Ko kaze da je GTX285 bolja od 5850 taj nije normalan. Vidim ja lupa se ovde i to debelo, 5xxx serija je dobra a vi poredite 5xxx sa Fermijem koji nema nijedan Performance Chart ? Trenutno nVidia ne moze da trazi nista pored ATI-ja samo u nekom low end segmentu
Tebi nisu jasne mnoge stvari...ili cepas neke lake droge.
Par ljudi ti je objasnilo u nekoliko postova pre ovog mog...
Kako ja sa tobom da polemishem o necemu kad ti poredish karte od ne znam ni ja 160e i od 250e? ako ne i vece razlike u evrima...
Nisu to pandan karte jedna drugoj, kako mogu biti? ti poredish GTX275 sa 4890 a cena? da ne pricam o ceni GTX280/285...al dobro...tebi je sistem u glavi jedni izbace seriju pa drugi i tako u beskonacnost...
Ne kapiras mnogo stvari a ja nisam ovde da bi tebi nesto objasnjavao, tvoj je novac u pitanju...
nEvidija i sad drzi cenu GTX285 kao 5870 koja je jaca `puno` od nje, jaka je kao GTX295 a jeftinija od prve 80-100e od druge 150e...i o cemu ti onda pricas?
Uhvatio si se za 4890 video si je u mom potpisu...ona kosta kao GTX260...oko 15500din. imam onda jedno pitanje, da li je brza od GTX260? Koliko je sporija od GTX275(koje nema ispod 18500din)?
Pozdrav
E8400 E0 450x9 1.26V / Vendetta 2 Asus P5K PRO 2x2GB GAIL Black Dragon 900MHz ATi Powercolor 4890 900/1100 Samsung SpinPoint F3 1TB Samsung SH-S223B DVDRW Lian Li Lancool PC-K62 Corsair TX650W 650W LG W2252TQ 22`` 2ms DVI
ARCSoft nudi super rezoluciju -upscaling full HD videa x4 sa ATI Eyefinity
12.01.2010. 21:31
status: user broj poruka: 7741
Arcsoft vodeci proizvodjac multimedia softvera objavio je danas da podrzava upscaling tehnologiju 4x vecu od full hd rezolucije ,znaci 4 x vecu od rezolucije koju nudi blue ray,zahvaljujuci Ati stream i Ati Eyefinity tehnologiji.Savez AMD-a i Arcsofta ce unaprediti nacin na koji korisnici gledaju video na njihovim PC.
@gile ovo da Ati pravi gubitak ja bih predlozio za glupost godine ,poznato je da je izrada ATI 5XXX serije jeftinija od izrade Fermija ,jer je Fermi chip skoro duplo veci po povrsini.
nvidia GTS250 vs ATI 4850..Odnos cene performasni izjednacen,cak ide prodnost i u ceni i performansama GTS250 jer je i brzi a fakticki isto kosta!
nvidia GTX260/260 SP 216 vs ATI 4870 ..Cena ide u korist ATI ali u odnosu na razliku u brzini i kvalitetu samog proizvoda opravdano veca cena GTX260..
nvidia GTX275 vs ATI 4890 u proseku gledajuci NV je skuplja za 20-tak eur..Poznavajuci ovu kartu mislim da vredi te pare u odnosu na perofmanse..Ima dosta korisnika i jedne i druge pa mogu da izbace rezultate ja cu isto potvrditi testom pricu..
nvidia GTX280/ATI 4850X2 /GTX285 ,odnos cena i brzine je tu negde bar bio.ATI 4850 X2 nema vise na lageru tako da se ni cena ne zna..Ali od prilike je negde oko 250-260 eur poslednji put bila..E sad razlika u ceni i brzini bi isla u korist NV ali posto ATI nema i ne verujem da bi zadrzala ovu cenu ovo poredjenje ne mogu da izvedem da bude realno!
nvidia GTX295 vs ATI 4870 X2..Sve ide u korist NV jer je i savrseniji proizvod i daleko bolje performanse ima..Ko misli suprotno net mu je otvoren pa nek prouci dobro obe karte po komponentama i performansama..
Najzanimljiviji deo je poredjenje najnovije serije 5xxx sa vec sad starom serijom GTX2xx by nvidia ali ok..Posto Fermija nema onda nek bude tako..
GTX280/285 vs ATI5850 hm...Prednost ide ATI po svim stavkama..
GTX280/285 vs ATI 5870 ..Ovo je smesno i porediti zaista..Odnos cene i performansi idu u korist ATI 5870 sa velikom prednoscu..
GTX295 vs ATI 5870,GTX295 karta definitivno jaca i to ne sa malom razlikom,2 GPU-a doprinose mnogo vecem boost-u i sama tehnologija ove karte je cini savrsenom (Sli chip koji moze da napravi propusnu moc cak i 90% iskoriscenja) vise nego sto se postigne na spajanju u SLI na Nehalem platformi! Cena je malo veca ali razlika mozda i obecava za onog ko je zaista pravi gamer i koji ocekuje vrhunske performanse!
Par dokaza :
Crysis Warhead Mode : Enthusiast,DX10,1920x1200 Full
GTX295 vs ATI 5970..Razlika u ceni je solidna za razliku izmedju performansi ove dve karte..Obzirom da se 5970 jako lose pokazao koliko bi zapravo trebao i da ATI kuburi sa CF chipom koji nikako da odradi posao valjano i dozvoli vecu propusnu moc iskoriscenja oba GPU za mene ovo ne vredi te pare!Takodje ATI 5970 ima osetan microstuttering sto je jos jedna velika mana ove karte!Da je ista cena kao sa GTX295 a razlika u brzini u korist ATI 5970 kao sto jeste ova karta bi bila pun pogodak!
Inace da dopunim ATI je imao bolji proizvod i ranije uvek se setim 1900 serije i grafikcog prikaza (karta koja je po tehnickom dostignucu bila savresnija od 7900 serije by NV) Jeste da je 1950XTX bio pregazen u performansama za Dual verzijom 7900 pod oznakom 7950 GX2 ali su i dalje ATI imali bolji grafikci prikaz i realnije boje sve do pojave G80 chipa i legendarne serije 8800 gde je NV znatno odskocila..
Danas je ATI u vodjstvu,ceka se na tog Fermija od koga se dosta ocekuje.Navodno ce u svim segmentima biti isplatljiviji i bolji..To su spekulacije a sta ce se desiti to je da vidimo kad se pojavi..Ne smnjam da ce Fermi biti dobar ali cemo da vidimo koliko ce i da kosta!
Znaci ovo je moje vidjenje..Suzdrzite se nepotrebnih komentara,ispala,raznih izjava i lupetanja a po najvise svadje.. Neke stvari su bile nedorecene i zato sam odreagovao..
U tekstu se tvrdi da ce zbog cene samog silikona Nvidia novog chipa Nvidia biti tesko da se takmici sa AMD ono sto zove Hemlock proizvod.
Ovo verovatno znaci da ce Nvidia da gubi novac vec na samom silikonu. Nvidia ne moze da napravi kartu baziranu na jeftinoj proizvodnji oko 500 dolara po karti ,u suprotnom gubice novac.
Takodje u tekstu postoji osvrt na CES u Las Vegasu gde je Nvidia fakticki imala prezentaciju u Powerpointu za Fermi ,ali ga nije prikazala u praksi.
nevidija ce biti bolja samo u top modelima,a kome to treba neka kupi,stvarno ne palniram da bacam pare na onih 100 frejmova preko dovoljnih 50,ako slucajno bude nevidija konkurentna i frejmom i cenom mozda je kupi ali za sada 5850 best buy!
Po onome sto se sada zna Fermi nece biti brzi od Hemlock
12.01.2010. 22:36
status: user broj poruka: 7741
zato Nvidia najavljuje dual Fermi odmah nakon izbacivanja single Fermi ,verovatno iz razloga da bi imala najbrzu kartu.Sto se tice cene kostanja moja pretpostavka ,a voleo bih da gresim ,bice astronomija.
Sad cemo da vidimo nVidia kako ce da se pokaze sa Fermijem, jos se nista ne zna videcemo cenu/performanse, sigurno ce imati konkurentsku karticu za mainstream trziste, sacekajte mart pa pricajte.
Prerano se donose zaključci i polemise se o necemu sto se jos nije pojavilo..Kad se pojavi onda diksusija..Nv je najavila karte ya sve segmente ne samo za HI range vec i za middle i low pa cemo videti..Bolje da ima veca ponuda cene ce biti prihvatljivije..
Moj se komentar zasniva na osnovu neke logike i pretpostavki i odnosi se na high end.I sam znas da nema potrebe za dual gpu ako je single karta mnogo jaka.
Generalno ATI5xxx je truba za programiranje jer nema dobru softwaresku podrsku!Znaci svrha ATI karti i jeste najvise za Gaming a i tu je teski zajeb kada se ukkjuci u driveru AA i AF gde performanse drasticno padaju sto nije pitanje sa NV kod kojih je to dosta manje osetno..Ali kako to objanjavaju oni strucniji sami procitajte..
Mipko i Lukija su dosta toga objasnili...
Naisao sam na ovu zanimljivu diskusiju pa rekoh da postujem da vidim sta imaju da kazu pametni ljudi..
*By the way,ovo nisam ja pisao,samo citiram izreceno*
Ja ne znam zasto onda HD4890 ima bolji rezultat nego GTX285 (nemalo duplo skuplja) pri 1920x1080 8xAA/16xA, a HD4870 bolji rezultat od GTX275 (takodje i vise nego duplo skuplja)...
Ja bih rekao da nVidia VEOMA LOSE skalira, a ti protumaci kako hoces...
Pretpostavaljam da ces sada reci kako nVidia ima FREE 2x, i da uopste ne padaju performanse... Vazi!
I da, ako jake graficke karte nisu za GAMING ja ne znam za sta su onda!
Koliko ljudi radi nekakva proracuvanja, a posebno programiranje koristeci graficke karte, postotcima (ja bih rekao 0.1%) ?!
BTW, lupas kao i uvijek!
@ saxija: Computerbase.de smatram za ozbiljne i objektivne kada su review-ovi u pitanju, a prikazi performansi (grafici) su im odlicno uradjeni, i moze se instant vidjeti razlika u procentima, bez ikakvog racunanja i slicno...
Da vidis kako moja graficka rastura Javu! A tek C! Kompajlira samo tako! HaHaHa
Re: Za sve koji vole da pametuju (a i za one koji zele vidjeti)...
13.01.2010. 02:11
status: user broj poruka: 12811
4890 nije ni blizu GTX275 a kamoli 285... osetno je sporija, a ovi grafikoni mi nisu bas tacni. Znaci Batman sa 5970 ima 21 fps u 1920x1200???
Sa 5770 imaju 10.500 poena u Vantage-u, a ja imam nekim cudom 9.500 hmm... __________________ Scourge of PCBerza
:: i iznose realne dokaze, evo link, pa neka vide sta kaze net :: :: http://www.computerbase.de/artikel/hardware/grafikkarten/2009/test_grafikkarten_2009 :: :: :: :: Imate Performancerating, Performancerating Qualität i ostala poredjenja.. :: :: Navescu samo jednu stvar, posto se ovdje spominjala HD4890 :: :: Pri 1680x1050 8xAA/16xA HD4890 ima bolji score od GTX285, toliko o silno hvaljenom skaliranju nVidia karti.. :: :: :: Pozdrav
Sa kim se ti to prepucavaš?Ili sam ja ćorav ili uopste ne vidim sta piše i ko piše?Ko,gde šta?Ma nebitno uglavnom.. Nego da ti kazem jarane..Da vidiš što sam nabavio EXTRA vazdušni COOLER..Brate ala Ladi do mudiju :) Znaći cooler je ASUS ARCTIC SQUARE i znaš šta je najzanmljivije što sa njim ladim QUAD CORE Q6600 koji inaće disipira oko 250w + w u Full load na 4.0 Ghz a ja sam uspeo a ga dignem na ćak cijelih 4.2 Ghz i imam bolan 35c u full load a u idle na defaultu imam 10c..Tebra jeste ovaj cooler zakon,jaći je i od profesionalnog vodenog hladzenja.. Nego nešto me vazda bolan kopkalo pa sam malo istraživo..I dodjoh do nekih korisnih informacija gdje reće ćoek :
Re: Re: Za sve koji vole da pametuju (a i za one koji zele vidjeti)...
13.01.2010. 07:12
status: user broj poruka: 2856
Sto bre nespavash u 2 nocu?Aj ujutru kad se probudish mozda i vidish sta si napisao...Car si mame mi
E8400 E0 450x9 1.26V / Vendetta 2 Asus P5K PRO 2x2GB GAIL Black Dragon 900MHz ATi Powercolor 4890 900/1100 Samsung SpinPoint F3 1TB Samsung SH-S223B DVDRW Lian Li Lancool PC-K62 Corsair TX650W 650W LG W2252TQ 22`` 2ms DVI
:: 4890 nije ni blizu GTX275 :: :: Sa 5770 imaju 10.500 poena u Vantage-u, a ja imam nekim cudom 9.500 hmm.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: i iznose realne dokaze, evo link, pa neka vide sta kaze net :: :: :: :: http://www.computerbase.de/artikel/hardware/grafikkarten/2009/test_grafikkarten_2009 :: :: :: :: :: :: :: :: Imate Performancerating, Performancerating Qualität i ostala poredjenja.. :: :: :: :: Navescu samo jednu stvar, posto se ovdje spominjala HD4890 :: :: :: :: Pri 1680x1050 8xAA/16xA HD4890 ima bolji score od GTX285, toliko o silno hvaljenom skaliranju nVidia karti.. :: :: :: :: :: :: Pozdrav
@ Daum: Posjeti sajt, i zakazi sebi termin! http://www.lazalazarevic.rs/ Ja sa 4850 imam 9200+ poena u Vantage-u (GPU @ 735MHz, VRAM @ 2400MHz, CPU Q6600 @ 3.2GHz), ne znam kako ti sa 5770 imas samo 9500!
@ Nebeska paljevina: Izvrces moje rijeci i uzimas samo nesto u kontekstu(sto opet ja nisam rekao), tako da ne zelim opet da se raspravljam sa biserom kao sto si ti... Kada ne mozes da odbranis ili opravdas ti mijenjas temu! Zalosno!
@ dautovic: Vidis da sam ga pogodio, kao prstom u oko, pa se sada zali i prica nebuloze...
Za tvoj komentar, samo +1!
@ DmasteRNo1: Za tvoj komentar, takodje +1!
Steta samo sto nema Malog Abnera da ga pitamo dokle je Samuel Beckett dosao sa svojom knjigom Cekajuci Fermi! (valjda ce vidjeti pa ce nam odgovoriti)
Broj postavljenih tema: 60472. Broj poslatih odgovora: 648167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.