Cutim jedno izvesno vreme ali sad ti vec moram reci da lupas!Uhvatio si se tog DX11 kao da je nen znam sta!Hvala Bogu docekaces da `zazivi` pa cu onda da vidim koji ce ti/vam biti sledeci izgovor.A druga stvar,ti pricas kao da nvidia nece nikad izbaciti seriju karti sa podrskom DX11!A i da izbaci ni ATi a ni nvidia-i to nece nicemu znaciti jer ce biti svega 5 igara sa ovom podrskom.Zivi bili pa videli.I dalje se sve svodi na marketing,nista vise.
Green Green Grass Of Home
:: Dzabe njima i PhysX, jer kada se omasovi DX11, ta nVidia ima daleko da bude iza ATI-ja, trenutno nemaju odgovor na ovu seriju 5xxx karti :: :: Pozdrav :: :: ::
I PhysX ima odlicnu primenu padne FPS za 20, a grafika skoro ista. A vreme ce pokazati za taj DX11, samo vidim nVidia se lomi da izbaci nove graficke na trziste :), GT220 ne racunam.
Pozdrav!
:: Cutim jedno izvesno vreme ali sad ti vec moram reci da lupas!Uhvatio si se tog DX11 kao da je nen znam sta!Hvala Bogu docekaces da `zazivi` pa cu onda da vidim koji ce ti/vam biti sledeci izgovor.A druga stvar,ti pricas kao da nvidia nece nikad izbaciti seriju karti sa podrskom DX11!A i da izbaci ni ATi a ni nvidia-i to nece nicemu znaciti jer ce biti svega 5 igara sa ovom podrskom.Zivi bili pa videli.I dalje se sve svodi na marketing,nista vise :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: Dzabe njima i PhysX, jer kada se omasovi DX11, ta nVidia ima daleko da bude iza ATI-ja, trenutno nemaju odgovor na ovu seriju 5xxx karti :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: ::
Sve nove igre koje su kvalitetne podrzavaju taj PhyxX kad se on vremenom bude optimizovao i sredio bice mnogo bolje performance ,efekti, grafika sa njim, a Ati moze da se slika posto im je Nvidia restrikciju udarila :-) GT300 ce imati taj CUVENI DX11 Pixel Sharder 5.0 i plu PHYSX a oduvace ATIJA! jer se i sad ta njihova 5870 kolje sa GTX285 koja je stara godinu dana. A da ne pricamo o GTX295 to je ubedljivo najjaca karta! od nje ce mozda malo bolji biti ATI 5870X2 a Nvidia sad ova nova GT300 ima da sabija!
da se GTX285 kolje sa 5850... Kakve su vise to price da su 5870 i GTX285 skoro iste, 5870 je jaca oko 20-30% nije to malo... A igre koje podrzavaju PhysX i nema ih nesto mnogo, jedina kojaje valjala u zadnje vreme je novi Batman i u njoj jeste primetan PhysX, ima tu jos Mirror`s Edge , Cryostasis (ne valja), Darkest of Days (sranje), Ghost Recon AW 2 (ok igra), Sacred 2, Crazy Machines 2. I to bi bile igre u kojima su primetni PhysX efekti... To je tih 5 igara a samo Batman je bas dobar.
Daj boze da ubuduce izbace jos igara a da su primetni ti efekti, inace je to vise nVidia marketing...
GT300 koliko bude bolja toliko ce biti i skuplja, pa samo nek ona sabija, sabice i sa cenom...
Sve je tacno sto si rekao samo si zaboravio razliku u ceni :), opet ce ATI da spusti cene nVidia se istrci sa 500 evra karticom, kupi je 10 ljudi sedmicno, 5870 u DX11 je 50% brzi GTX285, 38% ubrzanje od DX11 + razlika izmedju 5870 i GTX285 :). GT300 ima da sabija ali po ceni od 300 evra, po toj ceni sve sabija :). Ja ti realno kazem nVidia ako sad omasi i ATI ih nadigra kao sa 4xxx serijom, nVidia propada i kupuje ih Intel.
Pozdrav!
:: :: Sve nove igre koje su kvalitetne podrzavaju taj PhyxX kad se on vremenom bude optimizovao i sredio bice mnogo bolje performance ,efekti, grafika sa njim, a Ati moze da se slika posto im je Nvidia restrikciju udarila :-) GT300 ce imati taj CUVENI DX11 Pixel Sharder 5.0 i plu PHYSX a oduvace ATIJA! jer se i sad ta njihova 5870 kolje sa GTX285 koja je stara godinu dana. A da ne pricamo o GTX295 to je ubedljivo najjaca karta! od nje ce mozda malo bolji biti ATI 5870X2 a Nvidia sad ova nova GT300 ima da sabija!
Pazi gledao sam bar 5 benchmark sajtova i negde je GTX285 brzi od ATI 5870 al za par FPS-a sve u svemu kad se sve sabere i oduzme jaca je ATI al nista spektakularno! GT300 ce da ujeda! al zato ce i da kosta jbg..
Sta je tacno?,Pixel shader 5.0 ??? Kakav sam ja to hardware-as kad neznam da su odustali od unifide shader-a i vratili se na pixel i vertex,a jos i 5.0 izasli,a ja nisam ni za 4.0 cuo.Strasno
Sada da se vratim na tvoje izlaganje,koje nije van mozga.Medjutim ako ovaj Abnerov predlog koji smo Sky i ja malo obradili bude moguc,i stvarno oslobodi glavnu kartu fizike.Razmislicu o prelasku u zeleni tabor.Ja sam za one koji mogu za manje para da pruze vise gamer-ima,a fizika je odlicna stvar.Samo je do sada(nadam se)previse opterecavala GPU.
Po mom razmisljanju nece biti redovne igre u buducnosti koja nece podrzavati fiziku,a prikaz sa njom ce svaki pravi gamer oceniti kao odlican.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Sve je tacno sto si rekao samo si zaboravio razliku u ceni :), opet ce ATI da spusti cene nVidia se istrci sa 500 evra karticom, kupi je 10 ljudi sedmicno, 5870 u DX11 je 50% brzi GTX285, 38% ubrzanje od DX11 + razlika izmedju 5870 i GTX285 :). GT300 ima da sabija ali po ceni od 300 evra, po toj ceni sve sabija :). Ja ti realno kazem nVidia ako sad omasi i ATI ih nadigra kao sa 4xxx serijom, nVidia propada i kupuje ih Intel :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: Sve nove igre koje su kvalitetne podrzavaju taj PhyxX kad se on vremenom bude optimizovao i sredio bice mnogo bolje performance ,efekti, grafika sa njim, a Ati moze da se slika posto im je Nvidia restrikciju udarila :-) GT300 ce imati taj CUVENI DX11 Pixel Sharder 5.0 i plu PHYSX a oduvace ATIJA! jer se i sad ta njihova 5870 kolje sa GTX285 koja je stara godinu dana. A da ne pricamo o GTX295 to je ubedljivo najjaca karta! od nje ce mozda malo bolji biti ATI 5870X2 a Nvidia sad ova nova GT300 ima da sabija!
realan za svaku pohvalu.RESPEKT Ismerish.Bez obzira sta vozio,crveno ili zeleno ja te postujem kao coveka jer imas zdrav sud i pravilno se postavljas shodno situaciji.
Zabrinjava me malo Medo,otisao je u ATI tabor pa sad vaga iz dana u dan sve vise..Hahahahah.
Ja cu vam dati jedan predlog.Mali predlog da nebi lupali vise vase pmaetne glavice i natezali se ko je jaci a ko nije. Potrudite se lepo da odradite samo po koji test,nadjite druga,drugaricu koji ima odredjen HW ili imate svoj,pravi te razne kombinacije i sami dodjite do zakljucka.Videcete da nije sve bas onako kako pise na netu.Ja uvek kazem.I na tarabi pise ona stvar ali nije za....
@Ismerish
Ova fora sa PhysX radi 100% samo je ja nisam probao.Veceras cu dobiti GTX280 pa ti javljam sta sam uradio. Imas na guru 3d masine sa dve karte,jedna je za PhysX bas su naglasili.
Sunce ti poljubim GTX280 kao sekundarna PhsyX karta,to samo probaj i vadi odmah(greota je).
Javljaj obavezno,zivo me interesuje.A imas na oglasima 8800GT za 50€ i bog da te vidi.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: realan za svaku pohvalu.RESPEKT Ismerish.Bez obzira sta vozio,crveno ili zeleno ja te postujem kao coveka jer imas zdrav sud i pravilno se postavljas shodno situaciji :: :: Zabrinjava me malo Medo,otisao je u ATI tabor pa sad vaga iz dana u dan sve vise..Hahahahah :: :: Ja cu vam dati jedan predlog.Mali predlog da nebi lupali vise vase pmaetne glavice i natezali se ko je jaci a ko nije :: Potrudite se lepo da odradite samo po koji test,nadjite druga,drugaricu koji ima odredjen HW ili imate svoj,pravi te razne kombinacije i sami dodjite do zakljucka.Videcete da nije sve bas onako kako pise na netu.Ja uvek kazem.I na tarabi pise ona stvar ali nije za... :: :: :: @Ismeris :: :: Ova fora sa PhysX radi 100% samo je ja nisam probao.Veceras cu dobiti GTX280 pa ti javljam sta sam uradio :: Imas na guru 3d masine sa dve karte,jedna je za PhysX bas su naglasili :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
trenutno, nisam u Ati taboru :) Samo govorim realno da ne moze neko da kaze da je 5870 jedva jaca od GTX285, kad se 5850 takmici sa 285... A PhysX mislim da je vise marketing nego nesto korisno, lepo je videti te efekte a sad bas da necu da uzmem Ati na primer jer nema PhysX to samo nVidia fanboy moze, ja cu uzeti ono sto meni odgovara, do sada sam imao vecinom nVidia karte a sacekacu i GT300 ako bude ove godine pa mozda opet uzmem nVidia...
Ne kazem ja da ne treba da uzmes kartu ATI ili nvidai sve jedno.Ja govorim samo da verujete previse netu i da se lozite na marketing.Marketing se zasniva na reklami a reklama je ono sto pali ljude.Reklama u 90% slucajeva ne daje pravu sliku o nekom proizvodu.Zato postoji licno iskustvo koje ne moze nista da zameni.Meni je muka da gledam kako se prepirete,dajete neke pgresne zakljucke i pecate se na ono tso pise na netu.Pa sve vam je to sa namerom servirano.Kako da se jedan proizvod probije na trziste ako nema dobru reklamu.Da bi neki proizvod bio reklamiran za nesto mora da ima neki adut koji ce da ga gura kroz trziste.Shvatas.Zato je poenta sledeca.Ako vas interesuju performanse,zagrejte stolicu,prikupite HW i na test.Ono sto dobijete to vam je realno i niko ne moze da tvrdi drugacije. Ja sam mnoge pozivao ovde da dodju da im prezentiram kako rade neke graficke karte jer su tvrdili u suprotno tj plasirali su mi neke bajke vezano za net sto u realnosti nema veze.Pa i taj guru 3d.Obrati malo paznju na istu kartu koja se vrti korz tes.Kada se testira nvidia uglavnom su relane perfomanse.Kada ubace ATI tamo gde su testirali nvidiu broj FPS-a tj postignute performanse vise nisu iste nego manje.U svakom sledecem testu dolazi se do razlicitih performansi.Veruj mid.Driver kakav god da je nema toliko padova i uspona.Milion puta sam vrteo te sinteticke testove..Cudne stvari se desavaju na tom netu i skoro da nikad ne verujem onom sto plasiraju bilo koji brend da je u pitanju.
Ne samo da cu da probam sa mojom vec cu da uzmem i GTX280/285 i to da ubacim.Jako me interesuje sta se tu zaista desava.A da je jaci po sirivoj snazi ATI 5870 od GTX285 jeste.Eno postavio sam link u onoj temi `Koja je realno jaca`
:: jednu 5870 i uposredis sa svojom 295 ? Ja bih testirao da mogu,al nemam od koga da uzmem te karte... :: :: ::
Ma kakva god da je,Vantage je Vantage.Dace onoliko poena koliko karta ima snage.To je jednostavno to.Niko ne spori cinjenicu da je karta ok ali ne treba od toga praviti ne znam sta.Nerealno je porediti najnoviju seriju ATi-ja sa starom serijom nvidie.To je u stvari generalno gledano respekt za nVidiu kad se i dalje drzi a nije jos nista novo izbacila.A ako tako gledamo onda ni ATi-jev korak nije nesto specijalan.Sve u svemu korak izmedju ovih proizvodjaca GPU-a je na istoj relaciji sto se tice performanse ili tako reci da je i dalje u stalnom balansu koji je i bio do sad.nVidia prednjaci sa performansama,ATI skuplja poene i baca se na trziste pametnim potezima.Mislim da je njima jasno da tehnoloski u performansma i ne mogu da stignu nvidiu a da ih za to nesto i bas zabole,gledaju da daju vecu ponudu sa nizim cenama.Nikom nije do qrcenja vec do zarade.Proslu godinu su lepo poslovali,do dan danas.Ako se nvidia ne probudi i malo obrati na siri segment na trzistu a ne samo u profesionalne svrhe da se bazira nece valjati.I ovo sto kasne nisu smeli da dopuste.
:: sa onom XFX 5870, izgleda jaka, a i Crysis sa 4x i 8xAA u 1680x1050 ima solidne performanse, mada uvek je nVidia imala u Crysis vise FPS.. :: :: ::
Ova je jaca od ove, a ova je jaca od one, ova ima fiziku ova ima DX11, a kad nVidia izbaci GT3xx oduvace ati, a ati ce onda 32nm novu seriju...koga zabole...
ja za novac koji izdvojim za grafiku hocu najbolje performanse u tom cenovnom rangu...
ne znam sta nVidia zeli sa GTX210/220...tu su inferiorni...ne mogu one da pariaju atiju, jedino ako nove budu 50e...
A realno je da ati sada ima primat, bolje im ide prodaja, a nVidia je stala, i sa napretkom a pokushavaju da spasu mid segment koji odavno nije njihov....a tu je uvek najveca lova....samo kasno su shvatili...ne zaradjuje se novac na high end kartama...nismo samo mi siromashni...nego ovde se to tako dozivljava, da svaki drugi shvaba ili franucuz ima GTX295... svi hoce da za sto manji novac dobiju vishe...a te reci ne opisuju nVidiju...
GTX 295 nema ni 10 ljudi u srbiji celoj, takodje i GTX285 nekolicina...na zapadu isto samo fanatici i ljudi koji imaju dosta novca mogu sebi da priuste tako nesto da da 500e za karticu ili 380e prosecan ceo komp ne vredi toliko.
To ti mislis.Veruj mi da situacija nije bas takva kakva izgleda.Koliko god Srbija izgledala da je propala i da narod kuka pra se i dalje ima samo sto je ova navodna kriza koja je dosla vise na psihickoj osnovi pa se ljudi jos vise stisli.Sve bre funkcionise kao i do sad.Male varijacije.Bre mi iz krize nismo izasli 20 godina!
:: :: GTX 295 nema ni 10 ljudi u srbiji celoj, takodje i GTX285 nekolicina...na zapadu isto samo fanatici i ljudi koji imaju dosta novca mogu sebi da priuste tako nesto da da 500e za karticu ili 380e prosecan ceo komp ne vredi toliko.
Hehehhe u pravu si svi kukaju....kao i za registraciju vozila kad su digli frku preko 2000ccm3 se placa preko 40 000 din pa ljudi opet voze i registruju kola, jeste da nije realno da onaj od 1999ccm3 placa oko 23 000din a mi sto vozimo kola preko 2000ccm3 duplo vise..al opet se vozi!
Ovaj me ubedjuje kako 8600GT ima validnu fiziku,onda se javlja drugi lik koji kaze da 8800GT nema.I sad jos cekam da mi neko kaze da 6800XT ima unifide shadere i iz ovih stopa idem u zimbabve da otvorim skolu umetnickog klizanja! Vec i ptice na grani shvataju da fizika i FPS na jednoj karti nedaju zeljene rezultate.
I upravo zato je i poenta da se jedna karta zaposli kao sekundarna u masini DA SAMO I ISKLJUCIVO RADI F I Z I K U !!!
Sky nebudes li sutra postova rezultat ima da sklepam 8800GT od Stampane ploce za lampase,turim Obradov patch za Ati-jeve karte i postujem Betmenove suze koje mu usled blagog povetarca na soliteru u Gotham-u ulaze usta.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647691. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.