Ne bih se ja cimao da pisem ono gore da ne znam kako je preko :).
Drugacije se svi ponasaju od nas, ali nasao si da poredis Ameriku koja je 100+ puta veca od nas i koja nije prezivela nijedan rat na njihovoj teritoriji, osim gradjanski, a i to je bilo pre vise od 3 veka. Vecina sveta se slaze da su Amerikanci glupi, mi smo ipak inteligentniji narod.
samo sto bogati smrdezi kojima je tata kupio napucanu bembaru voze ko da su u Bagdadu... il te zgazi ko kera,il umres od gladi ili pokvarene pastete:D ma strava je u Srbiji,samo da mogu pobeci iz nje,nekako
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: samo sto bogati smrdezi kojima je tata kupio napucanu bembaru voze ko da su u Bagdadu.. :: il te zgazi ko kera,il umres od gladi ili pokvarene pastete: :: ma strava je u Srbiji,samo da mogu pobeci iz nje,nekak :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: ::
@skar: Pre nego sto ti odgovorim na ovo pitanje, moram da te pitam: gde zivis? Jel u Beogradu?
@VMarc: jesi li bio u nekom manjem mestu, ili sve same prestonice ? :) - salim se:) Nego, sta si zakljucio? Da je njima sve potaman i da zive kao bubrezi u loju? Ne kazem ja, zive bolje od nas, ali imajuci u vidu sta smo sve prosli, pa i nisu TOLIKO bolji. Sta si video u Parizu sto ti je dalo utisak da im je mnogo bolje nego nama? Ne govorim o spektakularnim muzejima i milionima turista, nego o prosecnim Francuzima? Sta si video u Budimpesti sto ti je ukazalo da prosecan Madjar mnogo bolje zivi nego prosecan Srbin? Opet, govorim o prosecnim ljudima, ne o turistickim atrakcijama :) Kad zadjes malo iza tih velikih, bljestavih svetala u gradovima, stosta vidis i naucis... :) Super je sve to u Kanu i Nici, ali treba da znas da prosecan Francus NE IDE na letovanje u Nicu - u najboljem slucaju ode na jedan dan da se okupa i to je to...
Lele, ovo vise nema ama bas nikakve veze sa Apple-om :)))
:: samo sto bogati smrdezi kojima je tata kupio napucanu bembaru voze ko da su u Bagdadu.. :: il te zgazi ko kera,il umres od gladi ili pokvarene pastete: :: ma strava je u Srbiji,samo da mogu pobeci iz nje,nekak :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: ::
Vi ocigledno masite poentu, pa da vam nacrtam: Ovde se ne radi o pojmu dobrog zivota, on je veoma relativan. Medjutim, ja nemam mernu jedinicu za stanje kretenizma onog coveka koji kaze da se u Srbiji `ne zivi tako lose` i to je to. Jednostavno nemam i necu dalje pisati o tome. Mslavko, a da li si ti otisao 30km od jednog od 4 velika grada u Srbiji, gde ljudi ujutru u prodavnici kupuju SAMO hleb, ili cak ni to... Mese ga, ne iz zadovoljstva jer uzivaju u toploj pogaci, jer nemaju para za hleb! Covece osvesti se.
Elem, poenta mog uporedjivanja je bila u tome, koliko smo mi zaista pametan narod, a koliko to samo mislimo za sebe da jesmo. Odgovor je dao Gile, ali rekao bih nehotice, jer njegov post ima i jednu drugu konotaciju. Srpski receno, da smo pametni, koliko nismo a mislimo da jesmo, kod nas bi palo tih nekoliko bombi i nebismo se mesali u svaki pa i najmanji sukob u regionu. Najbolji su vam primer vesele 90te. Bas me zanima da li iko od vas zna valjan ili u najmanju ruku ispravan razlogzasto se ratovalo? Zasto sada kada nema rata Srbija i dalje ima najnizi zivotni standard u regionu, zasto ima najoge puteve i zasto Dacic vedri i obalci Srbijom... Toliko o nasoj pameti .-) Bayerische Motoren Werke
A pobedili su sa ovom cifrom od .60, mislim stvarno. Kaze procenjuju da tolko kostaju delovi, a onda upodu i decimalu xD, gotivno. NE znam dal je ovo vec neko pomenuo. Al svakako, ne placaju se samo delovi i radna snaga, nego i `umovi` koji su ucestvovali u procesu stvaranja. Kolko kostaju delovi za parce metala intel i7 procesora od 300 evra?
