Mnogo me nervira, zato ga iskljucujem, uvek moram da klikcem to yes/no (sta vec pise), tu je antivirus, ako se nesto ludacko desi i licno da ti kazem nemam nikakav problem, kao ni korisnici Xp-a koji UAC uopste nemaju ?
Pozdrav!
:: To ti je vrlo loša praksa. Baš zbog nepostojanja UAC filozofije u prethodnim verzijama, Windows danas uživa reputaciju vrlo nesigurnog sistema. Nego, šta da ti kažem, vozi i dalje bez pojasa, ja se vežem odavno :: :: Windows-free with Fedora 10 :: :: :: ... obavezno iskljuciti ... UAC i .. :: :: :: :: Pozdrav!
Re: Samo nemojmo mesati babe i zabe/kruske i (US) jabuke!
10.03.2010. 05:39
status: user broj poruka: 12805
Ima samo jedan problem u tvojoj prici: Windows 7 ne otkazuje!
Sad ce dve godine i vise od kad koristim W7 jos od beta verzije, i nijednom mi nije `pukao` sistem.
Ocigledno si i dalje na mrtvom XP-u...
Zanimljivije pitanje je, sta se desava kada ti program zabode u XP-u? Restartujes ceo komp. Na windows-u 7? Samo kliknes close... __________________ Scourge of PCBerza
:: Sta se dogadja kada otkaze W7? Kada ne moze da se `udje` ni u safe mode-u niti funkcionise `last successful boot`? Evo sta se dogadja: ukoliko prethodno nije radjen backup celoga sistema, dolazi do prdenja u čabar! You want to reinstall Win7? No problem...except that it will delete all your files on partition C:! A sa XP-om u takvoj situaciji? A,a, jok! Jednostavni reinstal pri cemu, ako se to prilikom instalisanja naglasi, svi sistemski fajlovi idu u postojeci folder (tipicno: C:\Window$) i vecina prethodno instalisanih programa radi. Pod uslovom da nema virusa i da je hardver ispravan (da do pada sistema nije doslo zbog neispravnosti fizicko-elektricke komponente) :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: dodatak: mogao bih da se kladim da je Micro$hitt ovo namerno uradio (kao i masu drugih svinjarija) da bi korisnicima ugurao prst u oko ::
XP brzi? Ma naravno, samo ti to sebi govori. Stabilniji isto? Hahahaha... ma kako da ne... Probaj sa XP-om da ti komp bude upaljen mesec dana bez ijednog restarta... __________________ Scourge of PCBerza
:: Sedmica mi je ok radila dosta dugo, međutim jedno jutro upalio i koju god igru da pokrenem on pljas bsod, e tu reko nosi se, xp mi ovo nikad nije priredio tokom čitave prošle decenije sreće i veselja :), tako da sam se lično vrno na njega, svakako je brži, ružniji i ništa manje stabilan, i jedan i drugi znaju da izguraju po nedelju dana neprekidnog rada, naravno ako ih ne zatrpavaš đubretom previše :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Da ne otvaram novu temu, kako se to gleda stabilnost sistema? Kako da prepoznam kada je sistem stabilan a kada nije i kako da uporedim dva sistema po stabilnosti i uopste, koji je bolji?
nisi brate u pravu, ne slazem se, od 2.000. god. koristim Xp, od kada je izasao, strasno je bagovao, sve do sp2-ke, i onda je kao postao OK, sp3 djene djene, ko zna da radi u windows-u, nece mu se apsolutno pojavljivati problemi, sada imam XP pro SP2 x64, stabilniji Xp nikada nisam imao, komp mi je upaljen 24h dnevno, evo vec 6meseci, da si ti meni ziv i zdrav, nije se niti restartovao, niti izbacio bilo kakav problem, ili se usporio, radi STABILNO, u Chrome-u mi je jos otvoreno po 20tabova, zauzece memorije 1.7G, rade uTorrent, JD, pored toga gledam filmove i picim igre, bez ijednog problema, ja mislim da je to dovoljno. Sto se brzine tice, igre definitivno rade sa boljim performansama u XP-u, to sam se uverio nekoliko puta, cak je i Sky izbaciovao uporedne testove. Ako su programi adekvatni, nece se desiti da zabaguje, a cak i da zabaguje (retko), das mu samo `END TASK` i gotova prica, kakav crni restart, ako mora restart, znaci da nesto nije u redu sa ili drajverom, ili ne daj boze sa komponentom...W7 je taj u kome programi baguju, a nisam cuo da kad program zabaguje treba komp da se restartuje, jos od Win98-ce SE..
A pošto imam i gadnu naviku da igram neke igre u prozorčetu, tu je tek razika drastična, valjda ga davi aero, probaj malo daume, svi odoše sa xp-a na win7 pa im oduševljenje, šok ili ko zna šta otupi čula, ko se vratio na xp vidi koliko laganije radi, ne mislim na benchove nego na ukupan doživljaj. To je ok doduše, sedmica je kud i kamo lepša, neke stvari možeš udobnije da odradiš, čak je skoro 100% kompatibilna trenutno, ni u kom slučaju nije lošiji sistem, još kad je malo okrpe biće ko bombona. Sve ima svoje male prednosti, opet smo na onom šta se kome više sviđa.
:: XP brzi? Ma naravno, samo ti to sebi govori
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Re: Re@ObradMi: Ili si potpuno promasio temu ili ja nisam bio...
10.03.2010. 11:53
status: user broj poruka: 11012
dovoljno dosadan i ponovio, ponovio, podvukao, podvukao... Napisah: kada zakaze i safe mode i kada zakaze restore. E, tu je XP CAR NAD CAREVIMA, XP AKBAR I NEMA XP-a NAD XP-om! A ako si dobro pratio (sam tvrdis da si upoznat) onda si svakako zapazio da se (kur*injski) problem zvani `vanishing restore points in multi-boot configuration based on Win7 or Vi$ta` hiljadama iskusnih komjuterasa sirom sveta popeo na onu stvar! Ljudi ocajavaju i opsedaju BigBadBill-ov Mordor, a odande im porucuju: our estimation is that this problem does not affect large number of users, therefore we do not plan to solve it`!
:: Imas funkciju system restore na Win7 koja radi perfekno ,ali moras da udjes iz safe moda ,da nije toga ja bi se vratio na XP ,drugo imas takodje na Win7 mogucnost da dodas usb flash ,a da ga system koristi za ubrzanje OS-a .(readyboost) nesto kao produzeni ram.Ima mogucnost smanjivanja particije shrink partition iz admin tools ,ne treba vise partiotion magic itd. :: Dobra je Win7 ,mozda je nisi upoznao dobro ,ali ima dobrih stvari.
da ne poverujes,eno juce smo ja i doca je przili sa furmarkom par sati ona radi kao zmaj,pod full opterecenjem ne prelazi 65 C,sto je za 4870 pa i ostale jako lepa temperatura,ipak poslusacu servispc ppa cu sacekati koji dan da pokaze svoje...mada ona 5770 mi se ne uzima,pre bih opet uzeo 4870 ili 260
5770 je keva kartica za pare, ali svako ima svoje misljenje :). Nadam se da ce sada ta 4870 raditi dobro :). Smanji joj malo fan na oko 30%, vidi kako ce onda da se ponasa ?
Pozdrav!
:: da ne poverujes,eno juce smo ja i doca je przili sa furmarkom par sati ona radi kao zmaj,pod full opterecenjem ne prelazi 65 C,sto je za 4870 pa i ostale jako lepa temperatura,ipak poslusacu servispc ppa cu sacekati koji dan da pokaze svoje...mada ona 5770 mi se ne uzima,pre bih opet uzeo 4870 ili 26 :: :: ::
ima automatsku regulaciju sama ubrzava kad treba.... @dautovic nece da radi FIFA 2010 i Battle Station pacific.....a to su mi igre koje pikam kad nemam mnogo vremena za opustanje
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.