[Rumour] AMD Barts XT (HD 6770) faster than HD 5850
STRANA 2 OD 2
TheBear
Re: ...
26.09.2010. 10:17
status: user broj poruka: 6502
Ja radim Warhead Bench i po meni je dosta merodavan i karte lepo skaliraju pri OC u njemu, dobr je i za proveravanje dobitka pri OC i za poredjenje snage razlicitih karti.
A i igra realno na max. izgleda fenomenalno, ako ne i nabolje.
:: Kao sto sam i gore u postu napisao - da ne razglabamo o DX11 cicnjenica je da je Teselacija jedna od glavnih karakteristika DX11 grafika.. :: :: Krizu svi vole zato sto je dobra igra i zahtevna je tj neoptimizovana - igra iz 2007 tek na 5870 klokovanoj radi lepo u 1920 :: :: Da kriza 2 nije odlozena za sledecu godinu sad bi na njo radili GTX4xx, 5xxx i 6xxx testove.. :: :: Crysis odavno nije merodavan...za dosta grafika daje `cudne` rezultate.. :: :: ::
Krizu svi vole jer je dobra igra i lepo izgleda da ne kazem odomacila se kod svih i svima je imperativ da mu `kriza dobro radi` zato svi drze uvek instaliranu krizu i njen bench- to je malo vise bolesno al necemo o tome
Igra je starija nema teselaciju i dosta je neoptimizovana, u mnogo drugih bench testova od drugih igara mozes isto porediti i OC i razlicite karte, Cyrsis svi koriste sto ne znaci da je merodavan test sposobnosti i performansi DX11 kartica...
ja sam igru preshao 3-4 puta ali poenta svega je da za GTX4xx i 5xxx seriji ona nije merodavna jer ne podrzava stvari koje donosi DX11 jer je ona i sama prvobitno bila DX9.0C igra i 99% ljudi je preslo kao takvu...
U skoro svakom testu mozes porediti OC i medjusobnu snagu karti...ti si samo navikao na Crysys...
A da li je DX11 i to sto on donosi sranje to je totalno irelevantno za ovu raspravu...
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Evo 3. putu ovoj temi.. :: :: Krizu svi vole jer je dobra igra i lepo izgleda da ne kazem odomacila se kod svih i svima je imperativ da mu `kriza dobro radi` zato svi drze uvek instaliranu krizu i njen bench- to je malo vise bolesno al necemo o tom :: :: Igra je starija nema teselaciju i dosta je neoptimizovana, u mnogo drugih bench testova od drugih igara mozes isto porediti i OC i razlicite karte, Cyrsis svi koriste sto ne znaci da je merodavan test sposobnosti i performansi DX11 kartica.. :: :: :: ja sam igru preshao 3-4 puta ali poenta svega je da za GTX4xx i 5xxx seriji ona nije merodavna jer ne podrzava stvari koje donosi DX11 jer je ona i sama prvobitno bila DX9.0C igra i 99% ljudi je preslo kao takvu.. :: :: U skoro svakom testu mozes porediti OC i medjusobnu snagu karti...ti si samo navikao na Crysys.. :: :: :: A da li je DX11 i to sto on donosi sranje to je totalno irelevantno za ovu raspravu...
A znas li zasto je Black edition? Eeee, bila je crvena dok komp nije ukljucen. Cim je obavljen boot - booom! Zagorela, kao da ju je tatko slabo mesao! Ostao samo vitroplast (bez bakra).
:: Da Obrade procitao sam da se Korsa od 850w maltene izvrnula na ovom testu :: Hvala za info ali cisto sumnjam da nekome moze da koristi ova rezolucija i rezultati iz nje :: :: Fine su to karte medjutim ovi iz EPS-a mi nista nisu javili za molbu da postave zasebni trafo u mom dvoristu :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: http://img843.imageshack.us/img843/8216/nero7.jp :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Nisam gamer tacno, ali ovo je valjda rezolucija 5760x1080 Crysis s :: :: XFX 5970 BE limited editio :: :: :: :: http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/xfx-radeon-hd-5970-black-edition-limited-4gb-in-crossfire-x-review/8 :: :: :: :: Yes, you read it right ::
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
6770 - 146W kazu brza od 5850. Manji cip dodatno, i ako je isto u 40nm. Doslo je do same optimizacije arhitekture. 6750 - 114W verovatno pobedjuje GTX460.
A sta ce raditi 6850 i 6870 to ne smem ni da zamislim, a tek Antilles koja ce zverina da bude.....
Ako je 6770 malo bolja od 5850 to znaci da ce ta karta biti kao GTX470 otprilike (posto je 470 aman malo bolja od 5850)...
:: :: :: 6770 - 146W kazu brza od 5850. Manji cip dodatno, i ako je isto u 40nm. Doslo je do same optimizacije arhitekture :: 6750 - 114W verovatno pobedjuje GTX460 :: :: Stvarno impresivno:) ako stvarno tako bude...
Medo bas tako, negde se prica kako je direktno konkurent GTX470-ici, mada ta karta ce u penziju verovatno, zamenice je GTX475- manji cip, brza od GTX480, plus moraju da obaraju cenu, jer ce je 6850 dobiti- verovatno. I isto tako ce 6870 da bude brza od GTX485 kad izadje. nV mora da se kopa manjim cenama.
Edit: Mada pominjalo se to da ce AMD smanjiti razliku izmedju mainstream i highend grafika, da nece biti toliko drasticnih razlika 6700 serija je primer, ne ocekuj od 6850 neki previse bum, u svakom slucaju bice manja razlika nego izmedju 6770 i 5770.
:: A sta ce raditi 6850 i 6870 to ne smem ni da zamislim, a tek Antilles koja ce zverina da bude.... :: :: Ako je 6770 malo bolja od 5850 to znaci da ce ta karta biti kao GTX470 otprilike (posto je 470 aman malo bolja od 5850).. :: :: :: :: :: :: :: 6770 - 146W kazu brza od 5850. Manji cip dodatno, i ako je isto u 40nm. Doslo je do same optimizacije arhitekture :: :: 6750 - 114W verovatno pobedjuje GTX460 :: :: :: :: Stvarno impresivno:) ako stvarno tako bude...
Ja uzimam 6750 ili 6770 zavisno od cene i isplativosti, a 6850 i 6870 ce biti zesci overkill sigurno ako ove 67xx budu ovako jake.
Nema igre koju 5850 ne moze da pokrene u full-u u 1920x1080 trenutno tako da ce 6750 i 6770 biti dovoljne za sve ! A za 68xx ce biti neke nenormalne cene osecam....
:: :: Medo bas tako, negde se prica kako je direktno konkurent GTX470-ici, mada ta karta ce u penziju verovatno, zamenice je GTX475- manji cip, brza od GTX480, plus moraju da obaraju cenu, jer ce je 6850 dobiti- verovatno. I isto tako ce 6870 da bude brza od GTX485 kad izadje. nV mora da se kopa manjim cenama :: :: :: A sta ce raditi 6850 i 6870 to ne smem ni da zamislim, a tek Antilles koja ce zverina da bude.... :: :: :: :: Ako je 6770 malo bolja od 5850 to znaci da ce ta karta biti kao GTX470 otprilike (posto je 470 aman malo bolja od 5850).. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: 6770 - 146W kazu brza od 5850. Manji cip dodatno, i ako je isto u 40nm. Doslo je do same optimizacije arhitekture :: :: :: 6750 - 114W verovatno pobedjuje GTX460 :: :: :: :: :: :: Stvarno impresivno:) ako stvarno tako bude...
Ma joook Medo, samo ti se čini. Nema ništa od tog valcera a 6770 čisto sumnjam da neće biti skuplja od 5850 u prvo vreme, a kako sad stoje stvari verovatno i posle
Sebi sam apio polovnu 5770 nedavno, još samo da joj krknem neko custom lađenje iz domaće radionice i ima da cepa sledećih godinu dana dok ne padne cena seriji 6 ako bog da.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Bojim se da će biti tako. Čak i ako skinu cene 5xxx seriji, to će biti minorno i ovi naši snovi da će 6750/6770 biti u cenovnom rangu sa gtx 460 će trajati duže nego što smo mislili. Realno.
:: Ma joook Medo, samo ti se čini. Nema ništa od tog valcera a 6770 čisto sumnjam da neće biti skuplja od 5850 u prvo vreme, a kako sad stoje stvari verovatno i posle :: :: Sebi sam apio polovnu 5770 nedavno, još samo da joj krknem neko custom lađenje iz domaće radionice i ima da cepa sledećih godinu dana dok ne padne cena seriji 6 ako bog da :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: A za 68xx ce biti neke nenormalne cene osecam... ::
ako 6750 bude po perfomansama kao 5850 to je 30 % manja potrosnja za iste perfomasne,isto vazi za 6770 ako bude po perfomansama kao 5870 to je isto 30 % manja potrosnja za iste perfomanse.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647691. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.