Generalno ni jedno kuciste nije savrseno,uvek ce neko na nekom da nadje neku manu... Ja sam moje sredio da meni odgovara kako ja ocu,HAF je bio opcija kupovine,ali tempest mi se vise svidja,sta znam meni je cela ta haf serija ruzna... Mozda je ovaj haf x funkcionalan,i ima lepih resenja,ali je daleko od vrednosti za 200 $... Fatality cSports public : 91.150.72.228:27034 http://fatality-cs.info/
Nego igram DIRT2 i svuda sem u njemu preko onog msi afterburnera pa onog njegovog servera mi izbacuje podatke o karti itd..
namestio sam da mi u bilo kom 3d modu taj server sto ide uz msi ufterburner izbacuje u gornjem levom uglu, temperaturu GPU-a, opterecenost GPU-a, brzinu vent-a, i FPS...
Prvo kuciste sa linka mi se svidja.Drugo je obicno kuciste,cak podseca na CM HAF Trece je dusu dalo za ATI-jevce
Ako me je neko pogresno razumeo ja ovde nisam pomenuo HAF!To kuciste mi se ne svidja ni po izgledu ni po kvalitetu (materijalu) a ni zavrsnoj obradi kako i resenju samog hladjenja i rasporeda komponenti!Ni ovaj X nije nista posebno vec prefarban obican HAF!CM se zna sta je Stacker/Cosmos/ATCS 840 ..ostalo boranija..
Mislis da je to problem? Realno ne znam ni kao u DIRT2 da ukljucim opcije za DX11...guglao sam i nashao da se ne ukljucuje da ama prepozna...u svakom slucaju navukao sam sve detalje na max sto su mogli...
upravo igram neke trke u maleziji pa sam malo pcinuo Evolution X evo jedan screen koji sam specijalno uradio za mog druagra SKY-a : )
@Dautovic Dirt 2 redovno drndam ovih dana..Sve radi ki podmazano.. Ali taj problem o kom ti pricas sam ja ima sa Metro 2033.Nije moglo da se izvede nikako da mi izbaci podatke in live. @Raic Lepa ponuda nema sta ali za danasnji standard malo je 512mb ..Za neke manje rezolucije i ok..
Aj kad smo vec otisli u OFF... Ocz druze sta je na kraju istina...da se nadovezem na temu sa bencha, da li Verest pokazuje dobre temperature CPU-a ili core temp?
Inace Everest pokazuje tacnu temperaturu za GPU...slaze se sa ostalim programima...
coretemp mi dodaje jedno 10-15c na tem po jezgru...ili mozda ne dodaje?
@SKY, dirt2 je mama! Si stavljao onaj custom izgled za neki auto? :D
Materijal te razocarao ? Pa materijal je secc tj. celik 0.8 ili 1mm - kao i kod svakog drugog kucista od celika. A sta mu to tek dodje `rasporeda komponenti` ? Ne znam sta ti se nije svidelo kod resenja hladjenja kada je ono odlicno odradjeno. Mogao bi slobodno da kazem da je to sigurno kuciste u top 5 gde ce komponente biti najhladnije. Ovaj X jeste nesto posebno jer je potpuno drugaciji od predhodnika. Moglo bi se reci da je to HAF na steroidima i od svih tih steroida mu je i cena skocila ..
P.S sto se tice izgleda HAF serije/dizajna. Pa nisu ni meni to lepa kucista, zna se koja je njihova namena. Nisu ni zamisljena ni napravljena da budu lepa, vec da budu funkcionalna i da pruze dobro hladjenje - sto i jesu i rade. Ja bi to uporedio kao VW Phaeton (da lupim, ATCS 840 ?) a HAF bi mu dosao Range Rover (iz 80` ?). Ako razumete sta hocu da kazem
@dautovic
Ne secam se gde sam napisao, nije bitan sam program sa kojime se ocitava temp. jer svi rade po istom principu. Bitan je tjmax. koji je zadat u samom programu. Ako je Q6600 ? Za njega je tjmax 100c - i kada se tako i namesti u Everest-u, Core Temp-u, gde god. Svi ce ocitavati istu temperaturu.
100c je prica jos odavno. Intel je ne-secam-se-kada objavio da je za G0 kao 90c tjmax a za B3 95c cini mi se, nisam siguran. Ali to nije uopste tacno jer bi u odredjenim uslovima temp. jezgara bila ispod ambientalne sto bi bilo nemoguce. A koliko me secanje sluzi neko je na XS-u i merio preko sonde i zakljucio da je takodje oko 100c prava vrednost.
Sto se mene tice HAF 932 je veoma lepo kuciste,kao i ovo HAF X...I svidja mi se taj industrijski dizajn. O hladjenju HAFa nema smisla trositi reci...Jedinina zamerka je to sto nema filtere za prasinu,osim toga samo reci hvale i definitivno nije promasaj.
A Lian Li PC-B25B jos uvek smatram za jedno od najlepsih i najelegantnijih kucista koja sam ikada video.
O ukusima ne treba raspravljati, a da su precenjena to ne verujem...dizajn bilo cega moze svako psovati, ali njihova kucista su sve samo nisu skupa ili precenjena...
u istom cenovnom rangu ima kvalitetnije kucisate nego CM.... Sva njihova kucista su skroz od aluminijuma ! E sad da kostaju malo vise nego sto vrede, to jeste... Jedino Lancool to je neka budzetska varijanta oni su od celika i plastike...
Sve je rekao OCZ za HAF-X, kuciste poseduje neke nove stvari koje podizu cenu, a i izgleda kvalitetnije u odnosu na prethodni HAF 932 a i lepse po meni.
Stacker, Cosmos, ATCS840 jesu po izradi verovatn kvalitetnije, ali po hladjenju i nekim starima jos sigurno nisu bolja, i zato HAF-X kosta toliko....
Pošto uskoro treba da kupim novi kompjuter, prilično se lomim oko kupovine kućišta. Kada sam video CM Sniper uživo, odmah mi je `priraslo` srcu zbog popriličnog prostora unutra za jedno mid-tower kućište, odličnom provetrenošću, kao i dosta dobro odrađenog cable management-a (http://www.youtube.com/watch?v=QEzAGW-T-Zg). Prvo HAF kućište koje sam video na Tubetu je HAF 932 AMD edition (http://www.youtube.com/watch?v=_562RnBMxmI) i od ovoga teško koje može da bude ružnije, tako da je ovaj HAF X pravo osveženje za oči. Znam da su ukusi različiti, ali da imam dovoljno love, OVO (http://www.youtube.com/watch?v=9rL5ZteGePc&feature=player_embedded) je jedino kućište koje zaista vredi svakog evra/dolara, zaista sam vrh unutrašnjeg dizajna, a što se spoljašnjosti tiče, tu svako može da ima svoje mišljenje...
Broj postavljenih tema: 60472. Broj poslatih odgovora: 648167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.