Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Phenom II X4 965 BE Guru 3D
STRANA 2 OD 3  
obradmi Da ne mesamo babe i zabe 15.08.2009. 02:21 #133318

status: user
broj poruka: 7733
Da je hteo Intel on bi proglasio na Q9550 default frekvenciju 3,2 ili 3,4 Ghz,
bez potrebe da overklokujes.Na overklokovan CPU gubis garanciju.Uvek se gleda
default frekvencija.Drugo upgrade putanja je jeftinija kod AMD-a,ovaj CPU moze na ddr2 ploce kad hoce DDR3 covek kupi plocu ,a zadrzi CPU.

I na kraju sto bi se prosecan korisnik zaebavao sa OC tu treba i bolji kuler i memorija
kvalitetno napajanje itd..dodatna investicija plus zaebancija u bios-u sa parametrima ,
testiranje sa raznoraznim programima ,da utvrdi da li je OC stabilan zaebanciji sa time nikad kraja.

Ovako dovoljno je samo da ukljuci komp sa stock kulerom vec ima 3,4 ghz
i bolji CPU od svih CPU koje ima Intel sa LGA775.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Za OC entuzijaste 965 BE na 4,2 Ghz vazduh 15.08.2009. 22:00 #133407

S obzirom da 965 BE ima otkljucan mnozilac ,podigli su mnozilac bez menjanja bilo cega
u biosu uz IGMATEK HDT-S1283 heat sink (air cooling) po njihovim recima dostigli
su lako 4 Ghz.Kad su manuelno podigli volatzu na 965 BE na 1.45 V dostigli su 4,1 Ghz
sa punom stabilnoscu.Sa podizanjem voltaze na 1,475 V u biosu dostignuto je 4,2 Ghz
posle podizanja mnozioca na 21 x .Ovo je overklok 800 Mhz sto je dobar OC za vazdusno
hladjenje,Po njihvom recima ovo je za 300 Mhz vise od OC 955 Be koji su probali par meseci ranije.

CPU z screenshots

http://www.legitreviews.com/article/1037/14/

Testirano na MSI DKA790GX Platinum
Memory Mushkin PC2-8500

obradmi Evo jos od entuzijasta 965 Be 4,6 Ghz na vazduh 15.08.2009. 23:32 #133422

http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=3942105&postcount=5

mnozilac 23 x bez podizanja fsb
MB Biostar TA785 Ge

all air with dual San Aces @ 260CFM each
room temp 20c

Ishmerish Re 16.08.2009. 00:00 #133430

broj poruka: 7285
Al ovde fali Sky za kontru.

Sto se druze optercujes pustim snovima,mi znamo da zeleno/crveni imaju savrseniju arhitekturu i to je dosta.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=3942105&postcount=
::
:: mnozilac 23 x bez podizanja fs
:: MB Biostar TA785 G
:: all air with dual San Aces @ 260CFM eac
:: room temp 20
obradmi Ma ok 16.08.2009. 00:12 #133433

Ja samo ovo postovo ne da bi nekog iritiro ,nego cisto za ljude koji imaju AMD .Na koji nacin se dolazi do ovih frekvencija.Samo da dodam nemojte ipak na ovu Biostar plocu da stavljate
PII 965 BE jer joj je max TDP 125 W.Ovo je bilo cisto ono da se izgleda pokazu misici koliko vidim,da bi prosao CPU Z verifikaciju.

please dont share too much,because that board is TDP rated for 125watts cpu hehehe
Ishmerish Shvatam 16.08.2009. 00:30 #133437

ja tebe,sta vise postujem to sto pises jer se vecina zasniva na cinjenicama.Ali multi milionerske kopanije kao Intel ce uvek izmisljati toplu vodu a to vecini prija.Ja licno bi pre sebi kozu izvrnuo naopacke(antilop)nego dao 1K evra za nesto sto nama smrtnicima vredi manje od 200.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

H-nitro Holly shit 16.08.2009. 03:21 #133454

broj poruka: 1982
Heheh eeeeehehe pa ja srbi cim nas ima vise od jednog odma se svadjamo, nego eto imam ja q6600 koga hladi termaltake v1 pipe e sad posto inace cpu bolje hladi vazduh nego voda u sta sam se sam uverio vise puta za razliku od GPU, radi mi super stvarno i to bez overclocka, imam plocu asus p5k, i nije nesto za razliku od bliznakinje p5q koja je mnogo bolja za overclock, e sad drugari, moj asus VH24` u kojem igrram mnogo igre u full hd 1920x1080 kao napr UT(unreal turnament)
radi odlicno na 8800GTS e sad znam sta mislite `pa kakve to veze ima kad cpu ima malu ulogu` e jes ali gledaj sad, odrendam u AE spicu koja traje 20 sec. ali ima efekata koliko o`s i pustim ga da renda sta mislite, 20 sec 4 i po sata rendanje sva cetiri jezgra za optimumu nije presao temperaturu od 50c sije ko ludo q6600 je stvarno dobar a jbg treba mi bolja ploca, a kad rece gile kao procesor ipak dominira u polju renderinga i na server masinama, ostalo tu i tamo ima stvari koje ga isto opterecuju nema sta ali who knows? :)

Dont drink and drive take joint and fly

Ishmerish ??? 16.08.2009. 03:34 #133455

Ko se svadja???Pa ako nistan drugo ja i on smo u istom taboru.

Inace Q6600 je jedan od najboljih mainstream procesora(naravno u svoje vreme),imao sam prilike da ga silim par nedelja i pokazao se odlicno.

obradmi Undervolting (spustanje Vcore voltaze )na PII 965 BE 16.08.2009. 10:05 #133460

Na fabrickoj brzini (3,4 Ghz) bili smo u mogucnosti da spustimo Vcore sa 1,392 V do 1,240 V i zadrzimo 100 % stabilnost sistema.Idle voltaza sa Cool n quiet enable (ukljucena stednja energije)je bila spustena sa 1 V na 0,832 V.Na idle CPU nije bilo znacajnih razlika u potrosnji,ali to jos nije bilo uzbudljivo.Medjutim u nasem CPU load testu potrosnja je pala za 16 % i temperatura je pala za 19 %.U gaming testu ,sistemska potrosnja je smanjena za 11 % i temperatura za 15 %.Zapazamo da smo bili u mogucnosti da pokreneo Northbridge na 2,4 Ghz bez povecanja NB voltaze na 1,24 V.

Ovo je znacajno za nekog ko recimo ima losiji kuler ili su uslovi ambijenta losi (pretopli) i moze da spusti temperaturu uz smanjenje Vcore i da zadrzi stabilnost na default frekvenciji uz smanjenu potrosnju i smanjen TDP.Ovo ipak govori da je ovaj novi AMD CPU izuzetan.Test je inace sa Anadtech.

http://www.amdzone.com/index.php/news/cpus/11930-undervolting-the-phenom-ii-x4-965

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3621

Q6600 je u svoje vreme bio zakon ,medjutim vremena se menjaju,dolaze nove tehnologije.
MaliAbner Re: Shvatam 16.08.2009. 10:15 #133462

broj poruka: 7783
Eh te velike `chipzile` poput intela su u poslednje vreme prepustile inovacije ostalima.
U poslednjoj dekadi je inovativniji bio AMDeka i Transmeta (nazalost skoro propade) nego veliki Intel koji je postao pravi pravcati plagijator i definitivno `ostale prati na motoru` ali mu je produkcija fantasticna, sredstva za razvoj skoro da su neogranicena za razliku od konkurencije koja se bori da bar nos bude iznad nivoa fekalija u koje ih baca chipzila svojom mas produkcijom.

Jedino dobro u svemu je to da AMD nikad ali nikad ne sme da propadne posto ce u tom slucaju Intel postati monopolista i dozivece sudbinu ATT-a tj biti rasparcan na deset malih kompanije koje ce moci da imaju vrlo labavu poslovnu saradnju.

@Ishmerish
Od kad na forumu nema par likova ovde je superica, cist sterilni pacifizam koji svima donosi dobra posto nema vredjanja (ili ga bar nema u meri od ranije) i ljudi se trude da pomognu jedni drugima a ne da na ostatuku foruma naturaju svoju volju i sami sebi pisu hvalospeve kako su oni N°1.
Bogu hvala na tome.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: ja tebe,sta vise postujem to sto pises jer se vecina zasniva na cinjenicama.Ali multi milionerske kopanije kao Intel ce uvek izmisljati toplu vodu a to vecini prija.Ja licno bi pre sebi kozu izvrnuo naopacke(antilop)nego dao 1K evra za nesto sto nama smrtnicima vredi manje od 200
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
gile23 ... 16.08.2009. 10:33 #133463

broj poruka: 9121
Ako su stvarno dogurali taj X4 965 na 4.6GHZ na vazduhu, onda su to odlicni rezultati, samo ce taj procesor biti veoma skup u odnosu na I7 konkurenta, ali ono sto ga vadi je niska cena ploce. Q6600 je odlican Quad Core procesor, radjen je u 65nm, a sije svog konkurenta Q8200 za 5%-10%. Naslednik Q6600 je Q9550, ali pitanje je da li je on isplativ kada za nekih 100 evra vise moze da se kupi I7 platforma (ukupno 100 evra je razlika zajedno sa plocom). A meni je forum postao dosadan otkad, nema vise onih svadja, da se smejem malo :).

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: ... 16.08.2009. 10:48 #133465

Eh covece pa da je ko ranije nabacili bi ti kugu za vrat posle ovakovog komentara a niko ne bi ni pokusao da ti pomogne oko nekog problema sa drajverima ili sa nekim egzoticnim hardverom u koje spadaju i stampaci, TV karte itd ... koji nece da rade na 64bit OS.

A sto se tice ploca za i7 ima li ih ispod 200E, znaci samo razlika u ploci je okolo 100E + razlika za DDR3 + razlika u cenu samog i7 cpu.

Ali ko sto si rekao razlika izedju PII x4 965 vs i7 je tu negde oko 100E, doduse ako se odlucis za 965+DDR3, mada ako se covek odluci za 940+DDR2 pa ga malo OC dobije stvarno dobru spravicu za pristojnu sumu para, mada su nasi lihvari digli cene AMDeke za nekih 20% u odnosu na period od pre nekoliko nedelja, a spustili cene C2Q9550 tako da je razlika izmedju njih manje od 2000 dinara sto one koji racunar koriste za posao gura ka Intelu.

:: Ako su stvarno dogurali taj X4 965 na 4.6GHZ na vazduhu, onda su to odlicni rezultati, samo ce taj procesor biti veoma skup u odnosu na I7 konkurenta, ali ono sto ga vadi je niska cena ploce. Q6600 je odlican Quad Core procesor, radjen je u 65nm, a sije svog konkurenta Q8200 za 5%-10%. Naslednik Q6600 je Q9550, ali pitanje je da li je on isplativ kada za nekih 100 evra vise moze da se kupi I7 platforma (ukupno 100 evra je razlika zajedno sa plocom). A meni je forum postao dosadan otkad, nema vise onih svadja, da se smejem malo :)
:: Pozdrav
obradmi Re 16.08.2009. 11:47 #133470

Gile svadja nije losa kad je konstruktivna ,kad pocne vredjanje to je nesto drugo.Sky je dosta vremena proveo u eri dominacije Nvidie,medjutim na kraju je i on shvatio sta se desava pa je presao na ATI na zalost ljubitljelja Nvidie na ovom forumu.Verovatno bi ATI bio sada na svim Apple sistemima ,da ga nije kupio AMD .Apple je to uradio zbog Intela ,da AMD ne bi pojeo Intel.Ako se secaju ljudi vec je bio i napravljen ugovor i sve ,ali je raskinut posto je AMD kupio ATI.
Zajebani76 Intel vs AMD 16.08.2009. 14:32 #133499

broj poruka: 538
AMD postoji zahvaljujuci Intelu. Zakon za borbu protiv monopola je zasluzan za to. Bogu hvala pa su im procesori sa slicnom cenom zaista u rangu Intelovih i cesto su umeli da nude vese za iste pare. Nekada je na terenu bilo vise igraca sto se proizvodnje procesora tice ali se AMD izborio da bude najbolji posle Intela. Intel ce dugo vladati i sve sto najvise vredi uvek ce biti pod njihovim krovom, nikada AMD nece biti lider na trzistu sem ako se u Intelu ne desi neko kolektivno ludili.
Ma koliko pojednci voleli AMD zato sto je pod cizmom velikog i zlog monopolisticki nastrojenog intela treba da imaju na umu da AMD tezi bas tome da jednog dana prodaje svoj PIII po ceni od 500e, tako da taj fanbojski stava prema jednom oda ova dva brebda je totalno glup, nije AMD che guevara na IT trzistu pa se kao bori za ravnopravnost, pravdu i neke prave vrednosti, vec kompanija kao i svaka druga ciji je konacni cilj monopol i zgrtanje sto vise para, to je kapitalizam i zato bi bilo dobro pojedincima zarad zdravog razuma da budu recimo fanovi zdravog zivota a ne Intela ili AMD-a.

Ono sto i jednoj i drugoj firmi dise za vrat to je snaga GPU-a i optimizacija istog u radu sa ozbiljnim aplikacijama. To je jako zanimljiva situacija i tek cemo videti kako ce se zavrsiti. Ako se bude islo u tom prvacu da se GPU optimizuje na taj nacin da preuzima sve vise posao od procesora, sve ce zavrsiti na i7 i PII proceorima sto se kupaca tice, malo njih ce imati potrebu za kupovinom 6 i 8 jezgarnih procesora, prosto za gaming i svakodnevne potrebe prosecnih korisnika i ovi Quad procesori su vise nego dovoljni. Pitanje moze da se postavi i dodje do odgovora, zasto proizvodjaci igara masovno ne optomizuju igre za vise jezgarne procesore? zato sto nema potrebe, sve savrseno radi i sa Dual core procesorima a kamoli sa Quadovima, graficka karta je ta koja odradjuje 90% posla, zasto bi se cimali oko +10% performansi? Tek ce graficka igrati kljucnu ulogu sto se gaminga tice, eventualno implementacija neke spektakularne fizike moze procesoru da da veci znacaj i optimizacija koda tako da se tom poslu posveti vise jezgara. Ja ne vidim kako ce se procesor ukljuciti u renderovabnje scena Crysisa u rezoluciji 1920x1200 sa grafikom na maksimum, tu sve radi graficka karta sem fizike u igri, tako ce biti i nadalje.

Posto vidim da se diskusij okrenula u pravcu analiziranja trzista ovo je bila moja mala apsorvacija na tu temu :)

@obradmi
Po malo sam skeptican i ne zelim da ispadne kako kontriram bez razloga, samo bih izneo par svojih zapazanja. U onim testovima koje si linkovao vezano za stabilan klok 965 BE nigde nema slike samog testa, to nisi pomenu, semo ono sto kazu ljudi koji su testove radili, ako su mogli da okace onlike slike ne vezane za taj detalj mogli su i jednu sliku testa stabilnosti .) Jedina koja se vidi je slika Prime95 na 3.7ghz i to je za sada to. Mozda ce nekom nardnom revizijiama uspeti da poprave situaciju sto se kloka za 24/7 tice za sada se jos uvek vrte izmedji 3.6-3.8ghz. Mogu da kazem da napreduju posto nije mogao ni CPU-z scrin da se napravi na 4ghz a kamoli 4.6ghz na vazduhu, ako je uopste na vazduhu, treba vise takvih informacija da se pojavi na netu da bi se razmotrila ozbiljnost toga sto tvrde. Ja mogu lako da okacim CPU-z i7 procesora koji je zaista uslikan na vazduhu sa klokom 4.8ghz ali to je glupo raditi, tako nesto bi nekom stvorilo laznu sliku o i7 procesorima, ali zato slika i7 920 D0 steping Prime95 stabilno na 4.4ghz sa ukljucnim HT je nesto sto je realno izvodljivo sa dobrim vodenim hladjenjem, kao sto je 4.6ghz za Q9650 izvodljivo sa istim tim hladjenjem.

http://img12.imageshack.us/img12/9727/4410ghz.jpg

Mislim da ovo dosada nisam rekao a trebao sam. Hladjen vazduhom i7 sa ukljucenim HT kakav god da je napon tesko postize kolok od 3.6-3.8ghz, prosto previse se greje, testirano LinX-om. Kljucana prednost i7 procesora nada predhodnim generacijaom je upravo HT a malu prednost mu daje integrisan memoriski kontroler, verovatno zato sto softver nije dovoljno optimizovan, post na papiru memoriski protok sabija. Njalepsa stvar sto se tice i7 platforme je ustvari X58 cipset, hladan i pouzdan, nudi SLI i CF sa najboljim mogucim performansama.

Zajebani76 @MaliAbner 16.08.2009. 14:32 #133500

:: @Ishmeris
:: Od kad na forumu nema par likova ovde je superica, cist sterilni pacifizam koji svima donosi dobra posto nema vredjanja (ili ga bar nema u meri od ranije) i ljudi se trude da pomognu jedni drugima a ne da na ostatuku foruma naturaju svoju volju i sami sebi pisu hvalospeve kako su oni N°1
:: Bogu hvala na tome
Vala bas Bogu hvala! Jos samo da dodam, ako vecina ne osudjuje takvo ponsanje da ne zalazi u to dali je glasnogovornik upravu svi ce poceti tako da se ponasaju. Istina ili misljenje mogu da se iznesu i na daleko koulturniji nacina a ne prostklucima koje jos bez i malo stida kasnije taj ko je zapocei na taj nacin da se obraca pripisuje drugima glumeci nekog sveca. Kakvih je ovde retarda bilo, Bog neka ih cuva pre svega od njih samih, sada je zaista dalko prijatnija atmosfera na formu :) Ima ne suglasica ali se niko ne psuje i niko nikome ne sece glavu sa ramena zato sto se misljenja razilaze.

obradmi Re 16.08.2009. 17:08 #133521

2 sajta su objavila ovu info za 4,6 Ghz

http://www.itsvet.com/arhiva/2009-08-15#24656

http://www.pcworld.com/article/170125/AMD_Launches_New_Phenom_II_Variant_Fastest_Yet_Again.html?tk=rss_news

Ako budem nasao nesto vise o OC postovacu

Pozdrav !
Zajebani76 @obradmi 16.08.2009. 18:35 #133534

Ne moras da se zamaras oko togo ali posto se vec bavis tom tematikom a naletis na nekom forum da je neko radio sa ovim procesorom i postavio test stabilnosti (linX ili Prime95) linkuj u ovu temu da vidimo koji su dometi, to me zanima pa bih ti bio zahvaln ako ti nije tesko :)

3.4ghz sa box kulerom defaultni klok, deluje kao da ima potencijala, samo ja ipak mislim da se tu radi o nekom `problemu` sa arhitekturom koji se manifestuje bas tamo gde ne treba a to su klokovi za 24/7. Imao sam prilike u par navrata da se susretnem sa PII procesorima i uvek isti proble, koliko god malo struje da im treba za recimo 3.7ghz 1.4v nece recimo 3.8 ili 3.9 stabilno sta god da mu radis i kako god da ga hladis vazduhom. Temereature su normalne 60c ne prelazi u full loadu ploca je dodatno hladnjena da ne bude da ploca pravi problem ali prosto nece :( Dok recimo sa LN2 kao od sale ide preko 6ghz ali cemu to.

Sve mi se cini da ce jako brzo iz AMD kuhinje da se pojavi 3.6ghz fabricki. To bi bio pun pogodak, vecina ljudi ne klokuje svoje masine narocito na zapadu a ovim bi dobili cpu koji je blizu gornje granice maksimalnog kloka, ali koga je to briga ako ne zeli dodatno da ga klokuje.
2m4Y re: 16.08.2009. 23:02 #133572

broj poruka: 2355
...sve je lepo sto je gore receno, ne stajem ni na jednu stranu (Intel vs AMD) ali trenutno prema novcaniku vecine, mislim da je AMD nasao nacin kako da nadje kupce, bukvalno nudi nesto novo, a da pri tome ne treba menjati sve ostalo, za razliku od Intela, gde na istom podnozju treba menjati plocu sa svakim novim procesorom!
Sto se tice monopola, neko od vas je rekao nesto gore, sa cime se ja potpuno slazem, ako AMD preuzme monopol nad Intelom, bice Intel2 a Intel ce postati AMD2, sto je logicno!
Takodje je neko rekao da AMD sa novim PII procesorima cilja i7 seriju Intelovih, ...po svemu sto ja znam, AMD-u je u cilju da sa ovim procesorima istrebi intelovu E8X00 i slabiju seriju, pa mozda i QXXXX seriju, ali za i7 oni i dalje nemaju snage, iako je ovo njihovo zadnje cedo mnogo boljei od PII 955BE, pa cak i od najslabijih i7 procesora, to ne znaci da je najbolji i da ce zavladati! AMD je uvek zaostajao za Intelom, ali je imao dobrih trenutaka, ...svi se secamo starog dobrog Barton jezgra, koje je odvaljivalo Intelove trenutne procesore, svi se secamo prvog pravog 64-bitnog procesora, pa je cak i MS uradio OS na osnovu tog procesora tako reci, ...ali sve to je veoma kratko trajalo da bi ostao na tronu. Nema sumnje, da kad bi AMD bio No1, imao bi bolje procesore od konkurencije i sve naj naj naj...
...no vratimo se ovome o cemu je rec ovde AMD Phenom II 965BE, sigurno cu ga uzeti, ako budem mogao da ga uglavim na moju plocu xD DFI LP 790FX B-M2RS, posto ni PII955BE nije mogao do pre nekih mesec dva, pa sad radi kao sat...

Pozz...
obradmi Postoji ovaj rezultat od 4,6 Ghz u CPU Z bazi 16.08.2009. 23:18 #133574

Nije fake
Ides na http://valid.canardpc.com/ stavis u search 636013 to je ID OC-a.

Moje je misljenje da ga je lik klokovo da bu mu prosao samo na CPU-Z verifikaciju.Izgleda
Nehalem ima isti problem kao PII sa grejanjem kada se klokuje ,a i slicni su :).

Evo 965 BE 4,4 ghz na vazduh sa 2 kulera ali nema testova.

http://pcci2iminal-cafe.blogspot.com/2009/07/phenom2-965-be-4400mhz-air-cooled.html
gile23 ... 17.08.2009. 09:03 #133603

Pa normalno je da ko ima kvalitetnije i brze procesore moze da diktira cene na trzistu, trenutno je to Intel, nekad je bio AMD,...

@Abner

Q9550=18000
Asus P5Q Pro=10 500 dinara=28500 dinara

I7 920=23000
GIGABYTE GA-EX58-UD3R=16000=39000 dinara

X4 955=18000
Neka ploca od 8000-10000=26000-28000

Razlika je malo veca od 100 evra, e sad DDR3 je dosta pojeftinio mozes 2x1GB DDR3 rama na 1600MHZ da uzmes za 3000 dinara, dok ti je DDR2 2x1GB 2500 dinara. Pogledaj razliku izmedju X4 955 i Q9550, znaci skoro ista cena, a Q9550 je bolji procesor jer ako hoces sa dobrim kulerom mozes da ga drzis 24/7 na 4GHZ.

@zajebani

Ako ovako pises na srpskom, kako li pises na engleskom :).

Pozdrav!

MaliAbner Re: ... 17.08.2009. 10:17 #133609

Eh ja sam tu cene nabacivao orjentaciono...
Ali mi nije jasno koj ce ti moj 965 kad je to manje vise isto sto i 940 samo na fabricki vecoj frekvenciji, a 940 kosta ~2500 dinara manje.
2gb DDR3 1600 vredi ali samo cl7, i nje nema ispod ~4000 dinara.

Gigabyte ploce ako nisu DS4 ili UD4 po mom skromnom misljenju nisu tako kvalitetne tj ne omogucavaju tako dobar OC, mozda gresim ali ja recimo imam DS3 i moj ubogi e4300 na njoj ne moze da izgura FSB skoro nista preko 340MHz dok na DS4 ide lagano na FSB 400MHz.

Intel je stvarno odradio dobar posao spustanjem cene q9550 na ~180E (kod nas) dok je AMDeka po meni usrao motku digavsi cene svog 940 sa skoranjih 140 na 160E, posto tako mala razlika u ceni gura ljude ka intelu, sta ces svi mi gledamo sto bolje za sto manje para.

Ali ako je razlika samo 100E izmedju 965 vs. i7 920 po meni je iluzorno ista razmisljati, naravno sve ovo uzeti sa rezervom posto kod AMDeke samo prostom zamenom procesora dobijes novi zivot racunara dok u slucaju i7 moras sve iz pocetka i to bas utice na budzet.

:: Pa normalno je da ko ima kvalitetnije i brze procesore moze da diktira cene na trzistu, trenutno je to Intel, nekad je bio AMD,..
:: @Abne
:: Q9550=1800
:: Asus P5Q Pro=10 500 dinara=28500 dinar
:: I7 920=2300
:: GIGABYTE GA-EX58-UD3R=16000=39000 dinar
:: X4 955=1800
:: Neka ploca od 8000-10000=26000-2800
:: Razlika je malo veca od 100 evra, e sad DDR3 je dosta pojeftinio mozes 2x1GB DDR3 rama na 1600MHZ da uzmes za 3000 dinara, dok ti je DDR2 2x1GB 2500 dinara. Pogledaj razliku izmedju X4 955 i Q9550, znaci skoro ista cena, a Q9550 je bolji procesor jer ako hoces sa dobrim kulerom mozes da ga drzis 24/7 na 4GHZ
:: @zajeban
:: Ako ovako pises na srpskom, kako li pises na engleskom :)
gile23 Re: Re: ... 17.08.2009. 13:20 #133620

Osnovni model je 920 ostale AMD-eke su fabricki OC-ovane pa se zato prodaju po vecoj ceni. Ja sam uzeo drugu komp pre sa AMD X4 940 i 2x2 GB KHX 800MHZ, a za te iste pare kod Intela sam mogao Q8200 i 2x2GB KHX 800MHZ, ti si me Abnere savetovao da pogledam AMD i na kraju sam se za AMD i odlucio :), hvala. Moras priznati da se socket 775 dugo drzao, sad AMD prelazi sa AM2+ na AM3 samo zbog DDR3 memorije, i samo za njega ce praviti procesore u narednih 5 godina :).

Pozdrav!

:: Eh ja sam tu cene nabacivao orjentaciono..
:: Ali mi nije jasno koj ce ti moj 965 kad je to manje vise isto sto i 940 samo na fabricki vecoj frekvenciji, a 940 kosta ~2500 dinara manje
:: 2gb DDR3 1600 vredi ali samo cl7, i nje nema ispod ~4000 dinara
:: Gigabyte ploce ako nisu DS4 ili UD4 po mom skromnom misljenju nisu tako kvalitetne tj ne omogucavaju tako dobar OC, mozda gresim ali ja recimo imam DS3 i moj ubogi e4300 na njoj ne moze da izgura FSB skoro nista preko 340MHz dok na DS4 ide lagano na FSB 400MHz
:: Intel je stvarno odradio dobar posao spustanjem cene q9550 na ~180E (kod nas) dok je AMDeka po meni usrao motku digavsi cene svog 940 sa skoranjih 140 na 160E, posto tako mala razlika u ceni gura ljude ka intelu, sta ces svi mi gledamo sto bolje za sto manje para
:: Ali ako je razlika samo 100E izmedju 965 vs. i7 920 po meni je iluzorno ista razmisljati, naravno sve ovo uzeti sa rezervom posto kod AMDeke samo prostom zamenom procesora dobijes novi zivot racunara dok u slucaju i7 moras sve iz pocetka i to bas utice na budzet
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Pa normalno je da ko ima kvalitetnije i brze procesore moze da diktira cene na trzistu, trenutno je to Intel, nekad je bio AMD,..
:: ::
:: :: @Abne
:: :: Q9550=1800
:: :: Asus P5Q Pro=10 500 dinara=28500 dinar
:: :: I7 920=2300
:: :: GIGABYTE GA-EX58-UD3R=16000=39000 dinar
:: :: X4 955=1800
:: :: Neka ploca od 8000-10000=26000-2800
:: :: Razlika je malo veca od 100 evra, e sad DDR3 je dosta pojeftinio mozes 2x1GB DDR3 rama na 1600MHZ da uzmes za 3000 dinara, dok ti je DDR2 2x1GB 2500 dinara. Pogledaj razliku izmedju X4 955 i Q9550, znaci skoro ista cena, a Q9550 je bolji procesor jer ako hoces sa dobrim kulerom mozes da ga drzis 24/7 na 4GHZ
:: :: @zajeban
:: :: Ako ovako pises na srpskom, kako li pises na engleskom :)
:: :: Pozdrav
MaliAbner Re: Re: Re: ... 17.08.2009. 15:59 #133634

Pa to je bilo pre par meseci, i naravno da nisam zaboravio to je bilo cini mi se za drugara.
U tom trenutku je AMDeka bio ekonomski povoljniji i moras priznati daleko brzi od q8200, ja imam taj q8200 na poslu i on na XP-u ne izgleda mnogo brzi od mog kucnog e4300.
Eh a bas bih voleo da vidim kako on radi sa Win 7, posto mi se cini da 7ca sa diskovima radi skoro savrseno.

Sto se tice AMDeke ja se jos uvek ne odlucujem na kupovinu mada je vreme za smenu generacija, tako da ce uskoro i u mom kucistu zaigrati jedan Phenom II x4 bar 940 ili 955 u zavisnosti za koju memoriju se odlucim (ali je nece biti manje od 8Gb).

Kakvo je generalno tvoje iskustvo sa tim Phenomom?

:: Osnovni model je 920 ostale AMD-eke su fabricki OC-ovane pa se zato prodaju po vecoj ceni. Ja sam uzeo drugu komp pre sa AMD X4 940 i 2x2 GB KHX 800MHZ, a za te iste pare kod Intela sam mogao Q8200 i 2x2GB KHX 800MHZ, ti si me Abnere savetovao da pogledam AMD i na kraju sam se za AMD i odlucio :), hvala. Moras priznati da se socket 775 dugo drzao, sad AMD prelazi sa AM2+ na AM3 samo zbog DDR3 memorije, i samo za njega ce praviti procesore u narednih 5 godina :)
:: :: Eh ja sam tu cene nabacivao orjentaciono..
:: :: Ali mi nije jasno koj ce ti moj 965 kad je to manje vise isto sto i 940 samo na fabricki vecoj frekvenciji, a 940 kosta ~2500 dinara manje
:: :: 2gb DDR3 1600 vredi ali samo cl7, i nje nema ispod ~4000 dinara
:: :: Gigabyte ploce ako nisu DS4 ili UD4 po mom skromnom misljenju nisu tako kvalitetne tj ne omogucavaju tako dobar OC, mozda gresim ali ja recimo imam DS3 i moj ubogi e4300 na njoj ne moze da izgura FSB skoro nista preko 340MHz dok na DS4 ide lagano na FSB 400MHz
:: :: Intel je stvarno odradio dobar posao spustanjem cene q9550 na ~180E (kod nas) dok je AMDeka po meni usrao motku digavsi cene svog 940 sa skoranjih 140 na 160E, posto tako mala razlika u ceni gura ljude ka intelu, sta ces svi mi gledamo sto bolje za sto manje para
:: :: Ali ako je razlika samo 100E izmedju 965 vs. i7 920 po meni je iluzorno ista razmisljati, naravno sve ovo uzeti sa rezervom posto kod AMDeke samo prostom zamenom procesora dobijes novi zivot racunara dok u slucaju i7 moras sve iz pocetka i to bas utice na budzet
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: Pa normalno je da ko ima kvalitetnije i brze procesore moze da diktira cene na trzistu, trenutno je to Intel, nekad je bio AMD,..
:: :: ::
:: :: :: @Abne
:: :: :: Q9550=1800
:: :: :: Asus P5Q Pro=10 500 dinara=28500 dinar
:: :: :: I7 920=2300
:: :: :: GIGABYTE GA-EX58-UD3R=16000=39000 dinar
:: :: :: X4 955=1800
:: :: :: Neka ploca od 8000-10000=26000-2800
:: :: :: Razlika je malo veca od 100 evra, e sad DDR3 je dosta pojeftinio mozes 2x1GB DDR3 rama na 1600MHZ da uzmes za 3000 dinara, dok ti je DDR2 2x1GB 2500 dinara. Pogledaj razliku izmedju X4 955 i Q9550, znaci skoro ista cena, a Q9550 je bolji procesor jer ako hoces sa dobrim kulerom mozes da ga drzis 24/7 na 4GHZ
:: :: :: @zajeban
:: :: :: Ako ovako pises na srpskom, kako li pises na engleskom :)
:: :: :: Pozdrav
gile23 Re: Re: Re: Re: ... 17.08.2009. 16:15 #133638

Pitanje da li ce ti se AMD-eka isplatiti posto za manje od mesec dana u svetu izlazi core i5, kojeg najavljuju da ce da pobije amd-ekija celog :). Jedino sto mogu da kazem ceka nas veoma interesantna hardwareska it zima :).

Pozdrav!

:: Pa to je bilo pre par meseci, i naravno da nisam zaboravio to je bilo cini mi se za drugara
:: U tom trenutku je AMDeka bio ekonomski povoljniji i moras priznati daleko brzi od q8200, ja imam taj q8200 na poslu i on na XP-u ne izgleda mnogo brzi od mog kucnog e4300
:: Eh a bas bih voleo da vidim kako on radi sa Win 7, posto mi se cini da 7ca sa diskovima radi skoro savrseno
:: Sto se tice AMDeke ja se jos uvek ne odlucujem na kupovinu mada je vreme za smenu generacija, tako da ce uskoro i u mom kucistu zaigrati jedan Phenom II x4 bar 940 ili 955 u zavisnosti za koju memoriju se odlucim (ali je nece biti manje od 8Gb)
:: Kakvo je generalno tvoje iskustvo sa tim Phenomom
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Osnovni model je 920 ostale AMD-eke su fabricki OC-ovane pa se zato prodaju po vecoj ceni. Ja sam uzeo drugu komp pre sa AMD X4 940 i 2x2 GB KHX 800MHZ, a za te iste pare kod Intela sam mogao Q8200 i 2x2GB KHX 800MHZ, ti si me Abnere savetovao da pogledam AMD i na kraju sam se za AMD i odlucio :), hvala. Moras priznati da se socket 775 dugo drzao, sad AMD prelazi sa AM2+ na AM3 samo zbog DDR3 memorije, i samo za njega ce praviti procesore u narednih 5 godina :)
:: :: Pozdrav
:: :: :: Eh ja sam tu cene nabacivao orjentaciono..
:: :: :: Ali mi nije jasno koj ce ti moj 965 kad je to manje vise isto sto i 940 samo na fabricki vecoj frekvenciji, a 940 kosta ~2500 dinara manje
:: :: :: 2gb DDR3 1600 vredi ali samo cl7, i nje nema ispod ~4000 dinara
:: :: :: Gigabyte ploce ako nisu DS4 ili UD4 po mom skromnom misljenju nisu tako kvalitetne tj ne omogucavaju tako dobar OC, mozda gresim ali ja recimo imam DS3 i moj ubogi e4300 na njoj ne moze da izgura FSB skoro nista preko 340MHz dok na DS4 ide lagano na FSB 400MHz
:: :: :: Intel je stvarno odradio dobar posao spustanjem cene q9550 na ~180E (kod nas) dok je AMDeka po meni usrao motku digavsi cene svog 940 sa skoranjih 140 na 160E, posto tako mala razlika u ceni gura ljude ka intelu, sta ces svi mi gledamo sto bolje za sto manje para
:: :: :: Ali ako je razlika samo 100E izmedju 965 vs. i7 920 po meni je iluzorno ista razmisljati, naravno sve ovo uzeti sa rezervom posto kod AMDeke samo prostom zamenom procesora dobijes novi zivot racunara dok u slucaju i7 moras sve iz pocetka i to bas utice na budzet
:: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: :: Pa normalno je da ko ima kvalitetnije i brze procesore moze da diktira cene na trzistu, trenutno je to Intel, nekad je bio AMD,..
:: :: :: ::
:: :: :: :: @Abne
:: :: :: :: Q9550=1800
:: :: :: :: Asus P5Q Pro=10 500 dinara=28500 dinar
:: :: :: :: I7 920=2300
:: :: :: :: GIGABYTE GA-EX58-UD3R=16000=39000 dinar
:: :: :: :: X4 955=1800
:: :: :: :: Neka ploca od 8000-10000=26000-2800
:: :: :: :: Razlika je malo veca od 100 evra, e sad DDR3 je dosta pojeftinio mozes 2x1GB DDR3 rama na 1600MHZ da uzmes za 3000 dinara, dok ti je DDR2 2x1GB 2500 dinara. Pogledaj razliku izmedju X4 955 i Q9550, znaci skoro ista cena, a Q9550 je bolji procesor jer ako hoces sa dobrim kulerom mozes da ga drzis 24/7 na 4GHZ
:: :: :: :: @zajeban
:: :: :: :: Ako ovako pises na srpskom, kako li pises na engleskom :)
:: :: :: :: Pozdrav
Zajebani76 @gile23 17.08.2009. 17:26 #133660

he he Sta si se uhatio za moje pisanje da nisi ti lektor na PCberzi citaj i upijaj korisne infomacije koje su 100% tacne, ako ne mozes da povatas iz prve ti prekucaj ceo tekst ispravi ga gramaticki pa onda citaj
Ja ne znam Engleski, mozda po nesto razumem ali da pisem ili cita to sigurno ne.
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647788.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs