Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
NVIDIA GeForce GTX 580 Video Card Review
STRANA 2 OD 4  
Pisko Napredak 09.11.2010. 20:30 #261420

status: user
broj poruka: 6670
Dakle, moguće je uraditi Furmark. Samo, imamo cheating, nvidije throttluje samu sebe, i NIKADA nemamo pravu potrošnju i pravi stress pattern za testiranje stabilnosti.
Sky je u pravu, odmah je ponudio drugačije testiranje, ali, prvo: to ne može ON da uradi, (pazite, ovaj je popio sve da proslavi izlazak 580, a tortožder je sve ostalo slistio, a tek samir, vidite da mu se pokvarila veš-mašina zbog proliva od vegatarijanske ishrane zeljanicama), drugo, teško je bez namenskog programa koji UVEK vrti istu cirkularnu šemu, u igrama dobiti pošten i konzistentan rezultat. Da ne kažemo, kako je bitno pod kojim uslovima je počelo merenje, koliko je trajalo, koliko je ostavljena karta da se hladi pre i da li je bila zagrejana, na koliko je nasviran ventilator itd... uz koju buku.
U stvarnosti, nema ovo mnogo veze, jasno je koliko otprilike troši a i vidi se za koliko dobija 480. Već, kad se poredi sa amd karticama.... tu treba biti veoma pošten, veoma... pa izabrati igre. Koje ne favorizuju ni jednog od dva igrača na sceni. A, koje su to? Definitivno je izborom igara moguće dobiti i ovo i ono, idealno za fanboy-eve, ko hoće može sam sebe da uverava kako je najbrža na svetu, i obratno, da je gaze starije i jeftinije crvene kartice u ne znam kojem procentu... na volju nam da se izbalavimo o ovome.
Ipak, ova kartica je petarda. Bomba će biti ili petardica, Kajmak. Sve od njega sada zavisi, čak i stav nevidijaca o nevidiji. A mi se izlupasmo o prodaji.... ko će pre... pa, jabba, čak i oni koji odbijaju po cenu života da kupe amd kajmak, čekaće da taj izađe, ne bi li 580 kljoknuo u ceni. Tako da, ispade da možda i nije toliki propust amd-a što još čeka...
A, ebeš mi swe, ako se ta dva jedina igrača nisu međusobno dogovorila i samo naizmenično podrejavaju scenu, a cene skidaju na kašičicu.
Ili je amd dobio na vreme informacije od žutih špijuna, i iskulirao u ovom slučaju nevidiju, želeći slavu iščekivanja i dočekivanja svoje kartice, samo za sebe....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
saxija Re: Re: hahahahh 09.11.2010. 20:30 #261421

broj poruka: 4016
moze, moze

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

::
:: Hehehe, muscle fail.
:: elem, saxija, kad mislis da odradimo klok? Jel nije frka sutra uvece
:: LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black
:: :: ukucam ja u zuzlu gtx 580 da vi`m ima li kakva kutija itd i izadje mi ov
:: ::
:: :: http://i55.tinypic.com/15gfmm1.jp
:: :: .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
:: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904
:: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691
:: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=137581
ribolovac @raic 09.11.2010. 20:53 #261424

broj poruka: 1305
Prijatelju veceras cu da probam. pa se cujemo sutra. U guzvi sam ovih dana nikako da stignem, kraj meseca, mnogo papirologije...

raic Re: @raic 09.11.2010. 20:56 #261426

broj poruka: 9006
Ma nebitno što se mene tiče, pitam onako bez veze, iz čistog ljubopitstva.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: Prijatelju veceras cu da probam. pa se cujemo sutra. U guzvi sam ovih dana nikako da stignem, kraj meseca, mnogo papirologije...
ribolovac re 09.11.2010. 21:02 #261431

broj poruka: 1305
Kupio sam bateriju pa cu veceras da namontiram sve na stolu da vidim sta kaze. Bio bi spas da radi.

FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 09.11.2010. 21:33 #261437

broj poruka: 777

Prvo:
Kada je lansiran 6800 rekao sam da je filozofija evo ti sporije za manje para retrogradna, jednostavno loša.
Loša generalno pa i za u životu.
Zato 6800 i nije ništa posebno.
Poenta je i vrlo vrlo dobat kurs daj ti meni brže za isto para.
GTX580 je apsolutna potvrda tog koncepta.
nVIDIA će za njega tražiti istih 499$ kao i za GTX480.

........što se cene tiče nemam šta više da kažem, ever.

Drugo:
Što se tiče trotlovanja u Furmark-u čini vam se da je to lagan poen za vas Crvene.
Potpuno je otržnjavajuće da to isto AMD ima još od serije 5000.
Neverujete...ako, evo citata sa AnandTech-a:

`Both NVIDIA and AMD base their GPU TDP specifications around “real world” applications and games, with NVIDIA largely viewed to be more aggressive on this front. In either case load-generating programs like FurMark and OCCT do not exist in AMD or NVIDIA’s worlds, leading both companies to greatly despise these programs and label them as “power viruses” and other terms.

After a particularly rocky relationship with FurMark blowing up VRMs on the Radeon 4000 series, AMD instituted safeties in their cards with the 5000 series to protect against FurMark – AMD monitored the temperature of the VRMs, and would immediately downclock the GPU if the VRM temperatures exceeded specifications. Ultimately as this was temperature based AMD’s cards were allowed to run to the best of their capabilities, so long as they weren’t going to damage themselves. In practice we rarely encountered AMD’s VRM even with FurMark protection except in overclocking scenarios, where overvolting cards such as the 5970 quickly drove up the temperature of the VRMs.

For GTX 580 NVIDIA is taking an even more stringent approach than AMD, as they’ll be going after power consumption itself rather than just focusing on protecting the card. Attached to GTX 580 are a series of power monitoring chips, which monitor the amount of power the card is drawing from the PCIe slot and PCIe power plugs. By collecting this information NVIDIA’s drivers can determine if the card is drawing too much power, and slow the card down to keep it within spec. This kind of power throttling is new for GPUs, though it’s long since been common with CPUs.`

........što se Furmarka tiče nemam šta više da kažem, ever.

Treće:
Što se tiče potrošnje,
u Crysis-u 5870 total sistem troši 310W a GTX580 389W.
80W nije ništa obzirom da donosi 30 do 40% performansi.
U svakom slučaju u Crysis-u radi na 79 stepeni...fenomenalno.
I pri tom odaje nivo buke isti kao i ATi 5850, znači 5850...brutalno fenomenalno

........što se potrošnje i temperature tiče nemam šta više da kažem, ever.

Tako da koliko god da se upirete džabe je.
Klasičan nVIDIA milestone...pričao sam o tome

@mslavko82:
Hvala na interesovanju.
Povremeno otkazuje ona pumpa što izbacuje vodu.
Kad ne izbaci vodu programator ne dozvoljava dalje rad i blokira je.
Kad krene taj mali motor kao da mu se ceo rotor pomeri jedno pola santimetra i zaglavi se.
Čuknuo sam ga suvim drvetom i istog momenta je proradilo.
Idem sutra u Ivana Milutinovića ima ona stara prodavnica tih delova.
Ovo je Siemens iz 1995...valjda ću imati sreće.

gliga79 sta ti treba bolje od 6800 ??? 09.11.2010. 21:44 #261438

broj poruka: 4641
@FSamir gresis u startu

Zato 6800 i nije ništa posebno???
Sta ti fali na 6800, pa ti je losa, i kakvi su tvoji prohtevi?
Pa de ces bolje performanse , za manje para?
N vidia je uvek preterivala sa cenama, pa kad je poljubila patos onda se opametila.

Ogorcen sam na N vidiju, jer nekoliko puta kad sam hteo da kupim istu, cene su bile neosnovano visoke.
Pa ne zivi se od stare slave 100 godina.

Dalje nema svrhe ici.

::Kada je lansiran 6800 rekao sam da je filozofija evo ti sporije za manje para ::retrogradna, jednostavno loša
Loša generalno pa i za u životu.
Poenta je i vrlo vrlo dobat kurs daj ti meni brže za isto para.

