Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
GeForce GTX 480 liquid cooling Danger Den review
STRANA 2 OD 3  
TheBear Re: Re: 10.05.2010. 22:40 #211819

status: user
broj poruka: 6502
A cemu sve te performanse ako se ne gleda cena, mislim valjda su oni to predstavili kao neko resenje, taj blok je u prodaji kao i karta, ne sluzi tome da se ljudi dive rezultatima?!?! I oni ocekuju da ljudi to kupe verovatno... I ko trazi vrhunske performanse a ceni i svoje pare uzece 5970 i klokovace je na vazduhu, tek tada nema sta 480 sa Danger Den-om da trazi tu... I ekstremno klokovana je retko kada na nivou 5970 ima i taj test na Guru3D.

Po meni ovo moze biti zanimljivo overklokerima jedino, koji se bave time i koji bi to iskoristili za bench jedino za to ima smisla, nikako nije isplativo ovako za neku upotrebu.

Naravno naci ce se neki fanboy koji ce dati i duplo vise za nVidi-u nema veze sto Ati za iste pare daje veci FPS....

@Gile Quad SLi i Quad CF ocajno skaliraju u vecini stvari, tako da nijedna Quad kombinacija bilo dve 5970 ili bilo koje cetiri karte nije bas najsrecnije resenje....

:: Niko nije shvatio čoveka. On u prvom postu nigde nije naveo cenu. Navodio je njene perfomanse i sposobnosti. Ne vidim razlog dizanja panike oko cene. Karta jeste skupa, ali niko ne može da me ubedi da je sranje. Greje se i troši, ali onaj ko kupuje ovu kartu ima vrhusnki HW da isprati potrebe ove karte i kod njega će ona da funkcioniše fenomenalno. Pogledajte samo koliko donosi više perfomansi kad je OC-ovana. Bolest
::
:: The Way It`s Meant To Be Played
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gliga79 Re: Re: Re: 10.05.2010. 22:54 #211820

broj poruka: 4641
Ovde se pise prvenstveno o performansama. Nigde covek nije pomenuo novac i materijalnu isplativost.
Postoje ljudi koji su zaljubljenici u HW, a postoje i puki materijalisti, tj. ako ne moze ili nece da kupi , to ga automatski ne interesuje.
Covek iznosi review, i lepo naglasava da je kupovina ne isplativa.
Mene na primer sve interesuje da procitam, kako ovo(n vidija) , tako i clanke koje postavlja Obrad(Amd- ati), jer vidim da su ljudi stvarno zaljubljenici u HW,bez obzira na stranu kojoj su priklonjeni.

A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
Thermaltake Soprano RS 200
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, AAKS
ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 10.05.2010. 22:56 #211821

broj poruka: 8138
Ne shvataš poentu. Kartu su hteli da predstave na sasvim drugi način. Ne kao kartu koja se greje, troši, i koja se ne isplati, već kao kartu koja je po perfomansama i po OC-u fenomenalna! Svi znamo da je karta promašaj, ali ljudi su se potrudili da dokažu da ima nade za nje, i da nije sve tako crno. Sa dobrim vodenim hlađenjem i vrhunskim HW-om, ova karta blista.

Znači, nije poenta da pričamo o tome kako je karta neisplativa i slično, već da polemišemo o njenim, i samo njenim perfomansama koje donosi pri OC-u, a i pri default.

The Way It`s Meant To Be Played

Equinoxe Re: 10.05.2010. 22:59 #211822

broj poruka: 12057

Ja obožavam hardver, ali mi ovakvi promašaji nisu ni malo zanimljivi. O čemu se ovde radi, pa svako posmatra opisani karticu na svoj način. Dobro , kartica je vraški brza, i šta to je jedina bitna karakteristika parčeta hardwera ?

gliga79 Bax, na greskama se uci 10.05.2010. 23:04 #211823

Ja sam isto zaljubljenik u HW, kao i ti, ali nemoguce je da te ne interesuju performanse ove karte(pa i ako je trenutni promasaj) Zar ne bih voleo da imas ispred sebe kompletnu aparaturu sa ovom kartom i da je malo testiras, na vodi , LN2 (Liquid Nitrogen) i sl. :)))
Verujem da bi bilo interesantno.

Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
WD Caviar 640 Gb, AAKS
skar @Bax 10.05.2010. 23:10 #211824

broj poruka: 3992
nista nije savrseno.....=)

dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu

Equinoxe @gliga79 10.05.2010. 23:14 #211825

Ne interesuje me hardver kome treba voda da bi ostao u jednom komadu, ali svakako bi voleo da vidim njen potencijal u praxi, ali ima suviše stvari koje bi me odbile da je kupim, čak i da košta 250e.

Nema procesora koji sam posedovao a nije bio overklokovan, ali je uvek razlog bio isti. Da se, ako je moguće dobiju veće performanse za manju cenu i praktičnu primenu, a ne radi većeg rezultata i većeg FPS-a, koji mi u životu ništa ne znači. Uvek sam kupovao procesore koji su najslabiji iz najjače klase, a ko zna kako se štancuju razumeće zašto.

Volim da vidim kvalitetan, nesvakidašnji hardver, koji ima UPOTREBNU vrednost.
gile23 ... 10.05.2010. 23:33 #211826

broj poruka: 9121
@bax ajde sada ti meni reci ti se bavis Video-om sta ce ti za te svrhe 5870, znam da ti ne volis bench i ta sranja, mada smatram da je za tvoju vrstu posla 5870 overkill :).

@bear rekao sam GTX470 SLI.

Pozdrav!
Equinoxe Re: ... 10.05.2010. 23:40 #211827

Uzeo sam 5870 da budem miran bar 3 godine. Onaj 4850 X2 ne bi ni menjao da nije umro. 4890 koji sam dobio u zamenu mi nije radio posao jer mi trebaju 3 display outputa. Možda nisam morao da uzmem 5870, ali eto našla se kinta viška, pa eto imam rešenje na duže staze.

Zadovoljan ? Licemer nisam, ono što mislim, tako se i ponašam.

:: @bax ajde sada ti meni reci ti se bavis Video-om sta ce ti za te svrhe 5870, znam da ti ne volis bench i ta sranja, mada smatram da je za tvoju vrstu posla 5870 overkill :)
:: @bear rekao sam GTX470 SLI
:: Pozdrav!
gliga79 Re: @gliga79 10.05.2010. 23:40 #211828

Ja bih kao zaljubljenik u HW voleo da se poigram sa istom.
Naravno ne bih je kupio, ali taj cip ce se kad tad probiti, zanimam me na koji nacin i sta ce promeniti i u cemu je problem. Prosto me interesuje.
Ne znam cime se bavis i cemu ti sluzi komp, ali mislim da svaki HW ima upotrebnu vrednost, samo zavisi na koji nacin se gleda i u koje svrhe koristi.
Svakog ponaosob, nesto interesuje u zivotu,( ko je normalan). To ne mora da bude samo materijalna vrednost(da donosi novac), vec moze da bude i emocijonalna (emocionalna satisfakcija), koja se zadovgoljava na ovakav ili onakav nacin, pa ego motivacija(ono sto te pokrece) u zavisnosti od mentalnog sklopa coveka, to su velike stvari, i od njih moze da zavisi celokupan zivot pojedinca. Neko voli pecanje, neko teretanu , neko motore, neko skupe automobile, neko samo lepe devojke, i sta sad??
Verovatno su u svim slucajevima manje vise, na debelom trosku.
A kao sto kazes sve to ima upotrebnu vrednost, i sta sad ???

Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
WD Caviar 640 Gb, AAKS
obradmi Gile zaboravio si Ati stream podrska 10.05.2010. 23:42 #211830

broj poruka: 7741
kod Adobe programa itekako treba za video obradu.t.j plugin.,druga stvar eyefinity takodje ima podsrsku u Cs5 adobe. OpenCl i Opengl podrska koju Adobe takodje podrzava.
gile23 ... 10.05.2010. 23:51 #211834

broj poruka: 9121
Totalno sam zaboravio eyefinity, ali dobro kada se ima kinte nije lose pazariti dobro parce hw-a.

@obradmi ATI Stream ima i 5750/5770 ?

Pozdrav!
obradmi Eyefinity ti je bas za multimediju keva ko se bavi profi ,zna o cemu pricam 10.05.2010. 23:56 #211835

podrzava cela hd5xxx serija Ati stream kod hd4xx serije mislim da podrzava samo hd48xx.Ati stream ima podrsku i za CS5:

AMD:
AMD balanced platforms, comprised of CPUs, GPUs and chipsets, provide a great environment for Adobe Creative Suite 5 (CS5). Creative professionals can harness the power of GPU acceleration with AMD’s graphics products enabled with ATI Stream technology when running many of CS5’s popular applications, including Photoshop, After Effects, Flash Professional and Premiere Pro. For example, GPU-accelerated features such as image cropping, color picking and brush treatments available in Adobe Photoshop CS5 Extended enable faster response times and greater overall productivity.
Equinoxe Re: Re: @gliga79 10.05.2010. 23:59 #211836

Dve kritične rečenice iz tvog posta. Hardwer je skup sport, interesovanje je lepa stvar, čak jedna od najvažnijih.

Ono što mene najviše zanima je sledeće: kako neko može da se zadovoljava kupovinom beskrajno skupog hardvera samo da bi se na njemu igrao i radio benchove po ceo dan. To je praktično beskorisna mašinerija.

Materijalista, hm, šta to znači,.... za svakog postoji mašina koja bi zadovoljila njegove potrebe. Ako je nečija potreba da ima jak hardver koji ničemu osim za testove i igre ne služi, o čemu se tu radi ? O načinu da se utroši slobodno vreme, pokaže ortacima `nova makina`, hvali po forumima sa rezultatima.....ja tu ne vidim entuzijazam ni pod razno. Entuzijasta je neko ko je prevashodno ispunjen onim čime se bavi....e sad pročitaš prethodne 2 rečenice.....entuzijasta, obavezno. Znači igranje sa mašinom i svakodnevno maltretiranje svog i tuđeg hardvera nekoga ispunjava ?! E pa, blago njemu.

Lepo je imati svoj stav, ali iza njega odrasla, zrela osoboa mora da stane i da ga pokrepi činjenicama.
Dobar hadrwer nije samo onaj koji je najskuplji i najbrži. Zadovoljavati se time....ima mnogo lepših stvari u životu na koje pare mogu da se potroše.

Ova kartica sa guru-a je upravo za taj tip ljudi......da, ja sam entuzijasta, obožavam hardver, aha...dobro...pa lepo, onda za vas, ova cena ne predstavlja problem....rado ćemo vas ošišati do gole koše, pardon uživajte u najjačoj kartici, svakako je divno znati da imaš najjaču karticu....prijatno.

Edit:
I da, da se razumemo, nikoga ne osuđujem, niti imam prava na to. Imam prava samo na svoje mišljenje. Radite sa svojim životom i parama šta god hoćete. Samo nemojte da vas šišaju i kada vam šišanje ne treba. Toliko.

::..... ali mislim da svaki HW ima upotrebnu vrednost, samo zavisi na koji nacin se gleda i u koje svrhe koristi
.
:: A kao sto kazes sve to ima upotrebnu vrednost, i sta sad ??
gliga79 Re: Re: Re: @gliga79 11.05.2010. 00:26 #211841

:: Dve kritične rečenice iz tvog posta. Hardwer je skup sport, interesovanje je lepa stvar, čak jedna od najvažnijih
Skupoca je individualna stvar.
:: Ono što mene najviše zanima je sledeće: kako neko može da se zadovoljava kupovinom beskrajno skupog hardvera samo da bi se na njemu igrao i radio benchove po ceo dan. To je praktično beskorisna mašinerija

Isto kao sto moze da kupi i skupoceni mobiln tel, skupoceni automobil , Sat Rolex, Sporteks stap, Bogner jaknu(legalno),itd. Moze se bez svega toga, ipak ljudi se zadovaoljavaju razlicitim stvarima, i nije za svakog to beskrajno skupo.
Ali jednostavno uzivaju u tome.
Ja verujem da je tvoj komp prejak za posao kojim se bavis. I da nisi imao potrebe za tolikim ulaganjem, jer bi ti i mnogo slabiji zavrsavao isto to, za manje para.
Svako se sa necim igra. Neko sa psom, neko sa devojkom, neko sa mobilnim , a neko sa kompjuterom. Ipak nije to samo cista igra. Za OC, treba dobro znanje, osecaj i sreca. Ne bi se sirom planete odrzavale ovakve manifestacije da je to najobicnija budalastina. Tu je marketing, reklama, timovi jednostavno receno hobi, kao i svaki drugi.
:: Materijalista, hm, šta to znači,.... za svakog postoji mašina koja bi zadovoljila njegove potrebe. Ako je nečija potreba da ima jak hardver koji ničemu osim za testove i igre ne služi, o čemu se tu radi ? O načinu da se utroši slobodno vreme, pokaže ortacima `nova makina`, hvali po forumima sa rezultatima.....ja tu ne vidim entuzijazam ni pod razno. Entuzijasta je neko ko je prevashodno ispunjen onim čime se bavi....e sad pročitaš prethodne 2 rečenice.....entuzijasta, obavezno. Znači igranje sa mašinom i svakodnevno maltretiranje svog i tuđeg hardvera nekoga ispunjava ?! E pa, blago njemu.
Kazem opet to je hobi, kao i svaki drugi. Za nekog skup, za nekog jeftin
Neko leci komplekse, neko zadovoljava ego, neko zaradjuje novac. itd....
:: Ova kartica sa guru-a je upravo za taj tip ljudi......da, ja sam entuzijasta, obožavam hardver, aha...dobro...pa lepo, onda za vas, ova cena ne predstavlja problem....rado ćemo vas ošišati do gole koše, pardon uživajte u najjačoj kartici, svakako je divno znati da imaš najjaču karticu....prijatno

Bas tako, zato je niko nije ni kupio :))))
SkyFire Ma sve je tako..Vrh! 11.05.2010. 00:27 #211842

broj poruka: 18472
Svaka cast normalnim userima ali neki i dalje kako otvore usta tako samo seru kao foke!
Pokajao sam se sto sam i otvorio temu jer vidim da nema smisla predstaviti poentu neceg kad to ne moze biti shvaceno na pravi nacin!

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

gliga79 Sustina je 11.05.2010. 00:39 #211843

jedna i jedina. Ne zive svi od kompjutera, i ne zaradjuju svi novac od toga. Postoji deo ljudi za koje je to hobi kao i svaki drugi, i spremni su da daju veliki novac za ono sto vole i sto ih ispunjava.
Da li su budale ili ne mislite o tome, ali prvo podjite od sebe.

Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
WD Caviar 640 Gb, AAKS
MACHINE Hadonizam 11.05.2010. 01:00 #211847

broj poruka: 5720
Pazi, neko uziva u tompusima, neko u motorima, neko u automobilima, neko u nimfomaniji...stvar je individualnih shvatanja, ukusa, zelja, stremljenja...ako takav `hobi` nekome prija sto da ne, bolje nego da novac spiska na drogu. Naravno da postoji i drugi ugao, pa se moze posmatrati i ovako: neko ima novca za sup hardver ali sa njim ne praiv pare, dok neko ko bi mogao da zaradi sa tim istim malo bogatstvo ne moze sebi da priusti takav resurs (osnovu za rad). Ali Boze moj, to su normalne pojave...cena je zaista individualna, ako neko zaradjuje 250.000$ godisnje ne verujem da ce osetiti par stotina dolara mesecno za hedonisticke akcije...slazem se, postoje 2 aspekta price, svako gleda iz svog ugla, oba se mogu pravdati ili negirati ali jedno je sigurno: svak roba ima svoga kupca :)

athlon87 RE 11.05.2010. 01:09 #211848

broj poruka: 1133
Sustina posta nije da se prikaze cena i da li je isplativo ili ne. Nego da se vidi da Femi arhiktektura ima potencijala sama po sebi, i da sa nekim usavrsavanjem moze da se dobije dobar proizvod,ali jos je rano pricati o tome.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=791855

SkyFire Normalni ljudi normalno i shvataju.. 11.05.2010. 01:15 #211850

Evo tema tece i ovde..Ljudi sasvim zdravo prihvataju neke cinjnice i realno ih obradjuju bez nekih predrasuda i pametovanja..Shvatili su poentu :

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=227423&page=102

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

philaemos ... 11.05.2010. 01:36 #211854

broj poruka: 2743
Prvu stvar koju svaki inzenjer nauci jeste:
Ako moras da napises 500 linija koda vise da bi ti softver radio istu stvar kao konkurenciji ti nisi dovoljno dobar.

Poenta je da se zelembaci samo tese pricom o spektakularnoj ahitekturi, a istina je surova, a to je da je chip cisto djubre.

Uzmi ATI 5970 daj 1000 evra za hladjenje, pa ces imati 100fps vise od ove uboge nVidie... sto bi rekli u tom slucaju 5970 ima `OC potencijala`

Demon to some. Angel to others.

SkyFire Hm.. 11.05.2010. 01:57 #211863

@ philaemos
Oprosti druze ali lupio si extremnu glupost..Imas formulu arhitekture,pogledaj grafikon..Kako mozes da kazes da je dhjubre?!
Druga stvar..Niko nije pominjao da je spektakularna arhitektura..Cak naprotiv neusavrsena je i nedovrsena + problem koji im je doneo 40 nm proces proizvodnje..
Na ovom chipu mora da se radi ali pored svojih mana,povecanog zagrevanja,povecane potrosnje,prevelike disipacije,neoptimizovanosti u radu i komunikacija sa driverom + neispunjavanje performansi u odnosu na specifikacije (ovo je sve sto sam ja primetio) ,iam i svoje prednosti..Arhitektura se dobro snalazi sa DX11 i teselacijom kojoj je svaki ATI korisnik klicao kao da se desila revolucija na polju vizuelnog napretka,zatim odlican OC potencijal kako i odlicno sakliranje u toku renderinga,ne tako i losi rezultati u igrama itd da ne pominjem GPGPU itd..
Ovde nema nikakve utehe,na tehnologiji mora da se radi,mora da se usavrsava i to donosi rezultate..Ovaj chip ima nade da postane jedan vrhunski proizvod..
Vise i ozbiljnije o tome u temi :
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=227423
Ko zeli ovde moze da se pozabavi teorijama i iznosenjima svojih vidjenja pa po cenu da kaze da je nesto djubre..

ATI 5970 je proizvod koji je namenjen da skine krunu najbrze kartice..Daleko je od savrsenog,tacnije je najgora kartica iz serije 5xxx jer najlosije i radi..Mogu detaljno da opisem osobine ove karte samo ako je to potrebno..
Ipak nisam je okarakterisao kao ubogu jer mi karta ne smeta ,samo iznosim cinjnice i naravno nisam fan boy!

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

skar Re: Hm.. 11.05.2010. 08:16 #211896

broj poruka: 3992
sta si se uvatio 5970 ko pijan plota=)
@gliga
daj sliku saffire-a
@MACHINE
ja mislim da je nimfomanija zakon..=)

dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu

:: @ philaemo
:: Oprosti druze ali lupio si extremnu glupost..Imas formulu arhitekture,pogledaj grafikon..Kako mozes da kazes da je dhjubre?
:: Druga stvar..Niko nije pominjao da je spektakularna arhitektura..Cak naprotiv neusavrsena je i nedovrsena + problem koji im je doneo 40 nm proces proizvodnje.
:: Na ovom chipu mora da se radi ali pored svojih mana,povecanog zagrevanja,povecane potrosnje,prevelike disipacije,neoptimizovanosti u radu i komunikacija sa driverom + neispunjavanje performansi u odnosu na specifikacije (ovo je sve sto sam ja primetio) ,iam i svoje prednosti..Arhitektura se dobro snalazi sa DX11 i teselacijom kojoj je svaki ATI korisnik klicao kao da se desila revolucija na polju vizuelnog napretka,zatim odlican OC potencijal kako i odlicno sakliranje u toku renderinga,ne tako i losi rezultati u igrama itd da ne pominjem GPGPU itd.
:: Ovde nema nikakve utehe,na tehnologiji mora da se radi,mora da se usavrsava i to donosi rezultate..Ovaj chip ima nade da postane jedan vrhunski proizvod.
:: Vise i ozbiljnije o tome u temi
:: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=22742
:: Ko zeli ovde moze da se pozabavi teorijama i iznosenjima svojih vidjenja pa po cenu da kaze da je nesto djubre.
:: ATI 5970 je proizvod koji je namenjen da skine krunu najbrze kartice..Daleko je od savrsenog,tacnije je najgora kartica iz serije 5xxx jer najlosije i radi..Mogu detaljno da opisem osobine ove karte samo ako je to potrebno.
:: Ipak nisam je okarakterisao kao ubogu jer mi karta ne smeta ,samo iznosim cinjnice i naravno nisam fan boy
:: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
:: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn
:: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png
obradmi ... 11.05.2010. 10:55 #211932

Karta moze da bude dobar putokaz za Nvidia u kom pravcu treba da ide s obzirom na dobre rezultate u DX 11,ali je sama karta daleko od prakticnog. Da se ne bi vrteli u krug ,vec je i bila ta prica ,dobra arhiktetura na pogresnom tehnoloskom procesu.Verovatno ce Fermi II da ispravi propuste Fermi I u pogledu potrosnje i temperature.I ta kritikovana 5970 2 GB manje trosi i manje se greje od single chipa gtx 480 ,a uz to i brza.5970 4 GB Saphore toxic je vec karta za koju stoji ovo sto kazes ,napravljena da bude prva ,ali uz veliku potrosnju ,vecu i od gtx 480.

Drugo sama cena karte preuzmerava korisnike na ATI koji nas je navikao na jeftino i kvalitetno.

philaemos Sky 11.05.2010. 11:09 #211937

broj poruka: 2743
A kako okarakterisati proizvod jedne ozbiljne kompanije kao sto je nVidia...?
Koliko kasne za ATI-jem? Koliko imaju tranzistora? A kakve su performanse?
Po meni to nije dobro odradjen posao.

Za arhitekturu si ti sam rekao da je superiorna, ako te secanje ne sluzi dobro popi ginko bilobu.

A ako neko mesecima lupa na forumu to si ti i kompanija. Da coveku bude zao da cita, zato sam i napisao odgovor, jer mi se zeludac okrece od gluposti koje se pisu.

Demon to some. Angel to others.

STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60472. Broj poslatih odgovora: 648167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs