medjedu kao fizickom licu ili si neka firma, nesto? znas sto pitam? kad grune sledeci put ati/nv celu generaciju od jednom, ako ne moz da ispostizas voljan sam da volontiram :)))
Ma ovo radim za pcaxe.com, pa oni nabavljaju karte ja samo napisem tekst i istestiram ih, oni posle objave na sajtu to itd.
:: medjedu kao fizickom licu ili si neka firma, nesto? znas sto pitam? kad grune sledeci put ati/nv celu generaciju od jednom, ako ne moz da ispostizas voljan sam da volontiram :)) :: :: __________________________________________________ :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: ::
ok tnx, cim zavrsim ovaj `test of time` 8800GT (jos godinu-dve) javicu im se :) mojne se ljutis sto se mal` shalim, pijano sam doslo na poso pa ubivam vreme
:: - Pa testiran je na 830Mhz to je default takt te karte ne mora to dodatno da se naglasava dovoljno je da se procita tekst o karti i pogledaju specifikacije. Samo u delu OC je testiran OC, a tu je naglaseno na koliko je OC :: :: - Na toj nalepnici pise to tako da ne mora to da se pise u tekstu. Verovatno ko je kupio kartu nije slep i verovatno zna da cita pa ce videti sta psie na toj nalepnici. :: :: - Mislim bezveze je pricati o tome, danas svakoj novijoj karti mozes da regulises napon i overklokujes je softverski, mislim sad nijedna karta ne bi prosla reklamaciju zbog toga ali jednostavno nisi valjda glup da kazes `e overklokovao sam kartu znate podizao sam napon u afterburneru`... Isto vazi i za Radeon 6990, pazi taj switch moze i da se vrati na prvobitnu poziciju :: :: - Kad je radjeno testiranje ove karte to je bio dan izlaska u svetu i tada su tek poceli da se pojavljuju slucajevi otkazivanja bilo ih je vise, tako da nismo hteli da rizikujemo i da se pravim pametni, pogotovo sto je to bio mislim jedini primerak u Srbiji mozda, a ako ti neko da tako nesto za test i ako ti to spalis sta mislis dal ces nesto opet dobiti pa pitanje je.. :: :: - Sad sta je fer a sta nije po tebi to je pitanje, ti ako dobro pogledas, overklok 6990 je iznosio 11% za jezgro a overklok 590 sa 607 na 670 ti je oko 10% znaci sto se toga tice obe karte su slicno klokovane a ne nesrazmerno, jedino memorija nije htela da mrdne na 590 a tu nema pomoci. ::
- - - Hold Your Horses Mnogo ti tu meni nešto uopšteno. Ono se podrazumeva, ovo je očigledno...
- Bez obzira što piše na nalepnici činjenicu da se gubi garancija treba napisati. To je samo još jedna suva činjenica o konkretnoj kartici i definitivno ima svoje mesto u testu. Obzirom na nesavršen proces proizvodnje najviše što su konkurenti mogli da postignu je Full 6970 CF odnosno GTX580 SLI na jednoj kartici. nVIDIA nije uspela. Ako se na 6990 gubi garancija onda ni AMD nije uspeo. ``Na toj nalepnici pise to tako da ne mora to da se pise u tekstu. Verovatno ko je kupio kartu nije slep i verovatno zna da cita pa ce videti sta psie na toj nalepnici.`` - aaaaa dobra ti je ova. Slažem se da sve to možda i nije toliko bitno. Baš zato što nije ``bitno`` a suva je činjenica nema razloga ne pomenuti, zar ne ? Tim potezom AMD je sam rekao dokle može da garantuje za karticu...
- Da ste postavili test par sati po lansiranju možda bi ta priča pila vodu. AnandTech je postavio test prve sekunde posle zakazanog vremena. Klik na stranicu o overklokovanju i mogao si da imaš informaciju. Citiram: `` We’re also seeing why 0.987v is about as high as you want to go on the GTX 590 OC—it’s within 5C of the thermal throttle. ``. Ako je autor sa Anand-a rekao da je na nekom naponu na 5 stepeni od trotlovanja onda je svaki pokušaj preko toga glup. AnandTech...razumeš. Dobili ste karticu pod nekim gadnim uslovima a pošto pre svega niste sigurni u sebe niste smeli da je overklokujete. U tim uslovima je najlakše reći da kartice riknjavaju i da zbog toga niste hteli da je pravilno overklokujete. Završilo se tako što ste izneli neistinitu i generalno propustili šansu da upoznate GTX590. Samo istinom možeš da stekneš reputaciju koja će te zaštititi i u slučaju spaljivanja bilo čega. Ispada da ćeš napisati bilo šta samo da bi i sledeći put dobio nešto na test. Razmisli o tome šta si napisao u odgovoru i videćeš da je to sve strašno, strašno Fishy.
