Iskreno, ima dosta mogućnosti da se forum unapredi...
19.09.2010. 20:12
status: admin broj poruka: 876
... i trenutno nisam upoznat sa činjenicama u vezi foruma (da li se radi nova verzija od nule ili se ova unapređuje) i verujem da će se Željko javiti ali forum sasvim dobro funkcioniše. Naravno, veći je problem ponašanje samih korisnika koje je trebalo češće sankcionisati jer je stvarno bilo dosta svađa i gluposti. S druge strane ta sloboda je na neki način dovela da mnogi useri `izgrade svoje ime` na forumu ali i da vremenom unaprede svoje znanje. Ova tema a, i mnoge druge teme ne bi ni postojale na drugim forumima već bi se odmah brisale i useri banovali. Pa i ti @gile, seti se tvojih prvih postova, na tim drugim forumima od 10 poruka, 9 bi ti bilo izbrisano ili bi isti bili ismevani (iako za to nema razloga). Naravno, to ne znači da ne treba da tražiš od nas bolji forum kao već sada stari član i tu imaš potpuno moju podršku. Što se tiče, zarade, nije sve crno-belo u mnogome je sivo. Pa i na istoj strani za marketing možeš videti i d.o.o. ili ti pdv, porezi na sve i svašta, pa kad sve sabereš i oduzmeš,....
@vuk, ako može samo malo detaljnije u vezi problema oko malih oglasa s obzirom da su oni uvek bili u mnogim situacijama pioniri u implementiranju određenih ideja.
Inače, u moje ime mogu da kažem da se radi prilično, prilično puno. U toku sledeće nedelje možete da očekujete nov projekta sa moje strane. Trebao sam da ga izbacim još početkom godine ali rekoh da ga usavršim da bi zadovoljio sve kriterijume (video sam odavno koliko je gile zahtevan ). Ovo je prva zvanična najava a, u toku nedelje više podataka pa očekujem i vaša mišljenja.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Inače, u moje ime mogu da kažem da se radi prilično, prilično puno. U toku sledeće nedelje možete da očekujete nov projekta sa moje strane. Trebao sam da ga izbacim još početkom godine ali rekoh da ga usavršim da bi zadovoljio sve kriterijume (video sam odavno koliko je gile zahtevan ). Ovo je prva zvanična najava a, u toku nedelje više podataka pa očekujem i vaša mišljenja :: :: Za sada toliko od mene... :: ::
Re: Re: Iskreno, ima dosta mogućnosti da se forum unapredi...
19.09.2010. 20:18
status: admin broj poruka: 876
Zaboravih da kažem da projekat nije vezan za pc berzu i da su za njega zaduženi neki drugi ljudi
:: A ako ne bude nista sledece nedelje, sta onda ocemo dobiti nesto za dzabaka?? :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Inače, u moje ime mogu da kažem da se radi prilično, prilično puno. U toku sledeće nedelje možete da očekujete nov projekta sa moje strane. Trebao sam da ga izbacim još početkom godine ali rekoh da ga usavršim da bi zadovoljio sve kriterijume (video sam odavno koliko je gile zahtevan ). Ovo je prva zvanična najava a, u toku nedelje više podataka pa očekujem i vaša mišljenja :: :: :: :: Za sada toliko od mene... :: :: :: ::
@misa znam kakvi su bili moji prvi postovi xd :), sada kada to vidim slogiram se :). Pre svega sto sam ovde cuo i naucio dosta korisnih stvari sam i postavio ovu temu, da ona bude dobronamerna kritika, a ne da pljujem po vama. Znam da ne moze da se zaradi nesto preterano, imate dosta prihoda ali i dosta izdataka, na kraju ostane malo. Ali opet ipak trajete 10 god. valjalo bi neka novina da se ubaci, a i pre je bilo najava o tome,...
Ako je pravljenje novog foruma stvarno obiman posao, moze da se ubaci nesto novo (nesto slicno tom tvom nekom projektu),... Ta prica o sredjivanju foruma se vrti jako dugo, cak i duze nego sto sam mislio, pa bi to vec jednom moglo da se razgranici.
pod prvo smeta mi sto nema nekog admina za forum da se sankiconisu gluspoti i spameri vise banovanja i brisanja tema...dovelo bi u red forum..posebno one stare glupe teme!!! druga stvar nema smajlija u porukama nema mogucnost uploada slika na forum nema rejtinga korisnika da se NE SME citirati citav post nego samo deo na koji se odgovor odnosi...izbegli bi kilometarske teme!!! nema pisanja post-a za postom!!! oglasavanje na forumu odma BRIS...i tako blablabla i ostale sto bi dovelo do ozbiljnijeg prikaza!!!
Ja sam tako i shvatio zato sam ti i rekao da imaš moju potpuno podršku. Naravno, mnogi su rokovi probijeni zbog raznih stvari (koliko sam ja upoznat) i sada je verovatno glupo bilo šta obećavati ali mogu da kažem da smo svesni potrebnih izmena na forumu i verujem da Željko radi na tome.
:: @misa znam kakvi su bili moji prvi postovi xd :), sada kada to vidim slogiram se :). Pre svega sto sam ovde cuo i naucio dosta korisnih stvari sam i postavio ovu temu, da ona bude dobronamerna kritika, a ne da pljujem po vama. Znam da ne moze da se zaradi nesto preterano, imate dosta prihoda ali i dosta izdataka, na kraju ostane malo. Ali opet ipak trajete 10 god. valjalo bi neka novina da se ubaci, a i pre je bilo najava o tome,.. :: :: Ako je pravljenje novog foruma stvarno obiman posao, moze da se ubaci nesto novo (nesto slicno tom tvom nekom projektu),... Ta prica o sredjivanju foruma se vrti jako dugo, cak i duze nego sto sam mislio, pa bi to vec jednom moglo da se razgranici :: :: Pozdrav!
Definitivno, najpotrebniji su moderatori a, za sve ostalo se slažem. Naravno, uvek postoji mogućnost da se instalira neko gotovo rešenje ali kada je već ovoliko trajalo da ne ispadne kao poraz, ja sam za implementaciju ovde nabrojanih stvari ali i ideje od ranih postova.
:: pod prvo smeta mi sto nema nekog admina za forum da se sankiconisu gluspoti i spamer :: vise banovanja i brisanja tema...dovelo bi u red forum..posebno one stare glupe teme!! :: druga stvar nema smajlija u porukam :: nema mogucnost uploada slika na foru :: nema rejtinga korisnik :: da se NE SME citirati citav post nego samo deo na koji se odgovor odnosi...izbegli bi kilometarske teme!! :: nema pisanja post-a za postom!! :: oglasavanje na forumu odma BRIS...i tako blablabl :: i ostale sto bi dovelo do ozbiljnijeg prikaza!! :: :: ::
Hvala na razumevanju, ako bude bilo nekakvo glasanje kao pre nekog vremena za najbolji sajt u ovoj onoj kategoriji, ja cu pomoci, a nadam se i ostali clanovi foruma :).
Sve ovo sto je rekao skar stoji.
@obradmi ja mislim da se ipak vise koristi dreamweaver :).
Kao sto misa rece najbolje i najbrze bi bilo neko gotovo resenje, samo malo da se ispolira i nista vise, naravno bilo bi super ako je moguce da na prvoj strani ostanu top teme,
Pozdrav!
:: :: Ja sam tako i shvatio zato sam ti i rekao da imaš moju potpuno podršku. Naravno, mnogi su rokovi probijeni zbog raznih stvari (koliko sam ja upoznat) i sada je verovatno glupo bilo šta obećavati ali mogu da kažem da smo svesni potrebnih izmena na forumu i verujem da Željko radi na tome :: :: :: :: @misa znam kakvi su bili moji prvi postovi xd :), sada kada to vidim slogiram se :). Pre svega sto sam ovde cuo i naucio dosta korisnih stvari sam i postavio ovu temu, da ona bude dobronamerna kritika, a ne da pljujem po vama. Znam da ne moze da se zaradi nesto preterano, imate dosta prihoda ali i dosta izdataka, na kraju ostane malo. Ali opet ipak trajete 10 god. valjalo bi neka novina da se ubaci, a i pre je bilo najava o tome,.. :: :: :: :: Ako je pravljenje novog foruma stvarno obiman posao, moze da se ubaci nesto novo (nesto slicno tom tvom nekom projektu),... Ta prica o sredjivanju foruma se vrti jako dugo, cak i duze nego sto sam mislio, pa bi to vec jednom moglo da se razgranici :: :: :: :: Pozdrav!
Aha, pa zato ja nikako da završim novi projekat Da, dreamweaver je super pogotovo za početnike ali recimo ja koristim jedino notepad++ što bi se reklo da sve pišem (programiram). Inače, ima i boljih editora ali ovaj je besplatan i na žalost nema podršku za brief.
:: :: @obradmi ja mislim da se ipak vise koristi dreamweaver :) ::
pa probaj da preradis na svoj nacin (mnogi su tako poceli) ,ne moze sve preko noci naravno.Drugar mi drzi forum na jednoj `preradjenoj` nevezano za IT nego za knjige ,tako da i to nije lose.
..... meni se ovaj forum bas svidja iz razloga sto je drugaciji od drugih, vizuelno a i u svakom drugom pogledu. Kad postavim temu, uvek na ovom forumu dobijem najbrzi odgovor, a i bude ih najvise, a posebno mi se svidja pocetna strana na kojoj odmah moze da se vidi spisak najnovijih tema, nema potrebe ulaziti u sekciju `forum`
Ma znam, digao sam wordpress uz pomoc usera markopvict i lepo sam ga preradio da sam se sam zacudio :).
Pozdrav!
:: pa probaj da preradis na svoj nacin (mnogi su tako poceli) ,ne moze sve preko noci naravno.Drugar mi drzi forum na jednoj `preradjenoj` nevezano za IT nego za knjige ,tako da i to nije lose.
Koliko vremena dnevno treba provesti uz forum da bi neko bio moderator??? i kakve uslove potencijalni kandidat mora da ispuni da bi postao moderator pcberze? Pretpostavljam da nema moderatora jer je slobodno vreme ogranicavajuci faktor.
sto se tice azurnosti jeste jedan od najbrzih..ali ujedno ima toliko offtopic da je cudo.. slozicu se sa Daum-om za pocetak jedan admin koji ce da sankiconise, a kasnije malo vise =) naravno moze da se obavi glasanje za admina tako da ce to biti neko sasvim suprotan nego sto klinkton dade!! :P
Osnnovni problem ovog foruma, još od kad je napravljem je to što nema moderatora da dovodi red i disciplinu. Verujem da ste Željko i ti Mišo mislili da nema potrebe imati moderatora, jer je tad sve bilo idealno. Međutim, sada živimo u totalno drugačijem svetu, gde je društvo postalo jako iskvareno. Ovaj forum je nezaštićen od nekog spamera koji će doći ovde da leči svoje komplekse. Što je najgore, privlači pažnju drugima koji, pokušavajući da ga oteraju, prave nenamerno nered. A to je upravo to što većina spamera želi. Ovo je samo jedan od primera zašto su potrebni moderatori.
Čika Gile, načekaćeš se do sudnjeg dana. Činjenice govore sasvim drugačije. Ja, kao i još nekoliko članova koje lično poznajem (jedan ima petocifren broj postova) smo smoreni od monotonog foruma. Konkretno, svakodnevno posećujem sajt i eventualno ponekad nešto i napišem. Ali, 95% tema su jedno te isto: Temperatura, koje napajanje, kako da overklokujem, ati ili nvidia, koja grafika, koji antivirus i slično. Nemam više želju da otvorim temu a kamoli da je pročitam kada već znam šta je u njoj odgovoreno-jedno te isto po ko zna koji put. Ono što stvarno treba, to su moderatori koji će da sređuju forum, brišu duplirane teme i malo uvedu neki red, a to podrazumeva i banovanje smarača, spamera i šalabajzera. Gomila usera od par stotina postova nema ni jedan konkretan odgovor na zadatu temu već se sastoje od neartikulisanih šabanskih rečca, potvrđivanja, linkova itd... Nemam ništa protiv nekoga ko ima 10000 ili nema nijedan post i hoće nešto da pita, ali neka prvo proveri ranije postavljene teme i tek tada nek postuje. Za prekršaj-upozorenje, za ponovljeno-ban...
ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE
:: Vec nekoliko dana uocavam da je sve manje aktivnih ljudi na berzi i sve manje postova dnevno. A razlog za to je verovatno vec jako star dizajn foruma i to je do sada mnogo ljudi odvratilo odavde. Znam da je bilo x ovakvih tema, ali mislim da je red da admini ipak malo promene sajt u vizuelnom smislu jer ipak ovaj sajt im generise mnogo novca mesecno. Unapred zahvalan :: :: Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60473. Broj poslatih odgovora: 648174. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.