Jebiga, to su hazardi referentnih karti, ne važi samo za ovu, verovatno će biti podnošljivije kad izađu custom verzije, takođe atijevo referentno hlađenje je uvek smrdelo malo, vapor ili ne.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: :: Sa druge strane kada su kartice jedna do druge ima velikih problema sa hlađenjem a samim tim i zvukom. Pominju se temperature od 100 stepeni i nepodnošljivi zvuk ala GTX480 ::
Antili treba da imaju 3840 stream procesora,sto se vidi na slajdu AMD-a ,t.j sastojace se od 2 Caymana sa po 1920 stream procesora.Ako znamo da 6970 ima 1536 stream procesora i 6950 , 1408 stream procesora Onda je ovaj Cayman sto treba da dodje ima pojedinacno vise stream procesora od 6970 i 6950. Dakle vise stream procesora i vece perfomanse.
Da podsetimo recimo da 5970 ima 3200 stream procesora stare arhikteture ,preslikana 5870x 2.ali Antili ce izgleda biti nesto trece.
Svidja mi se skaliranje u odnosu na prethodnu seriju...
Druga stvar, kako sam ja shvatio, 69xx serija je uradjena u VLIW 4 arhitekturi, dok je 68xx VLIW 5, tako da je onih 1920 shadera koji se spominju u VLIW 5 dodje isto kao 1536 shadera u VLIW 4 tj. na ovim novim kartama...
1536 VLIW4 == 1920 VLIW5 (obje karte bi imale po 384SP-a, samo u drugacijim arhitekturama)
Antili bi onda po toj (mojoj) logici trebali biti kao i 5970, dva jaca chipa sa smanjenim frekvencijama, a sudeci po skaliranju CFa, moglo bi to biti nesto dosta dobro...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
The next-generation dual-chip flagship offering from AMD will carry two codename Cayman GPUs with 1920 stream processors per chip. The card will deliver 6.0 trillion floating point operations per second (TFLOPS) single-precision performance or up to 1.5TFLOPS double-precision performance.
Ako ce da ima 2 Kajmana onda je VLIW 4 arhiketura .Ili su pretvarali VLIW 4 u VLIW 5 ,ali onda je 6970 x 2.
Opet Fanboy-evi..Uteha o uteha..Ima pesma od Leontine :)
16.12.2010. 22:24
status: user broj poruka: 18472
@wyroos Jel ti mislis druze da sam ja od juce i da meni muda za bubrege prodajes? Na celom nemackom trzistu tj na Nemackoj berzi svega 9 firmi na lageru ima 6950 od kojih je samo Sapphire 256 eur! Posto je to tako jeftino ti kupi tamo uvezi ovde pa da vidimo koja je cena! 6970 ima ukupno 11 komada od koga je najjeftinija 327 eur!
Ove Fail karte uopste ne vrede te pare!Ovo je sramota za trziste a kamo li da se porede sa GTX5xx serijom!
AMD prodaje maglu!Ne obmanjujte narod pricama kako to valja i kako je to vredno kupovine!
GTX570 kosta 300 Eur a u rangu je sa 6970 pa cak i bolji! 6950 karta izrod koja nigde ne pripada,svega od 3-7% brza od 6870!Za koje pare?Pa nisu ni ATI korisnici glupi i naivni!PROMASAJ!
Kakav sitniji proces?O cemu ti?Ok ajde da ti usvojim.Nek bude..Obzirom da je Cayman uspeo u odnosu na Cypress da napravi pomak od 20% a Fermi u odnosu na GT200 120% tek ne smem ni da zamislim koliko bi izvukli iz arhitekture u sitnijem procesu a najvise bi bas legao Fermi-ju!GTX480 Equal sa GTX295.GTX580 brzi od GTX480 20 % !BRUKA!Jadno se ove karte.Em ne daju nikakve performanse,em se greju,em trose,em su bucne (ima lepo test coravi niste) ,smirglane -rucni rad ahahaahahah i slag na tortu cena koja ih tek sahranjuje! Serija promasaj u svakom slucaju!Bruka i sramota! Od svega najveca sramota jeste sto su najavljivali kule i gradove,punili ljudima glavu,davali im nadu i ko po obicaju skenjali sve! Kako da ne,savrsena tehnologija sa savrsenom arhitekturom ,nego nesto me podseti sad ova recenica,jel to mi pricamo o savrsenstvu?A da nVidia :D
Muke ,imali su prednost citavu jednu seriju ispred.Sprdali su se nVidia a sad dronjak! E vala i ovaj put je Nv pokazala moc koliko je sposobna da se iscupa iz problema i da savlada tehnologiju i sve prepreke tokom tehnoloskog procesa!
Ovako skarabudzene karte sa dronjavim smirglanim konektorom i losim karakteristikama jedino da poskidaju cene po 100 eur od svake pa da ih neko i kupi.Bruka.Nezapamceno na trzistu.
AMD Prodaje MAGLU!
ATI Cayman Epic Fail ``Tresla se gora,rodio se mis``
A nVidia nije prodava maglu, 9800GTX+ je bio 14k, njen konkurent 4850 2-2.5 k, a 4870 je kostao oko 15k, a sta je to ako ne prodavanje magle :) ? Ima jos primera samo reci koliko ti treba :), cela GTX 2xxx serija u vreme 5xxx serija je ne prodavanje magle nego ne znam cega. Dalje papirni Fermi je prodavanje papira a ne magle, tako da se moze reci da je nVidia napravila ekspanziju u toj industriji :).
@Gile mali si jos a i te brojke ti ne idu od ruke.. 9800 GTX+ je bio refresh u 55nm procesu..Nije to niko krio..Karta sasvim ok sa dobrim osobinama.Kkva sad serija GTX2xxx?Jeo si pokvarene musmule :D 4870 je kostao dragi moj 230-250 eur!GTX280 u ono vreme na samom pocetku je bio skup ali su preko noci skinuli cenu.Ja sam moj platio 380 eur!A koliko je bio brzi od ATI 4870?A da ne pricam o izdrzljivosti kvalitetu i ostalim karakteristikama..Ohooooo.. Za vreme ATI 5xxx nVidia nije ni imala odgovor.Tek kasnije je izasao Fermi posle 6 meseci kasnjenja. A papirni Fermi tj drveni jeste prodavanje magle tj na neki nacin obmanjivanje ali je isti Fermisa izasao svakako posle toga.
Ali ova sramota je nezapamcena,toliko su se duvali i na kraju trca.. nVidia sta god je najavila to je ispostovala.Kad god je najavila performanse to je ispostovala.Nije ni cudo sto ima toliko fanova i sto je popularniji brend!
A pratite malo strane forume.Ovde je situacija jos i dobra koliko su ljudi sirom sveta razocarani.Svi zivi im se podsmevaju.
A kad pocne prodaja i kad se bude video marketshare sve ce biti jasno kao dan.
:)
Ne znam koliko tebi muda i bubrega treba, meni je dovoljan i jedan link za cene. Uostalom ovo je maltene prvi dan sa cenama. Tvoje misljenje ionako nije bitno, pogotovo ne kao realno.
Pa moje nije bitno fanboy-evima koji sebe tese da je ovo nesto sto valja. Bice bitno onima koji imaju mozga da skapiraju neke stvari tj koje se vide iz aviona i to bez crvernih naocara :D
Misevi izeli Kajmak ahahahaaha..
Ove teme su vrh.. :D
Ovako kada je izasla 4850/70 cene su bile 12k/15k, onda su porasle na 17k/20k (tako nesto), i onda je opet pala na 12k/15k. 9800GTX+ koji je bio jedva primetno brzi od 4850 uvek je bio blizi cenom 4870 nego 4850.
Dalje nVidia nije imala odgovor na 5xxx kartice i tada su jedini konkurenti bili GTX2xx kartice koje se mogu smatrati isto nekom vrstom prodavanje magle, onda se pojavljuje GTX470 koji je par crvenih u startu bio skuplji od 5870, a na def. u imao losije performanse :) ?
Sada je AMD omanuo tu moram da se slozim :), vise sam ocekivao.
:)
Pozdrav!
:: @Gile mali si jos a i te brojke ti ne idu od ruke. :: 9800 GTX+ je bio refresh u 55nm procesu..Nije to niko krio..Karta sasvim ok sa dobrim osobinama.Kkva sad serija GTX2xxx?Jeo si pokvarene musmule : :: 4870 je kostao dragi moj 230-250 eur!GTX280 u ono vreme na samom pocetku je bio skup ali su preko noci skinuli cenu.Ja sam moj platio 380 eur!A koliko je bio brzi od ATI 4870?A da ne pricam o izdrzljivosti kvalitetu i ostalim karakteristikama..Ohooooo. :: Za vreme ATI 5xxx nVidia nije ni imala odgovor.Tek kasnije je izasao Fermi posle 6 meseci kasnjenja :: A papirni Fermi tj drveni jeste prodavanje magle tj na neki nacin obmanjivanje ali je isti Fermisa izasao svakako posle toga :: :: Ali ova sramota je nezapamcena,toliko su se duvali i na kraju trca. :: nVidia sta god je najavila to je ispostovala.Kad god je najavila performanse to je ispostovala.Nije ni cudo sto ima toliko fanova i sto je popularniji brend :: :: A pratite malo strane forume.Ovde je situacija jos i dobra koliko su ljudi sirom sveta razocarani.Svi zivi im se podsmevaju :: :: A kad pocne prodaja i kad se bude video marketshare sve ce biti jasno kao dan. :: :: : :: :: ATI Cayman Epic Fail :: ``Tresla se gora,rodio se mis`` :: :: ::
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: Ne znam koliko tebi muda i bubrega treba, meni je dovoljan i jedan link za cene. Uostalom ovo je maltene prvi dan sa cenama :: Tvoje misljenje ionako nije bitno, pogotovo ne kao realno :: ::
Oni su i rekli 6950 20 % brza od gtx 470 ,a 6970 brza 15 % od gtx 480 ,Ko je gledao tabele videlo se da su Antili odskocili dosta u odnosu na 6970 u perfomansama.Trziste presudjuje da li je nesto dobro ili ne .Ovakve karte ne odlucuju nista malo je to trziste .Nvdia po meni ima sada bolje pozicionirane cene od AMD-a,ali sam siguran da ce AMD to da ispravi.
Aj leba ti ne lupaj please.Drugar mi je u to vreme drzao firmu i bio je jedan od najjeftinijih.Znam koliko su Sapphire 4870 bili!230-250 eur.Uostalom nadji temu pa sam pogledaj.Kacio sam. Prodavanje magle je sto nije izasla nova serija od nvidia-e?Brate sta je sa tobom?Jel mozes naci gluplji izgovor?Pa ako su ostali na staroj,to je samo los potez za trziste i oni gube.Ne gubi narod.Svako je imao izbor da uzme ATI 5xxx ako je hteo.Tad su imali problema sa Nm procesom i kasnili su.Kakve to veze ima sa obmanom,prodavanje magle majke ti?E stvarno si me nasmejao..Umes nekad da lupis pa ostanes ziv..Znam..znam..Sad ces opet da filozofiras i nadjes neke izgovorcice.. :) Fermi je tad bio iste cene kao ATI 5870 a tu negde sa performansama sto je driverima posle i ispeglano..Znaci da cena i opravdava .Sve u svemu u to doba nV jeste bila skuplja ali nije bila promasaj!Chipovi koji se greju rade besprekorno bez decijih bolesti i anomalija a opet su i pored toga imali najbrzu kartu..Mislim da je dalja diskusija bespotrebna jel da?
:: Ja sam opusten uvek i ne ljutim se uopste :) :: :: Ovako kada je izasla 4850/70 cene su bile 12k/15k, onda su porasle na 17k/20k (tako nesto), i onda je opet pala na 12k/15k. 9800GTX+ koji je bio jedva primetno brzi od 4850 uvek je bio blizi cenom 4870 nego 4850 :: :: Dalje nVidia nije imala odgovor na 5xxx kartice i tada su jedini konkurenti bili GTX2xx kartice koje se mogu smatrati isto nekom vrstom prodavanje magle, onda se pojavljuje GTX470 koji je par crvenih u startu bio skuplji od 5870, a na def. u imao losije performanse :) :: :: Sada je AMD omanuo tu moram da se slozim :), vise sam ocekivao :: :: : :: :: Pozdrav :: :: :: :: @Gile mali si jos a i te brojke ti ne idu od ruke. :: :: 9800 GTX+ je bio refresh u 55nm procesu..Nije to niko krio..Karta sasvim ok sa dobrim osobinama.Kkva sad serija GTX2xxx?Jeo si pokvarene musmule : :: :: 4870 je kostao dragi moj 230-250 eur!GTX280 u ono vreme na samom pocetku je bio skup ali su preko noci skinuli cenu.Ja sam moj platio 380 eur!A koliko je bio brzi od ATI 4870?A da ne pricam o izdrzljivosti kvalitetu i ostalim karakteristikama..Ohooooo. :: :: Za vreme ATI 5xxx nVidia nije ni imala odgovor.Tek kasnije je izasao Fermi posle 6 meseci kasnjenja :: :: A papirni Fermi tj drveni jeste prodavanje magle tj na neki nacin obmanjivanje ali je isti Fermisa izasao svakako posle toga :: :: :: :: Ali ova sramota je nezapamcena,toliko su se duvali i na kraju trca. :: :: nVidia sta god je najavila to je ispostovala.Kad god je najavila performanse to je ispostovala.Nije ni cudo sto ima toliko fanova i sto je popularniji brend :: :: :: :: A pratite malo strane forume.Ovde je situacija jos i dobra koliko su ljudi sirom sveta razocarani.Svi zivi im se podsmevaju :: :: :: :: A kad pocne prodaja i kad se bude video marketshare sve ce biti jasno kao dan. :: :: :: :: : :: :: :: :: ATI Cayman Epic Fail :: :: ``Tresla se gora,rodio se mis`` :: :: :: :: :: ::
Sky, obrati pažnju na delove koje sam dole citirao. Pošto već toliko i na taj način pričaš o arhitekturama, znaš li razliku između VLIW4 i VLIW5 procesora? Znaš li uopšte šta je VLIW procesor? Ili samo učiš žargone koji kruže po sajtovima i časopisima? Imam utisak da ne znaš ni osnove digitalne elektronike. Toliko pričaš o tome, te ova arhitektura, te ona, ova je dobra, ona nije..., a da pri tom ne izneseš nijednu činjenicu, razlike u algoritmima, konačnim automatima, bilo šta... Sumnjam da to iko može sa ovih foruma, jer se sve te informacije drže u tajnosti, ali ti ipak, i dalje, tvrdiš da nešto ima potencijala, snagu, kvalitet, a ono drugo ne valja...maltene, kao da si sedeo pored glavnog inženera dok se to projektovalo. Zanima me odakle ti ta sigurnost u to što kažeš? Ispravi me ako grešim.
:: Nazvati nesto novom serijom na ovakav nacin je suludo :: Pocev od Barts-a koji je do maximuma tuniran,chip koji je prenapregnut zarad postizanja performansi u klasi GTX460/GTX470 i opet ne toliko uspesno. :: Cayman-NOVA ARHITEKTURA,drugaciji chip svega 20% poboljsanja u odnosu na Cypress!Da li vi shvatate o cemu se ovde radi?Jel neko uopste mucnuo glavom :: Ovo nazivati novom serijom je sramota!Uprkos svemu sto sa novom arhitekturom nisu uspeli da odgovore na Fermi koji je po svemu ostao Fermi!nvIida nema novu arhitekturu :: :: nVidia sve sto je uradila jeste da je savladala 40nm i lepo tweakovala chip i to sve leopo upakovala kao kopletan proizvod dobivsi jos bolje performanse za 20 :: Ej bre.Oni iz stare arhitekture izvlace bolje performanse a ATI iz nove dobija losije!Kakva je ovo sprdnja?
Aposlutno si upravu.Nemam veze sa mozgom.Pojma ja nemam. Ponekad procitam koji casopis,malo visim na forumu i uglavnom informacije pokupim sa neta a graficku kartu retko kad sam imao priliku da vidim kako radi :) Ali jedno znam da je ovo epic fail i da korinike boli qrac sta je VLIW4 i VLIW5 i koliko stream jedinica ima chip!Performanse i karakteristike..Eto trubili ste o potrosnji,grejanju ..Cena..Propast.
P.S.`Ajmo dalje..Ima li jos koja przenica? :D
Lik koji je iskreni N vidiac(mozda se nisam izrazio kako treba), takodje clan PC Berze, pitao me je sto se kolju ovi kad Ati-jeve karte 69xx uopste nisu lose?
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.