Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
GF100 Fermi 448 cuda cores, test.
STRANA 2 OD 2
MaliAbner Re: ... 17.01.2010. 20:45 #181442

status: user
broj poruka: 7779
Ahaaaa... kako da ne...
Inace posto samostalno rade uglavnom dizajn (projekat) obe strane i zelelni i crveni izradu GPU rade na istom mestu u koreji, pa me zivo zanima kako to mogu da imaju razlicite gubitke u procesu proizvodnje.
Jedino ako kosooki imaju vise samilosti prema zelenima posto je CEO kosooki (ali meni je nekako blize razmisljanje da u biznisu nema samilosti).

A cele katre takodje rade u istim pogonima uglavnom kod FoxCON-a (i slicnih) uostalom kao i vecina drugih robnih marki koje sklapaju foxconolike firme buduci da samo takve firme mogu u kratkom vremenskom periodu da izradjuju milionske tiraze ploca i grafickih kartica uglavnom OEM za prvu ugradnju ali i relejblere posto prvi modeli uglavnom budu isti kod svih a preprodavci (Asus, Gigabyte itd...) samo prelepljuju svoje nalepnice.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: NV navodno nema tolike gubitkke u proizvodnom procesu..Ali otom potom.
:: Sto se tice cenovnog ranga i ja tipujem na istu situaciju ali opet treba sacekati da se karte pojave.
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi re 17.01.2010. 20:53 #181444

broj poruka: 7732
Mislim da ce to ATI da pravi GlobalFoundries 28-32 nm ceka se zavrsetak farbrike ove godine,jer je rekao direktor AMD -a da ce preci sa TMSC na GlobalFoundries koji je da kazemo i njihova firma.Moze da se desi da GlobalFoundries pravi GPU i za Nvidia posto Nvidia nema svoju fabriku,znacice im 28 nm proces ,moze da se stavi vise poluprovodnika ,samim tim i jace perfomanse.

http://www.brightsideofnews.com/news/2010/1/13/globalfoundries-knows-how-to-party!.aspx
MaliAbner Re: re 17.01.2010. 21:32 #181457

broj poruka: 7779
Za sada i dalje rade samo u jednoj fabriki ko sto si naveo TSMC i to je to, mozda se promeni ali to je vrlo pipav posao i tehnoloski procesi stravicno brzo zastarevaju, seti se samo fabrike u Drezdenu koju su tako pompezno najavljivali a sad je gotovo niko ne spominje.
Jednu su prodali rusima, cini mi se onu koja je izradjivala chipove u 130nm, vidim da sad neke firme poput IBM-a imaju proizvodne procese ispod 30nm, ali poslovanje sa njima je cist gubitak posto je u stilu pola pije pola sarcu daje...

Sada ako nisi usko specijalizovan za neki deo ili granu moderne IT lako mozes proci ko bos po trnju, pazi fabrika u Drezdenu je kostala preko 2B dolara (ondasnjih kad je odnos prema evru bio obrnuto srazmeran danasnjem kursu), da su te pare preusmerili u razvoj a `procesore stampali` kod drugih bili bi jaci igraci na trzistu.

No lako je biti general posle bitke, i to je ono eh sta bi bilo kad bi bilo...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Mislim da ce to ATI da pravi GlobalFoundries 28-32 nm ceka se zavrsetak farbrike ove godine,jer je rekao direktor AMD -a da ce preci sa TMSC na GlobalFoundries koji je da kazemo i njihova firma.Moze da se desi da GlobalFoundries pravi GPU i za Nvidia posto Nvidia nema svoju fabriku,znacice im 28 nm proces ,moze da se stavi vise poluprovodnika ,samim tim i jace perfomanse
:: http://www.brightsideofnews.com/news/2010/1/13/globalfoundries-knows-how-to-party!.aspx
dz0ni .. 17.01.2010. 21:40 #181462

broj poruka: 880

Design Article releases tomorrow 7PM CST with complete Whitepaper info.

New Features, new cache, new Memory setup, and yes it`s about 100% performance increase over GTX-2xx so figure single GTX-285 vs 5870 then double the GTX-285 performance.

Then it handles triangles different, triangles on any given frame can number in the hundreds of thousands so that`s very important.

It will fold a lot better.

Increased efficiency in several areas.

It`s a revolutionary new design oriented toward tessellation (those pesky triangles) and geometric programming. Problem being every wire frame is made up of triangles, tessellation takes those triangle and breaks them down into many smaller triangles. This core is uniquely designed to handle that so geometric and shader heavy games you will see more than the 100% raw power increase.

520USD might handle it. At 2x GTX-285 performance that puts it above GTX-295 performance and it`s DX11 ready and designed for that specifically. Current ATI offerings are really good but basically a double the hardware on the same core design to provide more raw power. GF100 is a core design to take advantage of what the industry needs today and for some time in the future.

Read the article tomorrow cause that`s about all I can say tonight.

izvor: http://www.bjorn3d.com/forum/showpost.php?p=215717&postcount=8
obradmi RE Abner Ovo je deo IBM alliance 17.01.2010. 21:46 #181465

T.J savez IBM ,AMD ,Toshiba,Globalfoundries itd... dele tehnoloska dostignuca ,u smislu smanjivanja povrsine chipova ,a posle dele svi tehnolosko dostignuce. Otisli su cak do 8 nm za Sram.Znaci sto jedan otkrije deli sa drugima.
markozutic re 17.01.2010. 21:51 #181467

broj poruka: 1463
ma recimo i da taj fermi na koga ovde mnogi vlaze i bude nesto brzi od atijevog flagship grafickog procesora, sto nece biti vise od 10 %, bice skuplji u proseku 50%
najbolje da nvidija preskoci ovu rundu i krene sad na vreme da sprema za sledecu jer su mnogo spori :)
obradmi Recimo dz0ni i da je sve to tacno 17.01.2010. 22:07 #181471

tu fale testovi ,te price se vuku vec 4 meseca ,karta ne izlazi ,Ati prodaje 2,5 miliona grafickih u medjuvremenu ,od prikazivanja laznog Fermija pa do sada hiljade prica .Najnoviji test za perfomanse Fermi se pojavljuje na youtube ,to moze svaka budala da postavi ,prikazuje se neki video gde ljudi igraju igrice na 2 monitora i pricaju i to je kao najnoviji test Fermi ima doduse fps, ali od rezolucije ni traga ni glasa.Mislim da Nvidia zasluzuje bolji nivo prezentacije od youtube.Do sada jedini zvanican dokument od Nvidia po pitanju Fermi je bio onaj sto sam ja postovao u pdf formatu i koji se planira za hpc trziste .
Daum Re: re 17.01.2010. 22:25 #181473

broj poruka: 12805
Samo se ti opusti...

:: ma recimo i da taj fermi na koga ovde mnogi vlaze i bude nesto brzi od atijevog flagship grafickog procesora, sto nece biti vise od 10 %, bice skuplji u proseku 50%
:: najbolje da nvidija preskoci ovu rundu i krene sad na vreme da sprema za sledecu jer su mnogo spori :
Antimatery aaaaaaaaaaaa 17.01.2010. 22:32 #181477

broj poruka: 997
A trebalo bi da bude dobro kada predju u svoje fabrike, sadasnji AMD - cpu su radjeni id strane tih strucnjaka , posteno dobre su izrade a pogotovo sto je umesan i IBM nema spora, ipak nesto su kvalitetniji Intelovi tranzistori, he sto bi bilo dobro da intel proizvodi Nvidiji gpu-ove, ja mislim da se nisu toga setili kao opciju uopste, intel ima najmanji skart , bar je pisalo za 2009 tako, a jbg.....
Sve je relativno !!!

markozutic Re: aaaaaaaaaaaa 17.01.2010. 22:37 #181478

broj poruka: 1463
to je kao da bi ti od svog komsije kog najvise mrzis i stalno neka sranja izbijaju trazis da ti pazi na kucu dok si na moru,

:: A trebalo bi da bude dobro kada predju u svoje fabrike, sadasnji AMD - cpu su radjeni id strane tih strucnjaka , posteno dobre su izrade a pogotovo sto je umesan i IBM nema spora, ipak nesto su kvalitetniji Intelovi tranzistori, he sto bi bilo dobro da intel proizvodi Nvidiji gpu-ove, ja mislim da se nisu toga setili kao opciju uopste, intel ima najmanji skart , bar je pisalo za 2009 tako, a jbg....
:: Sve je relativno !!
Antimatery eeeee 17.01.2010. 22:39 #181479

broj poruka: 997
Jes pa kad su $$$$$ u pitanju i rogati se mire sta bi sa dva ljuta neprijatelja AMD i Intel ah krvavog li boja.......

Sve je relativno !!!

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647691.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs