Moje misljenje je da ce biti 10% bolja od 5870 u vantage oko 1000poena vise,a u igricama npr ako je sa 5870 min 30fps, gtx480 koja je 10% bolja(pretpostavka) bice min 33fps,ako je 20% bolja ona min 36fps,ako je 30% bolja to je min 39fps sa gtx 480(u sta sumljam ali videcemo),pretpostavljam da ce biti oko 10min do 20%max bolja od 5870 u vantage ce biti razlike ali u igricama 3 do 6fps,ako je vise od toga onda im svaka cast..ali da li ce vredeti za 6fps 100evra vise videcemo.
pa moram malo, inace kad rece klima uzeo sam megicu (dobio od devojke, ha) pa kad me ne bude mrzelo uradicu neke testove tj da uporedim sa HR-01 plJus, sa njim mi je bio 3.8 plafon i to ne bas na duge staze, nego seca li se ko da li je vuk dobio kakvo poboljsanje kada je lapovao megicu?
Cekam 3d guru izvestaj pa cu da sudim...njima najvise verujem.i nadam se da ce testirati sa 10.3 drajverima posto ce biti zlo u12 igricama poboljsanje i dosta poboljsanja za CF sad se samo skida profil za cf ne mora ceo drajver.
Pa ti profili ne pomazu 5870 posto vidim da nju poredis, to jedino moze da pomogne 5970 posto ona radi na CF principu ali ona ce svakako biti jaca od 480 i sa i bez novih drajvera....
:: Cekam 3d guru izvestaj pa cu da sudim...njima najvise verujem.i nadam se da ce testirati sa 10.3 drajverima posto ce biti zlo u12 igricama poboljsanje i dosta poboljsanja za CF sad se samo skida profil za cf ne mora ceo drajver :: ::
To je neki lik sa arapskog foruma navodno testirao
22.03.2010. 17:45
status: user broj poruka: 7732
Tako da test nije relevantan uopste ,dok se ne pojavi test na guru3D ili anadtech ,ovo i da je tacno nije zacudjujuce s obzirom da je tdp od GTX480 za trecinu veci od HD5870.
Što reče ttate, ako nije ovaklo džabe ste krečili... Mislim da neće biti tako ali mislim i da nisu džabe krečili. Biće brža maksimum 10%. I to je dovoljno. Vraćam se na onu priču da je dovoljno da novi čip bude jak kao predhodna dva u SLI-u. Slabije od toga bi bilo razočarenje a jače realno i nije potrebno. To se dešavalo više puta a i sad će biti tako, videćete. Bitnije je da nVIDIA može da ostvaruje kakav takav profit... Na neki eventualni 5890 ili šta već verovatno ide Fermi sa svih 512 jedinica. Pošto mislim da će 5970 ostati kao najbrža kartica biće interesantno videti da li bi GTX470 SLI mogao po ceni i performansama da mu parira. Što se mene tiče dokle god ATi za iste pare nije 10-15% brži ni ne razmišljam o njemu...ali ni u mašti...a i SLI je tu za vađenje.
5970 ostaje najjaca kartica 100%, kao sto rece samir GTX 470 x2 moze da se pokaze brza od 5970. Ali verovatno ati planira 5890 sa smanjenom potrosnjom, pa ce verovatno izaci neka single kartica koja ce biti ustvari 5890x2.
pazz sad 2x470 =500w 2x480 =570w mislim da jedna karta toliko trosu,mislio sam na dual gpu,je stvarno previse pa cak i za one koji gledaju samo FPS...
:: ostaje 5970 u to sam siguran, a SLI je nesto drugo... Problem je sto Fermi mnogo trosi pa ne znam bas da li ce skoro duplu kartu da izbacuju... :: :: :: _____________________________ :: ATI HD5750 CrossfireX :: http://tinyurl.com/y92ufs :: http://tinyurl.com/yka26c :: http://tinyurl.com/yh3x5v :: :: ::
Rešiće se ta potrošnja vremenom. Usavršiće se ovaj čip, ima dosta mesta za to.
Inače, mislim da će GTX 480 biti brža od HD 5870 oko 10-15% , što je i dovoljno. E sad, cena će biti jako bitan faktor. GTX 470 će biti oko 10-15% slabija od HD 5870.
The Way It`s Meant To Be Played
:: ostaje 5970 u to sam siguran, a SLI je nesto drugo... Problem je sto Fermi mnogo trosi pa ne znam bas da li ce skoro duplu kartu da izbacuju... :: :: :: _____________________________ :: ATI HD5750 CrossfireX :: http://tinyurl.com/y92ufs :: http://tinyurl.com/yka26c :: http://tinyurl.com/yh3x5v :: :: ::
Kad bi bio Dual GPU verovatno ne bi toliko trosio ali sve preko 300-350W je suludo da graficka trosi pa i da je dualgpu, a ovaj GTX480 trosi jako mnogo za single gpu, blizu toliko koliko si napisao bi trosio SLI od tih karata...
:: pazz sa :: 2x470 =500 :: 2x480 =570 :: mislim da jedna karta toliko trosu,mislio sam na dual gpu,je stvarno previse pa cak i za one koji gledaju samo FPS.. :: :: :: ostaje 5970 u to sam siguran, a SLI je nesto drugo... Problem je sto Fermi mnogo trosi pa ne znam bas da li ce skoro duplu kartu da izbacuju... :: :: :: :: :: :: _____________________________ :: :: ATI HD5750 CrossfireX :: :: http://tinyurl.com/y92ufs :: :: http://tinyurl.com/yka26c :: :: http://tinyurl.com/yh3x5v :: :: :: :: :: ::
Kazu ljudi i zelene firme da GTX 480 nece kostati manje od 500$, a to kad se prevede kod nas nema da bude ispod 450 evreja. I sa tom cenom zeleni ima da ga fuflaju samo tako posto ta karta vuce i novo napajanje za zlu ne trebalo a realno ubrzanje videcemo da li je blize 10 ili 20%. Daj Boze da bude i 50% posto ce onda ATi morati dobrano da spusti cene svojih proizvoda a to znaci da ce sire narodne mase doci do vrlo solidnih grafulja za `kikiriki`.
da ce biti najjaca single karta to stoji,ali sad kad bude izasla ocekujte odgovor iz ati-ja,oni su dosada sigurno razradili 40nm proces i cekaju,sacekusa:D salim se malko,ne znam kako ce resiti preveliku potrosnju dual gpu-a pa da joj srozaju klokove na min opet ce trositi ko blesava,jednostavno chip je prevelik,i gladan struje....posle skoro 8 meseci cekanja 15-20% brze od vec starosedeoca 5870 i nije nesto famozno,nesto za slavlje...mislim da ce 470 biti pun pogodak od karte naravno uz dobar balans cene,sto je za zelene ne karakteristicno.. sad cekajmo jos koji dan pa da ozivi Gvozdja...pa opet u nove pohode jedno je sigurno,da ce biti sigurno koja revizija karte kako bi nekako utanacili ovo srkanje struje
Kroz 40nm tesko da ce se resiti problem sa disipacijom..Mozda kroz neke revizije chipova da se dodje do nekog malog pomaka ali to nista nece biti dovoljno da bi bilo mogucnosti da se napravi Dual GPU karta..Da trziste ne funkcionise ovako kako funkcionise nvidia nebi ni izbacivala Fermi jer je generalno bila nespremna.Sve je uzrok problem u toku proizvodnog procesa na koji nisu racunali da ce da se manifestuje..Imali su odlicnu zamisao da chip bude revulocuionarni - tehnoloski nabudzen to jeste ali to je rezultiralo i pojacanom disipacijom tj vecom potrosnjom + sam chip je velike povrsine i sve zajedno zadaje muku nvidiji ..Generalno ce se ici na 32nm na postojecom arhitekture Fermi ali ce se raditi na unapredjenju istog chipa sto fakticki dolazi do nove arhitekture kako i samih performansi..Tek tada ce Fermi ako se tako bude zvao zasjati u pravom svetlu.Za sad je tako kako je..Karte su generalno brze i odlicne,kvalitetne uz svoje neke nedostatke velikog pregrevanja i malo vece potrosnje..Sve se to da ignorisati ako cene budu prihvatljive a ako ne nvidia ce opet napraviti pogresan korak jer sada nije u poziciji kao sto je bila sa G80.
5770 x2 je brzi + jeftiniji od 5870. Znaci 5770x2 ce biti malo sporiji od GTX480, manje ce trositi, kada se sve sabere CF ce trositi manje nego 5870, a tek od GTX480 bolje da se ne prica. Ako 5870 nije pravi protivnik za GTX480, onda ce to 5770x2 sigurno biti.
N vidia mora da pozuri sa usavrsavanjem cipa, da bi ostala u trci sa AMD-om. Ovo sa Fermi-jem je prelazno resenje. Cip je toliko van vremena i tehnoloski promasaj da je to bruka. Ako ne usavrse cip pod hitno bice u velikim problemima. Fermi nema sta da trazi sa cenovnim rangom sadasnjim, jer ce ga 5890 usrati sa istim performansama a manjom cenom, To je realnost, i bliska buducnost !!!
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
Definisi mi ovo tehnoloski promasaj?Kad ovako nesto izjavis iza toga mora da bude debela potpora !Kakvim ti cinjnicama raspolazes da bi mogao ovako nesto da kazes? Poredis babe i zabe..ATI se uvek utrkuje sa nvidiom sa Dual GPU kartama jer ne moze da postigne takvu brzinu koju pruzaju single nv chipovi..I sad je to za ponos sto ce neka skarabudzena karta koja ne vredi ni koznoj frulici biti brza od Fermi GTX480?! (Ako treba objasnicu detaljno zasto su ATI 5970 nesrecna resenja)
:: N vidia mora da pozuri sa usavrsavanjem cipa, da bi ostala u trci sa AMD-om :: Ovo sa Fermi-jem je prelazno resenje. Cip je toliko van vremena i tehnoloski promasaj da je to bruka. Ako ne usavrse cip pod hitno bice u velikim problemima :: Fermi nema sta da trazi sa cenovnim rangom sadasnjim, jer ce ga 5890 usrati sa istim performansama a manjom cenom, :: To je realnost, i bliska buducnost !! :: :: Intel Q6600. CM Hyper TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS :: ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5 :: :: :: ::
je skarabudzena Karta, jer je izbacena na silu, te da nije tehnoloski doterana , vec kao prelazno resenje, sto ce se ubrzo obelodaniti N vidija sa njom nema sta da trazim, naspram ATI serija koje su zauzele primat u svim segmentima i kategorijama. Fermi ce biti cip koji je izbacen na silu, da bi se dobilo vreme na oporavku i inovaciji. To je tako jer je izrada fermi cipa preskupa, a radjena u zastareloj tehnologiji sa kojom je N vidija imala puno problema i dan danas nema resenje. Idu sa jakim cenama na blef, ne bi li kupili vreme!!! I to je tako. Ne daj boze da izbace 32 nm cip, a da ATI izbaci seriju cipova u 32 nm sa Manjim cenama, zbog jeftinije izrade. Prodaja ne gine
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
Posto ti to stalno potenciras, nVidia ima odlicnu arhitekturu, ali nema performanse. Ati ima losiju arhitekturu, ali zato performanse u rangu i cak bolje od nvidia-je :). Sky ajde iskoci na MSN :).
Pozdrav!
:: Definisi mi ovo tehnoloski promasaj?Kad ovako nesto izjavis iza toga mora da bude debela potpora !Kakvim ti cinjnicama raspolazes da bi mogao ovako nesto da kazes :: Poredis babe i zabe..ATI se uvek utrkuje sa nvidiom sa Dual GPU kartama jer ne moze da postigne takvu brzinu koju pruzaju single nv chipovi..I sad je to za ponos sto ce neka skarabudzena karta koja ne vredi ni koznoj frulici biti brza od Fermi GTX480? :: (Ako treba objasnicu detaljno zasto su ATI 5970 nesrecna resenja :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: N vidia mora da pozuri sa usavrsavanjem cipa, da bi ostala u trci sa AMD-om :: :: Ovo sa Fermi-jem je prelazno resenje. Cip je toliko van vremena i tehnoloski promasaj da je to bruka. Ako ne usavrse cip pod hitno bice u velikim problemima :: :: Fermi nema sta da trazi sa cenovnim rangom sadasnjim, jer ce ga 5890 usrati sa istim performansama a manjom cenom, :: :: To je realnost, i bliska buducnost !! :: :: :: :: Intel Q6600. CM Hyper TX3 :: :: Asus P5QL-E :: :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: :: HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS :: :: ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5 :: :: :: :: :: :: :: ::
Kakva je to arhitektura bez performansi ??? To su najobicnije gluposti. Sto bolje performanse bolja arhitektura, niko nije toliko glup. Sta je arhitektura nego bolje performanse Bolja arhitektura cipa jace performanse , slabija arhitektura slabije performanse Nema tu neka filozofija Fermi je unazadio cip, jer je morao, i sad je trip vadi se kako znas i umes,
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.