Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
ATI Asus 5870 Test Review
STRANA 2 OD 4  
SkyFire Hvala svima.. 05.11.2009. 14:06 #155423

status: user
broj poruka: 18472
Kao sto vidite test je i bio obiman zato ste se malo i nacekali.Bilo je dosta toga da se uradi i protestira.Kao sto sam vam i rekao ja sam zadovoljan ali to je sve u skladu svakog pojedinca.Svako ima drugacije misljenje,moje je pozitivno.

@Zajebani76
Mislim da nema poenta u ovom trenutku kvariti temu i mesati neke stvari koje nisu vezane ovde sa ovim forumom.
Ima tu jos nerazjasnjenih stvari i nekih momenata kojih sam ja generalizovao u nekim svojim poredjenjima.Kao sto vidis sto se tice ove karte sve je na mestu tako da cemo ostaviti prostor za diskusiju vezano za to.
Za dalje informacije cucemo se privatno.

@Ishmerish

Upravo tako.Sve sto smo pricali je uglavnom to to.

Green Green Grass Of Home

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vuk125 RE:285GTX trebao da bude 160 evra, jel? 05.11.2009. 14:10 #155424

broj poruka: 2929
PA ne bas 160e ali recimo 200-230 plafon. Samo druga je stvara sto smo mi nenormanla zemlja pa kod nas sve nenormalno.

I ova cena ovde je napucana 285GTX ne vredi vise te pare:

http://www.buy.com/retail/product.asp?sku=211402442&SearchEngine=CJchannelintelligence&SearchTerm=211402442&Type=CJ

SkyFire ... 05.11.2009. 14:19 #155428

@TheBear

Mozda OC potenicjal nije neki mislim nije da nije neki,ok je sto se tice ATI,80,85+ Mhz ali zaboravljas da postoji mogucnost voltmodovanja i tu skace i na 1000 Mhz.Nisam stigao da probam stabilan clock ali 950 Mhz je minimalno da se ostvaro,nesto najminimalnije.Ici ce ta karta blizu 1000 Mhz za svaki dan.
Sad me podseti ismerish kad rece da se ogresio o 5850.Znas kako moram ti priznati da dok nisam video Zajebanove testove sam mislio da je bolje ici na nv i recimo GTX285.ATI 5850 je best buy kartica po svim parametrima sto nudi.
I upravu si za rezolucije.Nema potrebe je uzimati za nesto manje ispod 1920x1200 mada moze da prodje i za 1680x1050 opusteno ali naravno sve je to od zelje nekog korisnika i njegove potraznje.U to necemo da ulazimo.Karta svakako ima dosta snage za te velike rezolucije.

P.S.Dobicu eVGA GTX285 na test.Mozda mi uleti i ta 5850 pa ponovim test.

Sto se tice OC potencijala evo pogledaj koliko su dobili ljudi sa bit-techa:

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2009/10/20/asus-ati-radeon-hd-5870-volt-tweak-review/9

@eseses

Pa imao sam ja prepirku na benchu na istu temu.I moja su zapazanja slicna zbog tog skaliranja u igrama kad je OC u pitanju jer su ovako na defaultu ok skroz a smatram da bi trebalo bolje sa OC.Ali to ne pripisujem karti ni najmanje.Mislim da ce se bolji rezultati dobiti sa nekim sledecim novijim driverima i onda bi ponovo imao zelju i volju da probam karticu jer ako ce to doneti pun sjaj sto da ne.Naravno ja samo spekulisem,ne mogu da znam sta ce se desiti i sta je tu zapravo istina.
Ali ono sto je bitno i najbitnije.Chip po defaultu ima snage,mrcina i to ce svakom korisniku izaci u susret jer generalno koliko njih ce da dize klok?Veoma mali broj ljudi.A i da dize,imas mogucnost volt moda i onda frekfencije znatno rastu.

@Ognjeni

Ljubav sve pobedjuje Heheheh.

MaliAbner Re: RE:285GTX trebao da bude 160 evra, jel? 05.11.2009. 20:12 #155550

broj poruka: 7779
Ta karta vec kosta 420 AUD ali ona nije tema ovog testa.
Ovde treba komentarisati samo rezultate karte ciji test je uredno okacen.

Konkretno mislim da covek nije uradio OC karte mozda zato sto je to bio jedan od dogovora prilikom dobijanja iste na test kako je ne bi slucajno sprzio.

Da ga bes ja se ne bih ovoliko mucio, jedino sto bih uradio je fraps i to samo u igrama koje su trenutno na racunaru i nista vise posto ej to za mene bacanje vremena u nepovrat.

U svakom slucaju palac gore za ulozeni trud.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: PA ne bas 160e ali recimo 200-230 plafon. Samo druga je stvara sto smo mi nenormanla zemlja pa kod nas sve nenormalno
::
:: I ova cena ovde je napucana 285GTX ne vredi vise te pare
:: http://www.buy.com/retail/product.asp?sku=211402442&SearchEngine=CJchannelintelligence&SearchTerm=211402442&Type=C
ravenoss Re: ... 05.11.2009. 20:40 #155569

broj poruka: 486
Sve pohvale za trud!!!!!!!!!!! Bravo covece,entuziast si nema sta,eto i dokaza!!!!!!!!!!!!

philaemos .... 05.11.2009. 21:34 #155602

broj poruka: 2743
Uuuuu, odlicno si odradio test.
Svaka cast.
Kao da citam test sa nekog bench sajta.

P.S. sada ces postati ``crven``

Demon to some. Angel to others.

markopvict Fali ti samo jedna tabela ili grafik 05.11.2009. 21:46 #155605

broj poruka: 4515
- Zanimljivo je da kartica daje skoro siti broj markova na 2 razlicite rezolucije. 1280x1024 i 1920x1200.
- Jaka kartica svakako... Bilo bi zanimljivo videti je u poredjenju sa 295gtx, ali isto da se hladi vodom i extremno overklokuje.

- -
- - Socijalna Mreza!!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
GAMER4LIFE Nvidia 05.11.2009. 22:11 #155620

broj poruka: 839

GTX 295 Number 1!

Meni u Crysis DX10 all Very High AA Off 1920 x 1200 na GTX285 daje 24 FPS-a

A na 5870 daje 35FPS-a i to na cpu OC preko 4ghz i na rampage ploci ...

11 FPS-a razlike, plus moj CPU je na 3.6 E8400

LonleyMax Re: Nvidia 05.11.2009. 22:16 #155624

broj poruka: 1475
Ovo sad zezas malo! .)
Rokaj ti taj CPU na 4.2 za probu na BOX-u pa ces dobiti priblizne rezove! :P

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722

:: GTX 295 Number 1!
:: Meni u Crysis DX10 all Very High AA Off 1920 x 1200 na GTX285 daje 24 FPS-a
:: A na 5870 daje 35FPS-a i to na cpu OC preko 4ghz i na rampage ploci ...
:: 11 FPS-a razlike, plus moj CPU je na 3.6 E8400
SkyFire Ima par poredjenja sa GTX 295. 05.11.2009. 22:35 #155631

Recimo u Vantage i max OC na stock voltazama.Ako mi verujete mnogo vremena i truda treba da se ulozi,koncentracije da bi se odradio ovakav test.Imao sam volje i zelje,ja to generalno volim a pogotovu sto je trenutno najzanimljivije parce hardvera na trzistu.Od ove kartice jace nema.GTX285 je slabiji,tu nema poredjenja.Ova karta je mnogo jaka to mora da se prizna.
Znaci trebao bi da ponovim ceo test i sa GTX285 i sa GTX295.Ako Bog da uletece i 5850.Bice to jedno zanimljivo iskustvo a takodje i veoma zanimljivi rezultati.Ja sam tu da to podelim sa vama svakako.
E sad,sto se tice vode i ATI 5870.Ja ne znam,zaista nisam probao kako bi to uticalo jer se karta generalno ne greje uopste.Ja sam sve vreme drzao na default fan (21%),nista,bruka.Chip me je stvarno odusevio.Samo u jednom trenutku je dosegao 85c i to na kratko.Znaci imam i dokumentovano ,sve logovane temperature ,ako neko hoce moze da pogleda okacicu.
Ja sam sa ovom kartom dosegao maximalni klok od 1080 Mhz sto je stvarno visoko.Zabelen rez je na 1070 Mhz.Ovde joj je bio wall,nije mogla iskreno dalje i ako sam se nadao okruglo 1100 Mhz.Al bi to bilo tek bruka.Ali ni ovaj rez nije za poceniti ni najmanje :

http://img517.imageshack.us/i/vantageextraextremescor.png/

Mozete da uporedite sa rezom Zajebanog,on je imao Nehalem sa 8 threadova pa zamislite onda koliko bi score jos skocio

Eto ja cu da napravim neka porednja.Cak i tabele,ovaj put radi verodostojnosti nisam zeleo da pravim tabelu jer je bolje ovako da moze svako da ima uvid sta se desava i kako se karta ponasa tj kakve su performanse.

obradmi Dobar review Sky svakako ,ulozen je i trud 05.11.2009. 22:42 #155634

broj poruka: 7732
cestitke,steta sto nisi mozda mogao da probas i eyefinity ,ali neko ce se setiti valjda.
philaemos Ne zelim da kvarim temu, ali moram da dodam: 05.11.2009. 22:48 #155637

Zacutase ``zeleni`` iz onih prepirki ATI/nVidia od pre 3-4 nedelje...

SkyFire ... 06.11.2009. 03:17 #155710

@obradmi
Nisam se setio da probam eyefinity,imao sam jos jedan monitor pored,mogao sam da povezem.

@philaemos

Pazi sad koja ironija.Radio je covek test tj ja koji sam ozloglaseni nVidia fanboy i totalno neobjektivna licnost.Tako su me okarakterisali neki.Po tome ovaj test tj istina licila bi ko zna na sta.A primera radi karta se meni vise svidela nego nekim dugogodisnjim ATI korisnicima koje poznajem. Komedija

vuk125 I meni se svidja 06.11.2009. 03:30 #155711

broj poruka: 2929
Al za 250e-280e koliko i realno vredi.

NMY Pretjerivanja... 06.11.2009. 07:51 #155716

broj poruka: 1509
Zamolio bih ove koji lupaju gluposti oko cijene i tzv. vrijednosti karte da prestanu sa glupostima...

Realno, karta i nije bas isplativa u poredjenju sa 5850, jer ustvari i ne postoji nekakva ogromna razlika izmedju njih, a i ta koja postoji se moze nadoknaditi OC-om...

Ako je neko bio nerealan sa cijenama to je nVidia, pogledajte samo cijene 9800GTX, GTX260, 275, 280, 285, 295 i svih ostalih...

Cijena najjeftinije GTX285 je 275 + - 10 eura, a 5850 je 220 +- 10 eura, pa vi recite koliko je to realno...

Cijena najjeftinije GTX295 je 430 +- eura a 5870 je 330 +- eura, pa VI recite sta je isplativo a sta ne...

Iz mog ugla gledano, i cijena za 5870 je veoma prihvatljiva ako uporedimo sa GTX295 koja je jaca, pazi sad, citavih 15% ukupno gledano, ali, posto su standardna nVidia-ina boljka visoke (MAX) vrijednosti AA u kombinaciji sa AF-om, ATI 5870 je cak i prestize na jacim rezolucijama i vrijednostima AA na 8X i AF na 16x...

Po meni, karta je odlicna s obzirom da je Single Chip, i iako je nesto malo slabija od 4870X2 ja bih opet radije nju uzeo...

SONY VAIO VGN-FW285J

philaemos Re: I meni se svidja 06.11.2009. 22:28 #155992

Cena je u skladu sa nasom zemljom.
nVidia je jos skuplja, vise para, a manje performansi, pa ti vidi sta ti je bolje.

:: Al za 250e-280e koliko i realno vredi
imarkovic @NMY 06.11.2009. 22:33 #155998

broj poruka: 19076
iz tvog ugla gledanja, ATi je bolji od nVidia-e, u svakom pogledu...realno

SkyFire A da niste malo preterali? 07.11.2009. 00:27 #156042

Mislim na polemiku o trzistu i nekoj vrsti isplatljivosti u kupovini!Tema koliko znam su performanse doticne karte.
Cisto radi poredjenja i lupetanja pojedinaca koji blage veze sa mozgom nemaju vec uvek pricaju na pamet bez trunke iskustva i nekog znanja radim uporedni test koliko budem stigao sa GTX295 da vam predstavim razliku.
Ono sto znam od ranije a sto cu kasnije i postovati bez ljutnje ali 5870 nije jaci niti je bas toliko blizu.GTX295 je generalno jaca karta i to u dosta slucajeva sa velikim odstojanjem sto pokazuje i sam Vantage score koja je razlika u sirovoj snazi.
Ono sto sam ja mogao da zakljucim jeste sledece.ATI 5870 je negde kao ATI 4870X2 a u nekim igrama se i bolje snalazi zato je framerate i veci.Kad kazemo jaci mislimo na sirovu snagu a daleko je ona da je jaca,tj brza od GTX295.Eto na srecu sam imao ATI 5870 da probam pa mogu i da uporedim.Ako neko moze da kaze da je kompetentniji od mene u tome i da ima mogucnosti da to drugacije prikaze slobodno,ja sam za razmenjivanje iskustava i zdravu polemiku bez prepiranja i stvaranja svadja zbog jednog dela iditotizma nekih korisnika a drugog dela zbog VS ili ti deljenje po taborima,klanovima,kako god vec.
Poenta je da se realne performanse izbace,da se narod ne laze.Da ono sto je na papiru prenesemo u realan rad.Da vidimo sta se zapravo desava.Svaka cast VMARC-u,skidam mu kapu sto NAM je omogucio da vidimo kako ova spravica radi .Respekt.

Daum Re: Re: I meni se svidja 07.11.2009. 01:02 #156057

broj poruka: 12805
Vise para za sta? Za GTX295? Pa sta? Barem je opravdano brza karta za 20-30% od 5870, dok GTX285 koji je jeftiniji skoro 100 evra je sporiji za 10% od 5870...

:: Cena je u skladu sa nasom zemljom
:: nVidia je jos skuplja, vise para, a manje performansi, pa ti vidi sta ti je bolje
:: Demon to some. Angel to others.
:: _______________________________
:: :: Al za 250e-280e koliko i realno vredi
:: ::
SkyFire Re: Re: Re: I meni se svidja 07.11.2009. 01:05 #156059

Sto se tice GTX295 si i upravu.Ali nemoj prenagljeno i ti da pricas za GTX285.Tu se nebih bas slozio.Uskoro cu da dobijem i njega pa cemo uporediti a nisam bas siguran da je razlika 10%.Bice tu mnogo veca razlika.Sacekaj,ne leti pred rudu,izbacicu i taj test.

:: Vise para za sta? Za GTX295? Pa sta? Barem je opravdano brza karta za 20-30% od 5870, dok GTX285 koji je jeftiniji skoro 100 evra je sporiji za 10% od 5870..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: Cena je u skladu sa nasom zemljom
:: :: nVidia je jos skuplja, vise para, a manje performansi, pa ti vidi sta ti je bolje
:: :: Demon to some. Angel to others.
:: :: _______________________________
:: :: :: Al za 250e-280e koliko i realno vredi
:: :: ::
markopvict Re: Re: Re: I meni se svidja 07.11.2009. 01:22 #156064

broj poruka: 4515
Decko, nisi popio terapiju?

- -
- - Socijalna Mreza!!!

:: Vise para za sta? Za GTX295? Pa sta? Barem je opravdano brza karta za 20-30% od 5870, dok GTX285 koji je jeftiniji skoro 100 evra je sporiji za 10% od 5870..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: Cena je u skladu sa nasom zemljom
:: :: nVidia je jos skuplja, vise para, a manje performansi, pa ti vidi sta ti je bolje
:: :: Demon to some. Angel to others.
:: :: _______________________________
:: :: :: Al za 250e-280e koliko i realno vredi
TheBear Ati ima mnogo bolju ponudu 07.11.2009. 07:53 #156094

broj poruka: 6502
trenutno, i tu nema price !
GTX295 100 evra skuplja od 5870 bolja 15% ! Ne vise od 15% u proseku, postoji gomila testova nema dileme nikakve, niti iko treba nesto da dokazuje.
5850 60-70 evra jeftinija od GTX285 a bolja 10% ! Jeftinije a bolje ! a tek klokovana, nema tu 285 stada trazi i da kostaju isto a skuplja je ! Samo budala moze da prica sada da GTX285 vredi uzeti pored 5850.
5870 je jaca 20-30% od 285 a skuplja 50 evra !

Scyter Re: 07.11.2009. 08:06 #156095

broj poruka: 8138
Pre svega,zelim da se izvinim Sky-u,jer sam odlutao od teme.Nikako ne zelim da upropastim test,jer je dosta truda ulozeno u njega.Drzimo se teme,jer ovo sto mi polemisemo,nema nikakve veze sa naslovom.

Takodje bih se i ja zahvalio VMARC-u,jer je Sky-u omogucio jedno lepo parce hardvera na test.
Nista od ovoga ne bi bilo bez njega.

Pozdrav za VMARC-a.

The Way It`s Meant To Be Played

TheBear Da, lepo je sto je Sky 07.11.2009. 08:12 #156096

broj poruka: 6502
odradio test. Al ima gomila testova po netu i iz njih se moze svasta videti i zakljuciti, ima poredjenja sa svim kartama itd.
Samo zestok nVidia fanboy moze da uopste da spominje GTX285 po ceni koja je kod nas...
5850 je U SVAKOM POGLEDU bolja karta, Price/Performance, potrosnja, DX11 itd.
295 je skupa i neisplativa, ne opravdava cenu po meni pored 5870 koja je ipak malo slabija Single karta a za se da se Single karte bolje snalaze u naslovima od CF i SLI resenja !

