Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Konacno detalji i slike 6850 i 6870 !
STRANA 2 OD 2
raic Re: Ja mislim 17.10.2010. 16:38 #253603

status: user
broj poruka: 9006
Onda bi 6850 trebalo prilično blizu da priđe kad se svirne, deluje da ima dosta lufta.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: Trebala bi po nekim prvim testovima da ima 6850 ~ 14900 a 6870 preko 17000.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Bem ve slepci 17.10.2010. 16:47 #253607

broj poruka: 6674
Nije pravo pitanje gde će koja da se uglavi i da li će i koliko biti brža, gladnija ili hladnija, već, KOLIKO će da koštaju. Bez tog podatka, veselo nam palamuđenje do zore, a ondak iznova.
Jedino, ono što nevidijci moraju da priznaju, njihova Rerni je toliko odugovlačila, ko` gladan na sranju, da su prepucavanja i svađe na forumu prešle svaku granicu i rasterale neke usere.... a, šta god oni mislili, blati NEĆE tako pogubno i na takav način uticati na forum. Koji je, kao što primetiše njih dvojica-trojica, pocrveneo poprilično.....
Ljudi, samo PARE su merilo, a to nije šija nego vrat i slične zamajavancije... to je za gotove konfiguracije i gro blesana koji ih kupuju. Mi na forumu, uglavnom, ne spadamo u takve.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

obradmi Re: ... 17.10.2010. 17:16 #253612

broj poruka: 7741
Cayman pro verzija treba da trosi ispod 200 W,ako su rekli to ce i biti ,pre ce da spuste klokove nego u 28 nm ,ako planiraju za kraj ove godine.28 nm ce sledece godine ipak.Pred Novu Godinu je najveca prodaja na zapadu ,tako da ce tu sansu tesko propustiti.

:: Kartica je stvarno lepa.Deluje i kvalitetno sam oklop cooler-a.Voleo bi da je probam i napravim jedan review test.Ono sto sa slike mogu da primetim da su i u 6xxx seriji podigli malo nivo kvaliteta.E sad to mi deluje sa slike,nit znam kakva je baza cool-era niti sta je ispod haube.
:: Moje misljenje oko brzine kartica nije formirano ali po specifikacijama bez obzira na reorganizaciju shader jedinica ne deluje mi da ce ove karte dati nesto impresivno
:: Po nekoj logici 6850 bi trebao da bude brzi od 5830,mozda malo sporiji od 5850 ili ti equal.6870 zbog jako visokog kloka bi trebao definitivno da bude brzi i bice od 5850 ali za sigurno sporiji od 5870.Mnogo je ocekivati da bude brzi ili ti jednak.Ipak imate sopcifikacije ispred sebe
::
:: Koliko sam uspeo da procitam tesselacija kod serije 6xxx nije poboljsana mada opet na drugim krajevima kazu da jeste.Ko ce ga znati,svugde se spekulise
:: Sto se tice Antilles-a od Cayman chipa nema teorije da izvedu tu kartu.To je fizicki nemoguce ,jedino ako predju na nizi proizvodni proces
:: AMD veli da ce biti Antilles-a ali nigde ne daje naznake koji ce chip biti uposlen
:: Cayman PRO=>225W TDP po chipu,Cayman XT 300W TDP
:: Granica za svaku kartu je 300w!Jedino logicno resenje je da se Dual GPU karta izvede od slabijih chipova tipa dva Barts-a XT-a i taman toliko ce biti vrhunac ponude AMD-a kako i vrhunac samih performansi
:: Moze se desiti da se Antilles ostavi i za 28nm
:: Inace AMD i ne mora da zuri.nVidia nema sta da ponudi u toj visoj klasi i prema tome taj segment i nije ugrozen
:: Pominje se neki GTX580 ali za sad to je samo obicna glasina
:: Logicni je je da ce izaci Full GF104 mada me nebi cudilo da su na isti nacin reorganizovali i GF100 ali otom potom.
:: Rekoh ja,bice ovo lepa zima
:: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
:: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn
GTX295 The Best Vantage Score
:: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png
Godzilla re 17.10.2010. 17:34 #253617

broj poruka: 46
ako je po defu, to bi bilo odlicno.
bice ovo lepo :)

Daum Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 17.10.2010. 17:39 #253618

broj poruka: 12811
Malo si se istripovao... Zamena za 5850 je 6870, a 6850 će zameniti 5830...

5870 će zameniti 6970... tako da tvoja tvrdnja pada u vodu...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

:: Opet neka zamena teza ili šta
:: 6850 ni pod razno nije naslednik 5770 i njegovih 128 bita
:: 6800 serija je mnogo teža artiljerija sa svojih 256 bita i dva konektora za napajanje
:: O tome da će cena 256-bitnog 6850 biti na nivou 5770 možemo samo da sanjamo
:: Otrezniće vas za par sati ili dana činjenica da je AMD napravio retku glupost
:: Izbaciće naslednika koji je SPORIJI
:: 6850 će biti SPORIJI od 5850
:: 6870 će biti SPORIJI od 5870
:: ...Da ali će trošiti još manje i biće jeftiniji..
:: Da ali globalni napredak nije da mi ponudiš slabiju kartu za manje para
:: Napredak je da mi ponudiš kartu koja je osetno jača za isto para...ALO...izvini
:: Teselacija izgleda ostaje na istom banalnom nivou kao i kod 5800
:: U naslovima tipa Metro i HAWK 2 i ostalim koji će podržavati teselaciju nVIDIA će uvek imati sigurnu kuću. Zbog ovakvih stvari ako bi 6800 i bila nešto jaka pobeda nikad neće biti čista
:: Ovo i generalno govori o ``moćnoj`` AMD tehnologiji
:: Postoje i varijante po kojoj kod AMD-a jačeg čipa od ovog neće ni biti. Špekuliše se da će serija 6900 biti dvoglava verzija 6800 i ništa više
:: Ova priča je malo verovatna ali nija da nema osnove
:: AMD je firma koja još uvak kvartalno gubi po 100-tinak miliona dolara tako da tu nema masta za neka šepurenja...takođe je i činjenica da zbog niže zahtevnosti trenutnih igara nema ni potrebe za nekim monstrumima
:: Videćemo koliko tranzistora ima ovaj novi 6870 pa će to i baciti novo svetlo na ovu pretpostavku. Ako to bude bilo oko 2 milijarde onda je 6800 i definitivno naslednik 5800 i onda je ovakva varijanta i moguća...svima je jasno kako je nezgodno prošla nVIDIA sa GF100 na 3 milijarde tranzistora na raspoloživom TSMC 40 nm procesu proizvodnje
Valheru 17.10.2010. 17:44 #253620

broj poruka: 750
Kada je datum izlaska?
U svetu naravno ne kod nas, da gledam dal da cekam benchmarkove i rivjuove ili da zamenim ovu 260ku sa nekom 5870kom :)

...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....

Daum ... 17.10.2010. 17:47 #253621

Moram samo da vas pitam, pošto vidim da se prepucavate do zore? Oće neko od vas uopšte da kupi ove karte kad vas toliko zanimaju???

5850 i 5870 sasvim lepo završavaju posao, i ne vidim šta je brže potrebno od toga da se poteraju sve današnje igre na max u 1920x1200...

Ova serija će jedino da bude dobra ako se sruše cene seriji 5xxx...

Snoopy- - - 17.10.2010. 17:54 #253624

broj poruka: 6083

Ja cu da uzmem ako bude destak dvaes` ispod 250 evra, i ako je odnos performanse/cena dobar. Ako ne bude odnos dobar, onda 460 ili 5850

FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 17.10.2010. 18:32 #253632

broj poruka: 777

Pihhh, opet ne radi tehPARADOX a mrzi me dalje da preturam.
Kad ništa ne mogu da ukradem džabe sam i ustajao iz kreveta.
Ali nema veze, gnjaviću vas.

Za 6870 kažem, ovaj naslednik vam je sporiji.
Vi kažete, nije to naslednik, to je promenjena šema označavanja.
Ja opet pomenem naslednika, vi opet to je promenjena šema označavanja.
Pa ta rečenica je potpuno prazna i ne govori ama baš ništa.
To ni blizu nije odgovor na pitanje a zašto uopšte postoji takva serija 6800.
I stvarno, ovde se taj 6800 odmah bez pogovora prihvata a niko nije ni probao da objasni zašto AMD izbacuje čip koji nije brži od onoga što već postoji.

Naj logičnije je da AMD izbaci jači čip od onoga u 5870 i karticu nazove 5890. Sve klase ima popunjene i može da misli samo na 28 nm.

Problem je što je na tržište izašao GF104. Donosi 95 % performansi 5850 za 200 +/-20 dolara.
Na NewEgg-u trenutna najjeftinija 5850 je 260 a 10% brži 5870 je 330 dolara.
E drugari to je pravo dranje.
Šta bi sa onom pričom da samo nVIDIA dere svoje fanove.
Znači budite ubeđeni da je 6800 izbačen samo i samo da bi omogućio AMD-u da može da spusti cenu ispod 250 dolara a da ostane na nivou performansi predhodnih kartica.
Brže bolje prepakuj čip samo da se smanji cena proizvodnje.
Samo GF-u104 zahvalite što postoji 6800. Da ga nema i dalje bi bilo ono dranje što se vidi po cenovnicima. Naše cenovnike ostavite po strani. Za nas su očigledno nezaobilazni ali na globalnom nivou nisu merodavni kao etail prodavnice.
Tako da eto, nema tu ničeg romantičnog i od svega je najmanje bitno koliko je lepa kartica.
I dalje tvrdima da je GF104 genijalni čip i da od momenta njegovog izlaska počinje AMD-ovo kašnjenje za nVIDIA-om. Ako ne kasni, neka mi neko objasni zašto posle par meseci AMD izbacuje specijalno čip koji će da mu konkuriše. Meni ovo liči kao klasičan potez nekog ko pokušava da prati i parira.

Bart čip je nastao manipulacijom SP-ovima, TU-ovima i ROP-ovima.
Mislim da na tom terenu slabije stoje od inžinjera nVIDIA-e...ovo deluje malo ali može puno da znači.

I to je to.
Bitno je sve ovo reći pre sutrašnjeg dana.
Stvar je previše bitna tako da mislim da će neko koliko već sutra prekršiti NDA i izbaciti cifre. Kad cifre počnu da stižu nema se šta više pričati, biće sve jasno.

rhher pitanje 17.10.2010. 18:35 #253634

broj poruka: 91

kad treba kod nas da se pojave ove `lepotice`?
TheBear Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 17.10.2010. 18:50 #253640

broj poruka: 6502
Aj ovako imamo tri segmenta:

High End: 5970 (Dual GPU) => 6950, 6970, 6990 (Dual GPU)
Performance: 5830, 5850, 5870 => 6870, 6850
Mainstream: 5750, 5770 => ??????

Jel ti jasnije sad ?, posmatraj tri segmenta i ne razmisljaj o tome ko je kome naslednik !

Logicno je da ce ljudi koji imaju sada 5850 i 5870 i zele vrhunske performanse sacekati Cayman odnosno 69xx seriju i najjaci dualgpu Antilles, dok ce karte 68xx serije za koje se ocekuju dobre cene biti dobra zamena oniam koji koriste 5750/5770 pa i 4850/4870....

Ako opet nisi skapirao sta je to promena naming seme onda jbg.

:: Pihhh, opet ne radi tehPARADOX a mrzi me dalje da preturam
:: Kad ništa ne mogu da ukradem džabe sam i ustajao iz kreveta
:: Ali nema veze, gnjaviću vas
:: Za 6870 kažem, ovaj naslednik vam je sporiji
:: Vi kažete, nije to naslednik, to je promenjena šema označavanja
:: Ja opet pomenem naslednika, vi opet to je promenjena šema označavanja
:: Pa ta rečenica je potpuno prazna i ne govori ama baš ništa
:: To ni blizu nije odgovor na pitanje a zašto uopšte postoji takva serija 6800
:: I stvarno, ovde se taj 6800 odmah bez pogovora prihvata a niko nije ni probao da objasni zašto AMD izbacuje čip koji nije brži od onoga što već postoji
:: Naj logičnije je da AMD izbaci jači čip od onoga u 5870 i karticu nazove 5890. Sve klase ima popunjene i može da misli samo na 28 nm
:: Problem je što je na tržište izašao GF104. Donosi 95 % performansi 5850 za 200 +/-20 dolara
:: Na NewEgg-u trenutna najjeftinija 5850 je 260 a 10% brži 5870 je 330 dolara
:: E drugari to je pravo dranje
:: Šta bi sa onom pričom da samo nVIDIA dere svoje fanove
:: Znači budite ubeđeni da je 6800 izbačen samo i samo da bi omogućio AMD-u da može da spusti cenu ispod 250 dolara a da ostane na nivou performansi predhodnih kartica
:: Brže bolje prepakuj čip samo da se smanji cena proizvodnje
:: Samo GF-u104 zahvalite što postoji 6800. Da ga nema i dalje bi bilo ono dranje što se vidi po cenovnicima. Naše cenovnike ostavite po strani. Za nas su očigledno nezaobilazni ali na globalnom nivou nisu merodavni kao etail prodavnice
:: Tako da eto, nema tu ničeg romantičnog i od svega je najmanje bitno koliko je lepa kartica
:: I dalje tvrdima da je GF104 genijalni čip i da od momenta njegovog izlaska počinje AMD-ovo kašnjenje za nVIDIA-om. Ako ne kasni, neka mi neko objasni zašto posle par meseci AMD izbacuje specijalno čip koji će da mu konkuriše. Meni ovo liči kao klasičan potez nekog ko pokušava da prati i parira
:: Bart čip je nastao manipulacijom SP-ovima, TU-ovima i ROP-ovima
:: Mislim da na tom terenu slabije stoje od inžinjera nVIDIA-e...ovo deluje malo ali može puno da znači
:: I to je to
:: Bitno je sve ovo reći pre sutrašnjeg dana
:: Stvar je previše bitna tako da mislim da će neko koliko već sutra prekršiti NDA i izbaciti cifre. Kad cifre počnu da stižu nema se šta više pričati, biće sve jasno
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mslavko82 Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 17.10.2010. 18:57 #253642

broj poruka: 721
:: Pihhh, opet ne radi tehPARADOX a mrzi me dalje da preturam
:: Kad ništa ne mogu da ukradem džabe sam i ustajao iz kreveta
:: Ali nema veze, gnjaviću vas
:: Za 6870 kažem, ovaj naslednik vam je sporiji
:: Vi kažete, nije to naslednik, to je promenjena šema označavanja
:: Ja opet pomenem naslednika, vi opet to je promenjena šema označavanja
:: Pa ta rečenica je potpuno prazna i ne govori ama baš ništa
:: To ni blizu nije odgovor na pitanje a zašto uopšte postoji takva serija 6800
:: I stvarno, ovde se taj 6800 odmah bez pogovora prihvata a niko nije ni probao da objasni zašto AMD izbacuje čip koji nije brži od onoga što već postoji
:: Naj logičnije je da AMD izbaci jači čip od onoga u 5870 i karticu nazove 5890. Sve klase ima popunjene i može da misli samo na 28 nm
:: Problem je što je na tržište izašao GF104. Donosi 95 % performansi 5850 za 200 +/-20 dolara
:: Na NewEgg-u trenutna najjeftinija 5850 je 260 a 10% brži 5870 je 330 dolara
:: E drugari to je pravo dranje
:: Šta bi sa onom pričom da samo nVIDIA dere svoje fanove
:: Znači budite ubeđeni da je 6800 izbačen samo i samo da bi omogućio AMD-u da može da spusti cenu ispod 250 dolara a da ostane na nivou performansi predhodnih kartica
:: Brže bolje prepakuj čip samo da se smanji cena proizvodnje
:: Samo GF-u104 zahvalite što postoji 6800. Da ga nema i dalje bi bilo ono dranje što se vidi po cenovnicima. Naše cenovnike ostavite po strani. Za nas su očigledno nezaobilazni ali na globalnom nivou nisu merodavni kao etail prodavnice
:: Tako da eto, nema tu ničeg romantičnog i od svega je najmanje bitno koliko je lepa kartica
:: I dalje tvrdima da je GF104 genijalni čip i da od momenta njegovog izlaska počinje AMD-ovo kašnjenje za nVIDIA-om. Ako ne kasni, neka mi neko objasni zašto posle par meseci AMD izbacuje specijalno čip koji će da mu konkuriše. Meni ovo liči kao klasičan potez nekog ko pokušava da prati i parira
:: Bart čip je nastao manipulacijom SP-ovima, TU-ovima i ROP-ovima
:: Mislim da na tom terenu slabije stoje od inžinjera nVIDIA-e...ovo deluje malo ali može puno da znači
:: I to je to
:: Bitno je sve ovo reći pre sutrašnjeg dana
:: Stvar je previše bitna tako da mislim da će neko koliko već sutra prekršiti NDA i izbaciti cifre. Kad cifre počnu da stižu nema se šta više pričati, biće sve jasno

I dok se mi ovde prepucavamo, hiljade ljudi sirom sveta pisu zahvalnice nVidii sto im je omogucila tehnoloski napredak i podelila kartice dzabe. Istovremeno, besni fanovi sirom sveta protestuju protiv AMD-a i njegove lopovske politike i visokih cena. Ogorceni su novim imenima kartica i najavljenim rebrandovanjima koja su im se smucila... Inzenjeri AMD-a su u depresiji jer im manipulacija slabije ide nego kolegama...

A ja sam zesce dokon pa ti odgovaram, iskreno govoreci :) Nego, jesi razmisljao da odes u novinare? Imas potencijala... pogotovo za Kurir ...
Daum Re: Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 17.10.2010. 19:02 #253644

Ispravka...

Performance: 5830, 5850, 5870 => 6850, 6870, 6890

:: Aj ovako imamo tri segmenta
:: High End: 5970 (Dual GPU) => 6950, 6970, 6990 (Dual GPU
:: Performance: 5830, 5850, 5870 => 6870, 685
:: Mainstream: 5750, 5770 => ?????
raic ??? 17.10.2010. 19:06 #253645

broj poruka: 9006
Biće i 6890?

To bi onda mnogo blizu prišlo 69xx, pre bi očekivao neku 6830

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: Ispravka..
:: Performance: 5830, 5850, 5870 => 6850, 6870, 689
TheBear Re: ??? 17.10.2010. 19:08 #253646

broj poruka: 6502
Ja nisam cuo za 6890....

dosad se pricalo da ce Cayman biti 6950/6970, a Antilles 6990. Mada ko zna....

:: Biće i 6890
:: To bi onda mnogo blizu prišlo 69xx, pre bi očekivao neku 683
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 17.10.2010. 20:09 #253655

Ma pun mi je više reimenovanja njihovog...

Razorman Re: Bem ve slepci 17.10.2010. 22:10 #253707

broj poruka: 1139
Ja samo cekam da 5870 padne ispod 200e i da uzmem jos jedan :))

1. i7 920@4.2ghz,ati sapphire 5870,asus rampage II extreme,corsair hx1000w,corsair h50,patriot viper 3x2gb ddr3,haf 932.
http://www.youtube.com/watch?v=Of1FTCDUxg4
http://img72.imageshack.us/img72/5403/256363dmark06.jpg

:: Nije pravo pitanje gde će koja da se uglavi i da li će i koliko biti brža, gladnija ili hladnija, već, KOLIKO će da koštaju. Bez tog podatka, veselo nam palamuđenje do zore, a ondak iznova
:: Jedino, ono što nevidijci moraju da priznaju, njihova Rerni je toliko odugovlačila, ko` gladan na sranju, da su prepucavanja i svađe na forumu prešle svaku granicu i rasterale neke usere.... a, šta god oni mislili, blati NEĆE tako pogubno i na takav način uticati na forum. Koji je, kao što primetiše njih dvojica-trojica, pocrveneo poprilično....
:: Ljudi, samo PARE su merilo, a to nije šija nego vrat i slične zamajavancije... to je za gotove konfiguracije i gro blesana koji ih kupuju. Mi na forumu, uglavnom, ne spadamo u takve
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60472. Broj poslatih odgovora: 648167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs