Sto kaze Abner lupice im rampu i AMD i Intel nece moci gde da plasiraju grafike.Intel je vec izbacio svoju grafiku.Moje je misljenje da ce u grafici na kraju Nvidia da dozivi sudbinu svojih chipseta kako na AMD -u tako i na Intelu,a sve to zato sto na vreme nije usla sa svojim CPU.
Ma nece oni tek tako da propadnu... Rade oni na sve strane, konzole, mobilni uredjaji i telefoni, razna druga cudesa za koje mi mozda nismo ni culi, ali najveca kinta im je i dalje u PC industriji. Jednostavno zakon trzista ih tera da se sire ili da umru kao sto je umrla VIA prvo ih je otkacio Intel, onda su kod AMDeke pali u zaborav, otkupili su patente Cyrix ali nije pomoglo...
O tome da ih kupi mocni i veliki Intel nema teorije jer tako sebe baca u los cache flow i takav luksuz ne sme sebi da dozvoli, u krajnjoj liniji ne bi tek tako bacali silne miljarde na razvoj sopstvenog GPU-a kad su odmah mogli da kupe nVidiju.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Sto kaze Abner lupice im rampu i AMD i Intel nece moci gde da plasiraju grafike.Intel je vec izbacio svoju grafiku.Moje je misljenje da ce u grafici na kraju Nvidia da dozivi sudbinu svojih chipseta kako na AMD -u tako i na Intelu,a sve to zato sto na vreme nije usla sa svojim CPU :: :: ::
Dao im je Nintendo posao za psp i MS za njihov zune plejer valjda
19.10.2009. 20:25
status: user broj poruka: 7733
Mislim da se plase da udju na CPU trziste ,jer je jednom izjavio predsednik Nvidie da se tesko tamiciti na tom polju sa Intel i AMD ,zato sa Gt300 idu na HPC trziste i ubacuju podrsku za C na GPU uz mrki pogled Intela.
Za navijače. Eto, niko ne reaguje, valjda misli da se zay. ili provociram. Ali, činjenica da je nVidija ispušila u notebook segmentu u zadnje vreme, nije zato što je tu ATI toliko bolji u performansama (ionako su sve kartice skljaštrene i najbitnije je koja manje troši... i za koje se dampingovane pare dobija na veliko), već zato što je nVidia imala mnogo škarta. Jedno je reklamirati grafičku karticu na desktop mašini, a sasvim nešto drugo kada se takav kvar (radilo se prvo o `curenju` elektrona, tj. pregrevanju, pa crkvanju grafičkog čipa - a nekad i čipseta) desi na laptopetu. Vrlo loš marketing. Ajd` svi se nekako navikoše na baterije (osim na podatak da poneki, onako, explodira i napravi pitchwaiz), koje je menjao i Sony i ostali.... ali, kad zakaže `srce` matične ili grafulje, pa dođe do zamene proizvoda, pa on opet na isti način ispusti dušu.... To se sve dešavalo, ali, loš imidž je ostao. Povremeno i ovde upadnu neki likovi iz mraka koji laprdaju o AMD `nekompatibilnosti` i slično iz prethodnih decenija.... eto šta loš imidž može da uradi.... A, o propadanju: i Rimsko carstvo je bilo veliko, pa je.... Elsa je bila pojam, pa je... ABIT je bio, pa je..... Voodoo je bio, pa je.... Compaq je bio pa je.... Ogromna firma, traži i ogromne investicije. AKo budu morali da pozajmljuju, (kao AMD za ATI), poprilično se upliću u mrežu. Ne znam, nije da ih ne volim, nije ni da ih nešto simpatišem, pomešano je osećanje i odnos, ali, čak i ako ne propadnu, nekako su zapali u ćorsokak od kojeg mi baš nešto ne vidimo vajde. ATI je taj koji i dalje skida cene, kao da su njemu mooda u procepu, a ne komšijama. Šta se tu stvarno dešava, ko zna, stvarno su velike pare u pitanju.... ali da mrzim monopole i okove u kojima se nalazi IT industrija, mrzim. (Mislim na praktičan monopol Microsoft-a, Intel-a i x86 arhitekture). Mnogo jeftinije bi prolazili odavno, da ima zdrave konkurencije, a možda bi imali i prave proizvode mnogo ranije nego sada. Parhelia rulez.... to je bio projekat! Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647783. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.