sve to ispravi pustas vecu rezoluciju i cekas...Bez obzira koliko dugo covek radi u nekom programu ovo su `problemi` koji su uobicajeni,a tu ode dosta vremena.

A onda ti kaze investitor:`ajde mi stavi parket umesto plocica samo da vidim kako izgleda`....Pustaj ponovo render.

I svi hoce sve da im se zavrsi za juce...

DaSickSystem
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647783.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs