5830 nije brza ni od jedne 460ice, ali cenovno je ok za 170-180e, mada bi je ja stavio u segment 160-170e ali onda bi i sve karte 5xxx serije pojeftinio na nekadasnje cene po kojima smo neki od nas nabavili iste...
@alphacore, na tvoju zalost ne znas kakva hladjenja ima powercolor jer si slep tj orijentisan samo ka jednom brendu, u IT-u ne NE SMES imati takav pogled na stvari, kao pojedini ovde...sam sebe jebes u startu
@NMY, ja sam negde procitao da je jako velika potraznja za 5850/5870/5770 itd i da ATI trenutno ne moze da isporuci dovoljan broj GPU-ova iz kog razloga ne znam mozda i nece s obzirom da se uveliko radi na 6xxx seriji. To su prodavci i distributeri iskoristili i digli cene...
ne guglam takve stvari kao neki, slucajno sam naleteo na tu informaciju...procitao sam na nakom sajtu tipa itsvet.com ili tako neki, ako je neophodno mogu i da potrazim gde : )
lepo je sto su izasle ove 460ice ubile su monotoniju i dobre su karte ali se mnogo velicaju jer pojedini fanboyevi su izgoreli od cekanja NORMALNE Fe`mi karte tako da je ova 460ica najbolja u istroriji i ako je skoro godinu dana posle konkurencije ponudila malo slabije performanse po malo vecoj ceni...
Al dobro necemo o tome to je pojedinima kao da sam im majku opsovao...
Ljudi, a šta je sa GTX 465? Kako se ona generalno pokazala? Nisam bio u toku zadnjih mesec dana, pa bih želeo da čujem mišljenja od vas u vezi ove karte.
Ne razumem? hvali se sto ne znas da napises jedan tehnicki pojam pravilno a da objasnis svojim recima bez guglanja to necu ni da pitam...
Meri sam rekao zargonski, odnosi cene/performanse/potrosnje itd itd...
Bolje nemoj da me vuces za nos kad ne znas ni kako se ucestalost pise...ja ti to nisam ni trljao na nos, lepo sam rekao da tehnicki nepismen covek to ne moze da zna, niti tehnicki nepismen moze raspravljati o arhitekturni nekog cipa al to je sirenje teme...
E moj google majstore.Kome ti pricas.U zivotu si imao par kantica i sebe predstavljas kao nekog experta.U skoli naucio par strucnih izraza i mislis da si popio svu pamet ovog sveta. Tamo gde sam ja na zalost zbog svoje lude i tvrdoglave glave neces nikad biti. Onaj hardver koji sam ja imao/probao/testirao radio review-w ti nisi ni uzivo video a kamo li da znas kako nesto radi.Meni pricas za google.Ahahahah.Ne da si mi smesan vec treba da te uzmu ove kursadzije za maskotu da o tebi prave viceve :)
Nego kako zivci.Pod dupetom bridi.GTX 460 ti stoji na vrh nosa?Zajebano je to kad covek skrene sa puta..Ne zelim ni da znam kako ti je :(
Moj expertu,jos si ti balav i to debelo :( :( :(
P.S.Jos uvek si aktivan u flejmovanju na benchu..Pustaju te da jos malo lajes pa ces konacno u kafez za svagda :)
ne znam ja sine ti na bencu smaras sa pcberzom pa ti obrisu po 3 posta na jednoj strani...obracas se meni na benchu o nekip postovima na PCBERZi i smominjes beruz tamo...retard...
Al volim kad ti svrsim po faci pa kad krenes kao sa svima koji te sateraju u cosak:
`E MOJ SIEN JA SAM U FRIZERSKOJ NAUCIO VISE NEGO TI NA FAXU, TO STO TI ZNAS PRAVILNO DA IZGOVORIS ILI NAPISES FREKVENCIJA TO NIJE BITNO JA SAM TESTIRAO TONE HARTDWARE SVE MI MAMA KUPILA, KOJE JA ZNANJE I ISKUSTVO IMAM TI NE MOZES IMATI NIKAD` FAFAFAFAF FAFAFAFAFA
Volim kad jebem debile umisljene, kad ih izdrakavam a tebe posebno, jer si se utripovao nesto zesce...tard...
hahahahahhahaha
Lecenje...samo pustas istu traku...
Idem lopa sa se vratim kasnije da vidim koje si to romance nakenjao
Inace nemoj da me teras da na ovom forumu trazi postove u kojima kenjas pre izlaska 5xxx serije kako je GTX295 minimum 50% b rzi od 5870, al to je iskustvo...ima takvih stvari puno...
E moj bolesniku raspali nisam ja tard ko ovi po forumu da se lozim...
@eseses Posto ovaj som flejmer ima za cilj da samo truje i sere objasnicu ti ja sta su razlike.. Prvo GTX465 koristi GF100 chip prosto receno ustrojen da bi isao u klasu negde izmedju 5850 i GTX470.Tacnije gadjali su da bude mozda cak i brzi od 5850 sto se nije bas tako pokazalo. E sad poznavajuci GF100 znas da se takav chip dosta greje,dosta trosi a da je cena jednog takvog produkta bila poveca na pocetku te je sve to uzelo maha da na neki nacin odbije kupce tako da GTX465 i nema neku ulogu nit mesto vredno da bi se pokazao kao karta za respekt. Kasnije se pojavio GF104 ,druga generacija Fermi chipa koja ima fantasticne osobine,smanjenu disipaciju,fenomenalne performanse,odlicno skaliranje i uz to korektnu cenu na trzistu. Kasnije se ispostavilo da je GF104 tacnije GTX460 1GB cak i brzi od GTX465 tako da ce se ova kartica kao proizvod koji vise nema mesto na trzistu povuci kao sto se povlace GTX470/GTX480 za koje ce doci zamene. Znaci trenutno uzeti GTX465 je promasena investicija pored odlicne karte za manje para kao sto je GTX460 ili ti ATI 5850 za nesto vise para.GTX465 kosta od prilike kao ATI 5850 ali ima bolje karakteristike i samim tim je bolja kupovina.. Toliko.. @dautovic Bio seljak ostao seljacina..Sta reci..Zalosno..
Ipak mislim da ce Nvidia da predje na 28 nm Glo Fo proces
09.08.2010. 22:38
status: user broj poruka: 7732
iz vise razloga ,skoro bi se prepolovio TDP vrhunskih fermi ,a i temperatura bi bila manja .Negde pocetkom 2011 ce se pojaviti ATI SI na 28 nm ,Nvidia htela ne htela da bi bila konkurentna morace da predje na to.
Prica se da TSMC daje povoljnost nVidia-i.I oni sad moraju da se bore za opstanak na trzistu.Ovde ce biti ko da bolju ponudu..Ako Global Foundries ponudi ono sto nvida-i bude odgovaralo ne vidim razlog da ne predju.To je biznis.Tu nema ljubavi ,samo profitiranje..
Ovo ce biti kartica koja ce doziveti slicnu sudbinu kao i 8600GT, kada je izasla bila je super kartica, ali je ubrzo posle postala trash :). Jer ce se Fermi dosta poboljsati na 28nm, a i ATI razvija dugo ovu novu arhitekturu, tako da se mogu ocekivati odlicne performanse e sad po kojoj ceni to je pitanje. Ako nVidia zakasni cene ce biti astronomske, ako se nVidia pojavi u isto vreme cene ce biti ok i GTX460 ce svi zaboraviti kao da nije postojala :).
Gile nisi upravu.Kada je postojala 8600 GT tada i je i dalje bila najjaca karta 8800 GTX/Ultra a razlika u performasama je bila ogromna.Dva 8600GT u SLI nisu bila brza od 8800GTX~!Nisu cak ni dva 8600GTS -a mogla da dobiju 8800GTS a kamo li GTX! Ovde je sasvim druga situacija.Prvo izvedba novog chipa druge generacije,jako zanimljive i respektabilne performanse.Za manje ulozenog novca daleko vise performansi moze da se izvuce.Kartica kao takva ima odlicne karakteristike,dosta bolje od GF100. Izasla je sa veoam povoljnom cenom i tu nema mesta za neki drastican pad. Koja god da izadje verzija Fermi karte GTX460 nece tako brzo pasti u zaborav jer nudi sve ono sto za sad konkurent ne poseduje a isto tako na nivou performansi tj sirove snage odrzace se jos dugo..
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.