Ma samo neka oni napreduju nikom nece skoditi, duplo vece performanse su moguce u 28nm u suprotnom jeste dosta tesko da ima neku normalnu potrosnju ok mozda i moze kao jedan cip ali nekako smo to vec gledali sa nV, a sada nV ima mnogo bolji cip,pa ce to biti bolje po nase dzepove a hvala bogu ima izbora pa ko voli neka bira sta mu dusa hoce. Bice dosta dobro ako obe kompanije+TSMC kvalitetno odrade 28nm vafere...
Lupeta na tom sajtu ta budaletina. Balavi nešto o nekom 28nm procesu. Tako nešto će teško postojati do kraja godine i kod intel-a a kamoli u TSMC. nVIDIA i ATi su kompanije bez svojih pogona za proizvodnju i osuđeni su da posluju sa kime moraju. Po tome kako se situacija sada odvija po pitanju TSMC proizvodnog procesa višemesečna prednost ATi-a praktično i ne postoji. Ne postoji, serija 6000 će biti štampana u istom 40nm procesu kao i pre godinu dana. Da je u najavi novi 28nm proces prednost od par meseci bi bila značajna, ovako su se stvari na sreću po nVIDI-u prilično izjednačile. 5870 sa dve milijarde tranzistora na 850 MHz troši 300 W, na 950 MHz skoro 500W GTX480 sa tri milijarde tranzistora ide odmah na 500W bez da pita GTX460 sa dve milijarde tranzistora nije loš ali je tek grubo zaokruženo sustigao 5850/5870 ...trenutno nema šta da se izvuče preko dve milijarde tranzistora i preko 950 do 1000 MHz-a.
Šteta što se ovi GPU-ovi ne štampaju u IBM ili intelu...to bi bilo već nešto.
U svakom slučaju kraj godine će biti interesantan. Možda se nešto i promeni u tom nesretnom TSMC-u. Možda se i brecne serija 6000 pa sa nekom potpuno novom arhitekturom bude jača od GTX480 za više od mojih predviđenih 10 do 20 %. nVIDIA svakako ima par kečeva. Niti jedan njihov čip nije u svojoj punoj verziji pa se krajem godine očekuje da vidimo i to čudo. Za par meseci je moguće odraditi nekoliko respinova GTX480, možda se sredi malo ta potrošnja.
Ja sam rekao da je ATI-ju potrebna revolucionarna serija i da bi jedino takav skok bio dovoljan da se odvoji od NV ..Ocigledno imam dobru procenu kao i uvek.. Zelje od 100% ili ti 50% boost-a padaju u vodu..Ovde ce po meni razlika izmedju recimo 6870 i 5870 biti oko jedno 25%..Ako bude manje stvarno ce biti promasaj kao serija..
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.