Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: E tu si brate 100% u pravu.Sve stoji kao betonski stub cvrsto :: I ja isto razmisljam ali kako teza vremena dolaze sve vise se stiskam po dzepu :: ::
(Mislim, nećemo da kupimo, jel`).... jesam malo omašio oko hlađenja, ali, prva ga je nvidija morala da nalepi... manje bitno. Ti si više omašio sa cenom proizvodnje, jer, površina čipa kod Kajmaka je znatno manja. Likovi smanjuju li smanjuju i to je definitivno ušteda... bacio sam buvu sa korekcijama cene, ali, sad nešto razmišljam, i ne pada mi na pamet kako bi to moglo da stvarno pomeri cene (amd-a pa onda i zelenih?), tj. šta bi im bila računica... kriza je svagde, pa se te karte definitivno ni napolju neće prodavati kao i uvek. Ni zelene također, ali imaju ulogu perjanice... pa, hoću da kažem, zabole ih i jedne i druge kako će da im se prodaju antilli i 595, ima da ih nasviraju a ionako će da budu sa marketing. Tj. ništa od smanjenja cena. Ne vidim baš neko drugo rešenje... no, ponekad nas iznenade (pogotovo u zadnje vreme), pa nam zine guza.
P.S. Za sli ili crossfire si skroz u pravu, bolje je to sada, a i pre je bilo (kao kupovina) jer je u svakom slučaju manji gubitak na ukupnoj ceni kasnije, i, lakše se proda. Da ne kažem, kako je rizik da sve crkne mnogo manji kod dve zasebne kartice nego kod jednog (bilo kojeg) nategnutog i alawog za strujom, zmaja.
P.S2. Niko ne komentariše monitore... nek` se je-u sa karticom, neka im je, a mi da podelimo lepo monitore...
Sto se tice isplativosti definitivno uticaj ima povrsina chipa sto jeste logicno. E sad postoje i drugi elementi u samom razvoju neke tegnologije koji uticu na cenu krajnjeg prozivoda.Ono sto hocu da kazem koliko sam mogao da ispratim Cayman je definitivno dosta skuplji i komplikovaniji za proizvodnju od dosadasnjih serija ATI kartica,pandan Cypress iz prethodne generacije.Da li je u poredjenju sa nvidia-om jeftiniji nasuprot sto je manje povrsine zaista ne znam niti mogu to da tvrdim.Moguce da jeste. Ono sto znam jeste da se GTX570 prodaje u znatno vecim kolicinama od 6970,pa cak i na ovom nasem siromasnom trzistu ima mnogo korisnika sa ovim kartama a performanse su gotovo pa identicne.Krajnjem kupcu je to najbitnije. Takodje davno smo vodili polemiku oko Barts kartica i kad ce zaziveti prodaja i u kojim kolicinama ce se kartice prodavati.Ono sto imam kao info od dilera GTX 460 se prodaje opet u daleko vecem broju.Da li ce GTX560 uzeti slavu nesto bas i nisam siguran,jedino ako mu padne cena na nekih 180-190 eur za non referentne primerke mada ce opet da strci u odnosu na GTX 460 koji je definitivno best buy.
Ovo sto se tice cene i same ponude dvoglavih resenja trenutno je cist prestiz.Te karte ce svakako da se prodaju u jako malim kolicinama i kupovace ih najveci ljubitelji hardvera sa dubokim dzepom. Opet lepo je videti sa cime raspolaze danasnja tehnologija i kako to radi pa je svakako tema za polemiku i po koju provokaciju u skladu sa navijackim adutima :)
Sto se tice raspodele Dual Gpu karte su ranije relativno bile pristupacnije,stanje u drzavi je bilo bolje a dzepovi puniji pa se i moglo ici na te varijante.Pogotovu ja koji sam imao GTX 295 koji je isplatio svaku svoju paru za ono sto je meni bilo potrebno ali isto tako nisam ni bio u mogucnosti da uzmem SLI jer mi platforma nije bila komptibilna. CrossFire sam isto imao ali nije zadovoljio moje potrebe i afinitete pogotovu sto je jos tad bilo jako problema sa driverima. Da sam imao SLI plocu moj odgovor bi bio sad,posle svega kad sam upoznat sa vremenom i stanjem u drzavi najverovatniije bi uzeo pre 2 karte i ako sam uzivao dok sam imao GTX 295 koji definitivno bolje radi od GTX 260 SP 216 u SLI modu. Ono sto znam da vise te izvedbe necu uzimati to je za sigurno.
Sto se tice monitora,pa naravno da se o njima ne polemise kada se i ne menjaju tako cesto kao kartice a i ljudi manje poznaju tu temtiku. A evo monitora koji je izvanredan pogotovu zbog svog kvaliteta a najvise zbog cene u odnosu sta se dobija :
Ko je pametan i ko hoce da uzme monitor ovo je skoro pa profesionalna sprava!
@philaemos Ja samo kazem ne daj Boze da se to desi.Ako se to desi onda smo najebali.Ulazak u evropsku uniju je nesto najgore sto ce definitivno unistiti ovu zemlju do samog kraja!
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Vala referentne modele vise nikada ne kupujem, tek dodavanjem AC Twin Turbo na HD5850 sam dobio ok kartu koja ne ide na preko 65c i ne dere se kao turbina na BMW-u :: Hladjenje ovog Radeona mi deluje mrsavo, a 6-pin konektor za napajanje takodje, mada ce ojaditi klokove da ne izgori, pa mozda i naprave nesto.. :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
Pa dobro sad Snoopy,to je vise bilo prenosno znacenje mada imas i Turbo Diesel :) Imas i ove novije modele sa benzinskim motorom sa turbinama..Sve zavisi :) Mozda je mislio na 535 TDS .)
:: Izvini, a na kom bmwu :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: :: :: Vala referentne modele vise nikada ne kupujem, tek dodavanjem AC Twin Turbo na HD5850 sam dobio ok kartu koja ne ide na preko 65c i ne dere se kao turbina na BMW-u :: :: Hladjenje ovog Radeona mi deluje mrsavo, a 6-pin konektor za napajanje takodje, mada ce ojaditi klokove da ne izgori, pa mozda i naprave nesto.. :: :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: :: _______________________________ :: :: :: ::
Ma kakav dizel, ne prihvatam poredjenje necega sa dizelom u kontekstu turbine. Aj da je rekao ko na GTRu, al na bmwu.. nisu oni poznati po turbashima. Dizel se zna zasta se kupuje. Elem, graficke kartice..
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Pa dobro sad Snoopy,to je vise bilo prenosno znacenje mada imas i Turbo Diesel : :: Imas i ove novije modele sa benzinskim motorom sa turbinama..Sve zavisi : :: Mozda je mislio na 535 TDS . :: :: :: Izvini, a na kom bmwu :: :: :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: :: :: :: :: Vala referentne modele vise nikada ne kupujem, tek dodavanjem AC Twin Turbo na HD5850 sam dobio ok kartu koja ne ide na preko 65c i ne dere se kao turbina na BMW-u :: :: :: Hladjenje ovog Radeona mi deluje mrsavo, a 6-pin konektor za napajanje takodje, mada ce ojaditi klokove da ne izgori, pa mozda i naprave nesto.. :: :: :: :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: :: :: _______________________________ :: :: :: :: :: ::
Ja sam mamlaz, tek sam prekjuce zavrsio 15. sezonu, tek treba 16. da krenem da gledam, a zonda znam kako se cuje, nije ti dobro od zvuka..
:: Dao sam los primer (mada je to vise bila metafora) :: Evo ti novi :: Odgledaj predposlednji TopGear, e kako se cuje motor Zonde (ne turbina), e tako :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
Broj postavljenih tema: 60475. Broj poslatih odgovora: 648181. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.