NVIDIA Says AMD Reduced Image Quality Settings w/ Radeon HD 6800 Series For Better Performance
STRANA 2 OD 2
Scyter
Re:
21.11.2010. 09:37
status: user broj poruka: 8138
Ja kad sam presao sa GF 9600 GT na HD 4870 na neko vreme primetio sam malcice bolju sliku u korist Radeona. Nijanse su bile u pitanju, ali su bile vidljive.
Posle toga, prelazak sa GF 9600 GT na GTX 275 je bio neprimetan (mislim na kvalitet slike).
naravno da ne primecujete razliku u prikazu boja otkad ste presli na dvi, noobz ___________________________________________________________________ http://tinyurl.com/325cwmy
Tek sad videh ovo prozivanje?Sta bre ti kakis majke ti? Prvo i prvo nVidia nikad nije smanjivala kvalitet grafickog prikaza brate lupas! Godinama imam sve zive izvedbe ove firme i jedina razlika u grafickom prikazu je bila za vreme G71/7900 serije,poslednja serija gde je ATI imao kvalitetniji prikaz i to niko nikad nije osporavao.G71 je bio takav chip,jednostavno je davao slabiji graficki prikaz i malo nerealnije boje.Pojavom 8800 kartice sve se promenilo.GTX460 ima cak i ostriju sliku i jasnije definisanije boje od 8800/GTX2xx. Kartica kojom je mahao Jen-Hsun Huang jeste bila fake.Ali i dan danas mislim da su to sa namerom uradili.Bolje je i da daju neku nadu da je Fermi trebao da se pojavi uprkos tolikim problemimam i kasnjenju nego da se narod skroz razocara cekajuci!To je moje misljenje i dan danas i sta ti imas protiv toga sad?Da menjas moje rasudjivanje?Svasta.Svako ima pravo da proceni kako on misli da je mozda tako.. Za razliku od drugih nVidia nikad nije slagala za ono sto je najavljivala.Mogao si da ocekujes upravo ono sto ti ponudi i uvek opravda svojim kartama. Nikad se nije desilo obecanja kule i gradovi..Evo i sad su rekli za GTX580 koliko ce biti brzi,sta je tacno na chipu radjeno bez greske.. Jedino su Fermi I pod pritiskom izbacili,chip koji je operativan i sa odredjenim dobrim karakteristikama ali i sa manama.Jedini da kazem neuspeh,neispunjena ocekivanja korisnika je on.Upravo bas taj razlog jer je nVidia naucila svoje korisnike sta mogu da ocekuju!Koliko vidim situaicija se menja i to drasticno uprkos mnogima koji su prognozirali propast i gasenje GeForce odseka! A iskreno ne zalazim u to da li je fake ili ne ali smrducka mi opasno .. Sve u svemu meni je graficki prikaz bitan pogotovu sto imam monitor sa profi panelom i velikom dijagonalom.Ko koristi/igra na TN panelu mozda te detalje nece ni primetiti.Ovde se vidi i namanja promena..Toliko..
:: @Sky: Ne sviraj ku*cu :) Prvo, Pisko te je upravo zbog tvog stava iz drugog posta i prozivao, a da li si ti to hteo da vidis ili ne, to je nesto drugo! Kada je nvidija smanjilvala kvalitet prikaza ti si govorio kako su razlike zanemarljive, kako je to bolje za krajnje korisnike itd... Kada su prikazali drvenu karticu, rekao si da je to zbog krajnjih korisnika. Mnogo su bre neka dusevna firma, zar ne? Sad kada mislis da je obrnuto, sad odjednom - kome nije bitan graficki prikaz? A nije obrnuto, jer da jeste - nVidia bi to objavila u svim medijima, na sva zvona, a ne stidljivo na 2 nemacka sajta :) A sto se okretanja kola srece tice - samo napred, svi su za, ali ako je stotinak prodatih GTX580 to ucinilo, onda smo najebali :: ::
:: Tek sad videh ovo prozivanje?Sta bre ti kakis majke ti
Pa poteralo me bre, misliš meni je lako?