A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
Thermaltake Soprano RS 200
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb

rhher znaci strasno! 09.11.2010. 21:48 #261440

broj poruka: 91

Karta samo sto je izasla i vi Nevidija fanboy populacija, odmah je poredi sa 68xx, ili sa 5870,
a 6870 je extra karta, vredi svaki dinar( mogu to da kazem jer sam celu petu seriju `propustio` kroz masinu), gtx 580 jeste sjajna karta ali nemojte da je dizete u nebesa jer pobedjuje starije Ati karte.
Pisko Najgori prikaz 580.... 09.11.2010. 21:55 #261441

broj poruka: 6670
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1895074/nvidia-gtx580-slightly-upgraded-gtx480

Ako ima gori, neko će već da stavi, iskreno, nisam ga tražio, ove likove iz navike čitam godinama, mada sada već usput.
Bez obzira na negativan stav, ima tu i istine među redovima, samo, zavisi kako ko gleda. Da li je baš 10%, ili `do 30%`, da li je razlika u ceni 100 funti (kod njih možda i jeste) i tako... istina je negde u sredini, nije ovo neki veliki pomak, ali, nije da nije pomak, kad je trebalo, znamo, a bitno je da je ipak ispalo. Znači, nisu zeleni inženjeri totalni moroni, ovo je bilo moguće da se napravi... samo ONI to nisu mogli tada.

P.S. Samuraj, slušaj, moram da ti se suprotstavim kod furmarka.... ne možeš mešati temperaturnu kontrolu opterećenja sa prepoznavanjem aplikacije u drajverima. To što 580 ima termalnu zaštitu, to je više nego plus, a i mora... ali, ovde se tvrdi da reaguje kada prepozna da se na njoj pokreće furmark i da odmah odbija da je furmark zajebava i muči. To je nešto drugo. Bez obzira što sad mogu da likujem da je to neki poen... jasno je da se na neki drugi način može i jeste otkrivena potrošnja nevidije, i da je veća nego što su glasine bile a ja se (i svi zeleni verujem) nadao... nije to poenta, drugo je. Zanima me šta je po sredi: da li furmark ne mogu da potplate, npr. ili da ga `urazume` - da bude pošten, ili, da zajedno sa amdekom nateraju programere da NE SILUJU čip toliko, već manje kod oba tabora... ILI su ovi iz furmarka majmunčine kao i razvojni tim METRO-a...
Inače, Sky-u dva žuta, vaspitna iza uva gde nema cigaru i pretnja prstom jer je branio taj čopor majmuna iz Metroa! Pa to što si naveo još me više nanerviralo: igra radi u dx9-10 super, ali, u dx11 sve ode u krasni q, pri čemu su vidljivi efekti - nevidljivi... kakva jeftina fora za usranu motku!
Ti orangutani bi u svoje verme, verovatno pisali poseban kod za agpx4 a poseban za agpx8, pri čemu bi drugi bio čudo jedno....
E, niko ne komentariše, jel` ovo paper-lounch ili ne? Ima li ih? Ima li nereferentnih (osim nalepnica) ili je sve iz iste kuhinje?

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

rhher re 09.11.2010. 22:03 #261444

broj poruka: 91

Pisko, majke ti , koja prava ti imas pa kritikujes tim koji je napravio Metro?
jel si ti mozda pomogao da se napravi crysis warhead? kako mozes biti tako licemeran?
Igra je odlicna, Grafika je bolesna, e sad sto je hardverski jako zahtevna..... Kupi Kajmak CF pa se igraj do mile volje:)
obradmi Sa guru3D 09.11.2010. 22:21 #261448

broj poruka: 7732
http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-580-review/7

potrosnja veca nego kod gtx 480 za oko 30 W
temperatura kao kod gtx 470

u testovima 7 igrica 4:3 u korist 5970.
Dobre perfomanse ali potrosnja je pre svega katastrofa.Ispostavilo se ono sto je vec receno da Fermi prosto umire od gladi za watima ,sto nije dobro.Ali ok Nvidia naravno mora da izbacuje ovakve karte pre svega radi prestiza.
raic Re: re 09.11.2010. 22:26 #261449

broj poruka: 9006
Pisko samo pokušava da kaže a i ja se slažem s tim da je igra više zahtevna nego što izgleda dobro, ako sam se lepo izrazio. Jedan od razloga što je recimo COD tako omiljen serijal je što iz endžina uvek izvuku maksimum pa izgleda prilično dobro kad se uključi eyecandy a pritom radi odlično i na slabijim kartama, to se stručno zove optimizacija čini mi se. Gospoda iz 4Agames bi mogli malo da se raspitaju šta je to.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: Pisko, majke ti , koja prava ti imas pa kritikujes tim koji je napravio Metro
:: jel si ti mozda pomogao da se napravi crysis warhead? kako mozes biti tako licemeran
:: Igra je odlicna, Grafika je bolesna, e sad sto je hardverski jako zahtevna..... Kupi Kajmak CF pa se igraj do mile volje:
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 09.11.2010. 22:27 #261450

broj poruka: 777

@gliga79:
Neću ovde više o 6800.
Sačekaćemo još par nedelja i sve će biti jasno.
Mislim da je potpuno nepotrebno zaletati se sad između 6800 i GTX460.
Od nVIDIA-e će biti osetno boljih kartica od ovih u tom segmentu.

@Pisko:
Ta priča oko Furmarka ti je malo bitna.
Veruj mi da nije vredna truda niti ovolikog pisanja.

Citiram tebe:
`Zanima me šta je po sredi...` itd

Što se tiče AMD-a mogu odmah da ti kažem šta je po sredi.
Citiram još jednom autora sa AnandTech-a:
`After a particularly rocky relationship with FurMark blowing up VRMs on the Radeon 4000 series, AMD instituted safeties in their cards with the 5000 series to protect against FurMark – AMD monitored the temperature of the VRMs, and would immediately downclock the GPU if the VRM temperatures exceeded specifications.`

Shvatam ja da ti govoriš da je nVIDIA ograničila FurMark zbog celokupne potrošnje a AMD samo zbog pregrevanja jedne komponente.
Ali ako baš hoćeš da kopamo dalje zar to ne ukazuje u oba slučaja na nedovršen proizvod...

...kažem ti, malo je bitno realne igre su nešto sasvim drugo.
...više si pisao o tome nego svi internet testeri zajedno.

GTX580 je jednostavno dobar i to je to.
Troši u okviru ATX specifikacije, pri tome radi na ispod 80 stepeni i emituje zvuk kao kartice iz osetno nižeg performans nivoa.
Meni liči na Mačkicu kao ni jedna do sada.
Moja jedra su postavljena na kusr...

SkyFire ... 09.11.2010. 22:39 #261451

broj poruka: 18472
Sve razumem ali da sebe lazete io stvarate laznu utehu to nikako ne razumem!Pa jel vi mislite da je nVidia `luda` da ne ispostuje specifikacije?
Chip manje trosi od GTX480,ne mnogo ali manje.244 mu je TDP dok GTX480 ide i preko 250w.Drugo poboljsan sistem hladjenja vapor chamber uz stock ventilator.Kvalitetne komponente,odlican dizajn,zadovoljavajuce performanse,bas onako kako su i rekli,sve u svemu jedna prava Hi End karta,kompletan proizvod.
Drugo chip nije isti.Tweakovan je.Smanjen je broj tranzistora za 200 miliona,bolji je texture filtering,poboljsana tesselacija,povecani radni takt ,izbaceni cuda features-i,i sve to sa 20% poboljsanja u odnosu na GTX480 + sto ce se raditi na optimizaciji drivera da bi iskoristilo max i chipa.

Texture filtering:

On the graphics side however, NVIDIA has been hard at work. They did not port over GF104’s shader design, but they did port over GF104’s texture hardware. Previously with GF100, each unit could compute 1 texture address and fetch 4 32bit/INT8 texture samples per clock, 2 64bit/FP16 texture samples per clock, or 1 128bit/FP32 texture sample per clock. GF104’s texture units improved this to 4 samples/clock for 32bit and 64bit, and it’s these texture units that have been brought over for GF110. GF110 can now do 64bit/FP16 filtering at full speed versus half-speed on GF100, and this is the first of the two major steps NVIDIA took to increase GF110’s performance over GF100’s performance on a clock-for-clock basis.

