AMD Radeon HD 6970 “Cayman” Christmas card delayed
STRANA 2 OD 3
SkyFire
...
08.11.2010. 16:42
status: user broj poruka: 18472
@Sax Silly me..Ma gde bi se toga setio..Sta ces mozak mi zatrotlovao,uticaj ove Viskoze :) No,u svakom slucaju plasim se da taj Kajmak i kad dodje ne bude pokvaren :) Moracete da prelazite na cevape sa lukom :)
Nego kad istice taj NDA ? Jel veceras ? Dal ce uopste biti testova sutra ?
:: Vidis kako nezrelost i neiskustvo utice na ponasanje coveka :: Do skoro si bio momak na mestu dok si sad vec upao totalno pod uticaj okoline i stopio se :: To se zove psihicka presija uticaja masovnog drustva na jedinku..Ali ti to naravno ne znas jer si jos mlad i zelen,ups mislim crven. :: Pa ja i da kakim o nv radim samo ja to i to radim sa razlogom.Ti si jedan od seratora,vas ima malo vise..Zamilsli kako je meni da se izborim sa svima vama : :: Kolicina sr@nja koja se izvaljuje nema mernu jedinicu tako da ovaj forum nema nikakvog znacaja za uzeti za ozbiljno :: Nivo mog sr@nja je zajebancija,nesto poput onog sto Pisko forsira tj ja sam mu konkurencija u kenjanju. :: Kad je polemika na nivo i kada zaista govorimo o ozbiljnim stvarima tu se stavlja tacka :: Bitne su cinjenica,realan rad a ne price rekla kazala.Na osnovu iskustva i donosis zakljucak i sam tim stavom se upustas u diskusiju. :: Jedno je zajebavanje a drugo je iznosenje realnih stvari i cinjenica kroz kontruktivnu polemiku koju je ovde na zalost jako retko sresti. :: P.S.Budi malo elasticniji i nauci da se salis i da to tako i prihvatas!Nije sve crno i belo :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png
Ma nemam pojma..Jos se cuti..Vidis da i Dule kaze da ni novinari nisu dobili jos sample-ove.Nebi me cudilo ni da ne izbace da bude samo paper launch.. Mozda vagaju ko i AMD sa Cayman-om mada nema tu vise sta da se radi.Karta spremna samo da je plasiraju i da krenu prvi testovi.. Za sad nista adekvatno pouzdano i tacno hoce li sutra da se pojave ili ne. Ja nisam jos dobio inffo.
:: Ok :: :: Nego kad istice taj NDA ? Jel veceras ? Dal ce uopste biti testova sutra :: :: :: Vidis kako nezrelost i neiskustvo utice na ponasanje coveka :: :: Do skoro si bio momak na mestu dok si sad vec upao totalno pod uticaj okoline i stopio se :: :: To se zove psihicka presija uticaja masovnog drustva na jedinku..Ali ti to naravno ne znas jer si jos mlad i zelen,ups mislim crven. :: :: Pa ja i da kakim o nv radim samo ja to i to radim sa razlogom.Ti si jedan od seratora,vas ima malo vise..Zamilsli kako je meni da se izborim sa svima vama : :: :: Kolicina sr@nja koja se izvaljuje nema mernu jedinicu tako da ovaj forum nema nikakvog znacaja za uzeti za ozbiljno :: :: Nivo mog sr@nja je zajebancija,nesto poput onog sto Pisko forsira tj ja sam mu konkurencija u kenjanju. :: :: Kad je polemika na nivo i kada zaista govorimo o ozbiljnim stvarima tu se stavlja tacka :: :: Bitne su cinjenica,realan rad a ne price rekla kazala.Na osnovu iskustva i donosis zakljucak i sam tim stavom se upustas u diskusiju. :: :: Jedno je zajebavanje a drugo je iznosenje realnih stvari i cinjenica kroz kontruktivnu polemiku koju je ovde na zalost jako retko sresti. :: :: P.S.Budi malo elasticniji i nauci da se salis i da to tako i prihvatas!Nije sve crno i belo :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png ::
Pisao je Charlie da ce biti paper launch, pa ni to ne bi bilo lose da se vidi sta moze da se ocekuje...
Ja jos uvek nesto mislim da ima sanse da Cayman bude blizu 5970 po performansama, misli mglupo mi je nesto da bude slabiji jer je Barts (6870) malte ne kao 5870 pa Cayman bi morao da bude bar 40-50% jaci da ima nekog smisla.
