Re: Re: Re: Gde je sad Pisko,potpalio sam vatru :) Razanj spreman..Surenje pocinje :)
15.12.2010. 11:44
status: user broj poruka: 697
Ne rade linkovi al nema ni veze, varira sve jako od igre do igre, negde su bolji radeoni kao na primer u just cause 2, a negde gtx-ovi kao na primer u dirt 2. Mislim da ce nvidia morati sa cenama dole pogotovo za gtx 580, a kao sto kazes da ima 570 za 300 evra znaci da su verovatno vec poceli sa spustanjem cena, sto na kraju ispada jako dobro za sve nas, mada mislim da cu zadrzati moju 5870 jos godinu dana.
Te igre se podudaraju sa rezultatima sa vise sajtova. Kada se izvuce statisticki podatak ispada da je 6970 i sporija od GTX570.O tome ti govorim,kada se napravi presek.Mislim da je na techpowerup-u to lepo objasnjeno. U svakom slucaju 6970 je u klasi sa GTX570 a GTX580 moze lagano da drzi cenu od 400 eur jer je nedodirljiv,Po meni je 450 za sad malcice previse.400 eur je realno. Inace evo sad su i GTX570 po 300 eur.Za takvu kartu to je fenomenalno!
By the way.31k je 6950 kod nas a ovaj GTX570 je dosta snazniji skoro za istu cenu! Ja mislim da je AMD taj koji ce morati da spusta cene!
6950 treba biti ispod 30000 ovi nasi opet kenjaju sa cenama, sve u svemu dobri su i jedni i drugi i sad ce da se kolju sa cenama pa ko sta voli, ja sam razmisljao dal da menjam 5870 za 570ku ili 6970 ali mislim da cu preskociti jednu godinu nemam bas para na bacanje, a ako se ovako nastavi sledece godine za 300 evara ce moci da se uzme nesto sto ce biti duplo jace od 5870 ako ne i vise.
Pa koliko se da logicki primetiti GT570/580 je poprilicno iznenadio sve. A samo odlaganje Cayman-a,podesavanje biosa,trazenje klokova.880 Mhz je plafon sto su izvukli + 2 kile memorije.Bili su prinudjeni i na kolicinu memorije i visoke klokove.Da su stavljali po 1GB sa performansama bi bili jos nize!GTX570 ima 1.2GB pa se 6970 drzi sa njim!
@DarkDawn I ja isto mislim.Zato sam i dalje na GTX295 pored toga sto je para sve manje!
Ma da, tako nešto. Ovo će moći da prođe ako 6970 bude ista cena kao 570 a 6950 kao 560 kad bude izašla, potrošnja im je isto tu negde tako da ćemo biti na bukvalno isto sranje drugo pakovanje, smor. Nema ni oko čega da se svađamo, kupovaće ljudi onu koja bude lepša.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
*Not solely AMD`s fault, but where are the triple-A games to justify investment?
Ovo je ono što ja pričam duže vreme. Nema poente za kartama jačim od 6850 i GTX460 jer nema igre potrebne za nešto jače. U zadnjih godinu dana barem je samo izašao Metro 2033 koji je preterano zahtevan i to je to, sve ostalo leti na navedene dve grafike. Pored toga, Crysis se radi i za konzole, a to znači da neće sigurno da se cimaju još ne znam koliko da posebno nabudže grafiku za PC, jer su i sami rekli da neće biti zahtevan kao što je prvi deo bio kad se pojavio pa nije moglo 5% ljudi da ga igra na max detaljima... __________________ Scourge of PCBerza
Pa realno potreba nikad nije ni bila presudna radi gaminga.Nekad da ali uglavnom hi end hardver se kupuje zbog meraka i tako ce uvek biti. Sad da sam bogatas prvo bi dao odredjenu svotu novca u dobrotvorne svrhe jer nisam naucio da ja imam a da drugi nema pa i da me nebi grizla savest a onda bi sebi kupio dva GTX580 u SLI na Intel 980 Gulftown-om i milina..Da ne duzim,poenta je jasna..
AMD 6900 - Epic Fail. Sad sam pogledao testove, i razocaran sam. HD 6970 je jedva jaca od GTX 570, cak je i slabija u nekoliko igrica. A od HD 6950 nema sta da se prica, jaka je kao HD 5870. Koji je to napredak? Poboljsana teselacija?
Bezveze. Jednom recju, usrali su motku. A tek cene... HD 6950 kosta 300e, a toliko kosta GTX 570 koji je dosta jaci od nje.
Toliko o tome da je svemoguci ATI isplativiji i bolji.
U pravu si ako se zadrzi ta cena kod nas i ako ne bude te GTX570 na kasicicu da se kupi bolja je kupovina. Inace 6950 bi trebala jos da je jeftinija.
Karte nisu bas Epic Fail, jer se islo vise na teselaciju i geometriju i tu jeste ogromno pobolsanje oko 60% u odnosu na 5870. Ali u igrama jedva 20% bolja negde ni toliko. ___________________________________ AMD Radeon HD 6870 OC 3DMark 11 Score: http://3dmark.com/3dm11/18142
:: AMD 6900 - Epic Fail. Sad sam pogledao testove, i razocaran sam. HD 6970 je jedva jaca od GTX 570, cak je i slabija u nekoliko igrica. A od HD 6950 nema sta da se prica, jaka je kao HD 5870. Koji je to napredak? Poboljsana teselacija :: :: Bezveze. Jednom recju, usrali su motku. A tek cene... HD 6950 kosta 300e, a toliko kosta GTX 570 koji je dosta jaci od nje :: :: Toliko o tome da je svemoguci ATI isplativiji i bolji :: :: Sad jedino fanATIci mogu da kazu da je ovo dobro :: :: CPU-Z Validator :http://spedr.com/5pun :: ::
Ne gledaj ti nasu drzavu gde nema mleka i i lekova dovoljno, a kamo li GTX 570 po normalnoj ceni, kao sto je u celom svetu.
Sem teselacije, nista drugo nije poboljsano. Izgleda da AMD ne moze da napravi jaci single cip, a da bude u 40 nm.
I dalje stojim da je HD 6850/HD 6870 nesto najbolje sto je AMD uradio do sada. Karte mi se jako svidjaju. Dok ova HD 6900 serija je fail za mene. Nista nije unapredjeno.
:: U pravu si ako se zadrzi ta cena kod nas i ako ne bude te GTX570 na kasicicu da se kupi bolja je kupovina. Inace 6950 bi trebala jos da je jeftinija :: :: Karte nisu bas Epic Fail, jer se islo vise na teselaciju i geometriju i tu jeste ogromno pobolsanje oko 60% u odnosu na 5870. Ali u igrama jedva 20% bolja negde ni toliko :: __________________________________ :: AMD Radeon HD 6870 OC 3DMark 11 Score :: http://3dmark.com/3dm11/1814 :: :: :: AMD 6900 - Epic Fail. Sad sam pogledao testove, i razocaran sam. HD 6970 je jedva jaca od GTX 570, cak je i slabija u nekoliko igrica. A od HD 6950 nema sta da se prica, jaka je kao HD 5870. Koji je to napredak? Poboljsana teselacija :: :: :: :: Bezveze. Jednom recju, usrali su motku. A tek cene... HD 6950 kosta 300e, a toliko kosta GTX 570 koji je dosta jaci od nje :: :: :: :: Toliko o tome da je svemoguci ATI isplativiji i bolji :: :: :: :: Sad jedino fanATIci mogu da kazu da je ovo dobro :: :: :: :: CPU-Z Validator :http://spedr.com/5pun :: :: :: ::
Green team je bolji ovaj put. GTX465/470/480 mi se nisu svidjale kao kompletan proizvod jer su previse trosile i grejale se u odnosu na performanse koje su pruzale ...Srecom ,to se sad promenilo pa je fermi pun pogodak. nVidia FTW :)
Previse se ocekivalo od AMD-a ,ali nismo mi krivi vec oni. Najavljivali su karte kao da su ultra mega super giga ,a u stvari samo su prdnuli. Prava izreka koja ovu situaciju opisuje je `Tresla se gora ,rodio se mis`. Jedino sto ih vadi je potrosnja. Moram da priznam da je nevidija dobru stvar odradila ...GTX 560 ce da bude best buy kad bude izasla, samo daj Boze da krenu sa cenama kao i sa GTX460 ...Prodavace se kao alva!
Za sad 5 clanova nVidia tabora..Hm..Junaci se poznaju u muci a vi cekali da nVidia stane na noge da bi bili na njenoj strani..Hehehehe... Ajte zeleni dizite se iz zimskog sna,nVidia na tronu..Daj ,pivo,kolace,da se ovo prolsavi ahahahaha :) :) :) A gde je torta ? D Posto smo mi zeleni mekog srca pozivamo i vas ATI-jevce da se pridruzite nasem slavlju :):):):):) SUPERIORNA ATHITEKTURA :D
Lepo Pričam, kenjam, glupiram se, karikiram a sve u nameri da ukapirate ali džabe...
Lepog li dana i apsolutnog dokaza da je nVIDIA lider. sa namerom da tu i ostane.
Najsmešnije je zamena teze, izjava da je Cayman sve samo ne maksimum koji AMD može da proizvede. A gde ćeš veći dokaz od same te PowerTune smejurije. Suština je ovo...kada je taj slajder u CCC-u ostavi na Default kartica ne ide preko 250W...lepo, ali sad ide ono gadno. Kad se slajder pomeri na +20% potrošnja skače na 300W a performanse za 0,5 fps. Mislim ovo više nije ni za kreveljenje. 50W za 0,5 frejma. Evo i jednog od linkova, nažalost:
Metro u 1680X1050 sa 250W 64,5 fps a sa 300W 65 fps. Znači iz petnih žila i opet nije dovoljno za GF110. Još bi smešnije bilo da puste Caymana da povuče još energije, dobili bi jednostavno ništa. U jednoj rečenici. ovo je vaš maksimum i prosečnih 10% slabije od GF110. gde ćeš bolji i jasniji dokaz ko je trenutno lider. I vrlo smešno da je to kroz tu opciju u CCC-u AMD sam pokazao, samo ko ima sa čim da o tome i razmisli.
Svojevremeno sam vam rekao da je Bart na samoj svojoj granici i da iz njega nema šta da se izvuče. Klok 900MHz a overklok i to sa overvoltom ni 1000MHz. A evo sad i Cayman, 250W 64,5 fps 300W 65 fps. Opet izvučeno do kraja, niti gram performansi za još neku varijantu.
Kako bi sad valjalo čisto prestiža radi izbaciti taj neki GTX585 ili kako god. Jedno 50MHz brže i 3GB RAMA. Gledajući fabrički overklokovane GTX580 50MHz nije nikakav problem a dodatni RAM bi verovatno dodao na najveću 2560 rezoluciju. Mislim da zbog konfiguracije memorijskih kontrolera 2GB nije moguće, 1,5GB pa 3GB samo...valjda. Cena nije bitna... Kad smo kod cene, to da GTX580 ostane na 499$ nije realno. GTX570 je 349$ a razlikuje se od GTX580 samo po jednom isključenom ćošku na čipu. I sam GTX580 bi mogao da košta toliko a obzirom na performanse mislim da će se uskoro zaustaviti na oko 400$.
I ako mislite da je ovo kraj porazima i da će sa tim 6990 doći do nekog poravnanja grdno se varate. Najgore tek dolazi. Kako?...Lako. Svojevremeno sam vam govorio da je GF104 fenomenalan čip i da je zamka za AMD postavljena. E pa evo sad prisustvujemo finalnim minutima. Kažete da će 6850 ostati klasa za sebe, o brate kakvo obmana. GTX570 je po performansama nasledio GTX480. Naslednik GF104 tj. GF114 u svojoj full varijanti i na nekih 800MHz će biti odmah ispod GTX570 i po sred 6950. Ova klase ispod GTX570 su upravo i najunosnije. Lepe su te high end kartice ali ove ispod donose zaradu. I upravo u toj klasi će situacija biti gadna za AMD. AMD će konkurisati sa 6950 i velikim Cayman čipom. Govorio sam da će biti oko 2,5 milijardi tranzistora i nisam puno pogrešio jer je on 2,64 milijarde. Na 6850 nisu svih 2,64 u funkciji ali bez obzira AMD plaća njihovo štancovanje TSMC-u...kapiraš. nVIDIA GF114 će biti oko 2 milijarde i samim tim jeftiniji. Sve da GTX560 i 6950 budu u dlaku isti po performansama zbog razlike u veličini čipa sa kojim konkurišu na to mesto izgubićete cenovni rat.
OK, opet će neko da ja lupetam. Ako, ali ja postavljam sledeće pitanje. Za Bart je konstatovano da je na samoj granici svoje snage i da daljih ubrzanja nema. On ima 1120 SP-ova. Cayman u 6950 ima 1408 SP-ova u funkciji. Velika je i neodrživa rupa između. Sa čim ćete da je popunite. nVIDIA će lako da skrljušti GF114 a šta ćete vi. Kad sam rekao da AMD-u hvali još jedan čip za ovu rupu rekli ste naravno da lupetam. Može naravno Cayman dalje da se krljušti ali tada je cenovno još gore. Opet će da plaćaju štancovanje velikih 2,64 milijardi tranzistora da bi konkurisali u klasi ispod 250$.
Gadni baš gadni meseci vam slede do sitnijeg procesa i novog deljenja karata. Obzirom na mentalitet AMD fanova i drago mi je zbog toga.
@FSamir Prvo da ti kazem shebao si i mene sa duzinom posta. Drugo iznenadio me tvoj konstruktivni pristup ima dosta istine u izvodjenju i ako to mnogi nece priznati!Trece,vidis kako moze i na lep nacin da se kaze da je AMD/ATI Epic Fail :D Ahahhaaha.Nisam mogao da odolim.Smorilo me vise najavljvivanje Cayman-a kao dolazak mesije..Mocna arhitektura,napredna tehnologija,nvidia je sr@nje i slicne gluposti a sve daleko od istine i realnosti.Sad ispade sasvim deseto. Pljuvali su nvidia-u,govno,furuna,arhitektura losa,u zaostatku u tehnoloskom procesu i sl..Proglasavali propast,nemogucnost ikakvog odgovora i pomaka ,cak su i najodmereniji forumasi imali neki slican komentar u ovom smeru.A pojavom GTX570/580 i to munjevitom brzinom stvari se promenile za Full Fermi!GF104 napravio bum,GF110 zaprzio corbu.GF114 ce da sahrani..Ostaje low segment i da se stavi pecat, Ja kad sam govorio da ovaj rat AMD gubi meni su se podmsevali a strategija se jednostavno prepoznaje.Ko zna sta je Nvidia zna sta moze i da ocekuje,jasna stvar. I eto bez obzira na sve sad su pojeli govno svi koji su uralali na sav glas i ocekivali cudo!
P.S.Hocu da me konacno krunises za predsednika.Ne zelim vise da cekam :)
Eto vidiš kako lepo možeš da napišeš neki post a da se ne glupiraš :) Potpuno si u pravu u vezi sa pričom da je barts nategnut i da je Cayman sa 2,6 milijardi tranzistora nepodoban za klasu ispod 250$, odnosno da ga prave za taj segment. Ni ovde neće biti nekog overkloka, 880MHz, izvući će na vodi preko 1000, ali opet, ni to nije merodavno, kad će velika većina da ih ladi na vazduhu. I ja sam očekivao više, nije ovo ni loše, ali sam ipak očekivao više. Moraće da idu na obaranje cene, ako hoće da ostanu konkurentni, samo ne znam koliko će im se to isplatiti, jer lepo je njih koštao sam proces izrade Caymana.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Chieftec Black Dragon+ CFT-600-14CS
:: :: Lep :: Pričam, kenjam, glupiram se, karikiram a sve u nameri da ukapirate ali džabe.. :: :: Lepog li dana i apsolutnog dokaza da je nVIDIA lider. sa namerom da tu i ostane :: :: Najsmešnije je zamena teze, izjava da je Cayman sve samo ne maksimum koji AMD može da proizvede :: A gde ćeš veći dokaz od same te PowerTune smejurije :: Suština je ovo...kada je taj slajder u CCC-u ostavi na Default kartica ne ide preko 250W...lepo, ali sad ide ono gadno. Kad se slajder pomeri na +20% potrošnja skače na 300W a performanse za 0,5 fps :: Mislim ovo više nije ni za kreveljenje. 50W za 0,5 frejma :: Evo i jednog od linkova, nažalost :: :: http://www.anandtech.com/show/4061/amds-radeon-hd-6970-radeon-hd-6950/ :: :: Metro u 1680X1050 sa 250W 64,5 fps a sa 300W 65 fps :: Znači iz petnih žila i opet nije dovoljno za GF110 :: Još bi smešnije bilo da puste Caymana da povuče još energije, dobili bi jednostavno ništa :: U jednoj rečenici. ovo je vaš maksimum i prosečnih 10% slabije od GF110. gde ćeš bolji i jasniji dokaz ko je trenutno lider :: I vrlo smešno da je to kroz tu opciju u CCC-u AMD sam pokazao, samo ko ima sa čim da o tome i razmisli :: :: Svojevremeno sam vam rekao da je Bart na samoj svojoj granici i da iz njega nema šta da se izvuče :: Klok 900MHz a overklok i to sa overvoltom ni 1000MHz :: A evo sad i Cayman, 250W 64,5 fps 300W 65 fps. Opet izvučeno do kraja, niti gram performansi za još neku varijantu :: :: Kako bi sad valjalo čisto prestiža radi izbaciti taj neki GTX585 ili kako god. Jedno 50MHz brže i 3GB RAMA. Gledajući fabrički overklokovane GTX580 50MHz nije nikakav problem a dodatni RAM bi verovatno dodao na najveću 2560 rezoluciju :: Mislim da zbog konfiguracije memorijskih kontrolera 2GB nije moguće, 1,5GB pa 3GB samo...valjda. Cena nije bitna.. :: Kad smo kod cene, to da GTX580 ostane na 499$ nije realno. GTX570 je 349$ a razlikuje se od GTX580 samo po jednom isključenom ćošku na čipu. I sam GTX580 bi mogao da košta toliko a obzirom na performanse mislim da će se uskoro zaustaviti na oko 400$ :: :: I ako mislite da je ovo kraj porazima i da će sa tim 6990 doći do nekog poravnanja grdno se varate. Najgore tek dolazi. Kako?...Lako :: Svojevremeno sam vam govorio da je GF104 fenomenalan čip i da je zamka za AMD postavljena. E pa evo sad prisustvujemo finalnim minutima :: Kažete da će 6850 ostati klasa za sebe, o brate kakvo obmana, najlakše je mozgu da to tako prihvati jer deluje vrlo logično :: GTX570 je po performansama nasledio GTX480. Naslednik GF104 tj. GF114 u svojoj full varijanti i na nekih 800MHz će biti odmah ispod GTX570 i po sred 6950 :: Ova klase ispod GTX570 su upravo i najunosnije. Lepe su te high end kartice ali ove ispod donose zaradu :: I upravo u toj klasi će situacija biti gadna za AMD. AMD će konkurisati sa 6950 i velikim Cayman čipom. Govorio sam da će biti oko 2,5 milijardi tranzistora i nisam puno pogrešio jer je on 2,64 milijarde. Na 6850 nisu svih 2,64 u funkciji ali ih bez obzira AMD plaća njihovo štancovanje TSMC-u...kapiraš. nVIDIA GF114 će biti oko 2 milijarde i samim tim jeftiniji. Sve da GTX560 i 6950 budu u dlaku isti po performansama zbog razlike u veličini čipa sa kojim konkurišu na to mesto izgubićete cenovni rat :: OK, opet će neko ovaj FormulaS lupeta samo tako. Ako, ali je postavljam sledeće pitanje :: Za Bart je konstatovano da je na samoj granici svoje snage i da daljih ubrzanja nema. On ima 1120 SP-ova. Cayman u 6950 ima 1408 SP-ova u funkciji :: Velika je i neodrživa rupa između. Sa čim ćete da je popunite. nVIDIA će lako da skrljušti GF114 a šta ćete vi. Kad sam rekao da AMD-u hvali još jedan čip za ovu rupu rekli ste naravno da lupetam :: Može naravno Cayman dalje da se krljušti ali tada je cenovno još gore. Opet će da plaćaju štancovanje velikih 2,64 milijardi tranzistora da bi konkurisali u klasi ispod 250$ :: :: Gadni baš gadni meseci vam slede do sitnijeg procesa i novog deljenja karata :: Obzirom na mentalitet AMD fanova i drago mi je zbog toga :: :: :: ::
6970 je znatno jeftiniji od GTX580, a malo sporiji. 6950 je nešto jeftiniji i nešto sporiji od GTX570. Lepo je to smo se vratili na staro - nVidija malo brža i to lepo naplaćuje, a AMD malo sporiji i jeftiniji. nVidija je povratila krunu najbržih, a AMD će da se bori cenama. Za nas kupce - idealna situacija. Pa kako kome drago... Jedino što AMD sigurno nije voljan da ide u rat cenama, a nije ni nVidia - AMD-u je to jedini način da ostvari profit, a ni nV nije blesava. No, živi bili da videli... :)
http://www.youtube.com/watch?v=_ajX3gTdZwA&feature=related Dolazi u obzir samo MOCNA TEHNOLOGIJA i SUPERIRORNA ARHITEKTURA! :D Ah da..6970 je u klasi sa GTX570 a ni blizu GTX580.6950 je u ovom slucaju izrod ali docekace ga GTX560 da mu istrese gace :D Koje ludilo.Sad mogu da spamujem do sutra i to sa argumenitma aahahaha.. Na razanj,krckanje je pocelo,tiha vatra pucketa...:D:D:D:D:D
:: 6970 je znatno jeftiniji od GTX580, a malo sporiji. 6950 je nešto jeftiniji i nešto sporiji od GTX570. Lepo je to smo se vratili na staro - nVidija malo brža i to lepo naplaćuje, a AMD malo sporiji i jeftiniji. nVidija je povratila krunu najbržih, a AMD će da se bori cenama. Za nas kupce - idealna situacija. Pa kako kome drago... Jedino što AMD sigurno nije voljan da ide u rat cenama, a nije ni nVidia - AMD-u je to jedini način da ostvari profit, a ni nV nije blesava. No, živi bili da videli... : ::
Uh bre, ovaj FSamir baš utiče na tebe... :) Pa HD6970 je 10% sporija (max.) od GTX580, a 100 i više evra jeftinija. Pa kako kome drago :) A iz aviona se vidi šta je bolja kupovina. Najbolje od svega je što će sad svako moći da bira šta mu drago, i jedni i drugi će imati lepu ponudu, a cene će da idu dole... milina jedna :)
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.