Poboljsana Tesselacija :

Moving on, GF110’s second trick is brand-new to GF110, and it goes hand-in-hand with NVIDIA’s focus on tessellation: improved Z-culling. As a quick refresher, Z-culling is a method of improving GPU performance by throwing out pixels that will never be seen early in the rendering process. By comparing the depth and transparency of a new pixel to existing pixels in the Z-buffer, it’s possible to determine whether that pixel will be seen or not. pixels that fall behind other opaque objects are discarded rather than rendered any further, saving on compute and memory resources. GPUs have had this feature for ages, and after a spurt of development early last decade under branded names such as HyperZ (AMD) and Lightspeed Memory Architecture (NVIDIA), Z-culling hasn’t been promoted in great detail since then.

E sad mozete kakiti do sutra i pricati na pamet a 99.9% vas nece tu kartu nikad ni videti a ni probati.Sta da kazu oni koji ce moci da je protestiraju.Sa kojim argumentima ce te protiv necijeg iskustva?I dalje ce te sebe da lazete i da terate mak na konac,da budete paranoicni,izmisljate kojekakve price i terate na svoju vodenicu..
Razumem ja da ste vecinom ovde zagrizeni ATI-jevci ali nekad nije ni lose biti malo realan,samo na momenta skinuti naocare!

@Pisko
O kakvom ti zagrevanju pricas,driveru,igrama i vremenu?
Karta ide direktno na napajanje ,napajanje u Vat metar.testiras Idle,Testiras Full Load.
Pustis sinteticki test koji vrti konstatno istu scenu.Zapises ili snimis video zapisom max potrosnju u full load-u,idle isto..Stvar jasna..

Hehehe..Zanimljivo kako Nvidia skalira u ATI igri..Pun gas :

http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2010/test-nvidia-geforce-gtx-580/16/#abschnitt_stalker__call_of_pripyat

:) :) :) :) :) :) =>Zver
obradmi .... 09.11.2010. 22:54 #261452

GeForce GTX 580

On your average system the card requires you to have a 650 Watt power supply unit.

Na prosecnom sistemu karta zahteva 650 W napajanje.

GeForce GTX 580 in SLI

second card requires you to add another 250 Watts. You need a 900+ Watt power supply unit if you use it in a high-end system (1 KiloWatt recommended if you plan on any overclocking).

Treba vam 900 w napajanje za SLI, 1 KW je preporucljivo ???

Komentar Hilberta :

Ono sto je interesantno to je ,da je potrosnja veca nego kod gtx 480 ,ne manja kako tvrdi Nvidia.Ali da napomenemo da je karta koja je upotrebljena (Indzenjerski primerak)ima stariji bios i da je potrosnja na ovoj karti veca kao rezultat toga (misli na stariji bios)
(E sad koliko bios moze da smanji potrosnju videcemo za sada je ovako.)

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-580-review/7

gliga79 Obrad 09.11.2010. 22:57 #261454

Onaj ko kupuje 580 ili SLI, imace para i za napajanje od Kilovat.
To sto pises nista ne menja, na bolje ili gore.
Tako da tu ne vidim problem.

A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
Thermaltake Soprano RS 200
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb

Snoopy- - - 09.11.2010. 22:57 #261455

broj poruka: 6083

Ja samo vidim da se 6870 kotira prilicno visoko :D

I vidim da se ovde dzabe trubi jer niko od vas gtx580 nece da kupi. Ja sam trubio o 6870 ko lud, al sam je i kupio. O gtx580 zato samo trubuckam. Nisam njome nesto impresioniran, al sam zadovoljan. Rado bih je posedovao.

LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black

SkyFire Trla baba lan.. 09.11.2010. 23:01 #261457

Laze nVidia mamu joj njenu..Ceo zivot lagala pa i sad laze..Ovaj narod glup pa naseda i kupuje te njene lose proizvode,toliko lose da ih prosto milina oblije od onog stu nude..Smooth gaming..Power..Yes of course..
Ma kriv si dok se ne dokaze suprotno..Teorija zavere i antikampanje..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

obradmi Re: Obrad 09.11.2010. 23:02 #261459

Ne radi se o parama ,nego sam odgovorio o potrosnji .Ako uspeju da smanje potrosnju na nivo cak i gtx 470 bice to odlicno ,za sada je ovako.Dok to ne predje na 28 nm to nece videti racionalnu potrosnju ,moje licno misljenje.

:: Onaj ko kupuje 580 ili SLI, imace para i za napajanje od Kilovat
:: To sto pises nista ne menja, na bolje ili gore
:: Tako da tu ne vidim problem
:: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
:: Thermaltake Soprano RS 200
:: Intel Q6600. CM - TX3
:: Asus P5QL-E
:: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
:: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
gliga79 Re: Re: Obrad 09.11.2010. 23:08 #261461

Potrosnja je relativna stvar.
Znam ljude koji se cele zime grerju na struju, pa su prezadovoljni.
Tako da ni ovde to nije neki minus.
Bitno je da se ne pregreva i ne ugrozava , kako samu komponentu, tako i druge komponente u kucistu.
Za te performanse ne moze da ocekujemo revoluciju na tom polju

:: Ne radi se o parama ,nego sam odgovorio o potrosnji .Ako uspeju da smanje potrosnju na nivo cak i gtx 470 bice to odlicno ,za sada je ovako
:: :: Onaj ko kupuje 580 ili SLI, imace para i za napajanje od Kilovat
:: :: To sto pises nista ne menja, na bolje ili gore
:: :: Tako da tu ne vidim problem
:: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
:: :: Thermaltake Soprano RS 200
:: :: Intel Q6600. CM - TX3
:: :: Asus P5QL-E
:: :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
:: :: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
SkyFire Re: Re: Obrad 09.11.2010. 23:09 #261463

Evo ja tebe pitam kao drugar.Sta ako se desi da to sto pricas nema veze sa zivotom?
Evo recimo imas tim overklokera koje slucajno poznajem sve i sa svima sam jako dobar.U istom timu su testeri ,strucna lica..Sta kada svanu rezultati i pokaze se da ipak manje trosi?Mislim koji ces onda naci nacin da pljujes i umanjujes vrednost necega?

Prvom prilikom cu i sam da kupim vat metar i taj test potrosnje je smesan za koje vreme moze da se odradi..Kartu cu dobiti na test,vec sam potegao neke veze..
GTX 480 imam pri ruci..Sad ja tebe pitam..Sta ti imas od alata da bi mogao da pariras u ovoj vrsi polemike ?Kakvom strucnoscu se opozivas?Linkovi,prazne price,lazne nade..
Obrade,bio si se malo smirio i taman sam te poceo ceniti jer si postao realan,sad se vec bude one lude bubice kod tebe.Ja nemam nista protiv ATI ali isto tako ne pisem nesto za sta nisam siguran vec se trudim da to probam i potvrdim neke sumnje i moguce misljenje o svemu tome..

Inace ovo vase pisanje ni najmanje ne shvatam za ozbiljno,niti nekom zameram,zasto bi?
Samo mi je malo smesno..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

:: Ne radi se o parama ,nego sam odgovorio o potrosnji .Ako uspeju da smanje potrosnju na nivo cak i gtx 470 bice to odlicno ,za sada je ovako
:: :: Onaj ko kupuje 580 ili SLI, imace para i za napajanje od Kilovat
:: :: To sto pises nista ne menja, na bolje ili gore
:: :: Tako da tu ne vidim problem
:: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
:: :: Thermaltake Soprano RS 200
:: :: Intel Q6600. CM - TX3
:: :: Asus P5QL-E
:: :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
:: :: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
Snoopy- Sky 09.11.2010. 23:12 #261464

broj poruka: 6083

Moraces da onda organizujes livestream da bi ljudi verovali u tvoje testove, tako da opremi si i na tom polju, a ne samo voltmetar :)

LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black

obradmi Re: Re: Re: Obrad 09.11.2010. 23:14 #261466

Taman ocu da ispravim poruku ,ebi ga vi ulecete .Perfomance po watu bolji je odnos kod gtx 580 od gtx 480 za 20 % ,Znaci da je Nvidia ipak nesto radila.
Sky ne znam sto ti sebe smatras da si bogom dan da saopstis auditorijumu prave perfomanse ,sto sada Guru3D ne valja ,pre je valjao .
Ne kapiram te nekad stvarno ,to je komentar Hilberta sa Guru 3D ,napisi njemu email da je pogresio u testiranju .

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_580/28.html

:: Evo ja tebe pitam kao drugar.Sta ako se desi da to sto pricas nema veze sa zivotom
:: Evo recimo imas tim overklokera koje slucajno poznajem sve i sa svima sam jako dobar.U istom timu su testeri ,strucna lica..Sta kada svanu rezultati i pokaze se da ipak manje trosi?Mislim koji ces onda naci nacin da pljujes i umanjujes vrednost necega
:: Prvom prilikom cu i sam da kupim vat metar i taj test potrosnje je smesan za koje vreme moze da se odradi..Kartu cu dobiti na test,vec sam potegao neke veze.
:: GTX 480 imam pri ruci..Sad ja tebe pitam..Sta ti imas od alata da bi mogao da pariras u ovoj vrsi polemike ?Kakvom strucnoscu se opozivas?Linkovi,prazne price,lazne nade.
:: Obrade,bio si se malo smirio i taman sam te poceo ceniti jer si postao realan,sad se vec bude one lude bubice kod tebe.Ja nemam nista protiv ATI ali isto tako ne pisem nesto za sta nisam siguran vec se trudim da to probam i potvrdim neke sumnje i moguce misljenje o svemu tome.
:: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
:: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn
:: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png
:: :: Ne radi se o parama ,nego sam odgovorio o potrosnji .Ako uspeju da smanje potrosnju na nivo cak i gtx 470 bice to odlicno ,za sada je ovako
:: :: :: Onaj ko kupuje 580 ili SLI, imace para i za napajanje od Kilovat
:: :: :: To sto pises nista ne menja, na bolje ili gore
:: :: :: Tako da tu ne vidim problem
:: :: ::
:: :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
:: :: :: Thermaltake Soprano RS 200
:: :: :: Intel Q6600. CM - TX3
:: :: :: Asus P5QL-E
:: :: :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
:: :: :: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
SkyFire Uuuuuuuuuuu 09.11.2010. 23:15 #261467

Znas koliko sam se nasekirao da li ce neko da veruje..Moji testovi su svima poznati kao jako opsirni i precizni i maximalno detaljni.Na ovim prostorima user review-e niko nije ni radio na takav nacin.Recept imam samo ja :)
Inace ne treba live stream,moze kamericom da se snimi potrosnja..Imam ja Zalman fan kontroler meri i potrosnju ali nisam bas siguran koliko je precizan tako da je bolje digitalni vat metar.

Snoopy.Budi dobar da ti ne osecem taj repic pa posle neces moci da mases kad budes srecan :)

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

obradmi Re: Uuuuuuuuuuu 09.11.2010. 23:18 #261468

Nemam ja nista protiv Nvidia ,ali nekako mi guru3D najrealniji.Moguce je da kad se koriguje bios padne i potrosnja i temperature ,to je Hilbert i naveo.Ebo wat metar to ti 20 E .

:: Znas koliko sam se nasekirao da li ce neko da veruje..Moji testovi su svima poznati kao jako opsirni i precizni i maximalno detaljni.Na ovim prostorima user review-e niko nije ni radio na takav nacin.Recept imam samo ja :
:: Inace ne treba live stream,moze kamericom da se snimi potrosnja..Imam ja Zalman fan kontroler meri i potrosnju ali nisam bas siguran koliko je precizan tako da je bolje digitalni vat metar
:: Snoopy.Budi dobar da ti ne osecem taj repic pa posle neces moci da mases kad budes srecan :
:: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
:: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn
:: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png
STRANA 2 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs