Eh pa da sa AutoDESK-om je uvek bilo tako, NEPARNE verzije njihovih programa su kerin djoka ali zato PARNE rade kako valja i donose unapredjenje samog proizvoda.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: :: Optimizacija ne znaci samo iskoriscavanje svih cpu-ova date aplikacije, nego i to koliko koristi napredne instrukcije cpu-a. Dobro procitaj proslu recenicu jer ocigledno se tu najvise ne slazemo. Pa sta ako ti pise 100% u task baru ili negde drugde (a i ne pise to za sve core-ove)? Zasto je onda recimo Cinema 4D brzi od 3D maxa? Zato sto u code-u C4D (engine), i u nekim drugim programima, postoji iskoriscavanje tih instrukcija. A naravno, mozda jos bitnije od toga je arhitektura cpu-a. A i da si ti u pravu, onda bi sve aplikacije radile istom brzinom. Ne kazem da je zadnja recenica moj jaci argument, ali kad razmislis o njoj, ima smisla, bez ozbira sto bi tvoj argument mogao da bude da je razlika u brzini zbog drugacijeg pristupa instrukcijama. :: Zato sto racunaju drukciji spektar boja i drukciji sistem senki....Ja stvarno ne mogu da objasnjavam ovde sta je dubina polja i kako se podesavaju senke...Svi render programi `lazu` po negde da bi se ubrzao render,ali na razlicitim delovima racunice i zbog toga se razlikuju brzine... :: Maxwell najduze renderuje od svih programa,ali vecina render programa renderuje racunajuci samo tri boje crvenu,zelenu i plavu(RGB) dok Maxwell racuna ceo spektar boja od od infra crvenih zraka do ultra ljubicastih,a sam program je zasnovan na fotometrijskim formulama James Clerk Maxwella koji se smatra `ocem` fotometrije.. :: Ja stvarno nemam nameru da duzim vise pricu i objasnjavam `od kulina bana` istoriju i proces rendera.. :: :: Sve kompanije moraju da optimizuju threading, bez obzira na sve sto si ti rekao. THREADING JOS NIJE URODJEN. Jezgra su vise urodjena od njih. I ne koliko ti mislis. I nisi u pravu za aktuelnost. Optimizacija vise core-ova je veoma aktuelna na svim 3d forumima na kojima sam bio, samo nije popularna kao same aplikacije, a to je sasvim normalno :: :: :: :: Cela moja poenta je, cemu lozana kad svi, a narocito Autodesk (kao najveca firma), izbacuju iste samo nasminkane verzije od pre 15-10 godina? Videces u narednih par godina koliko sam bio u pravu. I na kraju, nije bitno koliko necega se registruje u winu, nego koliko se necega realno koristi u realnom radu. To jeste povezano, ali win je jos gore optimizovan, a samim tim i neke stvari koje od njega zavise. Ti slobodno bacaj pare na nove Intele koji kostaju papreno, to je tvoja stvar, ali ja sam samo jedan od mnogih (mada ne na PCB) koji kazu da to u starim aplikacijama i windowsima nece doneti obecano ubrzanje, i samim tim je bacanje para :: :: OK :: Ti zivi u tim ubedjenjima koje smatras da su ispravne,a ja cu u ovima koje se vide na delu :: Nemam nameru vise da se ubedjujem sa tobom..Ako hoces uradi test sam pa ces videti :: :: PS :: Autodesk izbacuje nasminkane programe za one koji ih ne koristte potpuno :: Poceo sam da radim u AutoCADu 12 koji je radio iz DOSa :: Prelazak na Win95 sa 13 icom nije bila bas samo sminka,vec si mogao da klices na ikone umesto samo da kucas komande...Po meni i mnogima ogroman pomak :: AC14 fenomenalan i ACAD u kome sam se najduze zadrzao,bitan pomak optimizavija za Win98 :: 2000 je bio sminka za 14,ali je uvedena optimizacija za Win200 :: tek sa 2004,2005 i 2006 je bilo pomaka ali je uglavnom bila bolja optimizacija za Win NT i XP :: 2007 totalno promenjen prilaz 3D modelovanju,uvedena LOFT i SWEEP komanda,uveden Mental Ray render iz MAX i prvi put uvedene animacije u AutoCADu(ako ne racunamo KETIV plugin zaa AC14) :: 2008 prvi AutoCAD koji je mogao da koristi za hradver akceleraciju i DirectX pored OpenGLa i neuporedivo optimizovaniji od 2007..Ako si imao karticu koja ne podrzava OpenGL ovo je bio ogroman papredak na tom polju i definitivno nesto sto me momentalno odusevilo...Ispravljen solproof koji je pravio probleme u 2007 tako da je nije bilo poterbe raditi preko DXBa :: 2009 mi se nije svideo,zbog novog skina i vece zahtevnosti od 2008 tako da sam ga preskocio :: 2010 Uvedena hrpa novih komandi za 3D modelovanje,smoth i izmisljena komanda koja je falila sve ove godine `convert to mesh` i `convert to solid`...Ova komanda je lek i izmisljena za one koji ozbiljno rade u CADu,pomak bukvalno moze da se poredi sa loft i sweep u 2007 :: :: Za nekog ko ne radi ozbiljno u CADu ovo su kako si rekao sminke koje nista ne znace,a posto znam da koristim ove komande mogu da ti reci da je to skroz novi pristup 3D modelovanju u CADu i totalno menja pristup modelovanju preko masha koji je u mnogo slucajeva bio neophodan,ali i veoma komplikovan,a sad ja uproscen da ne moze vise od ovoga.. :: :: Osim ovoga sto je meni veoma zapalo za oko....Da,samo sminka :: :: :: DaSickSystem
Covece, sad si tek prosirio temu. Ali ja necu. Zasto? Zato sto nisam pricao ni o 10% stvari o kojima ti pricas. A tema je vezana za threadove i jezgra. A i da je drugacije, ne bi isao dalje. Samo cu ti skrenuti paznju da sam ja govorio samo o cpu optimizaciji, a ti si mi nabrajao alatke, sta one rade, opengl novosti, itd. Svaka cast na (nesporazumu sa tvoje strane i) skretanju teme:)
Imam bliskog ortaka koji radi sve u maxu (profi modeling, texturing, GI, polu-profi rigging, itd), a radio je i u nekim drugim paketima koji sad nisu bitni. Po njemu znam koliko nisi u pravu, jer sam video razlike u brzini rada u raznim verzijama. To vazi i za drugog ortaka u maya-i. Jedino od max 2008-9 su ubrzali stvari. A ti slobodno zivi u zabludi...
p.s. poenta price je bila i ostala da bi sa optimizacijom instrukcija sve bilo dosta brze u aplikacijama i igrama. Pogledaj konzole, to se zove optimizacija.....
Kad je rec o Autodsku, onaj ko koristi 20-40% mogucnosti MAX-a i Cad-a ne primecuje razliku u novim verzijama, ali napredniji korisnici itekako primecuju. One nisu mozda revolucionarne, ali nisu zanemarljive. Mislim samo uvodjenje proxia je ogromna stvar. Za Cad dinamicne srafure, naprednije trim i extend alatke itd da ne duzim sad ima gomila stvari. Pa i za Photoshop je slicna stvar. Mislim radio sam i u verziji 5. Onaj ko poznaje softver povrsno moze reci da se nista nije promenilo od tada, i da je CS4 isti samo sa boljom sminkom.
OK.Ti znas ortakaka koji je radio...Ja radim to radim stalno i sa ljudima koji od toga zaradjuju za zivot. Rekao ti je ortak da nisam u pravu.Nemam nista protiv veruj mu.
Oprostices mi sto cu nastaviti da zivim u zabludi u koju sam se licno uvrerio mnogo puta do sad da je tacna,svom iskustvu,Autodesku i NextLimitu,a ne tebi i tvom `profi` ortaku.... Ne mogu da te ubedjujem u nesto sta izgleda ne vidis/ne zelis da vidis,ne verujes/ne zelis da verujes,ne znam kako da nazovem taj simptom.Jednostavno porices neke osnovne stvari. Koliko sam samo puta do sad cuo od nekih ljudi `ovo ne moze da se uradi` ili `jednostavno mi ne radi` ...I bas tu tvoju pricu:`reko mi ortak da ne moze`...Vazi,ne moze.
`Rendering is multi-threaded and multi-processed on multiple-processor configurations. A two-processor or dual-core system can render in nearly half the time a single-processor system can.`
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647689. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.