Sta ti je covece, pa ja sam nVidjas. Samo sam 2 puta imao ATi i nisam imao problem sa njima kao i sa nVidijom. Tu su bile sve moguce kombinacije i Intel i AMD i ATi i nV.
Obe firme imaju svojih uspona i padova sto je normalno. Meni nV se svidja zbog odredjenih razloga, ali su stvarno sa GTX4xx serijom malo usrali motku, sto se tice nekih stvari. Ako izadje neka revizija cipa koja je u manjoj nm proizvodnji koja treba da resi ove sadasnje nedostatke, vremenom bih kupio nV 4 seriju. Ako nista ne promene na tom polju, nista od kupovine.
:: :: Još jedan test, još jedna gomila budalaština.. :: ...ja samo vidim da GTX480 ubi od qrca 5870 i to svuda i to konstantno za 10 :: ...ja samo vidim da GTX470 opušteno drži 5850 ispod seb :: :: ... PA ŠTA BI SA ONIM TESTOM OD PRE NEKI DAN GDE JE 5850 SA NOVIM ``NAPREDNIM`` DRAJVERIMA BRŽA OD SVEGA ŠTO JE NVIDIA IKAD NAPRAVILA...kakva sprdnja je taj ATi :: :: 85 stepeni je kao nešto normalno a 92 je katastrofalno. Dok ste terali 4850 na 110-115 stepeni tada je sve bilo OK a 92 za najjači single čip je mnogo...ma daj :: :: Što se potrošnje tiče ni tu nije sve baš tako crno-belo :: Imate gomilu testova fabrički overklokovanih 5870, ASUS MATRIX itd. Iz tih testova je jedno jasno, da bi GTX480 i 5870 bili jednaki 5870 treba da radi na 950+ MHz. Na tih 950+ Mhz 5870 troši i greje se isto kao i GTX480...šta aaaaa frapirani smo...evo i dokaz i to sa renomiranog sajta :: :: http://www.hardocp.com/article/2010/05/20/asus_rog_matrix_5870_platinum_video_card_review/ :: :: Što se cene tiče, ona ide u korak sa ovim što sam gore konstatovao :: Na NewEgg-u GTX480 košta 499 dolara a ne 518 eura :: Na NewEgg-u 5870 košta oko 400 dolara...naravno da je GTX480 skuplji pošto je brži :: A sad ono interesantno :: Ove fabrički overklokovane 5870 i to na klokove sa kojima mogu da pariraju GTX480 na istom tom NewEgg-u koštaju pogađaj 499 dolara :: :: ...prema tome začepite bre više sa tim ATi-em :: ::
Pridruzi se Tortojedu, vidim ne kapiras ti mnogo stvari.... Oces da platis 25% vise za 10% bolje performanse? Pa da NVidia nije napravila brzi chip posle ovolikog zakasnjenja e to bi tek bila sramota, tako da nema sta da se polemise oko toga, znalo se da ce Fermi biti brzi, ali cena koju placas je jednostavno prevelika (veliko zagrevanje, velika potrosnja zbog koje ti treba zversko napajanje sto je jos jedan veliki trosak, itd.) Jednostavno Fermi je nedovrsen chip, tek ce kasnije revizije biti bolje i optimizovanije. Nije sve u tome ko ce izbaciti najbrzu karticu, nego ko ce ostvariti veci profit i zaradu. NVidia je takva kompanija koja jednostavno ne moze da podnese da nema najbrzu karticu, tj. GPU, takav joj je mentalitet, i sve ce uraditi da ima najbrzi GPU. ATi je na vreme promenio strategiju poslovanja, pocev od 3xxx serije pa na ovamo, i zato je sad tu gde jeste. Kompanije ne zive od prodaje skupih kartica, ciji je broj prodatih primeraka mnogo manji, nego od profita i zarade u srednjem tj. najprodavanijem segmentu! Tu caruje 5750, 5770 i 5850. Jednostavno ATi daje vise za ulozen novac u svakom segmentu i kraj price. Svako normalan to shvata, al uvek postoje neka deca kojoj ne mozes utuviti neke stvari u glavu, ocigledne stvari...
:: :: Još jedan test, još jedna gomila budalaština.. :: ...ja samo vidim da GTX480 ubi od qrca 5870 i to svuda i to konstantno za 10 :: ...ja samo vidim da GTX470 opušteno drži 5850 ispod seb :: :: ... PA ŠTA BI SA ONIM TESTOM OD PRE NEKI DAN GDE JE 5850 SA NOVIM ``NAPREDNIM`` DRAJVERIMA BRŽA OD SVEGA ŠTO JE NVIDIA IKAD NAPRAVILA...kakva sprdnja je taj ATi :: :: 85 stepeni je kao nešto normalno a 92 je katastrofalno. Dok ste terali 4850 na 110-115 stepeni tada je sve bilo OK a 92 za najjači single čip je mnogo...ma daj :: :: Što se potrošnje tiče ni tu nije sve baš tako crno-belo :: Imate gomilu testova fabrički overklokovanih 5870, ASUS MATRIX itd. Iz tih testova je jedno jasno, da bi GTX480 i 5870 bili jednaki 5870 treba da radi na 950+ MHz. Na tih 950+ Mhz 5870 troši i greje se isto kao i GTX480...šta aaaaa frapirani smo...evo i dokaz i to sa renomiranog sajta :: :: http://www.hardocp.com/article/2010/05/20/asus_rog_matrix_5870_platinum_video_card_review/ :: :: Što se cene tiče, ona ide u korak sa ovim što sam gore konstatovao :: Na NewEgg-u GTX480 košta 499 dolara a ne 518 eura :: Na NewEgg-u 5870 košta oko 400 dolara...naravno da je GTX480 skuplji pošto je brži :: A sad ono interesantno :: Ove fabrički overklokovane 5870 i to na klokove sa kojima mogu da pariraju GTX480 na istom tom NewEgg-u koštaju pogađaj 499 dolara :: :: ...prema tome začepite bre više sa tim ATi-em :: ::
5870 kad klokujes vise trosi, ma ne nego ce manje da trosi, haha... Pa covece trosi mozda blizu 480 tada ali je zato i na nivou 480 a jeftinija bar 150 evra !?!? O cemu pricamo.
Onaj test od pre je radjen in game sa FRAPS-om a ne kao ovaj koji je radjen sa svima nam dobro ponzatim benchmarcima...
Ljudi su cak i izracunali performanse u odnosu na cenu i po tome je 480 ispao najgora kupovina (kod nas kosta preko 500 evra U PORSEKU), ne znam sta vise pricati test sve kaze.
...i ja se pitam o cemu mi ovde pricamo, ...ja sam uz ATI, a vi its ment tu bi plejd samo zelenite od muke...
Pozz...
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: Pridruzi se Tortojedu, vidim ne kapiras ti mnogo stvari.... Oces da platis 25% vise za 10% bolje performanse? Pa da NVidia nije napravila brzi chip posle ovolikog zakasnjenja e to bi tek bila sramota, tako da nema sta da se polemise oko toga, znalo se da ce Fermi biti brzi, ali cena koju placas je jednostavno prevelika (veliko zagrevanje, velika potrosnja zbog koje ti treba zversko napajanje sto je jos jedan veliki trosak, itd.) Jednostavno Fermi je nedovrsen chip, tek ce kasnije revizije biti bolje i optimizovanije. Nije sve u tome ko ce izbaciti najbrzu karticu, nego ko ce ostvariti veci profit i zaradu. NVidia je takva kompanija koja jednostavno ne moze da podnese da nema najbrzu karticu, tj. GPU, takav joj je mentalitet, i sve ce uraditi da ima najbrzi GPU. ATi je na vreme promenio strategiju poslovanja, pocev od 3xxx serije pa na ovamo, i zato je sad tu gde jeste. Kompanije ne zive od prodaje skupih kartica, ciji je broj prodatih primeraka mnogo manji, nego od profita i zarade u srednjem tj. najprodavanijem segmentu! Tu caruje 5750, 5770 i 5850. Jednostavno ATi daje vise za ulozen novac u svakom segmentu i kraj price. Svako normalan to shvata, al uvek postoje neka deca kojoj ne mozes utuviti neke stvari u glavu, ocigledne stvari.. :: :: :: :: :: :: Još jedan test, još jedna gomila budalaština.. :: :: ...ja samo vidim da GTX480 ubi od qrca 5870 i to svuda i to konstantno za 10 :: :: ...ja samo vidim da GTX470 opušteno drži 5850 ispod seb :: :: :: :: ... PA ŠTA BI SA ONIM TESTOM OD PRE NEKI DAN GDE JE 5850 SA NOVIM ``NAPREDNIM`` DRAJVERIMA BRŽA OD SVEGA ŠTO JE NVIDIA IKAD NAPRAVILA...kakva sprdnja je taj ATi :: :: :: :: 85 stepeni je kao nešto normalno a 92 je katastrofalno. Dok ste terali 4850 na 110-115 stepeni tada je sve bilo OK a 92 za najjači single čip je mnogo...ma daj :: :: :: :: Što se potrošnje tiče ni tu nije sve baš tako crno-belo :: :: Imate gomilu testova fabrički overklokovanih 5870, ASUS MATRIX itd. Iz tih testova je jedno jasno, da bi GTX480 i 5870 bili jednaki 5870 treba da radi na 950+ MHz. Na tih 950+ Mhz 5870 troši i greje se isto kao i GTX480...šta aaaaa frapirani smo...evo i dokaz i to sa renomiranog sajta :: :: :: :: http://www.hardocp.com/article/2010/05/20/asus_rog_matrix_5870_platinum_video_card_review/ :: :: :: :: Što se cene tiče, ona ide u korak sa ovim što sam gore konstatovao :: :: Na NewEgg-u GTX480 košta 499 dolara a ne 518 eura :: :: Na NewEgg-u 5870 košta oko 400 dolara...naravno da je GTX480 skuplji pošto je brži :: :: A sad ono interesantno :: :: Ove fabrički overklokovane 5870 i to na klokove sa kojima mogu da pariraju GTX480 na istom tom NewEgg-u koštaju pogađaj 499 dolara :: :: :: :: ...prema tome začepite bre više sa tim ATi-em :: :: :: ::
:: ...covek hoce da nas satamani sa nekim siteo gde prikazuju kako 5870 trosi isto kao 480, ali mi nije jasno ovde :: http://www.hardocp.com/article/2010/05/20/asus_rog_matrix_5870_platinum_video_card_review/ :: ...kako to da stok 5870 radi brze od 480 u Metro 2033, kad je na siteu na kom je The Bear postavio 480 sije 5870 za 10+%?! :: :: ...i ja se pitam o cemu mi ovde pricamo, ...ja sam uz ATI, a vi its ment tu bi plejd samo zelenite od muke.. :: :: Pozz.. :: :: __________________________ :: :: ...I sense you young padawan.. :: :: AMD Phenom II 955 B :: DFI LP DK 790FXB-M2R :: AMD 4870 512MB To :: 2x 2GB DDRII 1066MH :: 2x 320GB SATA II RAID :: 1x 750GB SATA I :: SB Live 5.1 Digita :: Corsair 750T :: ::
@dautovic: Da li ti imaš dovoljno godina da tako pričaš sa mnom?
`Na nekom sajtu`, za NewEgg si rekao `Na nekom sajtu`...to je isto kad neki naši političari kažu `pa nije Amerika i Evropa ceo svet, postoje tu i druge države, Iran, Irak, Korea, ovi ludaci...Avganistan i ostali koljači po Africi i gde god`. Slabo ti znaš i šta je Hard Launch i kakav je problem kad njega nema kao što ga nije imao GTX480.
U svakom slučaju, meni je gluplje da na nekom bezveznom sajtu čitam da nešto košta 518e kad to isto u našem gradu košta 48.000 dinara što je očigledno preko 10% manje...preturaj PC berzu pa ćeš i sam videti.
@neXus2000: Lep stav, odmeren i ostavlja mesta za neku konstruktivnu priču...
@2m4Y: Pogledaj još jednom tabelu i deo Apples-to-Apples. U tabeli je rezultat za GTX480 u 2560x1600 rezoluciji a za 5870 u 1920x1200. U delu Apples-to-Apples gde su sve kartice podešene jednako GTX480 jednostavno dere 5870...i tako će biti u svakom sledećem tessellation naslovu...tu su ATi zatekli sa spušenim gaćama i zna se šta sledi... HardOCP je od najjačih i najcenjenijih hardverskih sajtova. Grafičke kartice testiraju malo drugačije od ostalih. Pokušavaju da za sve kartice iz iste kategorije izjednače prosečan frame rate a onda ukažu na razlike u setovanjima i samim tim pokažu šta od kojeg čipa može da se ošekuje u realnom radu. Zato je razlika u rezolucijama u gornjem delu te stranice. Od nedavno su dodali deo Apples-to-Apples gde porede kartice na istim setovanjima. Grafikoni prikazuju frame rate u realnom vremenu i to je to.
@TheBear: Tako bato, pravo u rebra...razmisli malo...za iste karakteristike ista potrošnja PA ŠTA BI ONDA SA ATi NAPREDNIJIM PROCESOM PROIZVODNJE kad za iste karakteristike i jedan i drugi čip troše 500W. Nema tu ništa naprednije, isti je to tajvanski drugorazredni proces proizvodnje. ATi ide sa dosta manjim čipom na većim klokovima i u celoj situaciji bolje prolazi.
@skar: Tako je, postoji izreka `nekom je lakše uterati u čmar nego u glavu` I valjda zato ovde ima određen broj ljudi koji i dalje svima preporučuju procesore tipa PhenomX4 AthlonII Xšta god i banalne platforme za iste
...deco upamtite ovo dobro, AMD očigledno uspešno uvaljuje manje-više isto ono K8 jezgro od pre pet godina. Gledajte samo onu X6 nakazu, dodaš dva jezgra i ostaviš istu količinu keša...pih, jadno ...a što se čip-setova tiče, AMD i ATi nikad ali nikad nisu ni umeli da ih naprave.Uvek su kaskali za ostalima a posebno za intelom. Da nije bilo VIA-e da sa KT setovim progura K7 i nVIDIA-e da sa nForce 3 i 4 progura K8 AMD-a sada ne bi ni bilo.
I tako: GTX480 je skup zato što je najbrža single čip kartica. GTX480 puno troši zato što je najbrža single čip kartica. GTX480 je vruća zato što je najbrža single čip kartica. GTX480 je bučna zato što je najbrža single čip kartica.
...ali ja necu najskuplje, a hocu najbolje ...necu da mi stize racun kao da teram varilicu svaki dan ...necu jos jedan radijator u sobi, narocito ne leti ...necu da mi u sobi pisti, zvizdi, isl, kao da sam na aerodromu
Jel ti to dovoljno govori?
...a i sta pominjes K8 arhitekturu, i AMD-ove procesore, ...sta ti je zao sto dobro posluju, ...barem uvode nesto novo na trziste, a sta radi nVidia i Intel? Ko je od koga uzeo tonu dobrih stvari? ...decko ja ne znam koliko imas godina, ali odprilike si propustio zadnjih 20 u IT-u...
...uostalom, bas me briga sta ti mislis, ...ali cini mi se da si popio svu pamet ovog sveta... a i takvima kao tebi lakse ulazi negde... a ne u glavu...
Pozz...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
...ja se javljam prvi da idem, jer nakaza mi vrh glave... narocito kad kosta jedno 2-3x manje od blistavog zlatnog Intela koji radi isti posao... a da ne pricam koliko jos kostaju ostale `sitnice` koje treba menjati... A tu novu nakazu rado cu ubosti u moju sadasnju plocu, ...i radice bez problema...
...i kad treba da idem, i kome da se javim?
Pozz...
GTX4xx seriju mogu da hvale samo prženice i ljudi koji imaju nV u računaru i koji bi nV branili i da je nV CRAPX570. Klasičan komplex. Nema smisla sa takvima razmenjivati slova i diskutovati o bilo čemu. Neiživljena dečurlija koja u potrošnji, materijalima i tehnologiji veze blage nema, samo je važno da je najbrže. Slatke ovčice na kojima nV lepo zarađuje,
***************************** Besposlen pop i goveda krsti...
:: ...ali ja necu najskuplje, a hocu najbolj :: ...necu da mi stize racun kao da teram varilicu svaki da :: ...necu jos jedan radijator u sobi, narocito ne let :: ...necu da mi u sobi pisti, zvizdi, isl, kao da sam na aerodrom :: :: Jel ti to dovoljno govori :: :: ...a i sta pominjes K8 arhitekturu, i AMD-ove procesore, ...sta ti je zao sto dobro posluju, ...barem uvode nesto novo na trziste, a sta radi nVidia i Intel? Ko je od koga uzeo tonu dobrih stvari? ...decko ja ne znam koliko imas godina, ali odprilike si propustio zadnjih 20 u IT-u.. :: :: ...uostalom, bas me briga sta ti mislis, ...ali cini mi se da si popio svu pamet ovog sveta... a i takvima kao tebi lakse ulazi negde... a ne u glavu.. :: :: Pozz.. :: :: __________________________ :: :: ...I sense you young padawan.. :: :: AMD Phenom II 955 B :: DFI LP DK 790FXB-M2R :: AMD 4870 512MB To :: 2x 2GB DDRII 1066MH :: 2x 320GB SATA II RAID :: 1x 750GB SATA I :: SB Live 5.1 Digita :: Corsair 750T :: ::
...hvala Bax-e... tvoju rec cene mnogi ovde, pa i ja...
Pozz...
Što bi rekla Mica Ubica `...moje saučešće...`` ovo neće moći...kontradiktorna rečenica čak i nevezano za ovu temu.
A što se poslovanja tiče pazi ovo. ATi svima proizvođačima ploča besplatno dopustio CrossFire. nVIDIA-i plaćaju da bi ploča bila SLI. Znači od svakog primerka SLI ploče mali procenat čistog keša ide nVIDIA-i a bez da je ugrađeno išta od hardvera na ploču da bi ona bila SLI. Znači nVIDIA uzima pare bukvalno nizašta. E to je genijalno poslovanje. Imaš robu, prodaš robu, uzmeš pare i ostane ti roba naravno. Misliš da su u ASUS-u, Gigabyte-u i ostalim proizvođačima dijabole pa plaćaju tek onako. Nije nego se zna ko je proizvođač grafike broj jedan.
@raic: Više se kurvaju drugi ATi se slizao sa AMD-om, imaju sve pod istim krovom a to sve nije ni za da ne kažem zašta intel neda nVIDIA-i licence za proizvodnju čip-setova ili čak i samih CPU-ova
i šta ti drugo preostaje
Tačno smišljeno hoće da upropaste nVIDIA-u, a to bi bilo katastrofa za sve.
@bax2003: Nema pitanja za tebe samo konstatacije: - na komentar o dečurliji mogu da kažem da sam siguran da ovoliko bradatog klinca nikad nisi video. - `Slatke ovčice na kojima nV lepo zarađuje`, a ti si imao onaj jedan primerak 4850X2 u Evropi...pa ako to nije potez naloženoga onda ne znam šta je. Kupiti karticu koja je štampana u par stotina primeraka mora biti promašaj sam po sebi. Osim ako je nisi dobio ili sam napravio...
Između AMD-a i ATI-ja vlada jedan harmoničan i zakonit brak kojem je kumovala slična poslovna politika i obostrana korist, što će reći - ljubav i interesi. De ćeš lepše.
A u upropaštavanju sebe nvidiji pomoć evidentno ne treba.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Ti si izgleda promašio kad sam 7.000 puta napisao zašto sam tu karticu uzeo. 4 x DVI matori.....nisam je imao prvi u Evropi, ni u Beogradu, ali među prvima da. Ovčice ?....4850 X2 je imala sjajnu cenu, 20e veću od 4870 sa 1GB tad kad sam je uzeo. Fantastična cena za ono što nudi.... i ti nju porediš sa GTX4xx ološem ? E blago tebi i tvom rezonu.
Nego kad bi ti samo znao zašto pominješ 4850 X2....planiraš GTX4xx pa si se uvredio možda ? Ajde, na odrastanje dečko.
***************************** Besposlen pop i goveda krsti...
:: @bax2003 :: Nema pitanja za tebe samo konstatacije :: - na komentar o dečurliji mogu da kažem da sam siguran da ovoliko bradatog klinca nikad nisi video :: - `Slatke ovčice na kojima nV lepo zarađuje`, a ti si imao onaj jedan primerak 4850X2 u Evropi...pa ako to nije potez naloženoga onda ne znam šta je. Kupiti karticu koja je štampana u par stotina primeraka mora biti promašaj sam po sebi. Osim ako je nisi dobio ili sam napravio.. :: ::
Ne brini za moje godine...imam ih taman da kazem ovde svakom sta zelim, ali tebi ne zelim nista vise da kazem, moram totalno da te iskuliram jer nema neke normalne rasprave sa takvim mozgom nema...kako da ubedis Hitlera da je loshe da pali ljude u krematorijumu - ne mozes kada je to poremecen um, greska prirode, mozes samo ublaziti posledice takvog delovanja
Kod nas je ~480e GTX480 a 5870 ~330e to je 150e razlike, i nemoj vise da gusis oci me peku, ti jedini dosao ovde da glumis indijanca pricas mi o K6 i AMD-u, a do fermija nVidia koristila derivate G80 cip-a koj je star 5-6 godina, sedi 1!
Imas komplex sine, ti u prvom postu na ovoj temi kazes `dosta sa tim ATI-em`, veliki komplex imas i zao mi te, slep si iz samo tebi poznatih razloga. Tebi je krivo sto se kartice proizvodjaca kog ti ne favorizujes prodaju ko alva i sto su sveobuhvatno puno bolji proizvod, kao da imas nesto od nVidie...to se zove komplex...
Cudan mi je rezon da neko gleda fps preko 100...i da poredi te rezultate, bitnije je da se gledaju testovi-igre kada treba da se izvuce minimalan igriv FPS `30`... PAMETAN COVEK NECE DA PLATI 150E VISE DA UMESTO 40FPS IMA 44(to je tvojih 10%), PRITOM DA IMA VRELU KARTICU PRITOM JAKO BUCNU...
:: :: @dautovic :: Da li ti imaš dovoljno godina da tako pričaš sa mnom :: :: `Na nekom sajtu`, za NewEgg si rekao `Na nekom sajtu`...to je isto kad neki naši političari kažu `pa nije Amerika i Evropa ceo svet, postoje tu i druge države, Iran, Irak, Korea, ovi ludaci...Avganistan i ostali koljači po Africi i gde god`. Slabo ti znaš i šta je Hard Launch i kakav je problem kad njega nema kao što ga nije imao GTX480 :: :: U svakom slučaju, meni je gluplje da na nekom bezveznom sajtu čitam da nešto košta 518e kad to isto u našem gradu košta 48.000 dinara što je očigledno preko 10% manje...preturaj PC berzu pa ćeš i sam videti :: :: :: @neXus2000 :: Lep stav, odmeren i ostavlja mesta za neku konstruktivnu priču.. :: :: :: @2m4Y :: Pogledaj još jednom tabelu i deo Apples-to-Apples :: U tabeli je rezultat za GTX480 u 2560x1600 rezoluciji a za 5870 u 1920x1200 :: U delu Apples-to-Apples gde su sve kartice podešene jednako GTX480 jednostavno dere 5870...i tako će biti u svakom sledećem tessellation naslovu...tu su ATi zatekli sa spušenim gaćama i zna se šta sledi.. :: HardOCP je od najjačih i najcenjenijih hardverskih sajtova. Grafičke kartice testiraju malo drugačije od ostalih. Pokušavaju da za sve kartice iz iste kategorije izjednače prosečan frame rate a onda ukažu na razlike u setovanjima i samim tim pokažu šta od kojeg čipa može da se ošekuje u realnom radu. Zato je razlika u rezolucijama u gornjem delu te stranice. Od nedavno su dodali deo Apples-to-Apples gde porede kartice na istim setovanjima. Grafikoni prikazuju frame rate u realnom vremenu i to je to :: :: :: @TheBear :: Tako bato, pravo u rebra...razmisli malo...za iste karakteristike ista potrošnj :: PA ŠTA BI ONDA SA ATi NAPREDNIJIM PROCESOM PROIZVODNJE kad za iste karakteristike i jedan i drugi čip troše 500W :: Nema tu ništa naprednije, isti je to tajvanski drugorazredni proces proizvodnje :: ATi ide sa dosta manjim čipom na većim klokovima i u celoj situaciji bolje prolazi :: :: :: @skar :: Tako je, postoji izreka `nekom je lakše uterati u čmar nego u glavu :: I valjda zato ovde ima određen broj ljudi koji i dalje svima preporučuju procesore tipa PhenomX4 AthlonII Xšta god i banalne platforme za ist :: :: ...deco upamtite ovo dobro, AMD očigledno uspešno uvaljuje manje-više isto ono K8 jezgro od pre pet godina. Gledajte samo onu X6 nakazu, dodaš dva jezgra i ostaviš istu količinu keša...pih, jadn :: ...a što se čip-setova tiče, AMD i ATi nikad ali nikad nisu ni umeli da ih naprave.Uvek su kaskali za ostalima a posebno za intelom. Da nije bilo VIA-e da sa KT setovim progura K7 i nVIDIA-e da sa nForce 3 i 4 progura K8 AMD-a sada ne bi ni bilo :: :: :: I tako :: GTX480 je skup zato što je najbrža single čip kartica :: GTX480 puno troši zato što je najbrža single čip kartica :: GTX480 je vruća zato što je najbrža single čip kartica :: GTX480 je bučna zato što je najbrža single čip kartica :: ::
Samire ok si lik, ali si ga sad preterao. GTX470 kosta 35k 5870 kosta 32k, znaci za 3000 dinara manje dobijes brzu karticu, hladniju karticu i karticu koja trosi manje struje. Koja bi onda budala uzela nVidia. Jedino zbog CUDA koju koristi mali broj ljudi. PhysX je los zato sto mnogo smanji fps zbog nekih detalja koji seu slabo primetni. Kazes 57xx serija se ne prodaje, najjace da se ne prodaje, a sta nVidia nudi u tom segmentu GTS250 ?
Kazes GTX480 je najjaca single GPU kartica, ali trosi vise struje od Dual GPU ATI-jeve 5970, sporija je od nje i uz sve to 5970 je koji stepen hladnija.
Broj postavljenih tema: 60472. Broj poslatih odgovora: 648167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.