:: Ma nemam pojma..Jos se cuti..Vidis da i Dule kaze da ni novinari nisu dobili jos sample-ove.Nebi me cudilo ni da ne izbace da bude samo paper launch. :: Mozda vagaju ko i AMD sa Cayman-om mada nema tu vise sta da se radi.Karta spremna samo da je plasiraju i da krenu prvi testovi. :: Za sad nista adekvatno pouzdano i tacno hoce li sutra da se pojave ili ne :: Ja nisam jos dobio inffo :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: Ok :: :: :: :: Nego kad istice taj NDA ? Jel veceras ? Dal ce uopste biti testova sutra :: :: :: :: :: Vidis kako nezrelost i neiskustvo utice na ponasanje coveka :: :: :: Do skoro si bio momak na mestu dok si sad vec upao totalno pod uticaj okoline i stopio se :: :: :: To se zove psihicka presija uticaja masovnog drustva na jedinku..Ali ti to naravno ne znas jer si jos mlad i zelen,ups mislim crven. :: :: :: Pa ja i da kakim o nv radim samo ja to i to radim sa razlogom.Ti si jedan od seratora,vas ima malo vise..Zamilsli kako je meni da se izborim sa svima vama : :: :: :: Kolicina sr@nja koja se izvaljuje nema mernu jedinicu tako da ovaj forum nema nikakvog znacaja za uzeti za ozbiljno :: :: :: Nivo mog sr@nja je zajebancija,nesto poput onog sto Pisko forsira tj ja sam mu konkurencija u kenjanju. :: :: :: Kad je polemika na nivo i kada zaista govorimo o ozbiljnim stvarima tu se stavlja tacka :: :: :: Bitne su cinjenica,realan rad a ne price rekla kazala.Na osnovu iskustva i donosis zakljucak i sam tim stavom se upustas u diskusiju. :: :: :: Jedno je zajebavanje a drugo je iznosenje realnih stvari i cinjenica kroz kontruktivnu polemiku koju je ovde na zalost jako retko sresti. :: :: :: P.S.Budi malo elasticniji i nauci da se salis i da to tako i prihvatas!Nije sve crno i belo :: :: :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Pa eno delimicno je Max objasnio..I ako je AMD-ov covek ne moze se reci da decko ne zna i da nije upoznat.Isavsi logikom da su organiozovali shader jedinice i da je to nova arhitektura ,(zato ih i zeza sada yield),trebalo bi i Cayman da ima boost srazmeran Barts-u.Znaci nebi trebao da budu ni veci broj stream jedinica a da da bolje performanse..Sad ne znam..Chip je drugaciji pa se mozda ova logika ne uklapa. Ja ni ovo nisam verovao da ce da izvedu sa Barts-ima.Da li ce biti kao 5970 izgleda da ce ipak biti slabiji..Ocekuje se brzina,po mojim proracunima a vidim da se jos neke kolege slazu da ce biti Cayman kao GTX480.To je ono sto sam in ranije pricao.Mnogo veliki boost im treba.Prvo da od Cypress-a dostignu GF100 pa tek onda da ga prestignu sto je u procentima zaista mnogo.Ma otom potom..Doci ce i taj 22-drugi pa i decembar kad vec planiraju da ga plasiraju..
Po ovom ovde GTX 580 ima odredjene specifikacije,fixne,release date je ipak 9-ti!
:: Pisao je Charlie da ce biti paper launch, pa ni to ne bi bilo lose da se vidi sta moze da se ocekuje... :: :: Ja jos uvek nesto mislim da ima sanse da Cayman bude blizu 5970 po performansama, misli mglupo mi je nesto da bude slabiji jer je Barts (6870) malte ne kao 5870 pa Cayman bi morao da bude bar 40-50% jaci da ima nekog smisla ::
koliko sam ja pratio stvari oko kajmana(vrlo malo) on u sustini i treba da bude nesto brzi od 480, a zato je nvidia do skoro i cutala za 580 i sad im verovatno pobrkala loncice, desava se isto kao sa 4xx serijom delay to make something good, e sad obzirom da se AMD istrcao sa 68xx nema nazad tj cekanja vec daj to sto imas i to je to, mozda bi i vise odlozili da nisu izbacili 68xx da bi svojski konkurisali NV, sad jedino mozemo ocekivati slabiju kartu od 580.
Nije uopste problem dostici GTX480 ta karta nije nista preterano jaca od 5870 Cypsress XT, uostalom imas mali milion testova... Cayman ce biti verovatno osetno jaci od 480 po meni bar 20%.
:: koliko sam ja pratio stvari oko kajmana(vrlo malo) on u sustini i treba da bude nesto brzi od 480, a zato je nvidia do skoro i cutala za 580 i sad im verovatno pobrkala loncice, desava se isto kao sa 4xx serijom delay to make something good, e sad obzirom da se AMD istrcao sa 68xx nema nazad tj cekanja vec daj to sto imas i to je to, mozda bi i vise odlozili da nisu izbacili 68xx da bi svojski konkurisali NV, sad jedino mozemo ocekivati slabiju kartu od 580 :: :: Opet teorija : :: :: :: .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=137581 :: :: :: :: ::
:: Tako i ja: ne znam za tasslačenje, directX 11, šejdere i Dart Vejdere, ali, na kraju će AMD imati bržu kartu. Pa kom milo kom zaslinilo
Ovakav stav volim, ali ozbiljno, to je to. Od ovog momenta i dalje želim da nVIDIA ima brže kartice ali ne želim da se išta loše desi AMD-u. Pisko, respect.
Što bi ti rek`o LM, kad već pominjemo domaće filmove evo još jedne iz istih: Izedoste golem Ćutek. .....aHAHAHAHAHAHAHA
E sad da će baš biti samo par procenata u pitanju, videćemo. GTX480 je od 5870 jači do 10%. Ako GTX580 doda još 20% bojim se da to više nije ista klasa. Ali dobro, nije kriv AMD, kriva je nVIDIA...što će neko vreme imati surovo brži čip. .....aHAHAHAHAHAHAHAHA
Jel neko skoro probao GTX 480?Izgleda da uzalud pricam..10% je bilo na pocetku,sad je prica oko nekih 20%+ zavisno od igre boost bude negde i daleko veci..Sad je GTX470 skoro equal sa ATI 5870 samo kad postavljaju testove prepisuju stare rezultate sa starim driverima i ne vidi se ta razlika. Sad sve zavisi od Cayman-a ali opet napominjem treba mu veliki boost da bi stigao GTX580 stim sto mislim da ce i GTX580 zbog sledecih drivera biti osetno brzi u odnosu na prvi start mada ako bude po ugledu na GF104 mozda bude i u samom startu brz. Sve je to jako diskutabilno.Eto do sutra pa cemo bar jedno znati tacno.
Cim se pojavi Cayman Pro/XT Cypress se povlaci.. Isti slucaj sa GTX 580 ,povlace se GTX480/GTX470. Ono sto ostane na lageru ce verovatno da ide po dosta nizoj ceni,tj tako bi moralo.
e ovako sad sam uzeo za razmatranje Skyjevu tezu o povecanju %
nvidia 258.96 vs cat 10.07 tj 480 vs 5870 sa testa 6870 na TechPU sajtu i kaze ovako najveca razlika je 47% prednost NV u FAR CRY, a najmanja je -5% tj 5870 je jaci 5% u crysis, kada se uzme prosek od 16 igara dobije se da je 480 brzi od 5870 19% +- jer nisam bas uzimao 30.1 fps itd uzimao sam najblize vrednosti Gledao sam za rezoluciju 1920*1080 4xAA 16xAF
... zaboravljamo da se AMD-ATI, `odrekao` single GPU najbrže kartice, kao glupog projekta... već, brzinsku krunu juri uparenim modelima... tako da će, zaostatak Kajmaka za tom zeljanicom biti očekivan, čak, ako je tako mali kako laprdamo, ondak... šta će to biti u dabl-dabl učinku?
Ali, TO ISTO ĆE DA URADI nevidija, živi-bili-pa-videli.... zajebite više teške konstrukcije, kopiraće bar u većini, AMD-ovu strategiju, a već delom jesu... amen.
sky+operator, dobro je te se ohladiste, ali, ako sutra ne bude istestirane te zeljanice, ondak, opet ponovo?
Aiiiiiiiii Fatamorgana Kakav poraz vam sledi...samo da nVIDIA hoće.
I dalje mislim da je full GF104 možda i najbolji grafički čip ikada napravljen za PC.
Pazi ovamo.. GF110 će u okviru optimizacija imati za oko 300k manje tranzistora od GF100. Znači najgrublje zaokruženo oko 2,7 milijardi. I dalje veliki čip i sasvim sasvim solidnih 772 MHz. Predpostavimo da dodatna CUDA jezgra donose nekih 5%. Ubrzanje od 10 % u kloku teško može da da toliko i u performansama. znači ipak još 5% preko. Znači preko 20% brže od GTX480 uz najoptimističniuje varijante teško.
E sad, ako ovaj GF110 može da radi na 772 vrlo je logično da osetno manji Full GF104 može bar na 800. Videli smo da osakaćeni GF104 u GTX460 na 850 može da uhvati GTX470. GF104 u GTX460 je skraćen za osetnu osminu čipa, to je 12,5%. Za razliku od povećanja kloka povećanje u CUDA jezgrima bi trebalo vrlo lako da se prebaci u čistih 12,5% i u performansama. Sve u svemu Full GF104 će mrtav ladan na 75 stepeni da otrese GTX480.
Znači taj 6950 slobodno odma` otpišite. Te full GF104 verzije su se štampale od prvog dana po izlasku GTX460. Šta mislite kome će biti lakše da drži nižu cenu. Čipu koji se štampa tri meseca ili ovom koji izgleda u samom startu ima problema...odakle li mi je ovo poznato.
A i sam GF110 će sa svojih 512 CUDA jezgara moći da se krati bar dva puta tako da se i sa te strane preklapa sa Full GF104.
Ne, ne, bruka Fermi je počeo da se štampa, udaviće AMD...jednostavno će udaviti AMD. Kad se pojavi Full GF104 mislim da će stanje biti ovako. U testovima će na svaka 2 frejma biti neka Fermi kartica...bruka, možda čak i preterano.
Ako nekome radi kefalo u nVIDIA-i mogli bi i da naprave jedan šmekerski potez kakvog dugo dugo nije bilo. Mogli bi da izbace karticu koja će nositi full tj. u potpunosti ceo GF110 samo na nižim klokovima i sa jednostavnijom štampom. Kao što su nekad bili 4200Ti, 5900XT, 6800GT i 7900GT. Full, celi celcijati čipovi na nižim taktovima i na štampi sa manje slojeva.
Ti bi to nešto da se omrsiš? Ako imaju kefalo... imaćeš q ako se nekako dočepaju brzinske krune, odoše cene u nebo. Samo je AMD ispao šmeker i sa novom generacijom kartica skinu cenu. Ako ne veruješ sebi i meni, pogledaj koje su sada cene one zaboravljene serije .... kako ono beše 275 285 ebemliga..... sa dvojkom na početku. Cene su i dalje... povoljne.
I, naravno, menjaš teze i mašiš poentu: 580 dok god bude vrhunska karta iz zelene burekdžijske radnje, takmac joj neće biti Kajmak, već Kajmak×2 ili, eventualno Bart Simpson×2... mada po glasinama ovaj prvi. NI PO CENI NI PO PERFORMANSAMA. Bar je do sada tako bilo... kako se ono zvaše ATI-AMD strategija tj. politika... e jebeš crvenog kad to ne zna. Ne mogu da se setim kako se zove to što ne proizvode nerazumno velik čip GPU? Krečana! Najedoh se sarme i čuka ne radi više.
Uopste nije bitno da li ce neka karta da bude brza za 10 fps u nekoj igrici , odlucujuce je perfomance po wat-u ,gde Nvidia slabo stoji,zahvaljujuci preglomaznoj Fermi arhikteturi ,ne verujem da ce Nvidia novi gpu da donese nesto epohalno po tom pitanju,to ce biti ta ista promasena arhiktetura.Ne promasena po onome sto pruza ,nego promasena po pitanju potrosnje i temperature .Vidite da u mobilnoj grafici AMD pravi dar mar zahvaljujuci upravo perfomace po watu.Na kraju krajeva eto vam i primer gtx 480 koja je nesto brza od 5870 ,ali su je svi zaobilazili zbog potrosnje i temperature.
@saxija Pa onu decu bih definitivno umeo da zamajavam kao onaj lik od pre neki dan.
@Pisko HAHAH...Krеčana...Krečnili te crveni đavoli daBogda.
Cene GTX200 kartica nisu slučajnost. Zaboravljaš izuzetni SLI potencijal koje te kartice imaju. Počev od ove stranice mada nema cifara za sve igre ali se da zaključiti:
Minus je što nema DX11 ali očigledno se može bez njega. Zato često pominjem da je za nov čip obavezno da bude minimum jak kao prethodna dva u SLI-u. Sve preko je apsolutno poželjno. nVIDIA za sad tuče tačno u sredinu.
Ovi naši opet nešto mlate. Mada ako je tačno pominje se 399 do 429 eura. Ako govorimo o ispeglanom proizvodu koji dostojno nosi sve tehnologije svog proizvođača i nije tako mnogo.
Osim Obrada, izgleda su Obrade, skinuli baš tu bolnu tačku, smanjili su ili skljaštrili broj trandžara, a ostvarili bar neko ubrzanje, uz to, ako sve to i nije tačno, investirali su u bljuver vazduha kao što radeoni imaju u vrhunskim custom made karticama, nevidija je morala tome da pribegne i u serijskom štancanju, tako da se nećemo valjda podsmevati dalje u vezi toga što je prva asocijacija na felermi: termi, zgarište, hyperheat i slično.... hehehe. HEHEHE. HE. EH.... A za potrošnju, ko ga e... Isto je uradio i AMD, a isto će da uradi i nevidija, nadam se. Odmaknuće se malo od termičkog zida čije posledice ćemo slušati ovde na berzi uz savete da se dopeče kartica u rerni i slično, za koji mesec-godinu.
Samo, da se ne kreveljimo unapred, možda nas isto čeka sa crvenima, kada će, naime, zbog neviđenog napretka arhitekture i c++, to biti opravdano i očekivano...
Poletarac, prava stvar, pitam se pitam se: koja će firma izbaciti u serijskoj proizvodnji vodnjikavo hlađenje?
Ajvar, kajmak, sarma!!! Komplet lepinja! Pretop! Direct X 11 podmazan holesterolom i kajmakom! To je budućnost! Kakav vegerarijsnaki meni? Kiseli kupus? Ajd` može, sa sarmom i kajmakom. iKajmak.
Crysis 6870 CF je za priblizno 52 % brzi od gtx 480 Dirt 2 6870 CF je za priblizno 57 % brzi od gtx 480 Metro 6870 CF je za priblizno 57 % brzi od gtx 480
Ovo je rezultat boljeg skaliranja u CF-u nove AMD serije ,adaptivne tesletacije itd..
Nvidia kaze da ce nova karta da bude brza za 30 % od gtx 480 . Ako AMD-ATI napravi dual kartu na bazi 6870 (sto nije neverovatno,ako je vec napravljena 5970 na bazi 5870 koja ima vecu potrosnju od 6870) vec ima kralja perfomansi, a da jos nisu izbacili 6970 i 6950.Po meni Nvidia je najisplativije da napravi dualku na bazi 2 referentne gtx 460 i udri.
Nece se desiti garant, ne bi bila mnogo jaca od 5970 dual karta bazirana na dve 6870 bila bi mzoda 10-20% jaca od 5970 sto nema smisla da izbacuju.
ja sam siguran da ce to biti dva Cayman-a i tesko da ce nVidia imati dugo nesto da parira takvoj karti, a single Cayman vrlo moguce da ce biti tu negde sa jednom GTX580 po nekim mojim procenama. Naravno dualgpu ce biti verovatno malo downklokovan da se smanji potrosnja.
:: Potrosnja 6870 CF (419 W) i gtx 480 (421 W) je skoro identicna :: :: http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-6850-6870-crossfirex-review/ :: :: Crysis 6870 CF je za priblizno 52 % brzi od gtx 480 :: Dirt 2 6870 CF je za priblizno 57 % brzi od gtx 48 :: Metro 6870 CF je za priblizno 57 % brzi od gtx 48 :: :: Ovo je rezultat boljeg skaliranja u CF-u nove AMD serije ,adaptivne tesletacije :: itd.. :: :: Nvidia kaze da ce nova karta da bude brza za 30 % od gtx 480 :: Ako AMD-ATI napravi dual kartu na bazi 6870 (sto nije neverovatno,ako je vec napravljena 5970 na bazi 5870 koja ima vecu potrosnju od 6870) vec ima kralja perfomansi :: a da jos nisu izbacili 6970 i 6950.Po meni Nvidia je najisplativije da napravi dualku :: na bazi 2 referentne gtx 460 i udri. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647691. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.