:: Prvo i prvo nVidia nikad nije smanjivala kvalitet grafickog prikaza brate lupas :: Godinama imam sve zive izvedbe ove firme i jedina razlika u grafickom prikazu je bila za vreme G71/7900 serije,poslednja serija gde je ATI imao kvalitetniji prikaz i to niko nikad nije osporavao.G71 je bio takav chip,jednostavno je davao slabiji graficki prikaz i malo nerealnije boje.Pojavom 8800 kartice sve se promenilo.GTX460 ima cak i ostriju sliku i jasnije definisanije boje od 8800/GTX2xx
Nisam rekao godinama, već sam pomenuo da kada su smanjivali prikaz, to tada nije bilo bitno - verovatno nisi imao dobar monitor tada. Nije to uvek, već samo jednom, nikakve ja godine pominjao nisam :) Jel, ako već imas profi monitor, onda verovatno koristiš DVI? A ako ga koristiš, koji moj vidiš raziku od 8800 i GTX460 ? Ili bilo koje druge kartice sa DVI priključkom ? :)
:: Kartica kojom je mahao Jen-Hsun Huang jeste bila fake.Ali i dan danas mislim da su to sa namerom uradili.Bolje je i da daju neku nadu da je Fermi trebao da se pojavi uprkos tolikim problemimam i kasnjenju nego da se narod skroz razocara cekajuci!To je moje misljenje i dan danas i sta ti imas protiv toga sad?Da menjas moje rasudjivanje?Svasta.Svako ima pravo da proceni kako on misli da je mozda tako.
Slažem se. Ja neću da menjam tvoje rasuđivanje, samo ukazujem da i nije baš ... realno. Bez uvrede, ali reći da je mahanje parčetom drveta davanje nade kupcima - ccc :)))) Nije to davanje nade, to je pravljenje majmuna od tih istih kupaca. Nažalost, tako to funkcioniše, i mi tu ne možemo ništa, ali kada to neko odobrava, to je krajnje zabrinjavajuće... Elem, to što si rekao samo potvrđuje ono što sam ja rekao :)
:: Za razliku od drugih nVidia nikad nije slagala za ono sto je najavljivala.Mogao si da ocekujes upravo ono sto ti ponudi i uvek opravda svojim kartama :: Nikad se nije desilo obecanja kule i gradovi..Evo i sad su rekli za GTX580 koliko ce biti brzi,sta je tacno na chipu radjeno bez greske.
Jel mi pričamo o istoj firmi? :))))))
:: Jedino su Fermi I pod pritiskom izbacili,chip koji je operativan i sa odredjenim dobrim karakteristikama ali i sa manama.Jedini da kazem neuspeh,neispunjena ocekivanja korisnika je on.Upravo bas taj razlog jer je nVidia naucila svoje korisnike sta mogu da ocekuju!Koliko vidim situaicija se menja i to drasticno uprkos mnogima koji su prognozirali propast i gasenje GeForce odseka
Ma dobro, to prognoziranje propasti GeForce-a je kao kad bi ja prognozirao da će IBM sutra da stavi katanac. Ali da li se stvari menjaju - videćemo. Prvo skoči pa reci hop. Nadam se da si u pravu :) Ali opet kažem, jedino što imaju je GTX460 - koji ima dostojnog protivnika. A GTX580 je tu samo za kurče*e i biće ga na kašičicu kao i prethodnika mu (i onog debeljka iz AMD-a) i to nas, normalan svet, slabo dotiče :)
:: A iskreno ne zalazim u to da li je fake ili ne ali smrducka mi opasno .
A da pročitaš članak i sam zaključiš? Pošto se ovde svi isprozivasmo i iskomentarisasmo, a članak retko ko i da je pogledao... Mislim, originalan, onaj sa nemačkih sajtova? Ipak su momci otkrili toplu vodu, tamo gde ni najrenomiraniji svetski sajtovi nisu, treba to videti :)
:: Ako ovo dobijate za te ogromne pare onda ne vredi tih para :: http://www.youtube.com/watch?v=2rT1oFPmD6 :: :: Pogledajte kako kasni iscrtavanje tekstura na 1:20 do 1:25 recimo :: Bilo bi lepo kad bi driveri ispeglali ovo :: :: Koliko `fizika` muči čak i ovu kartu na 2:35 :: :: To me je uvek nerviralo kod NVIDIA PhyxS kao da uvek ima neku neprirodnu zadršku, nije tečno, nego sve škljocne zastane pa nastavi.. :: :: ::
Tera i 5770 95% igara u 60 fps (u nekim normalnim uslovima) na 1920x1080, ali to neki ne zele da prihvate kao cinjenicu zasto ne znam :), nevezano za ovu temu :).
Pozdrav!
:: Koje bre kašnjenje textura, kakva crna fizika, o čemu bre ti pričaš????? :: :: Igra leti meni na GTX460 a kamoli na GTX580!!! :: :: Igra nema physX engine :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: Ako ovo dobijate za te ogromne pare onda ne vredi tih para :: :: http://www.youtube.com/watch?v=2rT1oFPmD6 :: :: :: :: Pogledajte kako kasni iscrtavanje tekstura na 1:20 do 1:25 recimo :: :: Bilo bi lepo kad bi driveri ispeglali ovo :: :: :: :: Koliko `fizika` muči čak i ovu kartu na 2:35 :: :: :: :: To me je uvek nerviralo kod NVIDIA PhyxS kao da uvek ima neku neprirodnu zadršku, nije tečno, nego sve škljocne zastane pa nastavi.. :: :: :: :: :: ::
Bilo je naklapanja da će koristiti, pa sam se ponadao da će i koristit. Sve u svemu biće od toga još jedna uzaludna stvar na papiru.
A možda konzole ne koriste PhyxS pa zbog porta ga igra nema. Odustao sam od PhyxS kada su zabranili kombinaciju Ati + dedicated PhyxS i kad su prestali da podržavaju Aegia a ja imam istu. Nema podrške za win 7 za Aegia. Totalno su omanuli sa zabranom za ati, ja bi kupio nvidiu da mi bude sekundarna zbog phyxs. Mada kada sad vidim koliko mali broj igara podržava taj feature i kako to nije nažalost ništa epohalno napredovalo od Aegie drago mi je da se nisam upecao.
A teksture, pogledaj klip, vidi kako se vodoravna greda na toj kućici kasno i neprirodno pojavi. Kad kupuješ najjaču kartu nekog proizvodjača, očekuješ i da ćeš se igrati na max detalja. Ako je tebi ono na klipu tečno,.. Aj što nije tečno smanjiš detalje, ali ona greda što se sumonuje sa zakašnjenjem, joj ružnoće.
Pozz! :: Koje bre kašnjenje textura, kakva crna fizika, o čemu bre ti pričaš????? :: :: Igra leti meni na GTX460 a kamoli na GTX580!!! :: :: Igra nema physX engine :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: Ako ovo dobijate za te ogromne pare onda ne vredi tih para :: :: http://www.youtube.com/watch?v=2rT1oFPmD6 :: :: :: :: Pogledajte kako kasni iscrtavanje tekstura na 1:20 do 1:25 recimo :: :: Bilo bi lepo kad bi driveri ispeglali ovo :: :: :: :: Koliko `fizika` muči čak i ovu kartu na 2:35 :: :: :: :: To me je uvek nerviralo kod NVIDIA PhyxS kao da uvek ima neku neprirodnu zadršku, nije tečno, nego sve škljocne zastane pa nastavi.. :: :: :: :: :: ::
@mslavko82 Posto si se sad lepo iskako mozemo da nastavimo normalan razgovor :) Prvi TFT koji se pojavio 17`` sam uzeo..I tako je sve krenulo..Znaci to doba kada je po tebi nvidia smanjivala prikaz ne da se ne secam nego je za mene spasnko selo. Voleo bih da mi linkujes nekim argumentom posto mi je tesko da u to poverujem obzirom da sam dugogodisnji korisnik nVidia grafickih akceleratora a nema sta nisam imao..
Na monotoru koristim DVI i (HDMI,Displayport) veruj mi da mogu da primetim razliku ali iskreno zaista je mala.Isto kao sto se ljudi ovde zaklinju kako oko ne moze da vidi preko 30 fps u igri to je cista glupost jer je sve preko 30 fps do 60 fps itekako primetno.Od 60 fps pa na dalje je najidelanije igranje i to je tesko da se oseti.Tako isto sto se tice ostrine boja osecam nijanse izmedju GTX460 i recimo moje GTX295,opet nagovestavam ,to su tako malo nijanse ali generalno sam zapazio.S-PVA/S-IPS panel probaj pa ces mozda i sam zapaziti pogotovu ako radis svaki dan na takvim monitorima.
Sto se tice trzista ja koliko vidim nVidia je munjevito odgovorila.Sa GTX460 je prvo odgovorila na segment 5830/5850 a sad i da se ne trudi poklopila je i 6850/6870 istim kartama. GTX580 je izasao ko sto ce izaci I cayman.Nesto mora da bude vrh ponude kao najjace single gpu resenje a GTX 580 se sasvim dobro pokazao a i cena ide i dan danas dole. Sad vec moze da se nadje za 440 eur.Do nove godine bice ispod 400 eur! Drugo najavljena je kompletna serija 5xx sto je izuzetno veliki i brz skok u odnosu na celokupno kasnjenje jer je ATI u prednosti sa jednom serijom.Preskocili su ceo korak da bi parirali i to Fermijem kakav je trebao da bude.Znaci sa istom arhitekturom odgovaraju na novu kod ATI (Cayman recimo) .Itd..Eto je i GTX 460 SE,odgovor na 5770 i buducu 6770 (rebrendiranu) ..Iz mog ugla nVidia osvaja segmente polako ali sigurno.To se nece desiti jedino ako cene budu drasticne u odnosu na performanse a mislim da nece pogotovu kad se pojave GTX560 i GTX570 ..Eto,kaze nas narod,zivi bili pa videli..Do tad,ko zna sta sve moze da se desi
Čoveče ako zakasni textura to je do engine-a, a ne do grafičke od skoro 500 evra! Pogledaj malo Unreal engine igre gde je kašnjenje textura normalna stvar...
A drugo ne možeš da gledaš ovakav klip gde je snimano kamerom od 24-30 fpsa dok je igra preko 90. Svaki drugi-treći frejm se ne iscrtava... __________________ Scourge of PCBerza
:: Da u pravu si :: Igra ne koristi Phyx :: :: Bilo je naklapanja da će koristiti, pa sam se ponadao da će i koristit :: Sve u svemu biće od toga još jedna uzaludna stvar na papiru :: :: A možda konzole ne koriste PhyxS pa zbog porta ga igra nema :: Odustao sam od PhyxS kada su zabranili kombinaciju Ati + dedicated PhyxS i kad su prestali da podržavaju Aegia a ja imam istu. Nema podrške za win 7 za Aegia :: Totalno su omanuli sa zabranom za ati, ja bi kupio nvidiu da mi bude sekundarna zbog phyxs :: Mada kada sad vidim koliko mali broj igara podržava taj feature i kako to nije nažalost ništa epohalno napredovalo od Aegie drago mi je da se nisam upecao :: :: A teksture, pogledaj klip, vidi kako se vodoravna greda na toj kućici kasno i neprirodno pojavi :: Kad kupuješ najjaču kartu nekog proizvodjača, očekuješ i da ćeš se igrati na max detalja :: Ako je tebi ono na klipu tečno,.. :: Aj što nije tečno smanjiš detalje, ali ona greda što se sumonuje sa zakašnjenjem, joj ružnoće :: :: Pozz :: :: Koje bre kašnjenje textura, kakva crna fizika, o čemu bre ti pričaš????? :: :: :: :: Igra leti meni na GTX460 a kamoli na GTX580!!! :: :: :: :: Igra nema physX engine :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: :: :: Ako ovo dobijate za te ogromne pare onda ne vredi tih para :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=2rT1oFPmD6 :: :: :: :: :: :: Pogledajte kako kasni iscrtavanje tekstura na 1:20 do 1:25 recimo :: :: :: Bilo bi lepo kad bi driveri ispeglali ovo :: :: :: :: :: :: Koliko `fizika` muči čak i ovu kartu na 2:35 :: :: :: :: :: :: To me je uvek nerviralo kod NVIDIA PhyxS kao da uvek ima neku neprirodnu zadršku, nije tečno, nego sve škljocne zastane pa nastavi.. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
OK, neka bude engine. Ali koristit kameru da snimaš igru, pa ima softvera koji mogu to za tebe da rade u pozadini. A postoje i kamere sa više od 24-30 fps.
E sad kad jedan od vas kupi gtx 580, a znam da hoće, neka nam iz prve ruke kaže kako šljakaju neke druge stvari i kako PhysX, skalira na toj karti.
Hvala puno! Poz!
:: Čoveče ako zakasni textura to je do engine-a, a ne do grafičke od skoro 500 evra! Pogledaj malo Unreal engine igre gde je kašnjenje textura normalna stvar.. :: :: A drugo ne možeš da gledaš ovakav klip gde je snimano kamerom od 24-30 fpsa dok je igra preko 90. Svaki drugi-treći frejm se ne iscrtava.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: Da u pravu si :: :: Igra ne koristi Phyx :: :: :: :: Bilo je naklapanja da će koristiti, pa sam se ponadao da će i koristit :: :: Sve u svemu biće od toga još jedna uzaludna stvar na papiru :: :: :: :: A možda konzole ne koriste PhyxS pa zbog porta ga igra nema :: :: Odustao sam od PhyxS kada su zabranili kombinaciju Ati + dedicated PhyxS i kad su prestali da podržavaju Aegia a ja imam istu. Nema podrške za win 7 za Aegia :: :: Totalno su omanuli sa zabranom za ati, ja bi kupio nvidiu da mi bude sekundarna zbog phyxs :: :: Mada kada sad vidim koliko mali broj igara podržava taj feature i kako to nije nažalost ništa epohalno napredovalo od Aegie drago mi je da se nisam upecao :: :: :: :: A teksture, pogledaj klip, vidi kako se vodoravna greda na toj kućici kasno i neprirodno pojavi :: :: Kad kupuješ najjaču kartu nekog proizvodjača, očekuješ i da ćeš se igrati na max detalja :: :: Ako je tebi ono na klipu tečno,.. :: :: Aj što nije tečno smanjiš detalje, ali ona greda što se sumonuje sa zakašnjenjem, joj ružnoće :: :: :: :: Pozz :: :: :: Koje bre kašnjenje textura, kakva crna fizika, o čemu bre ti pričaš????? :: :: :: :: :: :: Igra leti meni na GTX460 a kamoli na GTX580!!! :: :: :: :: :: :: Igra nema physX engine :: :: :: __________________ :: :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: :: :: :: :: Ako ovo dobijate za te ogromne pare onda ne vredi tih para :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=2rT1oFPmD6 :: :: :: :: :: :: :: :: Pogledajte kako kasni iscrtavanje tekstura na 1:20 do 1:25 recimo :: :: :: :: Bilo bi lepo kad bi driveri ispeglali ovo :: :: :: :: :: :: :: :: Koliko `fizika` muči čak i ovu kartu na 2:35 :: :: :: :: :: :: :: :: To me je uvek nerviralo kod NVIDIA PhyxS kao da uvek ima neku neprirodnu zadršku, nije tečno, nego sve škljocne zastane pa nastavi.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60473. Broj poslatih odgovora: 648176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.