Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
AMD Phenom II X2 550 and AMD Athlon II X2 250 Processors Review
STRANA 2 OD 2
JOSILENKO Re: Skart !!! 02.06.2009. 23:23 #118593

status: user
broj poruka: 1013
Dobijes 2 ispravna + 2 mozda ispravna jezgra za 100e. U najgorem slucaju imas 2 ispravna jezgra i jednako brz procesor kao intel od 160e. U najboljem slucaju imas quad za DZ

JOLE

:: Meni se javlja da AMDeka ima previse skarta u proizvodnom procesu Phenom II X4 procesora, te ih se resava tako sto pogasi neispravne jedinice i prodaje ih kao P II X2
::
:: Ako fabrika to cini da se resi nefunkcionalnih PII X4 kao PII X2 ja nikad ne bih ni pokusao da otkljucavam preostala jezgra, ali ako sve proizvodi kao PIIx4 pa onda samo otkacinje dva da bi imala i nesto za nizi srednji segment onda je to prihvatljivo
:: Generalno i dalje mislim da se ne treba previse loziti na ove price jer su mozda u stvari marketinski trik, puste u prodaju 10-20000 procesora kojima su otkacena ispravna jezgra pa prica pocne da cirkulise po mrezi svi kazu vidi ovo radi a onda nalete na one sa otkacenim nefunkcionalnim jezgrima i tuguju sto su kupovali novotariju a nisu morali
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: To je IBM izum ne, AMD-ov, sa disable core 02.06.2009. 23:51 #118597

broj poruka: 7783
Pa ja bih pre rekao da je to nVIdija izum, posto su oni mozda i prvi poceli sa zakljucavanjem falicnih pajpova pa su famozne GT kartice sa istim chipom a zakljucanim falicnim pajpovima prodavali kao GS ili LE ili FE ili BEEE varijante.

Ih kad se samo setim kako se sirotinja lozila da ce da zajebe nVidiju tako sto ce da kupi te generalno sakate kartice pa da otljuca zakljucane pajpove i dobije punokrvni GT.

Tako i ovde vidim tust i tma komentara da kad se recimo 4770 malo OC bude tu negde ko 4850, a pri svemu tome se ne spominje da i 4850 moze malo da se OC pa se sve vrati na isto odstojanje po pitanju brzine.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: ali ono ako daju 3 godine garancije na CPU ,time se uopste ne treba opterecivati
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Re: To je IBM izum ne, AMD-ov, sa disable core 03.06.2009. 00:20 #118599

broj poruka: 18472
Vidi,ne znam koja je to sirotinja u pitanju ali te 7900 GS recimo kartice su u svoje vreme dosta kostale tako da nebi bas rekao da ih je sirotinja kupovala.A da su mogle da se otkljucaju mogle su i imao si punokrvni GT.Isti slucaj i sa 7600GS U 7600GT i sl..
Sve u svemu sirotinja je zajebala nvidiu ,naravno onaj ko je to znao da uradi.

I Want to believe - The truth is out there

:: Pa ja bih pre rekao da je to nVIdija izum, posto su oni mozda i prvi poceli sa zakljucavanjem falicnih pajpova pa su famozne GT kartice sa istim chipom a zakljucanim falicnim pajpovima prodavali kao GS ili LE ili FE ili BEEE varijante
:: Ih kad se samo setim kako se sirotinja lozila da ce da zajebe nVidiju tako sto ce da kupi te generalno sakate kartice pa da otljuca zakljucane pajpove i dobije punokrvni GT
:: Tako i ovde vidim tust i tma komentara da kad se recimo 4770 malo OC bude tu negde ko 4850, a pri svemu tome se ne spominje da i 4850 moze malo da se OC pa se sve vrati na isto odstojanje po pitanju brzine
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: ali ono ako daju 3 godine garancije na CPU ,time se uopste ne treba opterecivati
:: ::
obradmi Re 03.06.2009. 01:12 #118606

broj poruka: 7733
Bilo je o tome svojevremeno na net-u na Xbitlabu koga zanima moze da nadje,
gde kazu da je Intel isto blizu toj tehnologiji(gde govori da i Intel moze
da osvoji tehnologiju neparnog broja jezgara),ali da je to prvi radio IBM,govorimo
o CPU fizickim jezgrima.Citao sam za Nvidiu nisam u toku sa time sto je ona radila.
Sustina ovog kod AMD-a ,sto ne moze da se otkljuca na svakoj ploci znaci mora da bude
South Bridge 750 koliko ja znam.Ja ga licno ne bih otkljucavao,jer ako je AMD predvideo
2 jezgra to znaci 2 jezgra,ali ima radoznalih ljudi,a malo i marketing....
Ovo sto kaze Sky ,to i jeste na bazi Phenoma CPU i nosi naziv Phenom II X2,ali kako su sve to izveli to zna samo AMD.Koja ciljna grupa je kupovala te Nvidia ko zna ,jednostavno imas i radoznalih ljudi,a da i ne moraju da budu siromasni.

obradmi Unlocking Blocked Cores 03.06.2009. 01:35 #118611

broj poruka: 7733
Xbitlabs je dao bas dobro uputstvo za otkljucavanje koga zanima moze da pogleda,odnosi se na PII X2 550

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/phenom-athlon-ii-x2_15.html#sect0

Ovo ne vazi za Athlon II X2 jer je native X2 .

Athlon II X2, is based on a dual-core die right from the start and there is nothing to unlock there.

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647788.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs