tj,da ti stajem na zulj.Mene interesuje da vi meni kazete gde ima da se kupe dobri cvarci i kavurma,u prevodu dali te je iko od nas tuko po rukama da bacas pare????,pa sada nas smaras sa tom gospodar prstenova tehnologijom.Ja shvatam da na danasnju nemastinu jako boli kada ti iz ruku iskliznu tolike pare,ali ako si vec pojeo govno cuti i sramoti se,to je mnogo normalnije nego sto pokusavas da nekog neukog prevedes zednog preko vode,na sistemu ako sam se ja zajebao necu biti ovca sam.
Miso sine nije to lepo,ljubi te deda.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: E `vala ti ka` bratu. Da nijesi zapalio onu lampu, ostah ja u mraku neznanja. Za uzvrat, malo sam editovao tvoj potpis. Ne se ljutiš, šala bolan, maskara :: :: ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro kao klokan, a pogotovu sto dobro kalira! Treba jedno 100 godina pa da dostigne GeForce2 MX, ahaha :: ATI je takav i to je fakat, za one koji ga poseduju, razlog za plakat`! :: - - - - - - - - - - - :: kolege moje, najozbiljnije: ko ima AMD CPU i/ili ATi kartu, neka ne ukljucuje komp dok je ovako vruce napolju (osim ako je snabdeven dobrim klima-uredjajem). Eno, covek se juce žalio da mu 5770 ide na preko 90*C (a moj 470 GTXi desetak stepeni manje, by the way) :: Nije ATi obojen u crveno badava! Oprez, požar može da izbije svaki cas ::
:: E `vala ti ka` bratu. Da nijesi zapalio onu lampu, ostah ja u mraku neznanja. Za uzvrat, malo sam editovao tvoj potpis. Ne se ljutiš, šala bolan, maskara :: :: ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro kao klokan, a pogotovu sto dobro kalira! Treba jedno 100 godina pa da dostigne GeForce2 MX, ahaha :: ATI je takav i to je fakat, za one koji ga poseduju, razlog za plakat`! :: - - - - - - - - - - - :: kolege moje, najozbiljnije: ko ima AMD CPU i/ili ATi kartu, neka ne ukljucuje komp dok je ovako vruce napolju (osim ako je snabdeven dobrim klima-uredjajem). Eno, covek se juce žalio da mu 5770 ide na preko 90*C (a moj 470 GTXi desetak stepeni manje, by the way) :: Nije ATi obojen u crveno badava! Oprez, požar može da izbije svaki cas ::
:: bravo faco, carski si odradio Pa i nisam bas...Nisam dobro podesio teksturu na odelu Sundjer Boba...Video sam posle,ali nema veze bitna je poenta. Hvala u svakom slucaju,drago mi je da ti se dopala.
Mogu da zamislim koliko ce ovo sranje da kosta kad je i ona 480 bezobrazno skupa.
I onako uzgred ovo nije nova revizija nego su najzad uspeli da naprave nekoliko primeraka sa svim SP koji su ispravni pa ne moraju nista da iskljucuju.
Trebalo im je samo pola godine da srede litografiju i grejanje/hladjenje.
Re: Klasika... Dakle, i to sam doziveo: Bax nikada nije napisao...
14.06.2010. 06:16
status: user broj poruka: 11032
nesto toliko netacno kao (citiram):
:: :: Ok, nije dovršen ovaj naš čip, sad ćemo bar da ih prodamo i saznamo ko zna šta još što sa njim ne valja od kupaca......jer naravno, svaka roba ima svog kupca
(ovo je, toboze, eNVidijino geslo)
Naime, ovde se radi upravo o suprotnom slucaju: AMD je kao iz katapulta izleteo sa serijom 5xxx, pa ce, (tako se prica) da u najavljenoj 6xxx seriji popravi bagove, jer ce rukovodilac sektora za razvoj GPU-a ove firme dobro prouciti Fermi-ja, pocesati se po zatiljku i (tiho, da ga ko ne bi cuo) reci `vidi, vidi, pa i ja sam mogao ovo resenje da primenim `tamo` `. Ali, sta da se radi, AMD je postao ispostava BigBadBill-ove kompanije, valjalo je raditi po direktivi... Direktiva je glasila: napravi sto pre nesto sto podrzava DX11 (citaj Win7), ne bi li se Win7 sto pre poceo prodavati, pa makar bilo i kuso i sakato... I tako nastade 5xxx...
Siroti AMD-ovci, da ne kazem AMD-ovce... Em ih šišaju, em one to ne primecuju.
:: Kada će administratori da urade ignore liste za ovaj forum? (ako se ovaj sajt i može zvati forumom :: :: Windows-free with Fedora 12 :: :: == http://www.diy-audio-engineering.org = :: ::
I evo ga još jedan primer ATi 5870 kartice napravljene na ATi naprednom procesu proizodnje. Napredni proces proizvodnje joj omogućava neuporedivo manju potrošnju a samim tim nižu temperaturu i tihi rad.
Alo, pesniče, šta si hteo da kažeš svojim poslednjim postom?! Taj GA je posebna OC verzija 5870, koja overklokovana troši manje i manje se greje od GTX480 u ful loadu. Pitam se samo zašto nisu overklokovali Fermija? Usrali se da im ne pregori karta, pre nego što uspeju da istestiraju jedan od najboljih primeraka 5870.
poredis mi gigabyte SOC sa referentnim modelom 480?
Poredi kako dolikuje!
refrentne 5850 i 470, i referentne 5870 i 480
Masis poentu skroz zaslepljeni, ne znam sto ti je jebeno krivo, nemas procenat od zarade nVidie?!!??!?!?!?!?!?!??!Priznaj lepo i sebi da ati ima bolje proizvode trenutno, kupi nVidiu ali nemoj da smaras i ubedjujes X ljudi koji imaju oci i sto je najvaznije imaju te kartice o kojima se prica...
Smorio si oci nas peku sve ovde, kupi nVidiu i nemoj da davis ovde relano niko te nije dirao, ti si dosao sa stavom `jebo vas taj ati` i poceo da smaras bez ikakve poledjine i argumenata!!!!
Razumem da si posle kupovime 3 GTX280 emotivno vezan za nVidiu ali nemas razloga, to je jebena racunaraska komponenta....
:: :: :: Razumem da si posle kupovime 3 GTX280 emotivno vezan za nVidiu ali nemas razloga, to je jebena racunaraska komponenta.... :: :: :: :: :: I evo ga još jedan primer ATi 5870 kartice napravljene na ATi naprednom procesu proizodnje. Napredni proces proizvodnje joj omogućava neuporedivo manju potrošnju a samim tim nižu temperaturu i tihi rad :: :: :: :: http://www.hardocp.com/article/2010/06/14/gigabyte_hd_5870_super_overclock_edition_review/ :: :: :: :: Na prvoj stranici možete da se uverite koliko je jeftinija od direktnog konkurenta na beznačajnim Zapadnim tržištima :: :: :: :: Izdvajam meni posebno dragu stranicu na kojoj se vidi i potrošnja konkretnog modela 5870 i naravno direktnog konkurenta :: :: :: :: http://www.hardocp.com/article/2010/06/14/gigabyte_hd_5870_super_overclock_edition_review/ :: :: :: :: :: :: Pih. :: :: :: ::
Nije fair play ,sto nisu klokovali gtx480 pa pokazali temp i potrosnju.Fermi je nesavrsen proizvod.Tek na 28 nm ce pokazivati pristojnu temperaturu i potrosnju.
dodje mi da odgovorim, ponekad i krenem da pisem, al kad bolje razmislim nema vajde, MILIJARDU puta je ponavljano sta je Fermi koliko se greje i kakav je u odnosu na 5000 seriju, kolika je potrosnja itd. Znaju se vrlo dobro i performanse, ne vidim poentu vise polemisanja o HD5000 vs. Fermi, sve se zna lepo kako je i sta.
Znaci prednost Fermija: Bolji u Unigine Benchmark-u sa Extreme teselacijom, u svim igrama malo bolji ili isti.
Prednost HD5000 serije: Price/Performance, Perofrmance/Watt.
E pa sad ja cu pre uzeti dosta jeftiniju a malo losiju karut koja manje trosi, a za fanboy-eve tu je Fermi.
Broj postavljenih tema: 60472. Broj poslatih odgovora: 648167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.