70 % ljudi koji imaju Intel je na zastarelim LGA 775 socketima po nekim istrazivanjima,smorio ih Intel sa 4 nova socketa.Od ta 4 socketa jedan je vrhunski ovi ostali su inferiorni u odnosu na AMD.Ko ne veruje neka pogleda Anadtech beta tester.
i ja furam AMD otkad sam izbacio ogavnu kelerabu iz kucista,ali da se ne zavaravamo intel je i dalje mnooogo dominantan,sa 80% udela na trzistu,i trenutno nema konkurenciju...doduse AMD polako uzima svoj deo kolaca,ali za nekih 40% trzista mora mnogo da se sljaka,znaju to i oni sami.....
Na desktopu je odnos 70-30 % u korist Intela mislim da je 80-20 % odnos gledajuci ukupno ,racunajuci tu i notebook i netbook sa atomom koji je nesto izmedju p3 i p4, a koji ide u Kini najvise.I ovo sada sto AMD vraca udeo trzista je pre svega po misljenju koje ne mora da bude ispravno ,greska Intela koji je izbacio 3 socketa, kod AMD-a je bolji upgrade path trenutno,narocito ovo kada izbace 6 jezgarne CPU koji ce raditi i sa DDR2 ,jer trenutno nijedan desktop sistem nema zahteva za vise od 6 threadova.Generalno gledajuci sada obe kompanije dele dostignuca ,to nije vise kao ranije rat do istrebljenja nego saradnja.
To ce pre biti 12 threadova slicna stvar kao kod i7 4 virtuelna, a ovde 6 virtuelnih. Intel ima 2 socketa, dok AMD ima jedan. Gledano ja bih sada pre kupio x4 955 nego i5 750, skuplji Intel, a performanse iste, jedino ide u korist Intelu OC i nista vise, ali za to moraju da se iskesiraju dodatne 3000 za neki dobar kuler, a za te pare moze da se uzme graficka klasu vise, + sto je trenutno za 775 socket najjaci i5 750 procesor, dok ce za AM3 biti najjaci Thuban sa 12 threadova, sto znaci da je po pitanju upgrade-a AMD mnogo povoljniji i po odnosu cene/performanse, u low segment trzistu Intel nema sta da trazi jednostavno Athlon II procesori ubiju u pojam svaki Intel, ne verujem da je taliki odnos izmedju Intela i AMD-a, jer AMD vlada u low segmentu i odredjenom delu Mid segmenta, u High nema sta da trazi, za laptopove nema sta da trazi, za netbookove nema sta da trazi, treba da izbace pandan Atomu.
Pozdrav!
:: Na desktopu je odnos 70-30 % u korist Intela mislim da je 80-20 % odnos gledajuci :: ukupno ,racunajuci tu i notebook i netbook sa atomom koji je nesto izmedju p3 i p4 :: a koji ide u Kini najvise.I ovo sada sto AMD vraca udeo trzista je pre svega :: po misljenju koje ne mora da bude ispravno ,greska Intela koji je izbacio 3 socketa :: kod AMD-a je bolji upgrade path trenutno,narocito ovo kada izbace 6 jezgarne CPU :: koji ce raditi i sa DDR2 ,jer trenutno nijedan desktop sistem nema zahteva za vise od 6 threadova.Generalno gledajuci sada obe kompanije dele dostignuca ,to nije vise kao ranij :: rat do istrebljenja nego saradnja :: :: ::
Kinezi stavljaju Atom na desktop ploce ,low segment gledajuci globalno drzi Intel sa atom-om.Gledaj logicno ne bi bio taj odnos 80:20 da Intel ne drzi low segment.U svemu drugom se slazem sa tobom .
Broj postavljenih tema: 60472. Broj poslatih odgovora: 648167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.