Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
AMD sprema PII X4 975 3,6 Ghz
STRANA 2 OD 2
obradmi OC je OC koliko ce prosecnih korisnika to da koristi ???? 12.12.2009. 13:53 #169441

status: user
broj poruka: 7732
to je pitanje,jednostavno nemaju ljudi vremena za n ti broj prelaza testova stabilnosti ,kada jedan ozbiljan render moze da srusi bateriju testova stabilnosti kao kulu od karata.Naravno Intel drzi high end sto se tice desktop ,za HPC trziste nisam siguran ,tu prva tri mesta drzi AMD,a zasto je cuvena laboratorija OAK Ridge laboratory USA (izmisljena prva atomska bomba ,nuklearna istrazivanja)poklonila poverenje AMD-u t.j 6 jezgarnim Opteronima ne znam stvarno ,verovatno ne znaju sta kupuju :),neka pitaju eseses sta da kupe .

https://www.top500.org/

prva 3 mesta zauzima AMD.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pufi Re: Re: ... 12.12.2009. 13:59 #169446

broj poruka: 2196
eseses ti taj procesor polako utepujes,on treba da radi na 4GHz sa tom voltazom,tebi treba p5q-e ili neki bolji P45 da izvuces iz njega maximum,menjaj tu plocu za jacu uz doplatu i resi sebi problem

http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.png
Intel i7 920 OC 4.0GHz-TITAN FENRIR
GIGABYTE EX58-UD4P
3x1GB DDR3 Patriot 1600MHz
1TB
SLI 2xASUS 8800GT TOP
CHIEFTEC 650W
GIGABYTE Clear Case
226BW

:: Pa u tome je stos.AMD ne moze vise od 700 MHz stabilno,i to samo ako si ubo dobar primerak,dok Intelu je prosek 1 GHz pa na vise.Moj E7200 sa default-nih 2,53 GHz radi na 3,7 GHz stabilno za svaki dan.To je za 1,2 GHz vise!Hladim ga CM Hyper 212-icom.Nikad nije presao 65c u full loadu.Jedino mu je za 3,7 GHz potrebna malo veca voltaza.1.42v.Drzim ga vec 3 meseca na 3,6 Ghz sa 1.4v
::
:: The Way It`s Meant To Be Played
:: :: Znam da ne mogu da se porede dual i quad, intel i amd procesori kada je klokovanje u pitanju, ali pazi ovo
:: :: Kantu od mog intela (e7300) sa 2.66GHz drzim na 3.8GHz (LinX, Stress,...) za svak dan
:: :: Na 4GHz sam ulazio u Windows (u LinX- bi naravno puklo), to je sigurno nestabilan kolk, ali bar se pokrene Win bez problema
:: :: Dajte neki primer amd-a starog koliko moj C2D e7300 koji sa kulerom tipa Vendetta 2 sa 2.66 ide na 4GHz, bez nekih vodenih hladjenja, napona od 1.6V it
:: :: AMD je po tom pitanju inferioran, + napredak u arhitekturi
:: ::
:: :: Demon to some. Angel to others.
:: :: _______________________________
pufi Re: Bilo bi previse da AMD drzi i grafiku i CPU high end 12.12.2009. 14:02 #169448

broj poruka: 2196
Obrade,po ovim testovima sto si dao on radi na 4GHZ sa 1.504v sto je opet pitanje koliko je to stabilno,alo 1.5v,ja sam moj Q9550 drzao na 4GHz sa 1.32v,a i7 drzim na 1.37v!!!

Vidite koju plocu koriste pametni ljudi!!!

http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.png
Intel i7 920 OC 4.0GHz-TITAN FENRIR
GIGABYTE EX58-UD4P
3x1GB DDR3 Patriot 1600MHz
1TB
SLI 2xASUS 8800GT TOP
CHIEFTEC 650W
GIGABYTE Clear Case
226BW

:: Sudeci po x sajtova ,ovaj C3 ide preko 4 Ghz za svaki dan ,pricamo o vazduhu naravno.Ovo je sasvim solidan CPU
:: http://www.ocia.net/reviews/965x4be/page3.shtm
:: OC BE procesora je jednostavno,posto se samo povecava mnozilac.Promenite mnozilac sa 17 x na 20 x i povecajte voltazu na 1,5 V i dobicete stabilnih 4 Ghz.Mrzi ljude da citaju ..
:: Motherboard: Biostar TA790GX A3
:: Memory: OCZ Platinum 2x1Gb PC3-1070
:: Video: Asus HD4890 To
:: Hard Drives: WD Raptor 3x74Gb RAID
:: Cooling: Swiftech H2O-22
:: OS: Windows 7 HP 64bit
obradmi philaemos ja bih te zamolio da mi se ne obracas 12.12.2009. 14:07 #169452

napravite temu intelijada ,pa se takmicite ko ce vise da potera Intel na vazduh.Ja tipujem na Skyfire,on obara sve rekorde .
Scyter Re: Re: Re: ... 12.12.2009. 14:08 #169453

broj poruka: 8138
Nista mu nije dok je voltaza na granici normale.1.40 V je sasvim ok.Sve dok se ne prelazi granica od 1.45 V i temperatura od 70c,nista nece faliti procesoru.Odjavljujem se sa ove teme,idemo u totalni off.

The Way It`s Meant To Be Played

:: eseses ti taj procesor polako utepujes,on treba da radi na 4GHz sa tom voltazom,tebi treba p5q-e ili neki bolji P45 da izvuces iz njega maximum,menjaj tu plocu za jacu uz doplatu i resi sebi proble
:: http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.pn
:: Intel i7 920 OC 4.0GHz-TITAN FENRI
:: GIGABYTE EX58-UD4
:: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH
:: 1TB
:: SLI 2xASUS 8800GT TOP
:: CHIEFTEC 650
:: GIGABYTE Clear Cas
:: 226B
:: :: Pa u tome je stos.AMD ne moze vise od 700 MHz stabilno,i to samo ako si ubo dobar primerak,dok Intelu je prosek 1 GHz pa na vise.Moj E7200 sa default-nih 2,53 GHz radi na 3,7 GHz stabilno za svaki dan.To je za 1,2 GHz vise!Hladim ga CM Hyper 212-icom.Nikad nije presao 65c u full loadu.Jedino mu je za 3,7 GHz potrebna malo veca voltaza.1.42v.Drzim ga vec 3 meseca na 3,6 Ghz sa 1.4v
:: :: The Way It`s Meant To Be Played
:: :: :: Znam da ne mogu da se porede dual i quad, intel i amd procesori kada je klokovanje u pitanju, ali pazi ovo
:: :: :: Kantu od mog intela (e7300) sa 2.66GHz drzim na 3.8GHz (LinX, Stress,...) za svak dan
:: :: :: Na 4GHz sam ulazio u Windows (u LinX- bi naravno puklo), to je sigurno nestabilan kolk, ali bar se pokrene Win bez problema
:: :: :: Dajte neki primer amd-a starog koliko moj C2D e7300 koji sa kulerom tipa Vendetta 2 sa 2.66 ide na 4GHz, bez nekih vodenih hladjenja, napona od 1.6V it
:: :: :: AMD je po tom pitanju inferioran, + napredak u arhitekturi
:: :: ::
:: :: :: Demon to some. Angel to others.
:: :: :: _______________________________
philaemos Re: philaemos ja bih te zamolio da mi se ne obracas 12.12.2009. 14:21 #169457

broj poruka: 2743
Ja sam ti se iskreno izvinio sto sam otisao u off.
A ti sada izigravas ludilo... zao mi je sto nisi shvatio.

Demon to some. Angel to others.

:: napravite temu intelijada ,pa se takmicite ko ce vise da potera Intel na vazduh.Ja tipujem na Skyfire,on obara sve rekorde .
vuk125 RE:jedan ozbiljan render moze da srusi bateriju testova stabilnosti kao kulu od karata 12.12.2009. 14:37 #169463

broj poruka: 2929
Apsoluitmo tacno. Naizgled sve ti deluje stabilno a ono nije.
Sumanute frkvencije tipa 4.3-4.5Ghz pored svih testova koje prodju na kraju posle nekog vremena pokazuju nestabilnost. Problem se najcesce manifestuje u programima za rendering MAya MAx i sl.

Modena ... 12.12.2009. 15:07 #169474

broj poruka: 497
Covek lepo napravi temu o procesoru koji treba da se pojavi a pojedini je ljudski proprate a ti eses nemoj da non-stop vrtis istu pricu oko klokovanja amd cpu..

SkyFire Re: philaemos ja bih te zamolio da mi se ne obracas 12.12.2009. 16:52 #169554

broj poruka: 18472
A sto sad ti mene uzimas u usta molim te?Hoces li nekad da izlecis te kompexe koje imas?Jebao te AMD ako ces zbog njega da gubis zivce!
Nauci da citas izmedju redova i shvatis poentu onog sto sam rekao!
Na ovom forumu postoji svega nekolicina ljudi koji razumeju moje ponasanje i kapiraju sta ja zapravo govorim i ta nekolicina mi je upravo na MSN,odabrana ekipa ljudi koji umeju da koriste svoj mozak..E zasto sam ovo rekao pa zbog tebe i slicnih sto ne kapiras poentu tj catch ..Citaj izmedju redova,a ono sto sam hteo da kazem jeste sledece da pored toga sto AMD radi nista drugo osim dizanja klokova i sad prmonene steppinga trebalo bi da predje na novu arhitekturu jer je u velikom zaostatku.Svima nama bi bilo drago da napreduje a ne da nazaduje,tu je poenta,ja se iskreno nadam pomaku ,nisam tip koji ce da se raduje necijoj propasti ili stagniranju.AMD mi nije simpatican kao Intel ali ga ne mrzim i potreban je trzistu!
A sad cu ti objasniti potez koji radi AMD posto pominjes OC i koliko korisnika to koristi a veruj mi sada vise nije mali broj kao nekad..
Uzmi na primer Q9650,CPU koji ja imam.Znaci osnova je taj CPU.Zamisli da Intel uzme da ga digne na 3.2 Ghz,pa na 3.4,Ghz pa se zainteresuje i odradi jos bolji stepping pored ovog E0 koji je perfekcija i dodje do nekog clocka od 3.5 Ghz default a potencijal OC tog CPU skoci na jedno 4.5 -4.6-4.7 Ghz stabilno jer vec i sa 3.0 Ghz defaultnih on ima 4.4 Ghz stabilno za svaki dan..Kad ce AMD to da stigne?Nikad..E upravo ti o tome pricam.Itel se ne bavi refreshovanjem stare arhitekture vec trzistu nudi novu tehnologiju..Iza Yorkfielda imas Qxxx seija imas (Arrandale, Clarkdale, Lynnfield)-Core i5 pa Core i7 Nehalem,sada izlazi Core i3 (Clarkdale) najavljeni Gulftown !Pogledaj ti koliko je to vec izbacenih generacija CPU-a.AMD treba malo da se probudi iz sna,ovo im ne ide nikako na ruku..

Green Green Grass Of Home

:: napravite temu intelijada ,pa se takmicite ko ce vise da potera Intel na vazduh.Ja tipujem na Skyfire,on obara sve rekorde .
obradmi Re sky Ko se ljuti uleti mu kruti 12.12.2009. 17:51 #169602

i ti si moje ime x puta pominjao ,pa nisam rec rekao.AMD vredi te pare ,ko hoce skuplje ima Intel i kraj price.
Daum Re: Re sky Ko se ljuti uleti mu kruti 12.12.2009. 17:54 #169605

broj poruka: 12805
Nije stvar `ko hoce skuplje` vec ko hoce brze...

:: i ti si moje ime x puta pominjao ,pa nisam rec rekao.AMD vredi te pare ,ko hoce skuplje ima Intel i kraj price.
SkyFire Re: Re sky Ko se ljuti uleti mu kruti 12.12.2009. 17:55 #169606

broj poruka: 18472
Nemoj da me shvatis pogresno i da mislis da sam ti ja neprijatelj,to zapamti..Ako vise volim Intel ne znaci da je sve drugo lose.Gore sam ti vec sve objasnio ,nadam si da si pametan,razumeces..Pozdrav.

Green Green Grass Of Home

:: i ti si moje ime x puta pominjao ,pa nisam rec rekao.AMD vredi te pare ,ko hoce skuplje ima Intel i kraj price.
TheBear Dokle ce vise 12.12.2009. 18:00 #169612

broj poruka: 6502
biti prepirke oko AMD vs. Intel OC, znase da se Intel bolje OC, to svi znamo... Ali pitanje je za sta nekome treba procesor, i7 i PII u igrama, malte ne isti ! Dok u renderu i7 otkida naravno sa 8 thread-ova...
Kome treba ok Quad Core za relativno male pare njega ce AMD zadovoljiti.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647691.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs