Uf, prvi put sam čuo za Swordfin, te sam potražio slike na googlu. Jeste lepo, nema šta, ali mogu da zamislim kakvo je provetravanje. Ali moram i da se složim sa BassivitY-jem, jer i po meni, prvo ide funkcionalnost, pa tek onda izgled, a ovaj Grafit deluje dobro po tom pitanju. Tako nisam mislio kad sam pre tri godine kupovao Pinifarinu, mada dobro dođe zimi kao dodatna grejalica...
:: Ja Spire Swordfin xD I isto slabo hladi pa planiram za leto nesto novo da uzmem :: Ali necu da dajem vise od 100-120 evra :: :: CM 690II ti ekstra hladi ako dokupis jos 3-4 ventilatora pored tri fabricka a sjajno je kuciste ovako i dovoljno veliko. Prima 10 ventilatora :: Dobar sajt : :: http://www.coolermaster-usa.com/landing/cm690ii/home.ph
Evo da se javim, kao sto obecah, u kratkim crtama o 690 II Advanced-u...
Kuciste je kvalitetno odradjeno i sto se tice zavrsne obrade je vrhunsko. Ne svidjaju mi se unutra stipaljke koje drze cd uredjaje, kao ni one koje drze hdd-ove, suvise je krhka plastika, savitljiva i ne uliva pouzdanje. Sto se tice samog prostora, onako, osrednje, ja imam chiftec-a LBX seriju, dakle stariji model kucista, i mogu reci da u njemu ima vise prostora, ali zato CM 690 II ima cable managment koji je ok, stim sto neke od kablica da bi ih doterali do ploce, ako hocete da ih sakrijete lepo moracete da ih bas nategnete, a pozadi i nema bas mnogo mesta pa je i malko problem na kraju zatvoriti zadnju stranu kucista od gomile `sakrivenih` kablova, mozda je ovo i stvar samog napajanja. BTW provetravanje je super, buka je minimalna, prakticno necujna sto me zaista odusevilo, po default-u se dobijaju 3 kulera sto je i mislim sasvim dovoljno, pa kome treba kasnije nek doda jos, a hvala bogu mesta za iste ima na pretek. Fino je sto prednji kuler koji iritantno svetli plavom bojom moze da se u bilo kom momentu iskljuci, mislim samo svetlo.
Dobro sam osmotrio kuciste iznutra i spolja, a sto se tice samih temperatura komponenti, samo sam bacio pogled u tom trenutku koje su bile, znaci bez ikakvih testova, ali mislim da je ovo sasvim dovoljno da bi se stekla slika o samom provetravanju.
Dakle ovako:
komponente -asus ploca(amd) -cpu Phenom II X2 (stock kuler) -vga Gainward GS 8800GT -ram 2 x 2GB ddr3 1600 -hdd x 2 -dvd x2
temperature su naravno kao sto rekoh u idle-u: cpu = 27-33 vga = 40 hdd = 29-31
Sve u svemu fino je, mada da budem iskren vise sam ocekivao.
:: Bolje nek doda neke ventilatore, jer inace nije neki specijalni aiflow, al pogledaj pa javi kakvo je. Ja ocekujem kvalitet :: :: :: _____________________________ :: ATI HD5750 CFX :: Vantage Score OC930/1240: :: http://ultraphoto.org/images/l5haovgeaue6on2xi4z.jp :: :: :: :: :: :: :: :: Ortak ga kupio juce, tako da cu Vam za dan dva, ako nekog zanima, dati info iz prve ruke, sta je unutra od komponenti, koliko ventilatora, kolika je buka,koje su temperature....
Kućište za svaku pohvalu, nadam se da neće biti isti priča kao i sa Obsidian-om (kod nas).
Be the change you want to see in the world.
:: :: :: :: nije toliko ruzno ,svidja mi se fazon na koji se skidaju side paneli ,napred oni dust filteri i ta dva 20cm ventilatora ...airflow je sigurno dobar ali sigrno moze da se jos poboljsa ,nije lose ni to sto mozes da uzvadis deo gde stoje hardovi da uguras neku masivnu karticu ...sto se tice izgleda ,za moj ukus kuciste je odlicno ,ne patim od toga da mi kuciste izgleda nesto kao alienware ,da ima tamo neke krive linije ,fensi i te stupidarije ...ipak je to samo kuciste ...sto se kvaliteta izrade tice,ni to mi nije preterano bitno ...naravno ,ne bih voleo da kupim kuciste pa posle mesec dana da pocne da se dezintegrise ,niti da se iskasapim dok ubacim komponente unutra ,ali opet s druge strane nije mi bitno da bude glossy ,da izgleda kao da je od brusenih dijamanata itd ...na prvom mestu je funkcionalnost pa onda izgled ...to je neko moje misljenje ,mada svako ima svoje ,mada mislim da trenutno nema toliko ruznog kucista da cak i da ima najbolji aiwflow ,niko ne bi hteo da ga kupi samo jer je ruzno...
Kada se obrati paznja na detalje, kvalitet izrade, funkcionalnost i komfornost. Vidi se da je kuciste u samom vrhu. Meni samo cena smeta da bih ga posedovao:)
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.