Ma opusteno za troskove... bio mi rodjendan tako da sad imam nesto kinte... to bas u krajnjem slucaju... onom poslednjem: .)
Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!!!
:: Ma grafa ti je ispravna 100% a i win ti radi dobro.Pa video si rezultate koje sam ti postavio na setovanjima na kojima si ti radio..Imas poredjenje na 3.17 Ghz sa 2 i 4 jezgra.Na tom clocku koji si ti ocekivao je potreban Quad.Za veci OC uz OC grafike mozes da postignes i 15k sa Core 2 Duo :: :: @LonleyMa :: :: Vazi.Dogovoreno.Kad dodje monitor zovem te,ja cu ti platiti sve troskove da dodjes do mene!Nadam se da je to ok :: :: Do tad evo jedan rez za vas od malo pre :: :: Skoro 19k :: :: http://img507.imageshack.us/my.php?image=3dmark2006atifull.jpg :: :: Veceras idemo dalje. :: Veceras cu da dokazem jos jednu svoju teoriju o zauzimanju resursa CPU u odnosu na nvidiu i ATI.Za ovaj clock CPU -a za CPU test (inace 3D Mark 2006 DRIMA CELU MASINU ) koji mi je potreban sa ATI-jem mi je vcore na 1.47v dok sa nvidiom prolazi opusteno sa 1.43 iako ga ja drzim uvek na 1.44v :: Jos uvek testiram tako da cu konacne rezultate svih rezova da okacim kao novu temu. :: Ici cu na sve markove - 2003,2005,2006- Vantage :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Thanks,Sky.Bio sam u skoli pa nisam mogao da pratim forum.Sutra dobijam novu grafu :: :: Ako nije do nje onda cu definitivno da instaliram svez Windows :: :: :: :: Evo sto asm danas dobio score :: :: :: :: http://img194.imageshack.us/img194/6315/73913428.pn :: :: :: :: Da napomenem da su drajveri 9.4 :: :: :: :: @Pufi@Imam vec instalira 1.0.3.0 patxch :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
Tesko ces do 16K... tih 300-400Mhz nece mnogo uticati na rezultat... moja procena 15680-ak! .)
Zamrzavanje moze biti do drivera i do nestabilnosti GPU-a ili CPU-a ili mozda cak i manjak struje... koje je napajanje?
:: Sta mislis,do cega moze da bude da mi se u GTA 4 slika zamrzne :: :: P.S.Aj nateraj do 20k :: Evo ja cu sutra dogurati valjda do 16k.Ako mi cpu ide na 4ghz :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
PSU je OCZ SXS 500W.Ma napajanje je ok,bas sam ga proveravao,ono se najmanje grejalo od svih komponenti.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Tesko ces do 16K... tih 300-400Mhz nece mnogo uticati na rezultat... moja procena 15680-ak! . :: :: Zamrzavanje moze biti do drivera i do nestabilnosti GPU-a ili CPU-a ili mozda cak i manjak struje... koje je napajanje :: :: Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!! :: :: :: Sta mislis,do cega moze da bude da mi se u GTA 4 slika zamrzne :: :: :: :: P.S.Aj nateraj do 20k :: :: Evo ja cu sutra dogurati valjda do 16k.Ako mi cpu ide na 4ghz :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
Prva stvar bitna u overkloku je cist sistem ko suza i bez ikakvih antivirusa i sranja, jer na to odlazi deo procesorska snage, znaci samo win i driveri, skini 9.5 drivere daju ubrzanje u 3D mark-u, za oko 500-800 bodova. A Lonley Max ti kao iskusan overkloker :) koji je iznosio komp na terasu u zimskim mesecima da bi se bolje `oladio dostigao sa Q9550 4.5GHZ. Sad ste me naterali da OC komp.
@ eseses: jesi prime-ovao CPU... ako ne onda software... cisto sumnjam da je GPU!
:: Prva stvar bitna u overkloku je cist sistem ko suza i bez ikakvih antivirusa i sranja, jer na to odlazi deo procesorska snage, znaci samo win i driveri, skini 9.5 drivere daju ubrzanje u 3D mark-u, za oko 500-800 bodova. A Lonley Max ti kao iskusan overkloker :) koji je iznosio komp na terasu u zimskim mesecima da bi se bolje `oladio dostigao sa Q9550 4.5GHZ. Sad ste me naterali da OC komp :: :: Pozdrav :: :: ::
Ma jesam,na tu frekvenciju mi radi vec pola godine. Nikakvih problema nisam imao sa 9600gt.
:: Ma jok to se ja igrao corava posla :: :: @ eseses: jesi prime-ovao CPU... ako ne onda software... cisto sumnjam da je GPU :: :: :: Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!! :: :: :: Prva stvar bitna u overkloku je cist sistem ko suza i bez ikakvih antivirusa i sranja, jer na to odlazi deo procesorska snage, znaci samo win i driveri, skini 9.5 drivere daju ubrzanje u 3D mark-u, za oko 500-800 bodova. A Lonley Max ti kao iskusan overkloker :) koji je iznosio komp na terasu u zimskim mesecima da bi se bolje `oladio dostigao sa Q9550 4.5GHZ. Sad ste me naterali da OC komp :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: ::
Jel uvek ubaguje na istom mestu igra? Probaj ako imas rezervni HD da metis novi win i sveze drivere i GTA 4 znaci samo to (u slucaju da ne baguje na istom mestu, onda moze biti do same igre)... ako nece ni tada onda je sve provereno ostala samo grafa i onda jedino ostaje da grafa ima neki problem!
:: Ma jesam,na tu frekvenciju mi radi vec pola godine :: Nikakvih problema nisam imao sa 9600gt :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: Ma jok to se ja igrao corava posla :: :: :: :: @ eseses: jesi prime-ovao CPU... ako ne onda software... cisto sumnjam da je GPU :: :: :: :: :: :: Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!! :: :: :: :: :: Prva stvar bitna u overkloku je cist sistem ko suza i bez ikakvih antivirusa i sranja, jer na to odlazi deo procesorska snage, znaci samo win i driveri, skini 9.5 drivere daju ubrzanje u 3D mark-u, za oko 500-800 bodova. A Lonley Max ti kao iskusan overkloker :) koji je iznosio komp na terasu u zimskim mesecima da bi se bolje `oladio dostigao sa Q9550 4.5GHZ. Sad ste me naterali da OC komp :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ne baguje na istom mestu.Uglavnom posle 5 min igranja krene igra da koci nenormalno i odjednom se zabaguje.Sto je najgore,texture su odvratne.Automobili mi nekad lebde.
P.S.Koji sam baksuz,igram zadnju misiju GTA 4 i taman sam sad nasao da menjam grafu.
:: Jel uvek ubaguje na istom mestu igra :: Probaj ako imas rezervni HD da metis novi win i sveze drivere i GTA 4 znaci samo to (u slucaju da ne baguje na istom mestu, onda moze biti do same igre)... ako nece ni tada onda je sve provereno ostala samo grafa i onda jedino ostaje da grafa ima neki problem :: :: :: Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!! :: :: :: Ma jesam,na tu frekvenciju mi radi vec pola godine :: :: Nikakvih problema nisam imao sa 9600gt :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: Ma jok to se ja igrao corava posla :: :: :: :: :: :: @ eseses: jesi prime-ovao CPU... ako ne onda software... cisto sumnjam da je GPU :: :: :: :: :: :: :: :: :: Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!! :: :: :: :: :: :: :: Prva stvar bitna u overkloku je cist sistem ko suza i bez ikakvih antivirusa i sranja, jer na to odlazi deo procesorska snage, znaci samo win i driveri, skini 9.5 drivere daju ubrzanje u 3D mark-u, za oko 500-800 bodova. A Lonley Max ti kao iskusan overkloker :) koji je iznosio komp na terasu u zimskim mesecima da bi se bolje `oladio dostigao sa Q9550 4.5GHZ. Sad ste me naterali da OC komp :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
E stvarno si Baxuz! .) Nista ja sam onda za to da je grafa, pogotovo sto kazes da ti texture brljaju...
Aj daj MSN na PM!
:: Ne baguje na istom mestu.Uglavnom posle 5 min igranja krene igra da koci nenormalno i odjednom se zabaguje.Sto je najgore,texture su odvratne.Automobili mi nekad lebde :: :: P.S.Koji sam baksuz,igram zadnju misiju GTA 4 i taman sam sad nasao da menjam grafu :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: Jel uvek ubaguje na istom mestu igra :: :: Probaj ako imas rezervni HD da metis novi win i sveze drivere i GTA 4 znaci samo to (u slucaju da ne baguje na istom mestu, onda moze biti do same igre)... ako nece ni tada onda je sve provereno ostala samo grafa i onda jedino ostaje da grafa ima neki problem :: :: :: :: :: :: Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!! :: :: :: :: :: Ma jesam,na tu frekvenciju mi radi vec pola godine :: :: :: Nikakvih problema nisam imao sa 9600gt :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: Ma jok to se ja igrao corava posla :: :: :: :: :: :: :: :: @ eseses: jesi prime-ovao CPU... ako ne onda software... cisto sumnjam da je GPU :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!! :: :: :: :: :: :: :: :: :: Prva stvar bitna u overkloku je cist sistem ko suza i bez ikakvih antivirusa i sranja, jer na to odlazi deo procesorska snage, znaci samo win i driveri, skini 9.5 drivere daju ubrzanje u 3D mark-u, za oko 500-800 bodova. A Lonley Max ti kao iskusan overkloker :) koji je iznosio komp na terasu u zimskim mesecima da bi se bolje `oladio dostigao sa Q9550 4.5GHZ. Sad ste me naterali da OC komp :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: E stvarno si Baxuz! . :: Nista ja sam onda za to da je grafa, pogotovo sto kazes da ti texture brljaju.. :: :: Aj daj MSN na PM :: :: Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!! :: :: :: Ne baguje na istom mestu.Uglavnom posle 5 min igranja krene igra da koci nenormalno i odjednom se zabaguje.Sto je najgore,texture su odvratne.Automobili mi nekad lebde :: :: :: :: P.S.Koji sam baksuz,igram zadnju misiju GTA 4 i taman sam sad nasao da menjam grafu :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: Jel uvek ubaguje na istom mestu igra :: :: :: Probaj ako imas rezervni HD da metis novi win i sveze drivere i GTA 4 znaci samo to (u slucaju da ne baguje na istom mestu, onda moze biti do same igre)... ako nece ni tada onda je sve provereno ostala samo grafa i onda jedino ostaje da grafa ima neki problem :: :: :: :: :: :: :: :: :: Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!! :: :: :: :: :: :: :: Ma jesam,na tu frekvenciju mi radi vec pola godine :: :: :: :: Nikakvih problema nisam imao sa 9600gt :: :: :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ma jok to se ja igrao corava posla :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: @ eseses: jesi prime-ovao CPU... ako ne onda software... cisto sumnjam da je GPU :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Prva stvar bitna u overkloku je cist sistem ko suza i bez ikakvih antivirusa i sranja, jer na to odlazi deo procesorska snage, znaci samo win i driveri, skini 9.5 drivere daju ubrzanje u 3D mark-u, za oko 500-800 bodova. A Lonley Max ti kao iskusan overkloker :) koji je iznosio komp na terasu u zimskim mesecima da bi se bolje `oladio dostigao sa Q9550 4.5GHZ. Sad ste me naterali da OC komp :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
jedno pitanje eseses el imas instaliran FULL SP3 ili si dobudzio SP2,ako si dobudzio sp2 zaboravi na GT,ona zahteva iskljucivo cist SP2,da li ti je radio na 9600 bez problema???
Nemam full.Dodavao sam update SP3.Radio mi je bez ikakvih problama GTA 4 sa 9600gt kartom.
:: :: jedno pitanje eseses el imas instaliran FULL SP3 ili si dobudzio SP2,ako si dobudzio sp2 zaboravi na GT,ona zahteva iskljucivo cist SP2,da li ti je radio na 9600 bez problema?? :: :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: :: :: ::
Imacu na raspolaganju dve nVidie.GTX280 i GTX295 moj koji sad imam.GTX260 mozda ako se budem snasao ovde u okolini ako ga neko ima.Pre svega toga moram cekati na monitor,sta da radim kad je tako!
@vuk125
Nisam bas najbolje razumeo.Sta sa GTX260?Ona fali za test ili?
Ma bre ne moze dobudzeni SP3 samo cela verzija,GTA IV trazi izuzetno stabilnu masinu i hardverski i softwerski,MORA IZNOVA SP3,karta ti je ispravna,samo si za dzabe iscimao Nidžu!!!!
Ma radio mi je GTA 4 sa 9600gt bez problema.Nema veze sto je napudzeni SP3.
@Slavuj Od igrica mi je jedino ostalo da predjem Fallout 3 i Dead Space.Sve ostalo sam presao.Probacu da igram te igre kad dodjem iz skole pa javljam.
:: :: Ma bre ne moze dobudzeni SP3 samo cela verzija,GTA IV trazi izuzetno stabilnu masinu i hardverski i softwerski,MORA IZNOVA SP3,karta ti je ispravna,samo si za dzabe iscimao Nidžu!!!! :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: :: :: ::
Dzabe sam iscimao Nidzu,opet mi GTA 4 zabaguje.Jedino mi preostaje nov Windows,to cu da uradim veceras.A GTA 4 mi je ostala zadnja misija,sacuvacu save.
Nauci da koristis Acronis backup ili Ghost i tako ce ti biti lakse za rad.Nema instalacije sistema.I ja sam se pod stare dane naterao na ovo.Doduse ja non stop nesto testiram pa mi win brzo i pukne mada bi svakom preporucio da backupuje svoj win.Mnogo vise vremena ustedi i manje zivaca izgubi. Sto si zapeo za GTA IV?Pa jasno je da je ta igrica do bola izbagovana.Drugo ko zna,mozda zbiog ATI drivera nece nesto da radi kako treba al ako je igraju ostali onda ti je definitivno nesto do wina!Skini lepo SP3 u full-u sa poslednjim update-om i vozi kao covek bez problema!
I Want to believe - The truth is out there
:: Dzabe sam iscimao Nidzu,opet mi GTA 4 zabaguje.Jedino mi preostaje nov Windows,to cu da uradim veceras.A GTA 4 mi je ostala zadnja misija,sacuvacu save :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Vistu SP1, i radice sve igre bez problema i imas DX10 (nije neka prednost, nema mnogo razlika u odnosu na 9) ali svakako je Vista bolja od XP-a sada...
Idi bre Medo Brundo!Kako Vista -Glista moze da bude bolja od XP-a?To izbagovano i neoptimizovano djubre nebi koristio pored XP-a ni u snu!Nisam znao da si i ti joj jedan verni poklonik Viste.Do sad sam mislio da je to samo Milivoje i onaj Zmajko koga vise nema!
I Want to believe - The truth is out there
:: Vistu SP1, i radice sve igre bez problema i imas DX10 (nije neka prednost, nema mnogo razlika u odnosu na 9) ali svakako je Vista bolja od XP-a sada.. :: :: ::
Pa pazi, posle dugogodisnjeg koriscena XP-a 32bit SP2 pa kasnije i SP3, skoro sam presao na Vistu SP1 64bit. Po meni je OS olji od XP-a i po funkcijama i po izgledu i ne baguje u odnosu na XP nista... Jedino sto sam ja pogasio razne stvari i servise koji mogu da nerviraju i da prave probleme, pa mi radi perfektno... XP je legenda ali vec je zastareo, videcu kakav bude W7 preci cu onda na njega, mada nesto mi mnogo lici na Vistu, a i W7 Beta je gori od Viste SP1...
:: Idi bre Medo Brundo!Kako Vista -Glista moze da bude bolja od XP-a?To izbagovano i neoptimizovano djubre nebi koristio pored XP-a ni u snu!Nisam znao da si i ti joj jedan verni poklonik Viste.Do sad sam mislio da je to samo Milivoje i onaj Zmajko koga vise nema :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Vistu SP1, i radice sve igre bez problema i imas DX10 (nije neka prednost, nema mnogo razlika u odnosu na 9) ali svakako je Vista bolja od XP-a sada.. :: :: :: :: :: ::
Slazem se sa tobom. Xp je jednostavno pregazilo vreme, Sky ako hoces sto manje procesa da ti bude u pozadini ti lepo predji na Win95 i eto ti, dobices 1k vise bodova u 3D mark-u.
Pozdrav!
:: Pa pazi, posle dugogodisnjeg koriscena XP-a 32bit SP2 pa kasnije i SP3, skoro sam presao na Vistu SP1 64bit. Po meni je OS olji od XP-a i po funkcijama i po izgledu i ne baguje u odnosu na XP nista... Jedino sto sam ja pogasio razne stvari i servise koji mogu da nerviraju i da prave probleme, pa mi radi perfektno... XP je legenda ali vec je zastareo, videcu kakav bude W7 preci cu onda na njega, mada nesto mi mnogo lici na Vistu, a i W7 Beta je gori od Viste SP1.. :: :: :: :: Idi bre Medo Brundo!Kako Vista -Glista moze da bude bolja od XP-a?To izbagovano i neoptimizovano djubre nebi koristio pored XP-a ni u snu!Nisam znao da si i ti joj jedan verni poklonik Viste.Do sad sam mislio da je to samo Milivoje i onaj Zmajko koga vise nema :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Vistu SP1, i radice sve igre bez problema i imas DX10 (nije neka prednost, nema mnogo razlika u odnosu na 9) ali svakako je Vista bolja od XP-a sada.. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ma ostala mi zadnja misija i nikako nemogu da je predjem jer mi se slika zabaguje.
P.S.Aj nek mi neko posaljse na mail link za xp 32 bit sp3 koji 100% radi?
:: Nauci da koristis Acronis backup ili Ghost i tako ce ti biti lakse za rad.Nema instalacije sistema.I ja sam se pod stare dane naterao na ovo.Doduse ja non stop nesto testiram pa mi win brzo i pukne mada bi svakom preporucio da backupuje svoj win.Mnogo vise vremena ustedi i manje zivaca izgubi :: Sto si zapeo za GTA IV?Pa jasno je da je ta igrica do bola izbagovana.Drugo ko zna,mozda zbiog ATI drivera nece nesto da radi kako treba al ako je igraju ostali onda ti je definitivno nesto do wina!Skini lepo SP3 u full-u sa poslednjim update-om i vozi kao covek bez problema :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Dzabe sam iscimao Nidzu,opet mi GTA 4 zabaguje.Jedino mi preostaje nov Windows,to cu da uradim veceras.A GTA 4 mi je ostala zadnja misija,sacuvacu save :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.