SkyFire @Medo 07.11.2009. 15:04 #156198

Postao si malo neobjektivan i po malo vuces stranu kao sto ti je eseses vec rekao.Nemoj druze da se ljutis.Ja to posmatram kao neko ko gleda sa strane.
Prvo pricas neke stvari na pamet.Ovim testom koji sam uradio a drago mi je da jesam sam dokazao sledece:

1.Karta je kvalitetna
2.Jaka
3.Ima dobre performanse i odredjene mogucnosti vezano za entuzijazam kao sto je volt modovanje radi postizanja boljih performansi.
Sve u svemu dobar proizvod.

Ali pored toga,dokazao sam i sledece.Ako pogledas ove rezultate ovde i vecinu sa neta shvatices da postoji razlika i da ono sto sam pricao da su testovi naduvani prica i dalje stoji.Naravno nije toliko velika razlika ali je ipak razlika.
Druga stvar.I ti pricas na pamet.Gde to GTX295 ili ti bilo koja karta nema podrsku za Dual GPU u igrama?Jesi imao i jednu ovakvu kartu pa da bi mogao da tvrdis isto?Nisi,pricas na pamet.nVidia izbacuje redovano driver update ,azurni su i nema sa tim problema.Od kako igram daj Boze da sam na 2-3 igre naleteo da nemaju tu podrsku koje nisu ni tako ni bitne a plus kasnije je izasao i driver koji je imao taj update.Kasnije tj odmah u sledecih 15 dana.O cemu onda pricati.
Kazes nema potrebe da se dokazuje,vise bi voleo netu da verujes nego da vidis test.Pa koji sam ja onda q radio test.Za koga?Mogao sam da dobijem kartu i ovako od VMARC-a i da cutim i zadrzim iskustvo za sebe.Ko je za sve ove protekle godine vama prezentirao razne testove i delio sa vama iskustvo?Navedi mi ime tog coveka koji je to radio osim mene?Zasto?Zato sto sam zeleo da to sa vama podelim i da nesto i vi naucite,da spoznate kako to nesto radi,kako taj neki hw funkcionise.
Trziste.
Zar ne mislis da je isplatljivost diskutabilna i da to zavisi od pogleda svakog pojedinca po na osob?!Forsiras neku pricu ovo je isplatljivije,nema sta da trazi.Ok.Ima neke istine.Ja sam i sam rekao 5850 je Best buy karta nema sumnje.
Kazes GTX295 brzi svega 10-15 %.Kako ti to znas?Jesi probao?Testovi kazu na netu.Testovi mnogo toga rekose sto ja bas nisam ni video u radu.Kao npr da u NFS Shift sa 5870 imam sa full detaljima i AA8x i AF16x oko 45 FPS dok sa GTX295 imam na istim setovanjima u max rezoluciji 70 FPS-a.Overclockom skoci na 120 FPS u deonicama na otvorenom putu dok sa ATI 5870 imam jedva 60 FPS.U proseku jaci 40 FPS.Izracunaj koliko je to procenata!Da bi otklonio ovu urbanu legendu zato sam i hteo da napravim paralelu da ljudima iznesem cinjenice i istinu a ne da se zanose i lupetaju kao i one urbane legende oko toga da nvidia slabo skalira kad se ukljuci AA i AF.Ako je neka karta poznata po tome to je GTX295 koji prakticno `ne oseca` AA i AF kad se ukljuci na max.To znaju svi koji je imaju,koji su je probali.Sto, ja sam budala,bacio pare na nesto sto ne vredi i ne daje ozbilno performanse?!Da ne duzim.Ova tema nek sluzi za polemiku oko performansi karte i poredjenja sa drugim kartama.Ostavite trziste po strani a i ako polemisete o tome razmislite da trziste ne globalizujete na nasu zemlju vec pogledajte cene u insostranstvu pa ce stvari da izgledaju mnogo realnije.

Kao sto sam rekao,danas sutra slede neka poredjanja.Samo strpljenja.

@eseses
opusti se kolega,nije problem da se zdravo polemise samo bez preteranog filozofiranja i pricanja na pamet.Sve u skladu sa iznesenim cinjnicama doprinece samo boljitak ove teme i iskustva koje mozemo svi zajedno da delimo.

STRANA 2 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647691.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs