Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
GTX 480/470 vs. HD 5870/5850 live gaming performanse...
STRANA 2 OD 2
mslavko82 Odlican test + vrlo zanimljivi rezultati :) 04.06.2010. 01:16 #219613

status: user
broj poruka: 721
Sta li se desilo sa nVidiom, oni su nacisto izgubili kompas...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
matz ree 04.06.2010. 01:56 #219621

broj poruka: 801
Live gaming je vise merilo same igre ,dok je Bench vise merilo gpu snage ali ne mora da znaci da ce sama igra uvek opterecivati gpu sto se maximuma tice ...

Lepo ja mogu da kupim 5970 ocekujuci igre koje ce iskoristiti max od kartice jer je u Benchu karta veoma jaka ali sam bacio pare jer nece biti takvih igara sledecih 5god ,a dotle izadje bolji i jefitniji gpu...sada mi je dovoljan 5850 npr
matz ree 04.06.2010. 01:58 #219622

broj poruka: 801

Drugo nvidia izgleda pravi gpu zbog benchmarka dok se ati oslanja na softversko trziste (igre)

Danijelk Re: ree 04.06.2010. 02:06 #219627

broj poruka: 1541
Znaci po tebi gpu snaga ne dolazi do izrazaja kad igras neku igru nego samo kad je bench u pitanju?! Sad si lupio nevidjenu glupost. Jedina razlika izmedju bencha i live gaminga ti je ta sto u benchu imas unapred predefinisane 3D scene dok u live gamingu naravno nemas, igrac ima slobbodu kretanja. Drugo je pitanje koliko ce neki bench opteretiti gpu a koliko neka igra....

:: Live gaming je vise merilo same igre ,dok je Bench vise merilo gpu snage ali ne mora da znaci da ce sama igra uvek opterecivati gpu sto se maximuma tice ..
::
:: Lepo ja mogu da kupim 5970 ocekujuci igre koje ce iskoristiti max od kartice jer je u Benchu karta veoma jaka ali sam bacio pare jer nece biti takvih igara sledecih 5god ,a dotle izadje bolji i jefitniji gpu...sada mi je dovoljan 5850 np
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BassivitY ... 04.06.2010. 02:06 #219628

broj poruka: 911

onda ati igra na pametno ,jer zasto bi neko kupovao graficku samo da bi se ku*cio bodovima u 3d marku ili sta vec ,mada ima i takvih ...a opet sa druge strane ,vise je ljudi koji ce dati 100e manje i platiti realnu cenu graficke nego dati 100e vise za max 5+ fps-a i to samo u slucaju gtx 480/radeon 5870 ...i amd/ati-u uvek nesto cackaju ,rade ,trude se jbg da naprave nesto dobro ali ujedno i pristupacno dok se nVidia vadi na ime ,i realno ,samo ime je i prodaje jer ako se ovako nastavi ,u sledecim serijama (Primer radeoni 6xxx i nVidia gtx 5xx) nVidia nece imati sta da trazi ...bolje bi im bilo da promene politiku sto pre i da razmisljaju realno inace ce propasti a bila bi steta :D
Danijelk Re: ... 04.06.2010. 02:15 #219629

Pa nisu promenili politiku kad je trebalo, ko im je kriv, zato su sad u govn*ma. Prodavanje jedne te iste tehnologije pod drugim imenom, kako bi ubedili kupce da je to `novo` mnogo bolje od starog, im se sad obija o glavu. 8800=9600GT=9800, u svim svojim varijantama.Da su na vreme izbacili novu tehnologiju posle 8800 serije, koja bi donela realan pomak u performansama ,sad ne bi imali ovoliko problema sa prodajom svojih gpu-a...

:: onda ati igra na pametno ,jer zasto bi neko kupovao graficku samo da bi se ku*cio bodovima u 3d marku ili sta vec ,mada ima i takvih ...a opet sa druge strane ,vise je ljudi koji ce dati 100e manje i platiti realnu cenu graficke nego dati 100e vise za max 5+ fps-a i to samo u slucaju gtx 480/radeon 5870 ...i amd/ati-u uvek nesto cackaju ,rade ,trude se jbg da naprave nesto dobro ali ujedno i pristupacno dok se nVidia vadi na ime ,i realno ,samo ime je i prodaje jer ako se ovako nastavi ,u sledecim serijama (Primer radeoni 6xxx i nVidia gtx 5xx) nVidia nece imati sta da trazi ...bolje bi im bilo da promene politiku sto pre i da razmisljaju realno inace ce propasti a bila bi steta :D
Daum Re: Re: ... 04.06.2010. 02:21 #219631

broj poruka: 12805
Neupućen si očigledno. GT200 serija je bolja od 8800 serije, vrlo su brze karte bile kad su se pojavile, ne greju se nešto posebno, i vrlo su pouzdane...

ATI fanboy izbija iz tebe...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

:: Pa nisu promenili politiku kad je trebalo, ko im je kriv, zato su sad u govn*ma. Prodavanje jedne te iste tehnologije pod drugim imenom, kako bi ubedili kupce da je to `novo` mnogo bolje od starog, im se sad obija o glavu. 8800=9600GT=9800, u svim svojim varijantama.Da su na vreme izbacili novu tehnologiju posle 8800 serije, koja bi donela realan pomak u performansama ,sad ne bi imali ovoliko problema sa prodajom svojih gpu-a..
Danijelk Re: Re: Re: ... 04.06.2010. 02:43 #219637

Ne pratis sta sam napisao. Kazem da su ranije trebali da izbace taj GT200 a ne da markiraju 8800 drugim imenom pa ubedjuju ljude da je 9800 `nov` gpu, brzi, bolji i tako dalje, kad se zna da je maltene ista stvar ko i 8800. Time su izgubili vreme koje su mogli da iskoriste za razvoj nove tehnologije kako bi ucvrstili prvu poziciju koju su imali tad. Zato je sad nemaju. NVidia-ina politika je ocigledno `Imati najbrzi gpu po bilo koju cenu,dok su potrosaci ipak u drugom planu. Zato ATi sad daje vise za ulozen novac, ima odlicnu razvijenu strategiju za sve segmente gpu-a, i pritom odgovarajuce/povoljne cene. Inace nisam fanboy ni jednih ni drugih nego svog novcanika. Ciji cu gpu kupiti apsolutno mi je nebitno. Bitno mi je da svoje pare ulozim u nesto sto ce ih opravdati u potpunosti. Inace trenutno imam NVidiu, XFX 7950GT, jer je u vreme kad sam ja kupovao graficku ona bila najbolji izbor medju karticama koje sam mogao da biram.

:: Neupućen si očigledno. GT200 serija je bolja od 8800 serije, vrlo su brze karte bile kad su se pojavile, ne greju se nešto posebno, i vrlo su pouzdane..
:: ATI fanboy izbija iz tebe..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
:: :: Pa nisu promenili politiku kad je trebalo, ko im je kriv, zato su sad u govn*ma. Prodavanje jedne te iste tehnologije pod drugim imenom, kako bi ubedili kupce da je to `novo` mnogo bolje od starog, im se sad obija o glavu. 8800=9600GT=9800, u svim svojim varijantama.Da su na vreme izbacili novu tehnologiju posle 8800 serije, koja bi donela realan pomak u performansama ,sad ne bi imali ovoliko problema sa prodajom svojih gpu-a..
TheBear U pravu je Danijel u neku ruku 04.06.2010. 08:24 #219678

broj poruka: 6502
jer nVidia jeste rename-ovala 8800GT u 9800GT, pa 8800GTS 512 u 9800GTX, pa 9800GTX u GTX+, pa GTX+ u GTS250 s tim sto je po malo podizala klokove jedino i presli na 55nm inace su to iste karte.... Mada imale su te karte sta da ponude, meni je 9800GTX+ sjajno radila stvarno, ali opet bolje da su isli na nesto novo a ne rename starog. To sto se tice tog segmenta 100-150 evra.

Sto se testa tice, benchmark i snimljeni timedemos se koriste obicno do strane svih review sajtova, e sad ovo sto su oni radili svako ko je malo pametan ce pogledati grafike koji su prilozeni i videti da frejmrejt varira na istim mestima, to mi je dovoljno da ne sumnjam u istinitst ovog testa iako je mereno u igri samoj.

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs