NMY ekstra je priroda plus ekstra zemljani put. Nikao ovde(BGD) negde da naletim na zemljani put malo da isprobam offroad veštinu. Mada sam do sad dva puta bušio gumu posle pređenih 30m po zemlji.
Ja se nešto ložim da se spremim(kondiciono) i zapalim za selo bajsom. To je nekih 160km. Trebalo je ove godine to da uradim, ali sam pao sa bajsa pa sam odložio za sledeću. Btw vidim da imaš diskove i napred i pozadi, što je po meni bolje rešenje od klasičnih Vbrejkova. Koji je bajs i koliko je plaćen ako nije tajna.
Plus, pošto vidim da ovde ima dosta biciklista mali info za one koji ne znaju tj. nisu informisani, a verujem da ih ima. Biciklistički savez Beograda organizuje vožnje po Srbiji za one koji su raspoloženi. Pre par nedelja je bila tura od Zemuna do Slankamena oko 86km ukupan put. Tipa došao je ko je hteo i bila je organizovana policijska pratnja, autobus za eventualno iznemogle kao i sanitetsko vozilo, što je po meni sasvim kul.
support normality MOJ DNK je bolji od tvog!!!
:: Slicno kao i ti, i ja sam se ugojio od sjedenja za kompjuterom, sjedenja na faksu, ucenj :: (gotovo pa nikakve fizicke aktivnosti), i nagurao sam i ja na 92kg, ali evo vec nekih mjesec (manje-vise) aktivno vozim biciklo (bavio sam se i ranije biciklizmom, a neko kratko vrijeme i Kick-Box-om) i vec sam skinuo oko 3kg, istina da vozimo teske ture po brdima, ali odlicno pomaze.. :: :: Sve isto jedem kao i prije, jedino gledam da ne jedem bas kasno navece, posle 19, eventualno 20 casova :: :: Sto se tice nutrionista, ne slusam takve gluposti, bitne su samo fizicke aktivnosti, i naravno sam organizam.. :: :: Eh koliko imam prijatelja koji jedu pa sigurno duplo vise nego ja, nista ne rade (dzabalebarosi) i mrsavi toliko da bi im covjek dao 10E i rekao : ` Idi jedi nesto!` :: :: I da, evo dvije slicice od danas : :: (najvece brdo u krugu 20-tak km gdje inace vozimo, oko 550m nadmorske visine :: :: http://www.dodaj.rs/f/2U/ls/2b0DEJ0g/p24-08-091734.jp :: http://www.dodaj.rs/f/2t/QQ/39E7O9ro/p24-08-09173301.jp :: :: :: Pozdra :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: i slični eksperti samo kenjaju. Evo, na primer, ja 6 meseci 3 puta nedeljno treniram atletiku (+ 3 puta nedeljno dizanje tegova). Pre nego što sam počeo da `trčim` imao sam 92 kile (eh šta sedenje za kompom učini od čoveka). Sada imam 79-80kg. Jedem i pijem kao što sam jeo i pio ranije, a opet sam smršao 12 kila. Mada, da sam nisam jeo ovo što je Skar naveo, verovatno ne bismo ni pričali večeras. Videli bismo se u čitulji :: :: :: :: :: :: Šefe, koji ti je vrag? :: :: :: ::
ufffff..... vole ljudi da se frljaju sa stvarima u koje nisu dovoljno upuceni elem inicijalni gajgerov brojac je konstruisan tako da je detektovao samo alfa zracenje moderni gajger-milerovi brojaci odlicno detektuju kolicinu beta zracenja, a malo manje precizno kolicinu gama zracenja... mogu se ne preterano tesko (naravno, ne u kucnoj radinosti:) ) modifikovati da mere i alfa zracenje
i da nutricionisti znaju mnogo vise od brojanja kalorija, ali se oni koji izlaze u javnost prilagodjavaju zahtevima trzista tj. sirokih narodnih masa
@ pajsgudgud : Uh nije ovdje samo priroda i zemljani put, brda druze koliko ti volja (iako nisu nesto pretjerano visoka, do 550-650m cini mi se), ali je odlicno za malo jacu rekreaciju...
Ja sam probusio gumu u tri dana cetiri puta... Upoznao sam sve ljude sto rade u vulkanizerskoj radnji...
Ovako, za 160km ti treba dosta kondicije, i racunaj da neces ici prosjecnom brzinom vecom od 20km/h (ako ides sa MTB-om, sa drumskim mozes racunati na malo vecu prosjecnu brzinu) tako da treba oko 8h da vozis... Ja sam bas juce upao, razbio se, poderao rukavice, dres, izgrebao telefon koji mi je bio u dzepu u dresu nazad, i popeo se na biciklo i vozi opet, sta ces...
Sto se tice diskova, da imam i naprijed i nazad, Magura Louise FR, naprijed 190mm rotor (disk) a nazad 160mm, meni licno su bolji jer je mnogo lakse dozirati kocionu silu, i naravno zbog vode i blata (kada V-Brake ne radi nikako)... Bajk je Simplon Mythos (7005 ALU), amortizer Rock Shox Judy SL 80mm, oprema na njemu je Shimano Deore XT, kocnice Magura Louise FR, tockovi Mavic CrossRoc, ostale sitnice Ritchey, ZZYZX i Cane Creek !
Bajk je kupljen polovan, placen nesto oko 500E, a kasnije su kupljene nove kocnice sto je jos oko 100E, ostalo je sve isto...
Ma da kapirao sam upravo tako kako si rekao avgs oko 20kmh. Pošto imam maniju gonjenja da ako nemam avg 20kmh ko da nisam vozio bajs, mislim da će to funkcionisati. Drugo cepam folkor već neko vreme pa kapiram da mi kondicija neće biti problemi ( ko je igrao u KUDu zna o čemu pričam:D). Nisam nešto išao na to da vidim koliko mogu da pređem, rekord mi je za sada 58km i to...da se nisam umorio. Do sela mi je uglavnom ravan put i onda ide Debelo Brdo( čini mi se da je max nadmorska visina oko 860m). Dakle treba se popeti uz to čudo. Selo mi je u dnu brda pokraj reke Drine.
Ja sam prošle godine pazario Polar za nekih 28600din. Menjač Deore, napred/pozadi diskovi Shimano mehanički, brzinomer Cateye enduro 8, i naravno svetla napred/pozadi, viljuška jeee...nisam siguran proveriću. Baciću fotku kada dođem kući.
edit:uuu jeee sad bacih pogled na link ka trci. Kul ovo izgleda kroz šumu. Dok nisam vido slike izložio sam se kako imam i ja dobro vreme pošto za sat i po efektivne vožnje pređem 37km. Ne znam kako bi bilo da sam u šumi sa slika. support normality MOJ DNK je bolji od tvog!!!
Prijatelju.... mućni glavom: alfa prestaje, tj. slabi exponencijalno prolaskom kroz vazduh... to znači, da bi detektovao uranijumski metak koji je veličine 2-3 cm, a pogotovo uranijumsku prašinu koja je prava opasnost (udarom u metal, uranijumski metak se pali i raspada u finu prašinu koja, udahnuta, vodi u smrt i predstavlja pravu opasnost) morao bi sondom da preoreš polja i polja... to je utopija. Možeš doći na mesto za koje se pretpostavlja da je upucano tom municijom, iskopati par metara zemlje (jer metak se `ukucava` u zemlju u zavisnosti od tvrdoće) i naći metak... ali da klasičnim meračima otkriješ zračenje od osiromašenog uranijuma.... malo sutra.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: ufffff.... :: vole ljudi da se frljaju sa stvarima u koje nisu dovoljno upucen :: ele :: inicijalni gajgerov brojac je konstruisan tako da je detektovao samo alfa zracenj :: moderni gajger-milerovi brojaci odlicno detektuju kolicinu beta zracenja, a malo manje precizno kolicinu gama zracenja... mogu se ne preterano tesko (naravno, ne u kucnoj radinosti:) ) modifikovati da mere i alfa zracenj :: :: i d :: nutricionisti znaju mnogo vise od brojanja kalorija, ali se oni koji izlaze u javnost prilagodjavaju zahtevima trzista tj. sirokih narodnih masa
Postoji instrumenti koji mere i prirodni fon zracenja ,a kamoli zracenje koje odstupa od prirodnog fon-a zracenja,tako da se problem oko koga se ti okreces odnosi na instrumente i njihovu upotrebu.
Broj postavljenih tema: 60425. Broj poslatih odgovora: 647781. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.