Re: Re: Moje misljenje. Sky, da li si hteo da napises `na VECIM...
04.10.2009. 02:41
status: user broj poruka: 18472
Jasno.Hvala na ispravci.Malo pre sam hteo da i sam prepravim ali mi je pukao net ponovo i nisam mogao da se nakacim.U svakom slucaju tu smo da se dopunjujemo.Hvala.
Green Green Grass Of Home
:: :: rezolucijama`? Naime, izlomljena linija (alias) je utoliko primetnija sto je rezolucija manja (na 640x480 maltene ne mozes ni da je ispravis uprkos ukljucenom AntiAliasu, u nekim igrama) :: :: :: deo citata: AA i AF posebno na manjim rezolucijama...
Ja ako ne mogu da pustim igru u Full-u iznerviram se. Misilim jebes ti sve te efekte i dziza bidze kada ne mogu da ih vidim. I onda sta trcis u prodavnicu po karticu.
Ja nemam nesto mnogo vremena da se igram. ali bi se igrao, ovako barem da pustim pa makar na 5 min da vidim kako izgleda :))). A i treba mi za rad eto dupal korist.
Ja ako ne mogu da pustim igru u Full-u iznerviram se. Misilim jebes ti sve te efekte i dziza bidze kada ne mogu da ih vidim. I onda sta trcis u prodavnicu po karticu.
Ja nemam nesto mnogo vremena da se igram. ali bi se igrao, ovako barem da pustim pa makar na 5 min da vidim kako izgleda :))). A i treba mi za rad eto dupal korist.
Objasnicu tu sa para slicica u narednim danima ako budem imao vremena. Ja se `igranjem` bavim dugiiii niz godina i jedno mogu da kazem, ostalo je samo da se unapredi rezolucija samih tekstura u igrama, crysis uprvo to ima i zato je malo tezi za `varenjenje` vecini grafickih karti sem 295GTX, efekti i sva ostala sljsteca cuda koja ce nove igre doneti kroz DX11 nece toliko opteretiti gpu koji je i tako vec dovoljno mocan. Pogledaj Unreal3 engine, teksture su niske rezolucije samo su na njima primenjeni efekti koje donose novi standardi, grafika je jedanko sjajna kao i Crysis ali zbog ispranih tekstura daleko manje zahtevna.
Industrija je dosla do tacke kada nemaju sta da izmisle sto ce opteretiti gpu do te mere a da opet sa druge strane bude izvodljivo i komercijalno da se proizveda kao igra, hocu da kazem da igre prelpo izgledaju da prosto tu vise nama sta da se doda nesto sto ce napraviti bum, kao recimo DOOM3 engine, Crysis ili FarCry . Prosla su vremena prve 3Daksceleracije kada je blurovana tekstura bila revolucija i sve vise od toga pravo cudo. Od vremena 3DFX u mom racunaru nikada nije bila karta jeftinija od 1000dm ili 700e, ali je vredelo imati je jer je gomila naslova imal sta da pokaze na sa tim skupim modelima, sada nije tako, Ko ima 295GTX a imao je pre toga recimo 260GTX moze to i da potvrdi, jedina razlika je sto vise nema 70fps vec 130fps, ali cemu to i mogucnost uklucivanja AA na maksimum, samo meni licno nije potreban pri rezoluciji 1920x1200 koju furma vec dugi niz godina. Realno nativna reazolucija monitora mi je uvek bila dovoljna i nisam imao potrebu za ukljucivanjem AA, koji god monitor da sam imao.
Iskreno, ne znaci mi mnogo physx. Stoji zaista da jako dobro izgledaju efekti sa PhysX-om, ali po cenu toga da moram da imam kartu od barem 300 evra da bi sve islo glatko.
Ono sto mi je mnogo bitnije je pouzdanost sa nVidiom da necu imati probleme sa bilo kojom igrom, programom, itd... Da li su to drajveri ili hardver, ne zanima me, probao sam ATI i sve mi je bilo jasno... __________________ Scourge of PCBerza
Hajde nek mi Daum i svi ispod njega objasne sa cim su se to zgrozili?Znaci sa koje Nv karte su presli na 4890 ili neku drugu.Po cemu su zakljucili da su se zgrozili?
Mislim da je malo neumesno pljuvati bez razloga trenutnog lidera na polju GPU-a samo zato jer neko ima afinitete prema drugom proizvodjacu.
A posto nisam nerealan i nikada to necu biti,recu jos samo da je Physx matoro cudo odnosno da je Aegia odavno usavrsila svoj produkt a Nvidia ga kupila i implementirala u tada najnoviju 88xx seriju GPU.Naravucenije ove besede je da je fizika po meni ok stvar i da AMD ma sta god mi voleli jos nema adekvatan odgovor za istu.Nema potrebe trositi reci za nesto sto definitivno ima svrhu(ko voli)a sto je donedavno dolazilo kao stand alone karta i kostalo dosta preko 200€.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ja mogu da kazem isto posle 2 Nvidie koje su mi riknule iz cista mira ,nikad vise Nvidia ,ali ko zna mozda se poprave u buducnosti.Stoji da u nekim igricama Nvidia ima bolje detalje ,a u nekim Ati,ali ebes igrice ,nije sve u igricama.Jedno je sigurno navukli su se na Nvidia.
Cekaj malo napravis temu iskljucivo vezanu za igre i onda izjavis ebes igre?
Niti ti oni a ni ti nemate poentu,karte ma cije bile crkavaju pod jednako i isto tako rade,tako da se licni afiniteti(nicim izazvani)mogu jedino okarakterisati kao naklonost korisnika jednom od proizvodjaca,a nikako nikad vise jedan ili drugi.Vi ovde drvite qrac,a Zajebani je lepo rekao i ja se potpuno slazem da su karte prejake za igre pa makar cije bile.Nebi trebalo tako brzo zaboraviti Oblivion i Farcry za koje su trebale 2 i vise godina da izadju karte koje ce ih terati na max,a onda su karte kostale kao sada gamerske masine.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Ja mogu da kazem isto posle 2 Nvidie koje su mi riknule iz cista mira ,nikad vise Nvidia ,ali ko zna mozda se poprave u buducnosti.Stoji da u nekim igricama Nvidia ima bolje detalje ,a u nekim Ati,ali ebes igrice ,nije sve u igricama.Jedno je sigurno navukli su se na Nvidia.
u smislu ebes igrice, nije komp napravljen samo za igrice ,na to sam mislio.Mnogo drugih stvari se isto odradjuje na kompu osim igrica.Igrice su tek jedan segment onoga sto kompjuter moze da uradi.PC samo po sebi nije gamerska konzola.
Najzahtevnija igra je Empire Total War, fight sa brodoima max, e da vidite vi sta se zove seckanje, meni je u fightu na 1280X1024, sa E8400 i 4850 i high detaljima bez AA, AF prosecan FPS bio 5.
Slazem se,medjutim sama jacina GPU i fizika trenutno imaju prednost samo u igrama(oko cega se i vrti ova tema).Sto se tice PC-a kao igracke konzole,zar stvarno mislis da to od pocetka nije bio glavni cilj?Bar 70% korisnika nebi radilo konstantni upgrade da nema igara.Svi koji spadaju u tu grupu da nema igara bi sada imali x2 4000+ ili E2200 i sa 2GB rama na napajanju od 300w odradjivali sve sto misle.Pa da tako stoje stvari zar stvarno mislis da bi PC kao komercionalni brand do danas opstao(ne pricam o profi upotrebi)i toliko se odomacio u svakom kutku planete zemlje.
:: u smislu ebes igrice, nije komp napravljen samo za igrice ,na to sam mislio.Mnogo drugih stvari se isto odradjuje na kompu osim igrica.Igrice su tek jedan segment onoga sto kompjuter moze da uradi.PC samo po sebi nije gamerska konzola.
ne budi smesan ,baze podataka multiimedia,animacie,3d programi ,CAD programi itd.. itd...,malo usko gledas kroz gamersku prizmu.Imas dosta gamerskih konzola.
Za gaming kako stvari stoje isplativije je mnogo uzimati konzole, nego upgradovati grafu+proc na 2 godine, ako neko hoce vrh ponude to je oko 1k evra na dve godine, a za te pare moze da se kupi PS3+LCD TV i da se ne menja jedno 5 godina.
Da dodam na prethodni moj post u fight 2v2, a tek 5v5...
Ma koje crne konzole PC je PC! imas igrica koje imaju na PC a za konzolu se ne prave i obrnuto al jbg. nema veze nikada PC nebi menjao za bilo koju konzolu!
Ja igram strategije pa mi zato konzola nista ne vredi, igre na konzoli (PS3, Xbox360) bolje izgledaju nego na PC-u, mislim da ti je dovoljno da ti kazem da je za PS3 pre 2 godine izasla igra na dvoslojnom Blu Ray disc-u (40GB+), Metal Gear Solid 4.
Pozdrav!
:: :: Ma koje crne konzole PC je PC! imas igrica koje imaju na PC a za konzolu se ne prave i obrnuto al jbg. nema veze nikada PC nebi menjao za bilo koju konzolu!
ali recimo PS3 na LCD 32-40 incha sa onim joysticima je haos ili WW2 .E sad posto je to preskupo ljudi se okrecu PC ,mada u Americi i USA kazu da vise igraju igrice na konzolama nego na PC.
Ja gledam usko a ti citas jos uze.Napisao sam da nebi opstao u tom obliku koji je sada,e sada mi kazi dali je za to sto si naveo potrebno vise od dual core-a i plafon 4850/9800GT?A sto se konzola tice davno je proslo vreme master sistema,saturna,nintenda,mega drive-a kada su konzole bile izbor,sada iole ozbiljno igranje zahteva PC.Nemojte molim vas da mi stavljate ozracene Amere i Japance kao primer jer oni za drugo i neznaju,za te debile je i konzola komplikovana.
:: ne budi smesan ,baze podataka multiimedia,animacie,3d programi ,CAD programi itd.. itd...,malo usko gledas kroz gamersku prizmu.Imas dosta gamerskih konzola :: :: ::
Ja gledam usko a ti citas jos uze.Napisao sam da nebi opstao u tom obliku koji je sada,e sada mi kazi dali je za to sto si naveo potrebno vise od dual core-a i plafon 4850/9800GT?A sto se konzola tice davno je proslo vreme master sistema,saturna,nintenda,mega drive-a kada su konzole bile izbor,sada iole ozbiljno igranje zahteva PC.Nemojte molim vas da mi stavljate ozracene Amere i Japance kao primer jer oni za drugo i neznaju,za te debile je i konzola komplikovana.
:: ne budi smesan ,baze podataka multiimedia,animacie,3d programi ,CAD programi itd.. itd...,malo usko gledas kroz gamersku prizmu.Imas dosta gamerskih konzola :: :: ::
:: Ja gledam usko a ti citas jos uze.Napisao sam da nebi opstao u tom obliku koji je sada,e sada mi kazi dali je za to sto si naveo potrebno vise od dual core-a i plafon 4850/9800GT?A sto se konzola tice davno je proslo vreme master sistema,saturna,nintenda,mega drive-a kada su konzole bile izbor,sada iole ozbiljno igranje zahteva PC.Nemojte molim vas da mi stavljate ozracene Amere i Japance kao primer jer oni za drugo i neznaju,za te debile je i konzola komplikovana :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Svaka cast za post! :: :: :: :: :: ne budi smesan ,baze podataka multiimedia,animacie,3d programi ,CAD programi itd.. itd...,malo usko gledas kroz gamersku prizmu.Imas dosta gamerskih konzola :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647783. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.