nVidia se drmnula iz SNA!Vec stizu nove budzetne kartice na trziste!
STRANA 2 OD 2
tortojed
Re: Re: Re: Re: Re: @tortojed@ ..>>>Ma razumeli smo se...
13.10.2009. 02:27
status: user broj poruka: 11019
e8400.
:: A u tom grmu lezi zekan.Hoces GTX350 tico.Pa sto ne kazes odmah.Cekaj da porucimo preko veze jadan probran primerak za tebe :: Hocu li biti previse slobodan ako te budem pitao a koji je to CPU :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: Vidi: toliko sam nalozio CPU da mi je 9800GT postala usko grlo grafickog podsistema. A NECU ATi-ja! Necu ni bajato (285). Eto, to je to :: :: :: :: :: Hehehe.Koji si ti car.Pa docekaces je kao i svi mi ostali sa zakasnjenjem naravno :: :: :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: u pogledu `budjenja`, ali i NADU da cu docekati NV DX11 zverku :: :: :: :: :: :: :: :: :: Jesam li bar malo doprineo mojim postom da objasnim situaciju :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Re: RE:@Vuk - Iskreno se nadam da je tako. Pojedini trzisni eksperti,
13.10.2009. 02:34
status: user broj poruka: 18472
:: RE: Isuvise je to sitan potez za jednu firmu kao sto je N :: :: Jeste ali ne postoji samo Gaming trziste. Najveci prihodi su upravo u low i middl :: segmentu trzista
Tacno,zato se ATI i prvobitno bazirao na to jer mu je bitna prodaja i konacna zarada i uspeo je u tome.Mislim da ga za krunu najjace kartice i nije bilo briga ni najmanje!
:: Sa karticama iz Vise i Visoke klase sto se trzista tice ima cak :: komplikovanije su i skuplje za izradu a samim tim skuplja je cena na trzistu :: Tako da vise imas onih koji kupuju jeftine karte
I to je tacno.Sama proizvodnja takvog chipa iziskuje velike troskove jer i pored proizvodnje kartice (chip) moraju ici i ostali propratni elementi tj komponente u skladu sa tehnologijom i kvalitetom iste.
:: Nije bas :: lako obezbediti dobro trziste za prodaju HIGH END grafickih kartica :: Ako je nas stotinak ovde spremna da da po 300 i vise eura za kartu mnogi to nisu
Narucito kod nas.Mada realno gledajuci koliko sam mogao da zapazim ali ja nisam kompetentan da vadim tacnu statistiku i procenat koliko je to zapravo ljudi koji su sebi priustili Hi End graficku kartu a video sam ih dosta.Opet kazem kao nekad davno.Nije forum trziste.Ima ih dosta koji ne ucetvuju a kuci poseduju itekako kvalitetne masine.
:: Strategija za osvajanje trzista nije bas tako jednosta nekada treba ici i na osvajanje low trzista :: A mislim da nVIDIA nije ni imala nameru da ovim odgovori na ATIJEVU 5800 seriju to prvo nije ista kategorija kartica tako da o nekom odgovoru je glupo i raspravljati :: Nvidia ima kartu koja moze da parira i najacem chipu iz serije 5800 :: 295GTX je definitivno brza kartica od 5870 tu dileme nema :: Ali postoji jos jedna stvar 295GTX i 5870 nisu karte iz iste generacije da stvar bude jos zamrsenija, tako da ja ne mogu reci za 5870 wooow iz tih razloga :: Pre cu to reci 295GTX koja je kartica iz prosle generacije a ljusti 5870 :: I to je tacno ali da ne budemo sad bas na kraj srca GTX295 je Dual GPU karta pa nek ATI 5870 poredimo i sa GTX285.Situacija je i tu krajnje zanimljiva obzirom da je GTX2XX serija prethodne generacije.
Jeste ali se radi o jednioj kartici iz starije generacije. A ati je najavljivao da ce njihova 5870 biti brza od 295GTX sli, ja sam samo to hteo da kazem. Ali evo neka bude to 285GTX u poredjenju sa 5870. Ima testova gde je 285GTX brzi a naravno ima i tamo gde je sporiji. I kada se to sve sabere i oduzme 5870 jeste brzi od 285GTX ali za koliko je brzi? To za koliko je 5870 brzi od single GPU nvidia kartice 285GTX u meni ne izaziva woooow.
Znas kako.Ne gleda svako isto.Nekima nije bitno sto je to blizu jer jednostavno vole ATI pa makar bio i najnovija serija pa bio i sporiji od nvidie prosle generacije karti.Neko to gleda DX11 i sl,vrlo bitna stavka.ATI eye Infinity i sl..Mnogo tu stvari ima na koje se ljudi loze a hoce da polemisu o trzistu,tehnologiju i na kraju o suvim performansama a gledaju da za neke male pare uzmu mrak kartu.Gde to moze?E to je ona nerealnost kod ljudi.Kako god.Na svakom pojedicnu je da napravi svoj izbor bio on ispravan ili ne stvar je licnog stava i razmisljanja.
Osecaj koji ti nemas za ATI trenutno trazi tortojed kod nvidie.On bas hoce taj wooow!Kapiras?To je ono sto stvara zbrku u celom sistemu hahahahaha...
Available in 512MB and 1GB configurations - View high-resolution images and textures with this massive amount of onboard memory. Up to 2560x1600 supported! DVI-I and HDMI 1.3a - Dual-link DVI support and HDMI output enables sending both high-definition video and audio signals to an HDTV via single cable. NVIDIA Unified Shader Architecture - Delievers 50% more gaming performance over the first generation through a processing cores that provide incredible shading horsepower. NVIDIA® PhysX™ - GeForce GPU support for NVIDIA PhysX™ technology, enabling a totally new class of physical gaming interaction for a more dynamic and realistic experience with GeForce. Full DX10.1 Support™ - DirectX 10.1 GPU with full Shader Model 4.1 support delivers unparalleled levels of graphics realism and film quality effects for today`s hottest games. NVIDIA® CUDA Technology™ - CUDA technology unlocks the power of the GPU`s processor cores to accelerate the most demanding system tasks such as video transcoding delivering up to 7x performances over traditional CPUs. NVIDIA Purevideo™ HD - High-definition video decoder and post-processor delivers unprecedented picture clarity, smooth video and accurate color for movies and video. OpenGL 3.1 Optimization and Support - Ensures top-notch compatibility and performance for OpenGL applications. PCI Express 2.0 Support - Designed for the new PCI Express 2.0 bus architecture offering the highest data transfer speeds for the most bandwidth-hungry applications, and still backwards compatible with existing PCI Express motherboards. OpenCL Support - Full support for the OpenCL GPU computing API. Microsoft Windows 7 Support - Full support for a premium Microsoft Windows 7 experience, enabling a more visual user experience.
Ja im zelim skorije budjenje sa DX 11 kako bi smo kupili jeftinije ATI-jeve karte. Inace ovo je glupost, umesto da izbace nove DX11 karte,oni budze neke praistoriske.
NVIDIA has recently announced its first 40nm GPUs - GeForce 210 and GT220, and its partners have rolled out their own products, some of which have even hit stores already.
Vidim da imaju podrsku i za Cuda ,za gamere bas i nije nesto ,vidim 4670 u toj klasi je jaca za par frejmova ,mislim da je to nebitno ,bitna ce biti cena.
Upravo.Ja kazem lepo.Bitna je zdrava konkurencija i trziste.Da svako ima nesto da ponudi.Izbor je posle na krajnjem kupcu sta zeli i sta mu se vise isplati..
@tortojed
4.0 Ghz moze svaki C0 E8400 do nekih 4.2 Ghz zavisno od Cooler-a,E0 su ludacki primerci oni idu mnogo vise i preko 4.2 Ghz stabilno.
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647783. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.