... postoji razlika. Nazalost, u pravu si za tu pricu o manjim mestima u Srbiji - to stoji. Ali me nista vise ne iznervira nego kada dodje neko i prica kako je tamo negde bolje, a pri tome mi sami NECEMO da se potrudimo da nam u nasoj zemlji bude bolje. Zivotni standard je takav kakav je - a ja i dalje tvrdim da je relativno dobar kad se imaju u vidu ratovi, sankcije, bombardovanje i cinjenica da svi gledaju samo svoje dupe!
Odmah da razjasnimo nesto - posto sam prehrambeni tehnolog, posao mi je takav da ja vecinu svog vremena i provodim van velikih gradova, po raznim cukama. I tvrdim da su Srbi izuzetno pametni i sposobni, ali prokleti - i to je ono sto nas unistava. Dvoje komsija ne mogu da se dogovore o tome da zajedno ponude sljive, nego ih nude posebno, a otkupljivac im zbog toga rebne 50% nizu cenu. U sela niko nece da ide da radi, sva gospoda bi da se setaju po Knez Mihajlovoj... Olos na sve strane, i svi ga ignorisu, nece da reaguju - boje se, kalkulisu itd... Ljudi bi prodali i rodjenu majku za pare, a posle se cude sto je u drzavi lose ?!? Ja znam sta znaci kada dodje drzava i ponudi otkupnu cenu od 3 dinara ?!?!?!?! E dok se ljudi ne rese da im bude bolje i krenu da rade zajedno na tome - drzava i olos ce ih i dalje kecati... Ali ne, oni se tese kako im je drugi kriv, kako je tamo bolje - kao da ce im neko nesto doneti na tanjiru.
Sve to sto si ti rekao stoji - ali pljuvanje po sopstvenom narodu i velicanje drugog sigurno nece uciniti da bude bolje. Jedna stvar se zapaza kod Amera - a to je da oni uzdizu i hvale svoje cak i kada su svesni da to nema veze sa mozgom. A ti vidi zasto je tako...
:: Vi ocigledno masite poentu, pa da vam nacrtam :: Ovde se ne radi o pojmu dobrog zivota, on je veoma relativan. Medjutim, ja nemam mernu jedinicu za stanje kretenizma onog coveka koji kaze da se u Srbiji `ne zivi tako lose` i to je to. Jednostavno nemam i necu dalje pisati o tome :: Mslavko, a da li si ti otisao 30km od jednog od 4 velika grada u Srbiji, gde ljudi ujutru u prodavnici kupuju SAMO hleb, ili cak ni to... Mese ga, ne iz zadovoljstva jer uzivaju u toploj pogaci, jer nemaju para za hleb! Covece osvesti se. :: :: Elem, poenta mog uporedjivanja je bila u tome, koliko smo mi zaista pametan narod, a koliko to samo mislimo za sebe da jesmo. Odgovor je dao Gile, ali rekao bih nehotice, jer njegov post ima i jednu drugu konotaciju. Srpski receno, da smo pametni, koliko nismo a mislimo da jesmo, kod nas bi palo tih nekoliko bombi i nebismo se mesali u svaki pa i najmanji sukob u regionu. Najbolji su vam primer vesele 90te. Bas me zanima da li iko od vas zna valjan ili u najmanju ruku ispravan razlogzasto se ratovalo? Zasto sada kada nema rata Srbija i dalje ima najnizi zivotni standard u regionu, zasto ima najoge puteve i zasto Dacic vedri i obalci Srbijom... Toliko o nasoj pameti .-) :: Bayerische Motoren Werk :: ::
:: :: :: Odmah da razjasnimo nesto - posto sam prehrambeni tehnolog, posao mi je takav da ja vecinu svog vremena i provodim van velikih gradova, po raznim cukama. I tvrdim da su Srbi izuzetno pametni i sposobni, ali prokleti - i to je ono sto nas unistava. Dvoje komsija ne mogu da se dogovore o tome da zajedno ponude sljive, nego ih nude posebno, a otkupljivac im zbog toga rebne 50% nizu cenu. U sela niko nece da ide da radi, sva gospoda bi da se setaju po Knez Mihajlovoj... Olos na sve strane, i svi ga ignorisu, nece da reaguju - boje se, kalkulisu itd... Ljudi bi prodali i rodjenu majku za pare, a posle se cude sto je u drzavi lose ?!? Ja znam sta znaci kada dodje drzava i ponudi otkupnu cenu od 3 dinara ?!?!?!?! E dok se ljudi ne rese da im bude bolje i krenu da rade zajedno na tome - drzava i olos ce ih i dalje kecati... Ali ne, oni se tese kako im je drugi kriv, kako je tamo bolje - kao da ce im neko nesto doneti na tanjiru. ::
O tome ti pricam, hajde reci mi gde ti ovde vidis pamet...? Kakvo crno prokletstvo, necemo sad abrakadabra teme :) Ne nismo mi krivi, vlasi su nam krivi, bacili crnu magiju...
:: Sve to sto si ti rekao stoji - ali pljuvanje po sopstvenom narodu i velicanje drugog sigurno nece uciniti da bude bolje. Jedna stvar se zapaza kod Amera - a to je da oni uzdizu i hvale svoje cak i kada su svesni da to nema veze sa mozgom. A ti vidi zasto je tako.. ::
Ne kopcas.. Ja ne pljujem po svom narodu, mnogo vise si ti napljuvao po njemu u prethodnom pasusu. Da se razumemo, ja sam srbin i ja volim Srbiju. Ne verujem da bih igde mogao da zivim vise nego ovde. Poenta je u tome sto smo mi u 3pu da smo bog zna koliko pametni... Pa nismo, jer da jesmo ziveli bismo kao ameri, svabe, francuzi... ne bi nas jebala svaka shusha koja dodje, da li na vlast ili je samo u tranzitu... Nemacka, Francuska, Italija, Austrija, Svajcarska, Grcka, Japan... Da ne nabrajam vise, oni nisu ratovali...? Kapitio...? Ako ne kapito, onda jbga, nema svrhe dalje da ti objasnjavam, niti ova tema sluzi za to, niti ovaj forum sluzi za to :)
To što oni imaju veći standard od nas, blage veze nema sa pameću i inteligencijom nacije, a možda je i jedna od činjenica to što nisu imali rat na svom tlu još od konflikta između Mexika i njih od 1846 do 1848.
Druga stvar koja je bila moja poenta je da njih možeš da ubediš i da je đubre dobar proizvod što iCrapPad svakako jeste. Nije jedini (kao i tupavi iMac, cena servisa i komponenata u njemu, MacBook koji koji ima nv-intel komponente kao još milijardu modela, al su skuplji po nekoliko puta....i da ne nabrajam dalje......shuffle....hahahahaha...), a nije ni zadnji.
Prosečni Amerikanac ne zna gde se nalaze ostali kontinenti na planeti na kojoj živi, samo je jedan od banalnih primera njihove zaostalosti, a ako ovde ima ljudi koji bi rado bili na njihovim mestima, blago njima. Sa druge strane prosečnom Amerikancu je katrina / zemljotres demolirao dom koji je gradio generacijama, pa sada ne zna gde će sa 10-članom porodicom.
Samo neka oni uživaju u iRubbish proizvodima, niko zdrave pameti njima ne bi trebao da zavidi ni po jednoj osnovi.
Re: Re: Nismo mi glup narod, mi smo proklet narod...
15.04.2010. 14:07
status: user broj poruka: 721
De, de, nisam mislio na prokletstvo kao crnu magiju, nego na prokletstvo u smislu mentaliteta ljudi :) Kakvi crni vlasi i magija :))) Kapiram ja sta ti hoces da kazes i sve to stoji. Zapravo mi pricamo o istoj stvari :( - samo si kazes da su glupi, a ja da su ludi... U oba slucaja nam slicno dodje :( Poenta je bila da prosecnog Srbina bacis i na Antarktik, on ce se snaci i napraviti nesto - skoro pa da mogu da garantujem, a da bacis prosecnog Amera, on ce se smrznuti za jedno prepodne. Dokaz da je Srbin pametniji. A sto se uspeha Amerike tice, on je zasnovan na tome sto se kod njih za sve pita onih 2% najpametnijih i oni vode zemlju, a mi smo svojih 2% najurili motkom... A i Ameri su imali vise srece nego pameti u svojoj istoriji. Sa druge strane, ne mozes da poreknes da Srbe kroz istoriju bas i nije islo - sto njihovom (II svetski rat i 90-te), sto tudjom (I svetski rat i sve pre toga) zaslugom. Druga bi se pesma ovde pevala da nismo prosli kroz sve sto smo prosli. Mada, imajuci u vidu zadnjih 2-3 godine u ovoj zemlji, mozda i jesmo glupi... ili to, ili su svi digli ruke od ove zemlje... pojma nemam :) Cinjenica je da vise niko ne veruje u Srbe i u Srbiju i mnogo mi je zao zbog toga - jer je to mozda i jedina stvar koja moze da nas izvuce da krenemo napred.
@skar: dobro, tu situacija i nije najsjajnija... ali sta bi radio da zivis u Leskovcu, Vranju ili Prokuplju? Tamo je mnogo losije, a ljudi mnogo manje kukaju. Nemoj tako. Standard u Vojvodini je mnogo visi nego u ostatku Srbije, veruj mi. Vremena jesu budjava, ali takav stav ti nece nista doneti... Ako si bas resio da odes preko grane, predlazem ti Belgiju/Luksemburg ili tako nesto, u ovim ostalim zemljama ima toliko Srba da ces se osecati kao kod kuce :))))
:: O tome ti pricam, hajde reci mi gde ti ovde vidis pamet...? Kakvo crno prokletstvo, necemo sad abrakadabra teme :) Ne nismo mi krivi, vlasi su nam krivi, bacili crnu magiju.. :: :: :: Ne kopcas.. Ja ne pljujem po svom narodu, mnogo vise si ti napljuvao po njemu u prethodnom pasusu. Da se razumemo, ja sam srbin i ja volim Srbiju. Ne verujem da bih igde mogao da zivim vise nego ovde. Poenta je u tome sto smo mi u 3pu da smo bog zna koliko pametni... Pa nismo, jer da jesmo ziveli bismo kao ameri, svabe, francuzi... ne bi nas jebala svaka shusha koja dodje, da li na vlast ili je samo u tranzitu... Nemacka, Francuska, Italija, Austrija, Svajcarska, Grcka, Japan... Da ne nabrajam vise, oni nisu ratovali...? Kapitio...? Ako ne kapito, onda jbga, nema svrhe dalje da ti objasnjavam, niti ova tema sluzi za to, niti ovaj forum sluzi za to : :: ::
@Bax2003 Ih bre Baxe pa gde tu terminologiju, ovo sto si nabacao mi zvuci na roditelja koji laze i maze dete u prodavnici i govori mu ma to je njesra nista ne valja a uz to je i skupo, kupicemo mi ovo jeftinije a vidi kako je bolje.
@Generalno Zasita ne vidim kakve veze bre ima iphone sa glupim amerikancima i pametnim srbima koji generalno kupuju samo kopije a posle se nerviraju sto one ne rade kao original.
@Gile23 Care zamisli sebe kako mases tom tablom da se uslikas kamerom pa smesno je zar ne?
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: To što oni imaju veći standard od nas, blage veze nema sa pameću i inteligencijom nacije, a možda je i jedna od činjenica to što nisu imali rat na svom tlu još od konflikta između Mexika i njih od 1846 do 1848 :: :: Druga stvar koja je bila moja poenta je da njih možeš da ubediš i da je đubre dobar proizvod što iCrapPad svakako jeste. Nije jedini (kao i tupavi iMac, cena servisa i komponenata u njemu, MacBook koji koji ima nv-intel komponente kao još milijardu modela, al su skuplji po nekoliko puta....i da ne nabrajam dalje......shuffle....hahahahaha...), a nije ni zadnji :: :: Prosečni Amerikanac ne zna gde se nalaze ostali kontinenti na planeti na kojoj živi, samo je jedan od banalnih primera njihove zaostalosti, a ako ovde ima ljudi koji bi rado bili na njihovim mestima, blago njima. Sa druge strane prosečnom Amerikancu je katrina / zemljotres demolirao dom koji je gradio generacijama, pa sada ne zna gde će sa 10-članom porodicom. :: :: Samo neka oni uživaju u iRubbish proizvodima, niko zdrave pameti njima ne bi trebao da zavidi ni po jednoj osnovi ::
Inace legalno kupljen iPhone 3GS kod nas kosta kao Macbook air sto je despot83 postovao, ne zelim da mislim koliko ce iPad da kosta :).
Inace Opera Mini, sada radi na iPhone-u ajmo, inace ova Opera je radi na Symbian-u 5+ godina.
@Maliabner, ovde barem ima VGA kamera, pa moze neki video chat da prodje, naravno da je malo cudna kamera od 3mp za tablet, ali ipak ce nekad naci ulogu, vidis nesto zanimljivo ti na tablet-u i slikas, naci ce ulogu nista se ti ne brini.
@skar
I da sad ti odlucis gde ces da se zaposlis, kriza jos traje kod njih, imaju koliko hoces nezaposlenih.
Slicno misljenje je imao neki ``pametan`` decko iz neke selendre kod Novog Pazara (naravno skar ti znas mnogo vise nego ovaj) bilo na RTS 1, on otisao u Evropu da nadje posao, po fazonu samo njega cekaju da radi tamo, a po njegovoj pojavi svi biste zakljucili da on samo moze da radi neke fizicke poslove, nesto umno tesko.
Covek je zavrsio fakultet u inostranstvu i bio je jedan od jacih studenata, a posao nije mogao da nadje ni u jednoj fabrici u tom gradu, zasto, zato sto nije njihov drzavljanin (ta drzava je jedna od najjacih u svetu), i na kraju se vratio ovde, jer tamo nije mogao da nadje posao.
Devojka otisla u London, nasla posao, posle 3 godine, kaze da ima 0 dolara ustedjevine, jer koliko zaradi, toliko potrosi, ima nekoliko aktivnih kredita i da hoce da se vrati ne moze, a tamo moras da radis od danas do sutra, a ne ko ovde, dodjes u 8, pauza u 9, posle nesto radis, pa u 3 kuci. A tamo, radis od 8 do 12, pauza sat, pa ponovo 4-5 sati radis, kuci si za drugi dnevnik.
Drug mi je pricao sledecu kombinaciju, otisao covek u Kanadu ima rodjaka, znaci rodjak ga hrani sve u full-u, ovaj samo radi, i skoro celu platu ustedi, radio tako godinu dana i dosao je ovde sa nekih 100 000 evra koje je veoma brzo potrosio :). Ali takodje ima situacija da je jedan pobegao odavde i otisao u Ameriku, sa nekim malenim kapitalom, poceo biznis sa kamionima, danas ima firmu cija je vrednost nekoliko miliona dolara, to je sve uradio za 5-10 godina.
Kod njih se zna red, dosta se zaradjuje, ali se i dosta trosi, ali ipak ostane nesto novca na kraju, ako hoces auto, moras na lizing, isto vazi za stan, ali kod njih taj auto i stan mozes da otplatis, ali ovde tesko. I jos jedna mnogo bitna stvar moras da znas jezik, pogotovu ako ides u zapadnu evropu, Francuska, Belgija, Svajcarska, tu Engleski niko ne prica, zato tu moras dobro da znas francuski.
Inace kao sto je tvoj drug Ishmerish otisao na brod je isto veoma dobro, ima smestaj, hranu, sve, i prima platu, a ovako kada bi otisao, moras da placas i smestaj i hranu i jos mnogo stvari :).
da smo proklet narod jesmo,da me znam iz prve ruke ne bih pricao dosao sam u afriku da radim e.gvineju kao bagerista u kampu nas ima 9 srba i svi se kolju jedan sa drugim bukvalno se mrze ja imam 20 god a ostali preko 40,nema sloge nema druzenja da nisam video ne bih verovao!pozz Intel C2D E8200@4Ghz Vendeta 2 MSI X38 Diamond Edition Kingston 2x1GB DDR3 1066@1333Mhz Asus x1950XTX 512MB GDDR4 WD Black 640Gb 1AALS Chieftec 350w
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.