Tebi je vidim od ljudi sa ove teme najteze palo to sto nVidija odlazi u vecna lovista...
Ok ako si fanboy onda razumem...
Ali nije mi jasno samo jedno! ati je kartice 5xxx serije izbacio bre 7-8 meseci, o toj seriji se pricalo pre godinu dana i iscekivala se pre godinu dana kao sto se sad isecekuje `Femi`.
Te kartice ne mogu se porediti ni po cemu! 5xxx je izasla mnogo pre nEvidije Femi, i cenovno kartice koje su trebale biti pandan jedna drugoj to nisu...
Ati je par godina ispred nVidije u ovom trenutku...jer kapiram da rade vec ljudi na 6xxx seriji jer su na prosloj radili pre godinu dana i vishe - tesko je poverovati da inzenjeri nisu radili nista 18meseci...
A za to vreme se ove mukice muce kako da ugase Femi...
Sada je doslo vreme i zna se: Ko trese sljive(ATI) a ko ih ceka u potoku(nVidia).
I sve to lepo objasni ATI fanboy koji inace nije fanboy samo uzima ono sto mu odgovara za novac kao sto se vecina FANBOY-eva i deklarise da nisu a dusa im crvena :)
Ma da, svi su ovde fanboys, ko šta radi mi samo na grafičke kartice mislimo.
Ujutro pre hleba i mleka ja gledam kako stoje nvidia i ati akcije na tržištu, onda gledam jel ima neki nvidia wallpaper od 3840 x 1200, pogledam da li ima nekih novih beta drajvera, malo overklokujem,pogledam da se nije pojavio novi patch za 3dmark, odigram partiju crysisa, nahvalim se drugaru što imam dobar rezultat u vantage-u, pokažem mu moje vodeno hlađenje, on se istopi od muke, kaže blago tebi (meni ego negde na plafonu)....
Posle prve doze lekova, sa onim jutarnjim mlekom, proverim da li mogu još malo napon da dignem na cpu i obavezno vga, odradim ati + nvidia physx benchark, ali sa novimbeta drajverima.....kad, čoveče, vidinoć.....a nisam lekove popio.....e.......lerma.
hehheeh bax lepo receno,ode ne treba biti fan pa zakljuciti da je nvidia tamo dole u PM-u
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: :: Ma da, svi su ovde fanboys, ko šta radi mi samo na grafičke kartice mislimo :: :: Ujutro pre hleba i mleka ja gledam kako stoje nvidia i ati akcije na tržištu, onda gledam jel ima neki nvidia wallpaper od 3840 x 1200, pogledam da li ima nekih novih beta drajvera, malo overklokujem,pogledam da se nije pojavio novi patch za 3dmark, odigram partiju crysisa, nahvalim se drugaru što imam dobar rezultat u vantage-u, pokažem mu moje vodeno hlađenje, on se istopi od muke, kaže blago tebi (meni ego negde na plafonu)... :: :: Posle prve doze lekova, sa onim jutarnjim mlekom, proverim da li mogu još malo napon da dignem na cpu i obavezno vga, odradim ati + nvidia physx benchark, ali sa novimbeta drajverima.....kad, čoveče, vidinoć.....a nisam lekove popio.....e.......lerma ::
Ma jok, nisam ja u tom stilu , kakav fanboy nego imamo ovde problem druge prirode, kada kazete nVidia prsla sta to znaci? Nije prso ni AMD kada je izbacio prve Phenome secatese koliko muka je bilo, ni ATI sa HD2000 sve je to manje ili vise vec vidjeno , rekao sam da NV ima dobru arhitekturu veoma, da ona ima buducnosti na drugim poljima i tome se ja nadam ne igranju igrica, dok ati je rekao bih malko manje tome privrzen, no nema veze, imam sada ati karticu, verovatno do kraja godine cu uzeti opet bar neku 5770, ili mozda neki fermi derivat 256 sp, naravno ako nevuce ko bojler, to cu upariti sa Phenom x4 925 - 965 videcu...
Generalno koliko se meni cini bolje je da konkurencija postoji, ali ako vam je drago da nVidia nepostoji (dobro sto je nemoguce, vraticese kao sto bi se bilo koja kompanija vratila) , dakle konkurencija je dobra stvar slozicete se.
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: :: Ma da, svi su ovde fanboys, ko šta radi mi samo na grafičke kartice mislimo :: :: Ujutro pre hleba i mleka ja gledam kako stoje nvidia i ati akcije na tržištu, onda gledam jel ima neki nvidia wallpaper od 3840 x 1200, pogledam da li ima nekih novih beta drajvera, malo overklokujem,pogledam da se nije pojavio novi patch za 3dmark, odigram partiju crysisa, nahvalim se drugaru što imam dobar rezultat u vantage-u, pokažem mu moje vodeno hlađenje, on se istopi od muke, kaže blago tebi (meni ego negde na plafonu)... :: :: Posle prve doze lekova, sa onim jutarnjim mlekom, proverim da li mogu još malo napon da dignem na cpu i obavezno vga, odradim ati + nvidia physx benchark, ali sa novimbeta drajverima.....kad, čoveče, vidinoć.....a nisam lekove popio.....e.......lerma ::
@markopvict nisam sinoc mogao da se javim kad si me cimao na msn, jbg.
@eseses AMD je pre bio mnogo bolji od Intela, zahvaljujuci C2D arhitekturi su ih prestigli, a i poceli su da uzimaju bez pitanja Intel tehnologiju, tako da to ne znaci da su mnogo bolji.
Dalje
Epic Fail je zargonski izraz, google-aj ga pa vidi sta znaci.
Jedino izgleda on zna za salu i uvek je spreman na istu..Vi ostali/neki (cast izuzetcima) izlomiste se oko prepucavanja ko je bolji,sta je bolje,dal ce neko propasti ili ne ATI je vrh i slicne gluposti a sto vam zivot pored nosa (sa par dlaka na istom) i debelog dupeta od 12-stocasovnog buljenja u net i pc berzu prolazi to nikom nista..Boles`
@Gile23 Kad bi se AMD priblizio Intel-u itekako bi cene isle na dole..Ovako se neki produkti placaju papreno bez potrebe za tim jer im ta vrednost nije proporcionalna ceni!
Cekajte , ovde bi trebali ozbiljnije da caskamo , ljude shvatam ozbiljno bez sale, pa jel ovo decije obdaniste da se sale, a vidi se po broju postova ko bulji non stop a ko ne, a kamoli van toga. Dajte ozbiljnosti malo inace nema smisla,
evo primer meni upuceno
Tebi je vidim od ljudi sa ove teme najteze palo to sto nVidija odlazi u vecna lovista...
kakva je ovo recenica, glupa i nepromisljena, j*bo nVidiju bilo ko da je, odkud znam da se sali? ili misli pogresno da ce takva kompanija da ode u lovista, i ostatak poruke je ozbiljan jel tu ima sale? Recimo ` Jedite G*ovna` (oh salim se sta se lozite) zamislite da nisam obrazlozio da se salim, dakle rec je ozbiljna bez trunke neke sale, ima raznih ljudi odkud znam ko sta radi, ovde ima svako pravo da iznosi stavove, neka predvidjanja, nije na mestu praviti vrtic od ovoga...
Samo jos da se pronadje za bolest (sindrom zvani PC Berza forum /zivim zivot forumaski,nabijam postove i boli me uvo :) ,ja sam glavni Baja,sve najbolje znam )
@Antimatery Ne mozes ovde nikad dati konstruktivan odgovor,izneti svoje misljenje i zapazanje jer ce te odmah izuti iz cipela zato sto se ne slazu sa tvojim misljenjem jer su ljudi ograniceni! Shvati sve kao salu jer je generalno ovde vec odavno neozbiljnost na velikom stupnju!
:: Aj neku tehno verziju nevolem ovo, baje su machine i nekoliko ljudi .. itd... ostali jok , ja neznam 99.9999999999% stvari to znam, po :: :: :: :: Sve je relativno !! :: ::
Jes da sam odraso uz Lionel Richi-a, kupili moji kasetu u nekadasnjem Beteks-u. Od tada je preslusana milion puta. Vremena se promenila pa na primer, kad te pregazi PC berza, pomaze samo ovo :
Epic ili ne ... sta mozemo reci za prvi Phenom ,po meni je i taj proizvod omanuo ali je Amd izvukao pouku i napravio puno bolji ,konkurentniji mnogo naprednijim iz serije Intel u odnosu cene,brzine.Tako nesto ocekujem i od nvidia
:: Jes da sam odraso uz Lionel Richi-a, kupili moji kasetu u nekadasnjem Beteks-u. Od tada je preslusana milion puta :: Vremena se promenila pa na primer, kad te pregazi PC berza, pomaze samo ovo
ovakvu muziku proizvodi moja masina za ves C2D E7600 @3.0GHZ&Thermaltake V1 ASUS P5Q-E 2X2 GB Kingston KVR800D2N6/2G @800MHZ Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X 1GB Thermaltake 400W litepower WO161 COOLER MASTER Elite RC-332 A4Tech X7 & Logitech Logitech G11 1 x 250 GB Seagate 16MB 7200 RPM 1 X 500 GB WD 32MB 7200 RPM Sky Star 2 Rev.2.3 Horo 5.1
Tu sam, tu sam, noge su mi nage, namazane kokosvim uljem : )
Fermi - An EPIC Fail
:: Jedino izgleda on zna za salu i uvek je spreman na istu..Vi ostali/neki (cast izuzetcima) izlomiste se oko prepucavanja ko je bolji,sta je bolje,dal ce neko propasti ili ne ATI je vrh i slicne gluposti a sto vam zivot pored nosa (sa par dlaka na istom) i debelog dupeta od 12-stocasovnog buljenja u net i pc berzu prolazi to nikom nista..Boles :: :: @Ska :: Mislio sam na ovaj fan :: http://blog.usa.gov/roller/govgab/resource/images/ntredfan.jp :: Jeste da je malo zardjao ali je crven : :: :: Evo sta se desava kada se Startuje Fermi :: http://img214.imageshack.us/img214/2764/fermistart.pn :: :: :: @Gile2 :: Kad bi se AMD priblizio Intel-u itekako bi cene isle na dole..Ovako se neki produkti placaju papreno bez potrebe za tim jer im ta vrednost nije proporcionalna ceni :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.