- To što si rekao o overklokovanju je skandalozno. Dve direktna konkurenta ste u overklokovanju suprotstavili tako što ste jednu ostavili na default naponu a drugu overvoltovali...jedinstveni ste u svetu...hvala na pažnji, doviđenja. To što ste obe imali na istih 10% u odnosu na svoje default-ove nije ni blizu onome što čini to poređenje fer poređenjem. Arhitekture su potpuno različite i to ih ne izjednačava. Smešno mi je i da pričam o ovome.
Posle svega ostaje istina da je Medo najljući AMD fanboy.
Ovo je zaista definitivno veliki propust i nerealno poredjenje.To stoji i cvrsto je kao stena. E sad pod kojim uslovima je Medo mogao da testira kartu to mi neznamo.Hocu da kazem deckic je samo dobio karte,za njega je to novo sve,hardver voli i tek se upustio u ove test vode. Ne verujem da je namerno tj svesno radio da bi dobio razlicite rezultate. Verujem da je dobio odredjene instrukcije od PCAxe ekipe da karti ne dira napon ili da u slucaju nekog kvara odgovara sam itd..Sve je danas moguce i nista nije neverovatno.
Jeste da je isao logikom `Karte su priblizno isto OC-ovane` ali upravo postoji razlika sto je tih 920 Mhz kod AMD maksimalan prag za svaki dan i jos je karta volt modovana dok je kod nVidia na stock sto nije fer. Sto se tice nivoa buke mislim smesno je reci da 6990 nije bucna,to samo propagiraju oni koji su deo ekipe AMD-a a dokaz tome koliko se karta cuje na Defaultu je i ovo :
:: - To što si rekao o overklokovanju je skandalozno :: Dve direktna konkurenta ste u overklokovanju suprotstavili tako što ste jednu ostavili na default naponu a drugu overvoltovali...jedinstveni ste u svetu...hvala na pažnji, doviđenja :: To što ste obe imali na istih 10% u odnosu na svoje default-ove nije ni blizu onome što čini to poređenje fer poređenjem. Arhitekture su potpuno različite i to ih ne izjednačava :: Smešno mi je i da pričam o ovome. :: :: Posle svega ostaje istina da je Medo najljući AMD fanboy :: ::
6990 jeste bucna,na kojem god snimku da sam gledao,vristi ko luda. Nznm dal je neko stavio ovaj video ali eto jednog testa : http://www.youtube.com/watch?v=K8vfG3cku6c EDIT: Sad videh skajov link... Uglavnom nije tiha... AthlonII x4 640 MSI 770-C45 2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl9 Gainward HD4850 GS LC6650GP3 V2.3
:: Ovo je zaista definitivno veliki propust i nerealno poredjenje.To stoji i cvrsto je kao stena :: E sad pod kojim uslovima je Medo mogao da testira kartu to mi neznamo.Hocu da kazem deckic je samo dobio karte,za njega je to novo sve,hardver voli i tek se upustio u ove test vode :: Ne verujem da je namerno tj svesno radio da bi dobio razlicite rezultate :: Verujem da je dobio odredjene instrukcije od PCAxe ekipe da karti ne dira napon ili da u slucaju nekog kvara odgovara sam itd..Sve je danas moguce i nista nije neverovatno :: :: Jeste da je isao logikom `Karte su priblizno isto OC-ovane` ali upravo postoji razlika sto je tih 920 Mhz kod AMD maksimalan prag za svaki dan i jos je karta volt modovana dok je kod nVidia na stock sto nije fer :: Sto se tice nivoa buke mislim smesno je reci da 6990 nije bucna,to samo propagiraju oni koji su deo ekipe AMD-a a dokaz tome koliko se karta cuje na Defaultu je i ovo :: :: http://www.youtube.com/watch?v=K8vfG3cku6 :: :: Spada papir za zida ahahahaha. :: Cuje se skoro vise od GTX580 SLI :: :: I probijanje zvucnog zida :: :: http://www.youtube.com/watch?v=Df7vYqW5JDI&feature=player_embedde :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: - To što si rekao o overklokovanju je skandalozno :: :: Dve direktna konkurenta ste u overklokovanju suprotstavili tako što ste jednu ostavili na default naponu a drugu overvoltovali...jedinstveni ste u svetu...hvala na pažnji, doviđenja :: :: To što ste obe imali na istih 10% u odnosu na svoje default-ove nije ni blizu onome što čini to poređenje fer poređenjem. Arhitekture su potpuno različite i to ih ne izjednačava :: :: Smešno mi je i da pričam o ovome. :: :: :: :: Posle svega ostaje istina da je Medo najljući AMD fanboy :: :: :: ::
Kad ce te da prestanete da se svadjate oko fanboy fora
12.04.2011. 16:46
status: user broj poruka: 1017
Medo svaka cast za test!
Ostali, pazarite Nvidiu pa je vi voltujte pa stavite test. Sta treba da se istopi najskuplja karta na trzistu i to rani primerak u Srbiji pa da covek koji testove radi besplatno jos treba da plati za to?
Razmazio Vas Meda sve, a vi jos tako po njemu.
- - Sto se overkloka tice, niko nije makao memoriju za 590, tu je gde je. Nvidia je pravila tihu i manju kartu, nema mesta za overklok.
AMD je jurio tron, svima je bilo jasno to kad su onoliko razmaknuli GPU 1 od GPU 2 Bucnija jeste tu nema sta da se prica. Na kraju kartica je i jeftinija.
I da, jel konacno neko kupio onaj MSI 5850 u emmi da nam se pofali kako radi?
Re: Kad ce te da prestanete da se svadjate oko fanboy fora
12.04.2011. 17:34
status: user broj poruka: 6502
Iz perspektive forumasa sve je to tako lako da se iskritikuje, nezahvalnih ljudi na svakom koraku, trud neki ne umeju da cene, a tek kad se neki nVidia trol kao Fsamir ukljuci pa vidi da mu nije omiljena karta klokvoana do maksimuma, ma to je strasno vec :)
Ne bih ja za tu kartu platio to je sample, ali brate nije u rredu prema ljudima koji ti nesto ustupe da se bahatis i pravis pametan a prvi dan 4-5 referentnih sample-ova crklo.
:: Medo svaka cast za test :: :: Ostali, pazarite Nvidiu pa je vi voltujte pa stavite test :: Sta treba da se istopi najskuplja karta na trzistu i to rani primerak u Srbiji pa da covek koji testove radi besplatno jos treba da plati za to :: :: Razmazio Vas Meda sve, a vi jos tako po njemu :: :: - :: Sto se overkloka tice, niko nije makao memoriju za 590, tu je gde je :: Nvidia je pravila tihu i manju kartu, nema mesta za overklok :: :: AMD je jurio tron, svima je bilo jasno to kad su onoliko razmaknuli GPU 1 od GPU :: Bucnija jeste tu nema sta da se prica :: Na kraju kartica je i jeftinija :: :: :: I da, jel konacno neko kupio onaj MSI 5850 u emmi da nam se pofali kako radi :: :: :: ::
@Medo Ja tebe razumem u potpunosti.Imao si i odredjenu dozu `straha` i kao sto rekoh sve je to koliko toliko novo i fali tu i rutine. Ja bih je realno zavrnuo na osecaj koliko toliko i malo detaljnije izneo neke razlike.. Ima propusta ali svakako za trud i odvojeno vreme pohvale..
U svakom slucaju ti rokaj samo napred ako imas mogucnosti.Lepo se igrati sa hw-om taj osecaj ne moze nista da zameni..Svakako stices odlicno iskustvo i napredujes..
Potpuno si upravu, sve kritike na racun testa su ne osnovane. Fino odradjeno poredjenje na defaultnim klokovim i to je sasvim dovoljno da se vidi razlika izmedju ova dava proizvoda, a razlika je veoma mala. Meni je dovoljno da pogledam tabele i utiske o tome koliko su karte bucne, sve ostalo sto autori testova pisu je potpuno suvisno sem ako se nisu malo temeljnije bavili OC potencijalom. Iskustva korisnika na raznim forumima mogu da upotpune sliku testova, pre svega iskustva pri overkloku i sta se desava u takvim uslovima rada, koji su bezbedni naponi, da li karte otakzuju itd, to je nesto sto jednim testom ne moze da se utvrdi.
Nvidia je bolja kupovina za nekih 50e vise, to ja moj zakljucak na osnovu ovog i mnogih drugih testova i na osnovu toga sta su doneli zadnji beta driveri. Jedina bitna prednost u odnosu na 6990 jeste nivo buke pri full loadu, i to je po meni presudno. Jedno je sigurno nebih kupio ni jednu ni drugu. Ne referentne GTX570 SLI sa adekvatnom plocom tako da ima dovoljno razmaka izmedju dve karte, daleko su bolje resenje, OC 24/7 900/1200mhz a pritom je sistem gotovo necujan. Pri kloku 850/1200mhz karte su uposte ne cuju da rade, a to je po meni idealno, sistem koji se ne cuje u full loadu kao usisivac i vrhunske performanse :)
Hvala zajebani, evo covek je objektivan, kaze sta je po njemu bolja kupovina i to obrazlozi. Kamo srece da svi ovako prokomentarisu.
:: Potpuno si upravu, sve kritike na racun testa su ne osnovane. Fino odradjeno poredjenje na defaultnim klokovim i to je sasvim dovoljno da se vidi razlika izmedju ova dava proizvoda, a razlika je veoma mala. Meni je dovoljno da pogledam tabele i utiske o tome koliko su karte bucne, sve ostalo sto autori testova pisu je potpuno suvisno sem ako se nisu malo temeljnije bavili OC potencijalom :: Iskustva korisnika na raznim forumima mogu da upotpune sliku testova, pre svega iskustva pri overkloku i sta se desava u takvim uslovima rada, koji su bezbedni naponi, da li karte otakzuju itd, to je nesto sto jednim testom ne moze da se utvrdi :: :: Nvidia je bolja kupovina za nekih 50e vise, to ja moj zakljucak na osnovu ovog i mnogih drugih testova i na osnovu toga sta su doneli zadnji beta driveri. Jedina bitna prednost u odnosu na 6990 jeste nivo buke pri full loadu, i to je po meni presudno. Jedno je sigurno nebih kupio ni jednu ni drugu. Ne referentne GTX570 SLI sa adekvatnom plocom tako da ima dovoljno razmaka izmedju dve karte, daleko su bolje resenje, OC 24/7 900/1200mhz a pritom je sistem gotovo necujan. Pri kloku 850/1200mhz karte su uposte ne cuju da rade, a to je po meni idealno, sistem koji se ne cuje u full loadu kao usisivac i vrhunske performanse : :: :: Dobro ste ovo odradili kao i uvek .)
Autor testa ne treba da se ukljucuje u diskusiju...
13.04.2011. 02:45
status: user broj poruka: 7779
Ti kao autor testa ne bi trebao da se ukljucujes u diskusiju objavio si gde ima da se nadje ono sto si dobio kao rezultate, navedes da si sa svoje strane odradio najbolje sto si u tom trenutku mogao i kraj diskusije.
Oni kojima je cilji ispitivanje krajnjih mogucnosti proizvoda sa testa preporuka da kupe oba i onda ONI SAMI ODRADE TEST DA IH NEKO NE BI SLUCAJNO ZAJEBAO.
Svala čast za trud! Obe karte su se pokazale dobro, gotovo su egal na defaultu, što se tiče OC-a, tu treba više testova, itd. Sve u svemu, pristojno :)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Svala čast za trud! Obe karte su se pokazale dobro, gotovo su egal na defaultu, što se tiče OC-a, tu treba više testova, itd. Sve u svemu, pristojno : :: :: ::
:: Kad smo kod OCa, morti, aj proveri mail, molim t :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: :: :: Svala čast za trud! Obe karte su se pokazale dobro, gotovo su egal na defaultu, što se tiče OC-a, tu treba više testova, itd. Sve u svemu, pristojno : :: :: :: :: :: ::
Ne znam sto se od Meda trazi video fajl ,ako to vec ne daju Guru3d ,Techpowerup itd... Nemojte preterivati .Cak je Medov test bolji od Anadtech testa koji nije dao 3dmark 11 test.Prirodno je da uvek bude i kritika ,idila ne postoji ,ali ako saberes pozitivne i negativne kritike videces da je vise pozitivnih ,to znaci da se kreces u dobrom smeru.Ocekujemo jos testova od tebe .
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.