... neka mu je laka zemlja i ostace upamcen po skromnosti kao pravoj hriscanskoj vrlini i kao veliki srpski moralni uzor ali... trebao je narodu moralni i duhovni vodja koji neumorno ukazuje na poremecaje u drustvu, vise koristi svoj uticaj na dobrobit naroda, malo je suvise stado prepusteno vucima...
Вечни помен Патријарху нашему. Нека га Господ насели у збору свих српских светитеља. Добисмо великог заступника пред Богом. Немам намеру да исправљам никога (молим да ме тако схвате сви који су тако написали, никако другачије) кад умре хришћанин, поготово Архијереј не говори се `нека му је лака црна земља` или `слава му`, јер није преминуо светом безбожник за кога нема наде. То су `комеморације комуниста...тако су се завршавале... `У вечном сећању (Божјем) биће праведник` пева се на многим црквеним службама. Патријарх је праведник и миротворац, иако као и сваки човек има личне грехе. Али оно што га чини великим и светим није безгрешност (нема човека да живи а да не греши - говори апостол Јован) него величина покајања. Покајање за грехе ствара светитеље. Бог да чује његове молитве, а нама да не да патријарха по гресима нашим, јер се налазимо у опасним тренуцима... ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА И СЕДМИЦА СУ ЗАКОН!
Vrlo cesto se opozivas na to `Nikad necu zaboraviti,oprostiti` ,`Pamtim` ..Covek bi posmislio da si nekakvo zlopamtilo.Ajde sad malo pogledaj tvoj stav iz drugog ugla.Ako si covek koji je pobozan a primetio sam da jesi fale ti maniri koje si negde tamo zagubio vremenom. Duhom si po malo klonuo zbog nekih stvari koje su te ponele na drugaicje razmisljanje i stav.Ne smes to da radis.Procitaj malo bibliju,vrati se na deo gde kaze da je velicina covekova u prastanju i da ne treba nikom zamerati a po najmanje ga mrzeti-mrznja je veoma opasna stvar!Ako pogledas iz drugacijeg ugla kao sto sam ti rekao shvatices da si ti zamerio coveku koji predstavlja nasu naciju u najsvetlijem mogucem obliku.Ako tek njemu zameras kako li glediste imas na `obicne` ljude.Moras taj preki stav malo promeniti i pokusati da dozivis blagostanje.Svaku osobu blagosiljaj ma kakva god da je i koliko god da ti se ne svidja ili je losa.Samim tim ces ti pokazati koliko si velik covek.
P.S.Nemoj mi zameriti,veruj mi da sam ti ovo od srca napisao,pokusaj da shvatis poucno jer sam ti govorio kao brat bratu.
Bog nije iskljucivo u crkvi ili samoj organizaciji iste... pogotovu ne samo u poglavaru
16.11.2009. 16:56
status: user broj poruka: 7783
Ali sve ce Vam biti jasno ako pogledate film ROMERO, nemojte da Vas mrzi sat vremena da ga pronadjete i skinete i dva sata da ga pogledate mozda mnoge stvari pocnete da gledate na drugaciji nacin.
Sve je to tacno sto kazes ali ja sam moje zapazanje generalizovao po tvom stavu.Vidis cak znas da sam se tebi obracao a tesko ti je da slomijes svoj ego i da mi se obratis licno jer imas neke predrasude od ranije.Vidis o takvom stavu ja pricam.Naravno sad opet moram da se ogradim i kazem da je ovo iz dobre namere da nebi krenule varnice bez potrebe jer ni na karj pameti mi to nije cilj.
Sto se tice crkve jasna je stvar.Nije crkva `olicenje` Boga,to je samo smernica ka necem dobrom ali i ako pogledamo zapravo sta se sve desava i u tom duhovnom svetu i koliko crkva naginje politici i koliko novac ima kljucnu ulogu svugde jasno je da je i taj deo duhovnog stadijuma izopacen!Kad krenemo dalje sirom sveta i dodjemo do Vatikana sve nam je jasno..
Re: Od Isusa na ovamo samo se gleda ko drzi ili ne drzi
16.11.2009. 17:58
status: user broj poruka: 976
Lepo je to sto nema samo istovetnih misljenja, cak je i bolje da ima ljudi koji malo drugacije razmisljaju, to je normalno, prirodno, ne treba svi da budu roboti. Ali patrijarh Pavle je od svih ostalih svestenika, poglavara, vladika bio nekako sasvim razlicit, bio je izuzetno produhovljen, kroz par njegovih misli koje se trenutno vrte sada na rts-u moze se barem naslutiti, ako ne i zakljuciti ka cemu je tezio. Malo je i to tacno, da je uvek podrzavao vlast uvek, jedino Milosevica nije, sad mozda mu to jednostavno nije dato. Katastrofalna je cela nasa drzava, odnosno njen vrh, oni odma razmisljaju o imenovanju drugog patrijarha, ne mogu pristojno da upokoje ni Pavla, onda koliko nas je izigravao Berluskoni prilikom posete nase delegacije, onog Sutanovca i sta je rekao za nas jezik, ne bi trebalo to tako da mu se dozvoli, pravi se neki... Ali nije sada mesto da o tome raspredamo.
odaje se pocast Patrijarhu Pavlu ,ovo je ipak IT forum.Iako sam nisam zarobljenik dogmi , nego volim da prosirujem vidike, SPC je ipak jedna kulturna bastina naseg naroda kroz vekove.Da li je SPC digla glas protiv tiranije ?.Digla je glas koliko je mogla ,ne ocekujte od SPC da bude politicka partija ,sve zavisi ipak kako narod bira.
neznam zasto ali veoma sam postovao tog sitnog chichicu , valjda zato sto postenijeg coveka nisam poznavao i sto je jedini koji je svim svojim bicem bio za svoj narod , sto je vasceli zivot pozivao na mir medju narodima i ljudima, sto je do zadnjeg dana ostao veran svojim principima i nacelima..bilo mi je drago svaki put kad sam ga video na tv-u i slusao sam sta govori jer sam bio ubedjen da uvek i svuda .. govori samo istinu. I zato jos jednom slava mu.
ja sam sto bi vernici rekli .. ateista .. i nikakve veze sa bilo kojom crkvom .. nemam.. spadam medju ljude koji veruju u nauku i darvinizam .. ali jednog takvog coveka tesko je ne voleti i ne postovati.
@Kovle .. pa Berluskoni je .. brate .. u najmanju ruku .. kreten .. majmun kakvog politika davno nije videla .. pretrazi malo youtube pa ces da vidis kakve taj gluposti izvodi .. ali kako mislis ono `nebi mu trebalo dozvoliti` .. sta .. ovaj ..ko ... srbi ? ..pa sta vise tripujete vi srbi da ste ..(i ja sam srbin da nebude zabune) ... kome su turci lupali chvegere .. 1000 godina ... italijanima mozda ?
ono jes ipak je ovo it forum ali ajde kad je otvorena ova tema ja nisam neki vernik ali coveka treba proglasiti za svetca jedan ako ne i jedini koji je ceo zivot slepo posvetio bogu, kaze on je svuda isao peske i kad su ga pitali pa covece sto ne uzmes kola on kaze kad zadnji srbin na kosovu bude vozio auto onda cu ga i ja kupiti, a kaze nikad nije lozio kad je hladno pa dosli na interviju i ono bilo hladno u kuci a puna furuna papira i kazu ajde da zalozimo da bude toplo a on kaze shvaticete koliko je ovde toplo kad izadjete napolje.. on je ipak svaka mu cast nek mu je laka zemlja
Molio bih te da prestanes da kritikujes kao da si iz raja iskocio jer nisi...I prestani da palis vatru na taj tebi poznat nacin. Ko si ti da nekog optuzujes, iznosis zakljucke i delis savete. Niko. Iskuliraj.
:: Vrlo cesto se opozivas na to `Nikad necu zaboraviti,oprostiti` ,`Pamtim` ..Covek bi posmislio da si nekakvo zlopamtilo.Ajde sad malo pogledaj tvoj stav iz drugog ugla.Ako si covek koji je pobozan a primetio sam da jesi fale ti maniri koje si negde tamo zagubio vremenom :: Duhom si po malo klonuo zbog nekih stvari koje su te ponele na drugaicje razmisljanje i stav.Ne smes to da radis.Procitaj malo bibliju,vrati se na deo gde kaze da je velicina covekova u prastanju i da ne treba nikom zamerati a po najmanje ga mrzeti-mrznja je veoma opasna stvar!Ako pogledas iz drugacijeg ugla kao sto sam ti rekao shvatices da si ti zamerio coveku koji predstavlja nasu naciju u najsvetlijem mogucem obliku.Ako tek njemu zameras kako li glediste imas na `obicne` ljude.Moras taj preki stav malo promeniti i pokusati da dozivis blagostanje.Svaku osobu blagosiljaj ma kakva god da je i koliko god da ti se ne svidja ili je losa.Samim tim ces ti pokazati koliko si velik covek :: :: P.S.Nemoj mi zameriti,veruj mi da sam ti ovo od srca napisao,pokusaj da shvatis poucno jer sam ti govorio kao brat bratu :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
samo se pitam koliko % Srpstva su vernici a koliko sljam,koji je do pre 15godina bio okoreli komunjara a sad slavi slavu....mislim gledajmo realno... svi ponavljate ko papagaji `slava mu`... generalno ne verujem u boga,verujem u zdravlje i dobar razum,ostalo dodje samo... zao mi ga je kao coveka,koji se trudio da unese malo dobrote i postenja u ovaj napaceni narod,ali nista nije vredelo kad su HIJENE na vlasti koje bi i sopstveno dupe pojeli za 10e.... ako po bibliji postoji raj,onda je on tamo i sigurno mu je bolje nego nama ovde sad,a i ubuduce...pozz
Magarce nemoj da mi se uopste obracas !Pored tebe i tvojih glupih postova prolazim kao pored turskog groblja.Toliko si glup da shvatis koliko si nebitan da nemas ni najmanje morala nego mene citiras i opozivas se na to kakav sam ja to covek.Da li ti mene licno poznajes?!Koja je to smelost i nekulutura nemam reci.Sad ti poslednji put kazem.Ne obracaj mi se,ne staj mi na zulj.Ako imas onu stvar dole izaci cu ti u susret da se nadjemo i rascistimo te nesuglasice koje si stvorio u toj tvojoj supljoj lobanji.Za tebe nemam ni najmanje flexibilnosti.Ili mi se javi ili ne izigravaj mangupa na forumu jer nisi ni najmanje!
P.S.Za razliku od tebe ja sam mu to rekao sa najboljom namerom,nisam maliciozan kao sto si ti.Ti bi i dva rodjena brata zavadio da se poubijaju.Idi malo izleci taj tvoj bolesni um,nek ti Bog oprosti! I da ,izvinjavam se sto sam te nazvao magarac,to je za tebe i kompliment Idi sad da kmecis kod cika Mise i cika Zeljka da me banuju.Mozda ti i ispune zelju pa ce ti srce biti na mestu.
Green Green Grass Of Home
:: Neka mu je laka zemlja... :: :: :: Molio bih te da prestanes da kritikujes kao da si iz raja iskocio jer nisi...I prestani da palis vatru na taj tebi poznat nacin. Ko si ti da nekog optuzujes, iznosis zakljucke i delis savete. Niko. Iskuliraj :: :: :: :: Vrlo cesto se opozivas na to `Nikad necu zaboraviti,oprostiti` ,`Pamtim` ..Covek bi posmislio da si nekakvo zlopamtilo.Ajde sad malo pogledaj tvoj stav iz drugog ugla.Ako si covek koji je pobozan a primetio sam da jesi fale ti maniri koje si negde tamo zagubio vremenom :: :: Duhom si po malo klonuo zbog nekih stvari koje su te ponele na drugaicje razmisljanje i stav.Ne smes to da radis.Procitaj malo bibliju,vrati se na deo gde kaze da je velicina covekova u prastanju i da ne treba nikom zamerati a po najmanje ga mrzeti-mrznja je veoma opasna stvar!Ako pogledas iz drugacijeg ugla kao sto sam ti rekao shvatices da si ti zamerio coveku koji predstavlja nasu naciju u najsvetlijem mogucem obliku.Ako tek njemu zameras kako li glediste imas na `obicne` ljude.Moras taj preki stav malo promeniti i pokusati da dozivis blagostanje.Svaku osobu blagosiljaj ma kakva god da je i koliko god da ti se ne svidja ili je losa.Samim tim ces ti pokazati koliko si velik covek :: :: :: :: P.S.Nemoj mi zameriti,veruj mi da sam ti ovo od srca napisao,pokusaj da shvatis poucno jer sam ti govorio kao brat bratu :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: ::
Svaka ti cast... Objasnio si ko je ko i ko je sta u celoj prici. Opet si uspeo da sebe postavis kao centralnu figuru. Nemam vise komentara... Bar ova tema to ne zasluzuje.
Pozdrav!
:: Magarce nemoj da mi se uopste obracas !Pored tebe i tvojih glupih postova prolazim kao pored turskog groblja.Toliko si glup da shvatis koliko si nebitan da nemas ni najmanje morala nego mene citiras i opozivas se na to kakav sam ja to covek.Da li ti mene licno poznajes?!Koja je to smelost i nekulutura nemam reci.Sad ti poslednji put kazem.Ne obracaj mi se,ne staj mi na zulj.Ako imas onu stvar dole izaci cu ti u susret da se nadjemo i rascistimo te nesuglasice koje si stvorio u toj tvojoj supljoj lobanji.Za tebe nemam ni najmanje flexibilnosti.Ili mi se javi ili ne izigravaj mangupa na forumu jer nisi ni najmanje :: :: P.S.Za razliku od tebe ja sam mu to rekao sa najboljom namerom,nisam maliciozan kao sto si ti.Ti bi i dva rodjena brata zavadio da se poubijaju.Idi malo izleci taj tvoj bolesni um,nek ti Bog oprosti :: I da ,izvinjavam se sto sam te nazvao magarac,to je za tebe i kompliment :: Idi sad da kmecis kod cika Mise i cika Zeljka da me banuju.Mozda ti i ispune zelju pa ce ti srce biti na mestu :: :: Green Green Grass Of Home ::
Svaka ti cast! U ovako mirnoj temi gde barem koliko toliko odajemo postu ovako velikom coveku, ti si u stanju da trujes temu sa svojim licnim nezadovoljstvom tudjih misljenja i komentara!
Sram te bilo! Treba sramota da te bude...
Napisi nesto pametno jednom u zivotu, niko ovde nije dosao da se prepire, vec da oda postu ma koliko to malo bilo, ili da izrazi svoje misljenje vezano za celu pricu a ne da se prepire na forumu. Imas 1000 tema, izaberi jednu, ali ovu preskoci, molim te...
...a i ti sky, sta se palis odmah na prvu prozivku, kad bi svaki put skakao kad neko napise nesto na ovom forumu razum bih izgubio...
...moj savet ti je da cuvas zivce....
__________________ Scourge of PCBerza
:: Neka mu je laka zemlja... :: :: :: Molio bih te da prestanes da kritikujes kao da si iz raja iskocio jer nisi...I prestani da palis vatru na taj tebi poznat nacin. Ko si ti da nekog optuzujes, iznosis zakljucke i delis savete. Niko. Iskuliraj :: :: :: :: Vrlo cesto se opozivas na to `Nikad necu zaboraviti,oprostiti` ,`Pamtim` ..Covek bi posmislio da si nekakvo zlopamtilo.Ajde sad malo pogledaj tvoj stav iz drugog ugla.Ako si covek koji je pobozan a primetio sam da jesi fale ti maniri koje si negde tamo zagubio vremenom :: :: Duhom si po malo klonuo zbog nekih stvari koje su te ponele na drugaicje razmisljanje i stav.Ne smes to da radis.Procitaj malo bibliju,vrati se na deo gde kaze da je velicina covekova u prastanju i da ne treba nikom zamerati a po najmanje ga mrzeti-mrznja je veoma opasna stvar!Ako pogledas iz drugacijeg ugla kao sto sam ti rekao shvatices da si ti zamerio coveku koji predstavlja nasu naciju u najsvetlijem mogucem obliku.Ako tek njemu zameras kako li glediste imas na `obicne` ljude.Moras taj preki stav malo promeniti i pokusati da dozivis blagostanje.Svaku osobu blagosiljaj ma kakva god da je i koliko god da ti se ne svidja ili je losa.Samim tim ces ti pokazati koliko si velik covek :: :: :: :: P.S.Nemoj mi zameriti,veruj mi da sam ti ovo od srca napisao,pokusaj da shvatis poucno jer sam ti govorio kao brat bratu :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: ::
Da sam Abneru mislio iz najbolje namere kao brat bratu.. Da li sam ja nesto ruzno rekao,nekog uvredio?Nikom ne mislim zlo niti nekog mrzim! Onda se na sve to javi trol zbog svojih komplexa i mrznji sta li je vec prema nekom useru i pocne da s$re po temi.Cemu to ljudi?Dokle cemo da se prepucavamo i svadjamo?!Daj bar malo postovanja prema temi i ovom velikom coveku ako bar jedni druge ne postujemo!
@Zmajko Ja ni tebe ne mrzim niti mi smetas,ne znam koji je tebi q?!
@Daum Ne palim se na prvu vec sam odreagovao jer je ovo vec bilo na licnoj osnovi a poentu nije shvatio ni najmanje.Nadam se da Abner jeste ako veruje u tog Boga. Sto se tice Zmaja,tu je on uvek da podbode,dobaci,iritira,troluje,ignoirsem ga i ne smeta mi ni najmanje niti me dotice ali kad neko pocne da prica o meni kao da me poznaje stvarno nije u redu!
Imao si se rasta i roditi. Eh da je i trcina naseg pravoslavnog bica ono sto je u tvom malom prstu, mnogo bi bili bolji ljudi. Slava ti RESISTANCE IS FUTILE
aaaahahaha opasan skyfire e nema volim ga ko brata ne samo da mi da savet kad trazim jos vise volim ikad se iznervira ehehe,ulepsa mi dan sta ces volim kad me neko nasmeje @skar ono jes u pravu si buraz @ daum pa jbg ne bi mi bili srbi da se ne svadjamo zar ne, volim ja malo svadje medju userima :))) @sky ono jes pusti ga vidis kakav je bacis mu pecku i odma slini opusti se, buraz nemoj da se nerviras cuvaj zivce kad ti nesto crkne na oc-u enjoy .D
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647783. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.